Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 89 od 89

Tema: Koliko traje prirodan porod bez lijekova? Iskustva s prvim djetetom...

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Rodila sam 5 i pol sati nakon sto sam osjetila prvi trud. Od pocetka su bili jaki jedino su s vremenom sve duze trajali.
    Nekih sat vremena bili su na 20 minuta, onda su postali malo cesci pa opet na 20 minuta, nakon toga je otisla plodna voda. Nakon toga sam probudila muza (to su bili rani jutarnji sati), dok se on otusirao, obrijao i sve to da bude pristojnog izgleda za docekati prvijenca proslo je jos oko sat vremena i tad su trudovi vec bili na manje od pet minuta.
    E sad, po dolasku u bolnicu trudovi su naravno skoro pa stali i dr je probusio vodenjak pa su opet krenuli. Istina je da taj scenarij nisam ocekivala jer sam doma dobro namocila plahtu i nadlozak za krevet i po kolicini vode ne bi nikada rekla da ima sanse da je sta ostalo unutra, ali...ocito je vode bilo jer sam cula kad je i to izaslo.
    Nakon toga su trudovi opet krenuli na neke tri minute i nakon nekih sat i pol sam rodila.
    Da znam da ce svaki puta tako rodila bih desetoro djece
    Posljednje uređivanje od Kikica1 : 16.03.2010. at 12:34

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

prvi porod 100% prorodno bez dripa, rezanja, klistira, brijanja i sl. Sluzavi čep ispao u 17h otišla do centra na cugu navečer, šetala po gornjem gradu i oko ponoći stigli doma, osjetila neko lagano zatezanje u ponoć, otišla se istuširati, oprati kosu, krenuli trudovi svakih 2-3 minute pa svakih minutu i nakon brzog sušenja kose uputili se u bolnicu oko 3 ujutro ... odmah su utvrdili da sam totalno otvorena i u rađaonu te za 15-20 minuta sam rodila. Sad me frka ako drugi put bude još brže da ću roditi u autu

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

16 sati od prvog truda koji sam osjetila. Doduše , bio je zadak, zato mi nisu ništa ni davali, niti bušili vodenjak. Od prvih bolnih trudova oko 8 sati.
    Znam da se traži za prvo dijete, ali moram napisati da sam drugo rodila za 3, a treće za 1 sat!!! (isto bez lijekova, moram se pohvaliti!)

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao što vidiš, draga aro32, sve ti je to sasvim individualno, svaka žena je programirana drugačije

Meni su i kod prvog i kod drugog poroda trudovi odmah bili na 10 min. razmaka i manje. Prvi je bio bolnički sa cijelim indukcijskim paketom, svejdno je uz sva njihova ubrzavanja trajao 44 pregrozna sata i mrsko mi je sjetiti se toga.

Drugi je bio isto jako dug, 31 sat, ali sam od toga 29 sati bila doma bez ikakvih ljekova naravno i bilo mi je - prekrasno. Osjećala sam se tako slobodno i fantastično da trajanje uopće nije bilo bitno. Trudovi su bili zaista žestoki ali sam između njih bila sasvim prisebna, sasvim svoja, prekrasno je rađati kad nisi u onoj grozno omaglici od ljekova. Mogla bi tako još deset puta
    Posljednje uređivanje od kloklo : 12.05.2010. at 22:54

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

isuse kad čitam koliko dugo su nekim ženama trajali trudovi i porod, ja sam stvarno imala sreće. U pol tri ujutro puknuo vodenjak,počeli trudovi,u 5 beba bila vani (zadak).. bez dripa. rekla sam ,da znam da će svaki porod bit ovako jednostavan,imala bi još 5-ero djece )

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je puknuo vodenjak oko 6 ujutro
    prvi trudovi počeli oko 12, a ja rodila u 4:30
    bez dripa

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa, nije baš bio 100% prirodan nijedan, mrvica dripa je bila prisutna, ali to je sve.
    1) doma dogurala do 2 min, u bolnicu došla otv. 7cm, u boxu 1,5 sat (33,5 god)
    2) doma do popodne, u bolnicu otv. sa cca 5cm, u boxu 25min! (36,5 god)
    3) doma od noći do podneva, u bolnicu sa 9cm, u boxu 35min (38,5 god).
    (ovo 'u boxu' znači od ulaska u box do poroda, ne računam šivanje, ležanje s bebom...)
    Dripa mi dali samo toliko da malo ubrzaju.
    U svakom slučaju, doma odraditi što više, je najbolji pristup (bolje je jedino roditi doma, ali se ja to ne usudim )

smrdljiva čarapa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bez ikakvih stimulansa, nakon što sam stigla pod trudovima u bolnicu, moj je prvi porod trajao 2,5 sata. Rodila u 36.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Bez icega također, rodila za 35 minuta

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa Vidi poruku

Koliko ce trajati porod uvelike ovisi o okolini koja te okruzuje kada porod krene, o tvojim strahovima, o ljudima koji te okruzuju u trenutku poroda ... i sve je jako individualno.
    S ovime se u potpunosti slažem!

Ja sam imala tu sreću da sam trudove prolazila doma sama, u prizemlju je bio jedan član obitelji koji je poštovao moje želje....

Lagane trudove sam imala od ranog jutra pa bi stali pa oko ručka jače (jela sam stoječki, nisam mogla sjediti) puno puno sam hodala sve do poslije podne kada je krenulo jače, nakon tuširanja sve je stalo.

Nije bilo pucanja vodenjaka...kada se zamračilo (cca 20h) krenulo je sve jače i jače, u 22h sam krenula u bolnicu, došla u 23h i u 00:05 se bebač rodio. Odbila sam drip i epid. (to mi nitko zapravo nije ni nudio ali ja sam svejedno govorila da ih ne želim) ali ništa od toga mi nije trebalo jer sam već 9cm bila otvorena.

Sama sebi sam se čudila da sam tako dugo izdržala doma, dakle po "pravilu" iduće dijete ću roditi doma (prvorotkinja sam)

Ja računam a tako i svima kažem da sam rodila za 1h, a ako bi gledali po trudovima (onima baš turbo) jedno 3,4h

I sve je mislim tako glatko prošlo jer sam prošla rodinu radionicu i bila potpuno spremna i informirana )
    Posljednje uređivanje od mašnica : 30.09.2010. at 22:26

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

vodenjka pukao u 22:30, došli u bolnicu sat kasnije, počela krvarit pa se prepala.
    Pregledali me, mm-a poslali doma, prespavala tamo, ujutro klistir, i rađaona.
    Cijelu noć sam osjećala neka stezanja na 15min, pa na 7-8min, al ništa strašno. Ni danas ne znam jesu to bili trudovi ili ne.
    U 08:30 drip, rodila u 13:28h.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nisam dodala da moj porod nije bio full prirodan jer su mi u bolnici prokinuli vodenjak i to je bilo to!

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Žabica prvotno napisa Vidi poruku
    vodenjka pukao u 22:30, došli u bolnicu sat kasnije, počela krvarit pa se prepala.
    Pregledali me, mm-a poslali doma, prespavala tamo, ujutro klistir, i rađaona.
    Cijelu noć sam osjećala neka stezanja na 15min, pa na 7-8min, al ništa strašno. Ni danas ne znam jesu to bili trudovi ili ne.
    U 08:30 drip, rodila u 13:28h.
    okej sad vidim prirodan bez lijekova, moj je bio pod dripom ...

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

meni (prvorotki) pukao vodenjak u 11h (baš na ctgu, hahaha). dok sam sredila sve "generalije" (pregled, wc, odlazak u rađaonu) bilo je 12h. nisam imala trudove pa mi dali drip, bila otvorena 1 cm i tako do 16h. kad je oko 16h dr rekao: "ma niš ne brinite, vi ćete rodit cca do ponoći", ja sam si rekla, nakon početnog : "pa mamicu mu dlakavu, nema šanse da tu drvenim još 8 sati!! (išao je trud za trudom cijelo vrijeme, od 12 h,dakle, nisam se ni malo mogla "odmoriti" između trudova) i jednostavno sam si mantrala: "micek, idemo mi van iz mamine buše" i "možeš ti to! zajedno ćemo pogurati!" i kad sam oko 17:30 pozvala doktora rekavši mu da mi se čini da ću ja sad miceka "pokakati" (pardon my french!), dr mi se nasmijao rekavši da još nema šanse za to, ali mu se osmijeh zaledio kad je vidio da sam ful otvorena i da micek samo što nije izašao.
    rodila sam ga u 18:00
    nisam taj drip doživjela kao neku muku ježovu, niti imam traume od njega, već kao pomoć. iako su mi se trudovi stalno pojačavali jer su svakih sat vremena došli pojačati drip, a kao najteži i najgori dio poroda pamtim baš ta zadnja 2 h, od 16 do 18h.
    hja, ipak sam se u ta 2 h otvorila 9 cm
    pripremila sam se u tih 9 mj. da idem rodit, a ne na baletnu izvedbu. da idem donijeti na svijet biće koje će uzdrmati cijeli moj svijet (u pozitivnom smislu!)

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Od puknuca vodenjaka do prvih trudova proslo je otprilike sat vremena, a rodila nakon 7 sati od puknuca.. bez dripa, epiduralne.. prvorotkinja..
    Posljednje uređivanje od Ledolin@ : 16.10.2010. at 21:22

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko god "misteriozno" i nevjerojatno zvučalo, ali ponekad zaista topla riječ ili prava riječ može doslovce djelovati da žena u par minuta dođe od 5 na 10 cm otvorenosti. Jednako tako negativna rečenica može doslovce sve zaustaviti, čak i ponovno vratiti otvorenost sa 7 na 3 cm.
    U svakom slučaju tako nešto nema negativne nuspojave, dok neopravdana medicinska intervencija može imati cjeloživotne negativne posljedice.
    Preporuka koja se meni sviđa je isprobati neinvazivne metode (prilagodbe okoline potrebama žene koja rađa, micanje svih izvora adrenalina, itd) a ako to ne upali, onda je bolje CR nego ženu i bebu mučiti s još nekoliko sati dripa i onda ipak opet ići na CR...
    No u rodilištima neće biti neinvazivnih pokušaja nego medicinskih intervencija koje pokreću kaskadu intervencija nepovratno.

U svakom slučaju, postoji razlog zašto su trudovi stali, a što ne mora biti radi nefunkcionalnosti organizma - ponekad nam jednostavno beba da malo odmora prije nego krene silovito, ponekad je zaista to promjena u vanjskim okolnostima. A dati drip na loš ctg je staviti bebu pod značajno jači stres...
    Tek sam sada vidjela ovu temu i pitam da li je ovo boldano stvarno sigurno i provjereno?
    Kad porod krene, on ide i nema mogućnosti povratka ni zaustavljanja, ni predomišljanja sve dok beba nije vani na bilo koji način.

Meni prvi porod 22 sata, ali samo zadnja 2 i pol ono "pravo" bolno, bez dripa i lijekova.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ja sam prvo čini mi se,brzo rodila
    Prvi trudovi su počeli negdje u 23h i nešto,u 01h i nešto sam stigla u bolnicu kako je bivalo intezivnije.
    Rodila samu u 05h i 20min,bez dripa,bez ičeg,sa time šta sam i popucala jer me nisu gledali al sreća,rekla je ginekologinja da svaka čast onom ko je šivao,da se ne kuži.eto

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Prvorotkinja sam, rodila u 9mj. Trudovi poceli u 17h,ali lagano...intenzivnije je pocelo oko 21h kada su trudovi bili jaci i tocno svakih 7min. Došla u bolnicu u 23 h...vec otvorena 5cm.
    U box me smjestili oko 2h ujutro, a u 7h ujutro rodila...s tim da sam izgon imala 5min...tri puta stisnula i malac je bio vani . Kaze dr. da sam se svaki sat otvarala za 1cm sto je skolski!
    Napomena - sasvim prirodan porod, bez dripa,epiduralne i sl.
    Želim svakoj takav porod...pa i sebi drugi put

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Prvi porod 8 sati s dripom, otvorena skroz tri sata prije samog izgona, ali bebač visoko. Drugi put visoko prsnuće vodenjaka u 13 h. Trudovi tipa menstrualnih bolova od 14 do 14 i 30. Stižem u rodilište, pregledava me doktorica, 8 cm otvorena, presvlačim se, dolazim do boksa, trudovi grozota, jedan za drugim, izgon i u 15 i 10 ja gotova

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

počela sam prvo s lakšim temama kad sam stigla na forum i na kraju odlučim u ovaj sat zavirit i vidjet kakva su iskustva. i cure moje mene je tek sad strah uopće i zaspat

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Prvi trud se pojavio kod mene u 4 ujutro, bila sam doma pod trudovima podnošljivim do 18 i 30 ( doma za vrijeme odnosno između trudova gledala tv, tuširala se, surfala po netu, odmarala, pislala duljinu i razmake među trudovima, pripremala se psihički imfizički za dolazak moje bebice) došla u bolnicu u 19 sati i rodila za 35 minuta potpuno prirodno. Dakle od 18 i 30 do 19 30 je bilo jako bolno ali se sve odvijalo jako brzo i bez ikakvih lijekova, porod za poželjeti

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Dream1111 prvotno napisa Vidi poruku
    počela sam prvo s lakšim temama kad sam stigla na forum i na kraju odlučim u ovaj sat zavirit i vidjet kakva su iskustva. i cure moje mene je tek sad strah uopće i zaspat
    Dream, i meni se to događalo pred kraj trudnoće i svaki put kad bi me uhvatila panika ili nemir ja bih čitala temu "Smiješne situacije s poroda" i uvijek je pomoglo. Evo ti link http://forum.roda.hr/threads/50570-S...acije-s-poroda

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

U prvom porodu su me trudovi izmučili, izmorili i nakon 17 sati rodila se moja curica. Porod je sam po sebi bio lijep,nimalo agresivan ni težak. Problem je bio što su je trudovi tjerali gore pa je sve skupa dugo trajalo. A drugi porod je bio prekrasan, preporodila sam se..mogla bih o njemu pisati i pričati danima. trudovi su krenuli večer prije,bili su bolniji, duži, ali odrađeni sa smješkom. Trajali su skoro 24 sata...ali od dolaska u bolnicu pa do poroda nije prošlo ni sat vremena.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

grcevi su poceli negdje iza 9,00 navecer ali lagani, dosta brzo se sve skupa intenziviralo i oni jaki na 2,3 minute su poceli iz ponoci. u pola 1 smo se poceli spremati za bolnicu i rodila u 1,41. dosla sam u bolnicu potpuno otvorena.
    i ja kazem isto, najbolji recept je stici u bolnicu zadnji tren jedino je bed malo u tim najjacim trudovima se voziti u autu do bolnice. u stvari najgore mi se bilo pokrenuti iz kuce van na hladan zrak
    drugorotka sam.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Od prvog bolnog truda (nakon bušenja vodenjaka) do poroda 2 h i 15 min. Solidno za prvorotku (zapravo drugorotku, ali je prvi porod bio carski, pa su me tretirali kao prvorotku)

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Janis prvotno napisa Vidi poruku
    Dream, i meni se to događalo pred kraj trudnoće i svaki put kad bi me uhvatila panika ili nemir ja bih čitala temu "Smiješne situacije s poroda" i uvijek je pomoglo. Evo ti link http://forum.roda.hr/threads/50570-S...acije-s-poroda
    Hvala ti Janis. Baš sam se nasmijala )))

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Cure help... nisu me ohrabrile niti smiješne priče s poroda... počinje lagana trema...

Ja sam osoba koja ne zna kako boli menga (nikada me nije boljela) i ne znam da li ću uopće trudove prepoznati... a isto tako ne podnosim bol, i makar bih ja htjela da sve ide bez ikakvih lijekova...aaaaaa... strah i jeza prati... sad sam 36+3 ((

p.s. možda je OT, al sam naletila na ovu temu...

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

strah je normalan ,ali kad krene nečeš moć razmišljat o strahu.opusti se i uživaj u ostatku trudnoće.
    mene je bolilo i to jako ,ali kad beba izađe ,sve predhodno kao da se nije ni događalo.

lorra81 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja sam trudove imala oko 20-ak sati prije no što sam otišla u bolnicu. Kada su se smanjili na 10-ak min. poslali su me u rađaonu. Probušili vodenjak i tad su krenuli jaki trudnovi. I od bušenja vodenjaka do poroda je prošlo malo više od 12h. Što znači negdje dan i pol je trajalo sve skupa. Nisam dobila drip. Imala sam prirodne trudove od početka do kraja sa tim da su pred kraj bili jako gusti,jedan za drugim bez predaha, imala sam osječaj da sam konstantno u trudu. Ali izgon djeteta mi je bio "pis ov kejk" najmanje traumatičan čin. U dva truda sam ju rodila s tim da je doktorica bukvalno sjela na stomak da mi pomogne izgurati malu. U tom trenutku kad su je izvadili (sa epiz.) imala sam osjećaj da ću se raspući na pola i što je fascinantno rez uopće nisam osjetila od pritiska i endorfina koji me preplavio cijelu. Dali je to neka vrsta ekstaze kad izlazi dijete ili što drugo ne znam ali roditi mi je bio najmanji problem. Ono što najviše pamtim je otvaranje od 7 do 10 cm. Cijela vječnost agonije. Sutra mi je termin za drugo dijete, oko 4,5 kg teži i iskreno se nadam da ću barem u pola brže ga rodit, jer opet proć 12h u rađaoni ne mogu ni zamisliti. Ali ovaj put neću se dati privezati za krevet, dokle god budem mogla biti na nogama, bit ću. Puno brže prođu trudovi.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

lorra81, možda već i znaš (tj. nadam se da si već rodila), samo u prvom porodu toliko dugo traje to skraćivanje cerviksa i otvaranje. U drugom i svakom idućem je to daleko kraće.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je počelo sa boli u križima večer prije, tijekom noći sam se par puta dizala na wc, skužila malo krvave sluzi, ujutro počeli lagani trudovi, pa polako curenje plodne vode; u bolnicu došla oko 13 h, rodila u 17:35, bez dripa, bez lijekova. Dan prije sam bila na pregledu, potpuno zatvorena. Inače, rodila sam 7 dana poslije termina.
    Sada, drugi porod; prije 4 dana primjetila malo krvave sluzi, danas sam vidjela i kako izgleda sluzni čep, tu i tamo se javi kao menstrualna bol, pa bol u križima, jučer bila na pregledu, otvorena 2 prsta. Sutra opet idem na ctg i amnioskopiju. Ovaj put su promjene počele 7 dana prije termina, ali sam ipak očekivala da će se sve to odigrat barem istom brzinom kao prvi put, u jedan dan, ako ne brže.
    Posljednje uređivanje od Ivanna : 17.09.2011. at 16:30

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    lorra81, možda već i znaš (tj. nadam se da si već rodila), samo u prvom porodu toliko dugo traje to skraćivanje cerviksa i otvaranje. U drugom i svakom idućem je to daleko kraće.
    nazalost, ne bi se slozila

od svih poroda, interesantno je da je najkraci bio prvi, inducirani, 12 sati

druga dva identicna po duzini i smjeni faza, ali je izlazak bebe daaleko vise bolio u trecem

a sva tri su bolila pakleno

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Joj, joj, ja cu ipak nekako zadrzati misljenje, tj. uvjerenja da je svaki sljedeci porod brzi/laksi Lakse mi je ako tako razmisljam
    Ali, nemam se sto zaliti ni na prva dva poroda.
    Dakle, oba poroda bez dripa i epiduralne, ali uz busenje vodenjaka.
    U prvom porodu prvi trud u 19.00, dosla u bolnicu u 23.00, rodila u 4.25. Dakle, od prvog truda do poroda - 9 sati.
    Drugi porod prvi trud u 1.00, dosla u bolnicu u 2.30, rodila u 3.25. Od prvog truda do poroda - 2.5 sata.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

isuse, ja to mogu samo sanjati

meni su 2. i 3. trajali po 20 sati, bili su prakticki jednaki po fazama ali je treci put strahovito bolilo, za riknuti

doduse beba je bila za kilu veca, mozda zato

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni su drugi put trudovi počeli ujutro (oko 7) ali podnošljivi, između 8-10 min razmaka. Navečer se to smanjilo na ispod 8 min, ali tek sa spontanim puknućem vodenjaka su se trudovi pojačali i ubrzali (oko 23h).
    U rodilište sam stigla nešto prije ponoći, a rodila u deset do jedan
    Dakle, trudovi skoro cijeli dan, ali sam uz njih pila kavu, surfala, normalno funkcionirala po kući.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle, trudovi skoro cijeli dan, ali sam uz njih pila kavu, surfala, normalno funkcionirala po kući.
    X
    doduše meni su krenuli oko 2-3 ujutro, a rodila popodne oko 5.
    Ujutro otpratila dečke pa popila kavicu, surfala, odlučila skuhat rižoto(pravi onaj mesni što se non stop mora mješat), oribala štednjak i sve one plamenike dovela u stanje savršenstva i nazvala muža oko 13.30. da bi mogli krenit za OS. Nisam ja neki frik i čistunac, dapače, jednostavno onda mi je više odgovaralo spremat i kuhat nego ležat ili sjedit.
    Da i beba mi isto bila kilu teža.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja za prvorotkinju to express odradila bez ikakvih intervencija (ni klistir): trudovi poceli u 19h30 (ne racunam par pripremnih tokom dana,svako 2-3h lagani grcevi), plodna voda pukla u cca 23h00,dosla u bolnicu oko 00h00 i rodila u 01h50, 7dn nakon termina a to jutro na pregledu plodne vode bila prst otvorena...

Bila sam aktivna trudnica koja je do dan pred porod plivala,setala,vjezbala...vjerujem da je to uvelike utjecalo na lakocu poroda...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Bila sam aktivna trudnica koja je do dan pred porod plivala,setala,vjezbala...vjerujem da je to uvelike utjecalo na lakocu poroda...
    Nije

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Nije
    X
    obje trudnoće preležala, oba poroda poprilično ekspresna .
    Ja nekako mislim da tu nema nekog pravila, aktivna neaktivan, koji porod po redu, kolika beba.
    Sjetim se moje šogi, prvi porod carski rez, drugi inducirani beba od 4200 nikakve posebne traume s poroda, treći isto inducirani beba 2900 šogi još uvijek (5godina) ne može doći ksebi koliko se napatila, tak da ja brijem da to nema veze jedno s drugim.
    Najbolje mi je što me poslje mog poroda bebača od 3000,00 uvjeravala da je daleko teže roditi bebu kilu težu i onda ju ova mala figica ispati.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •