Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: baza za auto sjedalicu pp primo viagio- savjet

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno baza za auto sjedalicu pp primo viagio- savjet

Cure,

kupili smo auto sjedalicu od peg perega Primo Viaggio ( onu najmanju) ali bez baze, pa me zanima da li je nužno da kupum još i bazu?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nije nužno, ali je jednostavnije ako ćeš skidati autosjedalicu i stavljati na kolica. Mi imamo bazu, a zapravo smo valjda jednom-dvaput skinuli autosjedalicu i stavili na kolica. Koristili smo uglavnom košaru i nakon 6 mjeseci sportski bolid, jer nam je to bilo praktičnije i udobnije za malu mrvicu, tako da nama zapravo i nije trebala...
    E sad, ne sjećam se što se sigurnosti tiče, da li je sigurnije kad je baza, ako je iso fix baza onda je sigurnije, a za običnu bazu kakvu mi imamo zbilja ne znam, mislim da je samo stvar jednostavnosti vađenja iz auta.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i mi isto imali običnu bazu,mislim da ti je fakat komplicirano to vezat samo s remenjem bez ikakve baze...pa ti vidi...

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

koliko se sjećam testova, sigurnije je s bazom, ali to još provjeri sama.
    mi ju imamo iz tog razloga.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel se uopce moze koristiti bez baze? Znam da se americke ne mogu a i nekak mi zvoni da je i kod nas tak bilo nekad, kod starijih verzija Primo Viaggia.

Baza ti moze pojednostaviti zivot ali i ne mora. Ovisi recimo o tome kakav je vas mehanizam pojasa. Ako je samo klizni, znaci mozes ga otpustit i zategnut kak ti pase i zakocit ce se samo u opasnosti, pod odredenom silom, onda nema problema.

Al ak je onaj, kojeg inace i zelimo kad imamo autosjedalice, koji se, kad ga izvuces skroz iz kucista, prebaci u automatski modus gdje fiksira duljinu pojasa, onda ti to moze biti problem s bazom.

A problem je u tome da kad obmotas pojas oko autosjedalice, to zahtijeva toliko pojasa da ga izvuce do kraja iz kucista i prebaci ga u taj automatski modus htjela ti to ili ne, i onda kad izvadis autosjedalicu pa je zelis kasnije ponovo ubaciti, pojas se skratio (jer nije bilo sjedalice da ga drzi produljenim) i sad ga moras pojas ponovno izvlacit iz baze skroz, da bi vratila traku pojasa nazad u kuciste, kako bi ga ponovo prebacila u onaj osnovni modus di ga mozes izvlacit koliko hoces. Tak da ti je u tom slucaju baza od nis koristi jer bazu i autosjedalicu svejedno moras svaki put nakon sto izvadis sjedalicu iz baze ponovo fiksirat pojasom.

Neznam jel me kuzis i nije u stvari bitno ako nemas takav pojas. A jel ga imas mozes jednostavno provjeriti tako da ga uzmes i izvuces do kraja i onda kad ga pocnes pustati nazad da se uvlaci u kuciste cut ces zvuk a i nece ti dati da ga ponovo izvuces odnosno produljis sve dok ga ne vratis skroz u kuciste.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa Vidi poruku
    Jel se uopce moze koristiti bez baze? Znam da se americke ne mogu a i nekak mi zvoni da je i kod nas tak bilo nekad, kod starijih verzija Primo Viaggia.

Baza ti moze pojednostaviti zivot ali i ne mora. Ovisi recimo o tome kakav je vas mehanizam pojasa. Ako je samo klizni, znaci mozes ga otpustit i zategnut kak ti pase i zakocit ce se samo u opasnosti, pod odredenom silom, onda nema problema.

Al ak je onaj, kojeg inace i zelimo kad imamo autosjedalice, koji se, kad ga izvuces skroz iz kucista, prebaci u automatski modus gdje fiksira duljinu pojasa, onda ti to moze biti problem s bazom.

A problem je u tome da kad obmotas pojas oko autosjedalice, to zahtijeva toliko pojasa da ga izvuce do kraja iz kucista i prebaci ga u taj automatski modus htjela ti to ili ne, i onda kad izvadis autosjedalicu pa je zelis kasnije ponovo ubaciti, pojas se skratio (jer nije bilo sjedalice da ga drzi produljenim) i sad ga moras pojas ponovno izvlacit iz baze skroz, da bi vratila traku pojasa nazad u kuciste, kako bi ga ponovo prebacila u onaj osnovni modus di ga mozes izvlacit koliko hoces. Tak da ti je u tom slucaju baza od nis koristi jer bazu i autosjedalicu svejedno moras svaki put nakon sto izvadis sjedalicu iz baze ponovo fiksirat pojasom.

Neznam jel me kuzis i nije u stvari bitno ako nemas takav pojas. A jel ga imas mozes jednostavno provjeriti tako da ga uzmes i izvuces do kraja i onda kad ga pocnes pustati nazad da se uvlaci u kuciste cut ces zvuk a i nece ti dati da ga ponovo izvuces odnosno produljis sve dok ga ne vratis skroz u kuciste.

Da, ova sjedalica primo viaggio ima na sebi utore u koje ide remen u slučaju da se koristi bez baze.

A pojas o kakvom pričaš, znam kako izgleda jer upravo takav imam, između ostalog i zbog njega ne vadim autosjedalicu s baze... to je zbilja problem ponovo skidati pojas i ponovo ga namještati...

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

potpisujem ovo što je Ančica napisala

i još bih dodao da su nove Primo Viaggio uglavnom TRI FIX model, što znači da se sjedalica može montirati bez baze, s bazom koja koristi pojas i sa ISOFIX bazom

treba imati na umu da kad se koristi baza koja koristi pojas treba imati dovoljno pojasa jer u autima se zna dogoditi da pojas nije dovoljno dugačak za sva potrebna provlačenja. to se događa kod nekih automobila i kad se sjedalica veže sama, bez baze.

mislim da je ova sjedalica testirana u sva 3 načina postavljanja i mislim da na drugom kompu imam te testove pa ako me podsjetite u ponedjeljak ih mogu staviti

također treba voditi računa da ISOFIX baza ima fiksni kut postavljanja i ukoliko imate nakošena sjedala imat će te problem s postizanjem odgovarajućeg nagiba sjedalice. zbog svih navedenih razloga, ovu kao i svaku drugu sjedalicu, isprobajte prije kupovine kako ne bi bacali novce i kupovali sjedalice i baze koje vam u konačnici neće koristiti.

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Curke

hvala na savjetima, ipak smo uzeli bazu, mada nismo još montirali u auto jer se babač treba roditi za mjesec i pol.
    Daddycool molim te stavi testove.

hvala!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Sorry što kasnim.

Evo rezultata testova:
    Sa ISOFIX bazom___1,6__2,1 __2,1__2,7__1,9__dobar
    Sa običnom bazom__2,4__2,2__2,1__2,7__2,4__dobar
    Bez baze__________2,7__2,2__2,1__2,7__2,7__zadovoljava juće

Sve brojke su što niži broj to bolje.
    Prva brojka je ocjena za sigurnost, druga za upotrebljivost, treća za udobnost, četvrta za održavanje a peta je ukupna ocjena i na kraju je opisna ocjena.
    Posljednje uređivanje od daddycool : 24.02.2010. at 17:38

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •