Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Otpor prema slobodnoj aktivnosti - sportu

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Otpor prema slobodnoj aktivnosti - sportu

Iv je isao na gimnastiku. Inace je vrlo emotinvno dijete i sam sport voli i mislim da je relativno spretan, a sigurno je u dobroj kondiciji u odnosu na osalu djecu. Problem je nastao s voditeljima koji ih ne drze u vatici nego nesto ostrije komuniciraju s njima i Iv je stekao strasan otpor. Zatim smo napravili pauzu jer je bio i bolestan i ove godine se ponovila prica. Ja sam insistirala da barem 1 mjesec izdrzi jer nisam sigurna da li je to ono djecije danas ocu sutra necu, a mislim da je dobro da zna da mora ponekad biti i u situacijama koje mu nisu ugodne. I jos da dodam Iv je u vrticu gdje nemaju vodjenu sportsku aktivnost, jer nemaju uvjeta. Ostale stvari u vrticu su OK, pa nemamo namjeru mijenjati nego sport upraznjavati kao dodatnu aktivnost.

Jos moram napomenuti da u Ri i nema nekih pretjeranih mogucnosti bavljenja bazicnim sportom za predskolski uzrast. I jos, odlazak na engleski mu nikad ne stvara probleme.

Pitanje je sto uciniti? Da li insistirati na odlazenju ili popustiti? Za sada trazim varijantu B, odnosno drugu grupu prostor, djecu i voditelja....

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne bih insistirala. Tako ces stvoriti jos veci otpor. Mislim da dobro radis trazeci alternativu.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem.
    I otpor i nesigurnost. Što ako počne misliti da nešto s njim nije u redu, a zapravo je u voditelju problem? Voditelj bi morao znati raditi s djecom i motivirati ih na lijepi način, inače nije voditelj nego tlačitelj.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Thx. Vec nasla lokaciju B. Napravimo pauzu pa cu ga odvesti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno tekvando

Grga je išao 3 puta na tekvando, i rekao je da više neće i zašto neće.
    Malo smo o tome popričali, jer nije da mu se na treningu ništa ne sviđa. Odlučio je da više neće i bok. Meni je važno da u vrtić ide s veseljem, a slobodne aktivnosti su 'slobodne'.
    Malo me muči to motiviranje, pravo na odustajanje, i sl, znači ako dijete uspiješ nekako 'navesti' da ipak poželi ići, ako ne- ne mora.

Početno

Cure, jeste im vi birale aktivnost ili oni sami?

Jer...ono, gimnastika mi se i ne čini kao nešto što bi dijete samo odabralo, tekvando kako-tako...

Pitam jer smo mi na dobrom putu da K krene na tenis dogodine, u Ininu akademiju na Velesajmu. Razlog je taj da apsolutno obožava loptice i sve popratne sadržaje - grupa u koju bi ga upisali prvo kreće sa skakanjem i trčanjem za lopticama, pa se kroz to razgibavaju i tek kroz valjda pola godine toga krenu na rekete (iako, svaki put kad dođemo na terene gdje se to održava nekom popali veliki reket i lopticu pa hoće nabijat )

Vi imate klince koji su itekako dovoljno stari da kad pogledaju par opcija SAMI donesu odluku da žele ići, jer ih zanima, a ne da idu nekud zato što moraju imati sport kao dodatnu aktivnost...

Jel vole plivat, jel vole lopte, pa po tome nekako razgranati opcije - ako imate bazen u blizini ne mora čak ni biti u grupi s drugom djecom, može biti nešto što radi s mamom i tatom jednom tjedno, ali bitno je da mu bude i zabavno, ne samo korisno...

Možda zvuči kao da pametujem bez veze jer moj još nije ni krenuo, ali raspitivala sam se kod trenera na toj akademiji pa mi je on rekao da mu je najlakše radit s djecom koja to žele, dakle roditelji su im pokazali i oni su rekli 'ok, može', dok su klinci koje su roditelji doveli i rekli 'evo idi sad vježbaj tenis' najteži jer ih se nije ništa pitalo...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

D.trenira karate već treću godinu.odabrao je sam i zadovoljan je.nekad mu se ne da ići na trening,al ga ja ipak uvjerim da ide, nikako ne pod prisilom.
    rekla sam mu da mora ići redovito ili ga ispisujem.

djeca moraju sama izabrati sport da bi išla s voljom inače od toga nema ništa....ali mislim da ih isto tako za odabrani treba poticati i podržavati ih da ne prekinu osim ako postoje razlozi u treneru i sl.mislim da si dobro odlučila što se tiče varijante B.

ja sam ko klinka isprobala sve moguće sportove i onda kad bi mi nakon nekog vremena dosadili,odustala bi.starci su mi davali na volju da sama odlučim i sad im zbog toga prigovaram što nisu inzistirali da se za nešto opredjelim i to treniram.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad bi moj Dino sam birao sport onda ne bi ništa izabrao jer on je jednostavno dijete kojemu se sviđa sve i ništa. S vrtićem su išli leni na klizanje (škola klizanja) naučio je super, sada ide u školu rolanja isto s vrtićem i odlično mu ide. Išao je u vrtiću na dodatni sport "Zagi"-to su osnove svih sportova i zgodno je ali je i to zavolio tek kad je već išao jedno vrijeme. Ove godine je navršio 6 godina i željeli smo neki malo ozbiljniji trening jer je pun energije i moja jako dobra prijateljica mi je rekla da joj sin od lani trenira judo i da je jako zadovoljna. Upisali smo ga, neka proba, oduševljen je i s radošću ide, trener je super i lijepo mu je. Sam to vjerovatno ne bi nikada izabrao. Naravno da ga nikad ne bi silili da ide na nešto ako mu se ne sviđa. Prije 2 godine sam ga upisala na gimnastiku na Mladosti, meni se nije sviđalo, njemu pogotovo. Ispisala sam ga nakon 3 puta što smo išli. Zato što su treneri imali po meni preprofesionalni pristup za tako malu djecu, on je na prvom treningu morao preskakati preko odskočne daske, ići na ruče i raditi stoj na rukama. Dijete se naravno prepalo i nije mogao tamo biti zadovoljan.
    Moje je mišljenje da djecu treba ponekad malo usmjeriti, neka isprobaju više sportova pa će onda moći odabrati što im najbolje odgovara.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Odabir

Grga si je sam odabrao svoje aktivnosti.
    Išao je na violinu jer nam je škola bila blizu kuće, čuo je djecu kako sviraju, došli smo par puta gledati i jako je htio ići. Išao je cijelu godinu.
    Tekvando je isto sam izabrao (privukao ga je znak škole)- objasnila sam mu što je to, išli smo pogledati, ali je nakon par treninga odustao.
    Jučer smo zajedno gledali tv- sve što je vidio je govorio: 'ja bi to!'
    Ide u vrtiću na sport, rekao je da na sport hoće ići, a na engleski neće.
    Probam mu objasniti što se radi na kojoj aktivnosti, ali on 'donosi odluke' po meni nekom nejasnom kriteriju, svejedno ih poštujem.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ivanu smo malo sugerirali jer mu u toj dobi nisam htjela dozvoliti sport u kojem ce razvijati samo 2 misica, ali voli gimnastiku i po cjele dane radi kolutzove stojeve i sve sto su tamo radili. Problem je smo odnos s trenerima - koji naglasavam mislim da su Ok ali ne u kombinaciji s mojim klincem.

Plan B nije upalio - ovev godine nema dovoljno zainteresiranih pa su to ukinuli. Grrrrrr....

Gdjevodite djecu na spoirt u RI?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Evo sada smo vec gotovo 2 mjeseca na novoj aktivnosti. U startu je bilo nesto otpora, mislim iz navike zbog prosle aktivnosti, ali sada se sve smirilo. Dapace pita kad je slijedeci trening, stekao je nove prijatelje a i trenerica mu je super. Moja procjena je da je i samo novo okruzenje puno zdravije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •