Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: hidrogen kapi za uši završile u nosu

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno hidrogen kapi za uši završile u nosu

Imam problem s četverogodišnjakom koji prtlja prste uvijek gdje ne treba i stalno nešto mućka. Ukapao je nekoliko (ne znam koliko) kapi hidrogena 3% za uši u fiziološku koju sam mu pripremila za nos. Ja sam mu ukapala u nos, s tim da obavezno mu ode malo u grlo kad tako kapamo. Nije mi rekao unaprijed, nego tek nakon ukapavanja kaže: Sad nije slano!
    Mene sad muka hvata može li se nešto desiti i jel se moram javljati liječniku. Ne mogu prave info naći na netu. Odmah sam mu opet dala u nos čistu fiziološku i onda još obične vode piti. Ima li netko slično iskustvo ili odgovor?
    Hvala unaprijed!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moji prijatelji su prvi dan kada su došli s bebom kući iz rodilišta, bebi u nos ukapali umjesto fiziološke - hidrogen. Ne znam zašto su išta išli kapati, valjda jer su pročitali da se u nos kapa fiziološka, pa su pobrkali slučajno bočice. Uglavnom, zvali su hitnu, a oni su im rekli samo da dobro isperu fiziološkom sada. Eto, ak je kod njih dobro prošlo sa novorođenčetom, onda će i kod četverogodišnjaka.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Iz moga iskustva nebi trebalo biti nikakvih problema

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i iz mog iskustva.

ja sam skužila da je hidrogen kad su šmrklji pobijelili i počeli šištati

odonda bočicu sa hidrogenom obilježavam sa malo crvenog laka za nokte

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ukratko, hidrogen se u bolnicama koristi za previjanje, u kontaktu sa nekrotićnim tkivom se poćne pjeniti (čisti ranu). A i šmrklje oćito nisu sterilne pa se zato zapjenio

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam skužila da je hidrogen kad su šmrklji pobijelili i počeli šištati

ajde izblajhat sebi kosu ali djetetu šmrkle

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hvala na odgovorima! Čekala sam prvih sat vremena ko na iglama da vidim odgovor, ali kako nije stizalo ništa, više se nisam vraćala jer sam dobila odgovor od jedne poznanice koja je medicinska sestra i radila je na pedijatriji. Pa evo za ostale koji bi mogli imati ovakvih iskustava - u tako maloj količini i koncentraciji može čak djelovati dobro ako postoji neka bakterija u nosu. Isprali smo fiziološkom (to mi je bila i prva intuitivna reakcija) i stalno sam pratila jel sve ok (brinulo me što mu je malo išlo i u grlo). Eto, dobro je prošlo! Naravno, u nekoj većoj koncentraciji, hidrogen nije bezopasan!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •