Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: koliko su (bili) bolesni?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno koliko su (bili) bolesni?

zanima me koliko su se vasi klinci razboljevali kada su krenuli u jaslice tj. vrtic. da li postoji neki vremenski period adaptacije, pa kad se naviknu onda su manje bolesni ili je to naprosto individualno?
    moja m. je bila tjedan dana na adaptaciji i islo nam je super medjutim nakon toga se razbolila, nista strasno ali i prije je cesto bila u kontaktu sa vrtickom djecom (sestricnama) i sl. ali nikad nije bila bolesna. sad pretpostavljam da je to pokupila u jaslicama (premda ne mora biti), pa razmisljam kako se nositi s time ako bude cesto bolesna. znam da je sve to individualno, pa ipak me zanimaju vasa iskustva

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dvoje dece, razlicito. Oboje krenuli u istom uzrastu u jaslice. Sin bolestan svaki cas, od 15. meseca koliko je imao kad je krenuo do negde malo posle 2. rodjendana. Bila sam prava nocna mora svakog poslodavca, jer nikad nisam sastavila mesec dana bez bolovanja. Kci sasvim druga prica, krenula sa 12 meseci i razboljevala se, onako kao sin kad je vec imao 4-5.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi smo krenuli u jaslice kad je F. imao 12 mj.
    Nismo bili ni 3 dana na adaptaciji i razbolio se strašno, 2 tjedna se nije oporavio.
    Tada smo na savijet pedijatrice ipak našli tetu čuvalicu i od tatda do dana današnjega on je zdrav zdravcat.
    Znam da je to teško i da si mnogi roditelji ne mogu priuštiti tetu čuvalicu, pa i mi ju imamo jer ju plaćaju moji roditelji po pola sa MM-ovim, ali djeca su u jaslicam stvarno često bolesna. :/

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam se iznenadila koliko se Elena razboljevala kad je krenula u vrtić. Imala je 19 mjeseci i prije toga je imala jedanput proljev i jednom temperaturu. Međutim kad je krenula u vrtić stalno neke boleštine. Te proljev, te prehlada, te upala grla, uha i sl. Najbolje mi je bilo kad je njezina teta rekla da je ona najzdravija u grupi i da je najviše u vrtiću. Koliko su onda tek druga djeca bolesna?

Sad joj stalno curi nos, ali ja to ignoriram, i vodim je u vrtić.

Danijel je druga priča. Boležljiv je od rođenja, a Elena mu je stalno nosila bakcile iz vrtića. Do kretanja u vrtić već je iskusio svakakve boleštine. Bronhitis je stalno dobivao, temperature, proljevi, upale grla , upala pluća itd. Valjda je do vrtića stekao imunitet na sve i svašta jer otkad je krenuo u veljači, samo je dvaput bio bolestan (u veljači i kolovozu).

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dorian je krenuo u jaslice sa 12 mjeseci. A išlo je ovako: tjedan dana jaslice, dva tjedna bolovanje, tjedan dana jaslice, dva tjedna bolovanje... i tako sve do dve i pol godine. Od onda (da pokucam) ništa.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

krenuo je u jaslice s točno godinu i pol i bilo je ovak:

tri dana u jaslicama, tjedan dana doma
    dva tjedna u jaslicama - mjesec dana doma (u biti, ovdje bih okrivila pedijatricu jer ga je liječila krivim antibiotikom, bez pretraga i polovicu od ovih mjesec dana je bio ni zdrav, ni bolestan ali sam ga ostavila doma da se skroz opravi)
    tri tjedna jaslica- tjedan dana doma i onda je bio već lipanj, tete su išle na godišnje i zbog teže adaptacije preporučile su da ljeti bude doma. (najveća fora je ta da je ljeti imao prvo želučanu virozu, pa upalu grla i to nakon što neko vrijeme nije bio u jaslicama)

Ponovno smo krenuli u jaslice u rujnu i onda je bio tri tjedna u jaslicama pa tjedan dana doma i sad je već dva tjedna u jaslicama i zasad je zdrav (uvjetno rečeno - povremeno mu malo curka nos).

Interesantna stvar je da smo od ove godine i MM i ja češće bolesni, ja sam već dvaput morala piti antibiotike jer mi je bilo loše (upala grla, bronhitis), a Tan je imao ugl. upale grla.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leona u prvih godinu dana kak je bila doma, doslovce nije ni kihnula, bila je super zdrava :D

NO, kad je krenula u jaslice, isto je već drugog tjedna poblala boleštinu i ja sam se jako uzdrmala i već je mislila ispisati ali sam ipak dala vrtiću još malo fore...

Mislim da sam ipak dobro napravila..Leona je prošle zime bila bolesna otprilike jednom svakih mjesec i pol s uglavnom klasičnim dosadnim virozicama, konjuktivitisima i sl.
    Po nekim standardima, ako se dobro sjećam (nemojte me zmlotekat ako sam krivo zapamtila) to je prilično ok, jer se smatra da normalno da tako malo dijete bude cca. jednom mjesečno bolesno, sve dok se malo taj imunosustav ne ojača i razvije.

Samo je jednom imala gadan bronhitis koji je čak prešao u laganu upalu pluća ali i to je relativno brzo prošlo...

Ove jeseni za sad samo curi nos, niš ozbiljno...kuc, kuc...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Janko je u jaslice krenuo 26.09., znači prije prvog rođendana i sad je evo već 4. tjedna u jaslicama i (nadam se samo da se ne budem urekla) za sada je sve 5, samo mu tu i tamo malo curka nosić i to je sve. Ali nikada prije nije bio bolestan, osim curkanja nosića. Čak nije imao temperaturu ni poslije pikica, ništa! Nadam se da će ostati tako i dalje.
    I sad, ne znam da li to ima veze, da li su se obistinile riječi jednog stričeka...Naime kad se Janko rodio, moj tata je otišao kod jednog medara i rekao da mu treba med za mene, da sam rodila da dojim, bla, bla. Striko (poznati striko Petrović) mu je dao taj neki med koji sam evo pila do nedavno i rekao je mom tati da je to jako dobar med i za mene i za malenoga, jer će onoliko koliko mu treba dobivati preko mog mlijeka, da će od toga biti zdrav i kad krene u jaslice da će čuvati drugu dijecu s tetama (mislio je na to kako neće biti često bolestan). Pa eto, možda ima nešto u tome!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam samo zaboravila napisati da je Tan i prije vrtića imao upale grla i uha (prva već s mjesec-dva, nisam sigurna ) i jednom lagani bronhitis i to su bile jedine boleštine s kojima smo se hrvali do njegovog polaska u jaslice...

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Starija devojcica je krenula u jaslice sa 13 meseci. Od tada sam ja svakog meseca bila na bolovanju te prve godine, druge malo manje, a od njenih tri gotovo da se i ne razboljeva (izuzetak je trenutna upala pluca u prolazenju zbog greske pedijatra, a koju sam ja ispravljala za vikend zovuci privatno pedijatricu). Cini mi se da je malena jos osetljivija od starije sestre. Jos nijednom nije sastavila vise od dve citave nedelje u jaslicama, a ide vec drugu godinu...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prvih godinu dana nije niti zašmrcao. Krenuo je u vrtić u 3. mjesecu i do 9. nije ništa tamo pokupio. Imao je adeno virozu, ali to je pobrao u bolnici. zato je od 9. - 12. mjeseca imao jedno 5-6 bronhitisa. Rekord u vrtiću u komadu je bio 3 tjedna - samo jednom, a osatlo - tjedan u vrtiću, dva doma. Ove cijele /kalendarske) godine bio je 2-3 puta sa temperaturom, ali trajalo bi 2-3 dana, poslije zdrav. A poslije ljetne pauze još nije ništa pobrao.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mia nije od 2004 bila bolesna. Je, kozice je imala... No za to smo navijali!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ovi veci ovisno o godisnjem dobu...ako je zima i sezona gripe pod obavezno su bili doma bar 14 dana...i kozice of kors...A Patrik,evo (kucam o glavu) ,sad je veliš i sve skupa(znaci u ove dvije godine i sitno) mozda je doma proveo mjesec dana (kad sve zbrojim)..

Kozice jos nismo dobili,prehlade ga mimoilaze,uši nije dobio (kratka kosa- ZAKON :D )...

Početno Odustali smo od jaslica

Eto mi smo zbog bolesti i komplikacija odustali od jaslica! Eugen je krenuo u jaslice 5.9. Prva dva tjedna išao je na prilagodbu, zadnjih dana bio je od jutra do ručka. Došao je vikend, curenje nosa, kašalj, teško disanje-napadaj teškog bronhitisa. Lijekovi medrlol, ventolin. Bio je prepun šlajma pa mu je nakon tjedan dana pedijatrica dala antibiotik i hvala bogu dobio je alergiju, nakon toga stroga dijeta, sve skupa tri tjedna doma. Nakon toga kreće u jaslice, tjedan dana sve pet, lijepo se priviknuo, počeo jesti sam :D , spavao super i nakon toga dolazi vikend i opet počinje curenje nosa, kašalj, užasno teško disanje i opet medrol, ventolin, flexotid i na kraju sumamed. Sada ga polako skidamo s ventolina, a flexotid će morati uzimati cijelu zimu . To je na žalost naša prića, svima Vam želim puno sreće i da su Vam djeca ZDRAVA, jer to je u cijeloj prići jedino bitno

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da i mene jako zanima kakvo vam je stanje u jaslicama. U varaždinu je katastrofa. I to ne samo u našem vrtiću. Kao da je neka epidemije gadnih bakterija. Najčešća boleščina je upala pluća.
    U Jakobovoj grupi skroz ima samo po nekoliko djece. Ostali su bolesni. I to se konstantno ponavlja. Jakob je počeo u vrtić 01.09. Moram napomenuti da NIKADA prije nije bio ni prehlađen. A sad... prvi antibiotik prije mjesec dana, pa prije dva tjedna ga je napala neka virozica, nije išao cijeli prošli tjedan u vrtić, to je prošlo bez ljekova. Od ponedjeljka je opet krenuo u vrtić, dva dana je bilo super a u srijedu zove teta da dođemo po njega. Upala uha, upala pluća. Na sreću pa ne jaka. Doma smo. Doktorica veli da to nije normalno. U roku od tri sata poslala je četvero male djece hitno na rentgen i još je kod dedetero starije djece vrtićke dobi dijagnosticirala upalu pluća.
    Iz Jakobove grupe dvoje djece je u bolnici. Jučer mi jedna mama veli da joj je curica cijeli prošli tjedan bila na antibiotiku, a danas mi je Jakobova teta rekla da su danas zvali tu mamu neka dođe po curicu jer opet ima temperaturu.
    Kaj se to događa?

Btw. na poslu ima viška radnika, što mislite od koga trenutno imaju najmanje koristi?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

joj, ovaj topik me totalno ubedirao.
    dobila sam novi posao nakon porodiljnog (Boguhvala) ali se cudo razbolilo nakon mjesec i pol. bronhitis koji je bio na najboljem putu da prodje samo sa sirupom za iskasljavanje sad se zakomplicirao temp od 39-40...a naravno, ne moze musko ostati doma kad mi cudo visi na cici cijeli dan, nis ne jede i preko dana spava samo meni u krilu ili ako sam ja nadohvat ruke...
    nis, odoh mu dati reiki da sto prije ozdravi

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kad je Andrej bio bolestan (sad je, hm, zdrav? još uvijek kašlje ko slon, ali bar nema temperaturu), dr nam je rekao da ima puno upala pluća ovih dana. Mi smo - srećom- prošli bez rendgena i upale pluća (valjda), ali ipak je na kraju završio na sumamedu zbog temperature koja nikako nije padala i pogoršanja općeg stanja. Dva tjedna bio je doma, MM i ja smo nekako kombinirali bolovanje, sad je opet na čuvanju (istina, ne ide u "prave" jaslice, nego privatno), ali opet je počeo kašljati, ne može spavati noću od kašlja, pun je šlajma, sad se samo plašim da se ne zakomplicira.
    Hildegard, razumijem kako ti je, pogotovo kad su i druga dječica tako bolesna. I još na poslu... neću ni misliti, meni je koma, a još imam kako-tako susretljive šefove.
    Mi i dalje trusimo Prospan, a kad čitam druge postove, sretna sam što smo samo na Prospanu, a ne i na čemu drugom...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi smo isto prošli laganu upalu pluća. nakon toga je sara ostala više od mjesec dana doma (nešto ja na bolovanju, pa moja mama uzela godišnji i, pa sveki). vratili se u vrtić i za 3 dana pokupila neku virozicu i sad smo već drugi tjedan doma! ništa strašno ovaj put,sva sreća, ali mene je nagnalo na ozbiljno razmišljanje o smislu takvog mrcvarenja i smišljam da odgodimo plaćanje kredita koji upravo dižemo za godinu dana i da ostanem doma do njene treće godine na neplaćenom. mislim da ću to i napravit'!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj IRENA prvotno napisa
    ali mene je nagnalo na ozbiljno razmišljanje o smislu takvog mrcvarenja i smišljam da odgodimo plaćanje kredita koji upravo dižemo za godinu dana i da ostanem doma do njene treće godine na neplaćenom. mislim da ću to i napravit'!
    evo ja sam malu upravo ispisala iz jaslica. od dva mjeseca, tocno je pola isla u jaslice, a pola bila doma bolesna. nista strasno, nismo pili antibiotike, ali svejedno mene je to zgrozilo. do jaslica nikad nije ni zakasljala. ispisala sam je doduse jer je doslo do nekih iznenadnih promjena kod nas pa ce je cuvati baka, ali i da nema toga mislim da bi napravila nesto slicno kao ti. meni je osobno sve to bio preveliki stres. kao da sam isla u vrtic po jos jednu bolest, kao da svjesno vodim dijete negdje gdje ce se razboliti. to mi je bilo grozno. a u pricu o imuniziranju djeteta i kako sva djeca moraju proci djecje bolesti i kako je to dobro za njihov imunitet - u tu pricu sve manje vjerujem...

kiki

Početno

Nicole je krenula u jaslice sa 6.mj. i to samo dva puta tjedno no bila je bolesna svaki mjesec i od 10.mj.03. do 5.mj.04. pila je svaki mj. antibiotike osim u 1.mj.pa bi ja po 15 dana mj.bila na bolovanju no u firmi nisu zamjerili.Dr.mi je rekla da je pokušam ostaviti 1 mj.doma no nisam nego smo od 6.mj.do 9.mj.bili svaki dan na moru tako da od 5.mj.04. do 11.mj.04. nije bila bolesna a onda su je u 11.i 12mj.ulovile viroze koje su trajale po par dana da bi bila zdrava do 3.mj.05.kada je opet imala virozu i od tada do danas ništa zdrava je.Ide u vrtić, već je dva puta vladala viroza no ona se oduprijela tome tako da je i sama dr.rekla da je za nju jako pogriješila kada je rekla da će biti boležljiva i da joj je jedna od najzdravijih pacijenta.I ovo ljeto je bila svaki mjesec na moru i to svaki dan a kupala se i u 10.mj.a i dalje doji-32.mj.Ja stvarno za nju moram reći da je prošla fazu jačanja imuniteta i da se nadam da je najgore iza nas.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

isto tako, prva dva mjeseca STALNO bolestan, inače uvijek zdravo dijete,...sad , da kucnem o drvo, sve super,....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

svako dijete to očigledno prolazi različito, kao i sve ostalo, ali čini mi se da su ipak u pravilu djeca koja idu u vrtić češće bolesna. ja sam isto mislila da se tako stječe imunitet, ali sad mi se čini da se tako samo slabi mali organizam (pričam o svom djetetu). bojim se zime sad kad je već načetog zdravlja ovom upalom pluća i nakon razgovora s pedijatricom odlučila sam ipak ostati s njom doma do jeseni, pa ćemo malo više biti kod bake na moru i selu i nadam se da će u jesen biti jača (imat će već i skoro 3 godine!).

još samo trebam to saopćiti šefovima :/

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Irena ,to ti je pametna odluka.Posao nigdje neće pobjeći.Osim toga nema smisla da se dijete izlaže kolektivu i klicama prije tri godine u nadi da će očvrsnuti.Imunološki sustav postaje spreman za borbu tek iza tri godine.Naravno mi smo se na vlastitom primjeru uvjerili u tu teoriju.U dvije godine u kolektivu najduze razdoblje bez bolesti trajalo je 5 tjedana,a svaka bolest je zahtjevala ozbiljnu terapiju ili antibiotik lil ventolin.Nadamo se da će ova godina biti bolja...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Imunološki sustav postaje spreman za borbu tek iza tri godine.Naravno mi smo se na vlastitom primjeru uvjerili u tu teoriju.U dvije godine u kolektivu najduze razdoblje bez bolesti trajalo je 5 tjedana,a svaka bolest je zahtjevala ozbiljnu terapiju ili antibiotik lil ventolin.Nadamo se da će ova godina biti bolja...
    ja isto tako mislim, uostalom kaze se da dijetetu treba dvije godine da izgradi vlastiti imunitet, prema tome do dvije godine ga nema smisla izlagati virusima, a narocito ako svaka bolest zahtijeva lijecenje antibiotikom, antibiotici su jako losi za imuni sustav. mi smo valjda imali srece pa smo obje bolesti dobivene u jaslicama uspjeli izlijeciti doma narodnom medicinom, doduse dugotrajno, ali bez antibiotika

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kada pošaljete dijete u vrtić uopće nije bitno. Da, treba mu dvije godine da razvije imunitet, ali to ne znači dvije godine života, nego kontakta sa bolestima. Kako da razviju odgovor na nešto s čime nisu upoznati, a to je imunitet- odgovor organizma na bolest. I ja sam živjela u zabludi da je do tri godine imunitet ojačan, ali eto krivo sam to shvatila, pa sad curka ide već drugu godinu u vrtić (sad će navršiti pet godina) i stalno je bolesna (ove zime 10 tura antibiotika!!!!!!!), a do tri godine dok je bila doma bila je dva puta u nekoj virozici.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sa 2.5 krenula u jaslice prva 3 mjeseca je omjer tjedan doma tjedan u jaslicama, sad smo na 2-3 tjedna u vrtiću tjedan doma (prije 2 nego 3 tjedna :/ )Samo viroze (jedan dan temp, i grlobolja ostalo kašlje), samo jednom antibiotik (očetak upale uha i konjuktivitis na oba oka)

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moji klinci (F i O) niti jedan nije bio bolestan zbog jaslica. Ove godine su zbog bolesti izostali cca. dva tjedna godišnje.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

2 godine kontakta s bolestima? kak da skupimo te 2 godine kad je u mjesec dana najvise 8 dana u vrticu?!?!?!
    evo, nakon 6mj jaslica, ako je bio 2mj zbrojeno tamo, puno sam i rekla.
    luda sam.
    krenuli smo kod homeopata nadajuci se da tako polako ojacati imunitet jer me stav doktora "antibiotici su kod tak malih rjesenje za sve" dovodi do ludila! kak da on izgradi imunitet ako mu svakih mjesec dana svu ubiju floru i faunu lijekovima.

pazi sad ovo: virozni opstruktivni bronhitis (dijagnoza). malo poviseni leukociti. pedijatrica na pulmologiji u Klaicevoj mu da TROSTRUKU DOZU (prema njegovoj tezini) Amoxila (antibiotik koji kao ni svi ostali NE DJELUJE NA VIRUSE!) po gore spomenutoj logici. i kaze nam, na nase pitanje zasto tako puno, "pa to je malo jaca doza"!

i onda mi se kod njegove pedijatrice i u ljekarni ljute na mene zasto mu tako puno dajem antibiotika. kako je bio u dnevnoj bolnici nisam se na svoju ruku usudila prvi dan smanjiti dozu, ali sam od 2 do 7 dana davala manje (samo dvostruku dozvoljenu dozu)

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno trenutno stanje

evo sad je vec 6 dan u vrticu i uredno kaslje i curi mu nos. (od treceg dana boravka u vrticu)
    kako nema temperaturu, a meni i muzu visi posao zbog tih bolovanja ipak ide i dalje. nitako nam nije prijetio niti ista direktno rekao, samo se koluta i spominju "ta nasa bolovanja" kao da smo na godisnjem svakih 10 dana. ja bih puuuunooo radije da mi je dijete zdravo pa da sam stalno na poslu

drzim fige da mu pomognu homeopatski lijekovi. nekako imam vise povjerenja u cjelovito lijecenje nego ovo nase zapadnjacko lijecenje simptoma.
    ako se ovako nastavi, mislim da ce od ljeta na cuvanje. kak cemo to financijski nitko ne zna...ionak moram smrsavit :/

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ovo je strašno, moja malena je prošle godine s 14 mjeseci krenula u jaslice, bila 2 tjedna, pokupila boleštinu i sad je doma s tetom koja je čuva..ove godine sam je mislila u 9 mjesecu vratit u jaslice, imala bi 26 mjeseci..ali ako će stalno biti bolesna to i nema baš nekog smisla..mislim da im se uopće ne izgrađuje imunitet dok su tako mali, obzirom na mali i slabašni organizam samo im je teže borit se sa bolesti

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: trenutno stanje

Citiraj saska7 prvotno napisa
    drzim fige da mu pomognu homeopatski lijekovi. nekako imam vise povjerenja u cjelovito lijecenje nego ovo nase zapadnjacko lijecenje simptoma.
    ako se ovako nastavi, mislim da ce od ljeta na cuvanje. kak cemo to financijski nitko ne zna...ionak moram smrsavit :/
    Držim vam fige sa homeopatijom(već sam 1000 puta pisala da nas je ona spasila od sile antibiotika).

Samo morate biti strpljivi:liječenje je proces ,a ne događaj.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

hvala na lijepim zeljama

svjesna sam da je proces iako mi strpljivost nije jaca strana
    trudimo se svi promijeniti stav prema bolestima i ozdravljivanju (edukacija mm-a takodjer je proces )

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa
    (edukacija mm-a takodjer je proces )

Tako je bilo i sa mojim,ali kad je vidio napredak(nakon par mjeseci )
    postao je vatreni zagovornik homeopatije. 8)

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oba su krenuli u istoj dobi u jaslice
    Tino je bio konstntno bolestan u jednim jaslicama dok ga nismo prebacili u druge (trajalo cca 4mj) u drugim jaslicama je hvatao tu i tamo koju virozu i to je sve

Luka hvala bogu niti jedan put nije izostao radi bolesti sem kad je skupio compilo bacteriu negdje, nekako, ko zna gdje i kako

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ian je krenuo u poludnevni vrtić- igraonicu (9-13) sa 16 mjeseci, a sa 2 godine je prešao uz obični vrtić

sada je to već preko godinu dana i izostao je dva -tri puta po dva dana zbog proljeva, povraćanja, prehladice

nikad u životu nije bio bolestan niti je pio ikakve lijekove (osim sirupa za iskašljavanje bez recepta na moju inicijativu i lupoceta par puta za temperaturu)

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

saska7 može na pp o homeopatiji-ko, gdi ..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    mislim da im se uopće ne izgrađuje imunitet dok su tako mali, obzirom na mali i slabašni organizam samo im je teže borit se sa bolesti
    Koliko god se to čini čudno, ali oni stvarno imaju dosta jak organizam. Npr. odrastao čovjek će vrlo vjerojatno završiti na infuzij zbog crijevnog virusa tj. dehidracije, dok je većina djece u mogućnosti samo nadoknaditi tekućinu, i simptomi traju kraće.
    Stvar je jednostavno u prilagodbi na mikroklimu u vrtiću, to je nažalost tako. Utjeha je u tome što da se odrasli čovjek tako mora prilagođavati na tu mikroklimu bio bi duplo više bolestan, kikači to super izduraju naspram nas.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ivor je krenuo s godinu i pol, i do danas kad mu je 6 godina bio je bolestan 2 puta + vodene kozice je nedavno prebolio ali zanimljivo nije ih dobio u vrtiću

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj je krenuo sa 13 mj. U početku možda mjesec dana je bilo kak tak dok nisu počele gripe i viroze.
    E onda je počelo bio je recimo tri dana u vrtiću dva tjedna doma i tak stalno.
    Bilo je perioda kada je pio tri antibiotika mjesečno. čak i doktorica nije znala više koji antibiotik da mu da.
    I onda je drugi mjesec bio doma i onda je bilo bolje.
    Evo sada već ide mjesec i pol u vrtić nakon ljetne stanke od 2 mjeseca i još nije bio bolestan, fala bogu.
    Mislim da će ove godine biti bolje malo mu je imunitet jači.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja starija je krenula s 2,5 godine - cijelu zimu je bila bolesna, u 12. i 1. mjesecu u vrtiću je bila ukupno 10 radnih dana, slijedeća 3 mjeseca bi zdržala tjedan dana mjesečno. Slijedeće godine nije imala ni dana "bolovanja". Ove godine već je skupila tjedan dana "bolovanja".

Mlađa je jesenas krenula, isto s 2,5 godine. Prva 3 tjedna super. A zatim, u 2 tjedna 3 viroze zaredom!

Eto...

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pridružujem se klubu. D. je krenuo u vrtić prije godinu dana i kako to već biva od mjesec dana išao je 5 - max7 dana u vrtić. Tako sve do ljeta kada je bio zdrav čitava dva mjeseca. Prebolio je ove godine 3 viroze, 3 bronhitisa, jednu atipičnu upalu pluća, tri laringitisa, nemam pojma koliko curenja nosa...
    Sada je dva tjedna zdrav, pa polako čekam šta je sljedeće.. Pitam se kada će kod njega proraditi taj imunitet. Inaće, pije već 4.mj. tri homeopatske stvari i mažem ga sa dvije, no ćim je poćela jesen - bum bronhitis - tako da smo se malo razočarali, no ne odustajemo.

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

tjedan dana jaslice, dva tjedna bolovanje, tjedan dana jaslice, dva tjedna bolovanje...
    Stanje je doslovce ovakvo.Ove smo godine krenuli u jaslice sa pune 2 godinice.Dosad nam je rekord 2 tjedna u vrtiću(i to period adaptacije)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Bok mamice!

I mi smo krenuli u vrtić u 9. mj, sa 3 godine i dva mjeseca. U prosle tri godine mozda smo popili 4-5 antibiotika, od kojih prosle zime samo 1, a sad smo u dva i po mjeseca vec treci put bolesni. Evo bas popodne idem kod pedijatrice i probati cu je zamoliti da mu ne daje antibiotik ako to nije potrebno, jer ako se ovom brzinom nastavi to ispijanje antibiotika, bojim se da bi mogao postati imun na njih.

Nego zanima me, postoji li neki nacin da im OJACAMO IMUNITET da ne budu tako podlozni infekcijama u vrticu? Mi smo probali sa raznim sirupicima za jacanje, ali bas ne pomazu... Ima li netko neku bolju ideju??

Hvala vam

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dvoje djece, dvije različite priče.

stribi potpuno zdrav do jaslica, u jaslicama stalno bolestan (od mjesec dana bio bi možda 5 u jaslicama).

sunca potpuno zdrava do jaslica, zdrava i dalje (fali po 1-2 dana na mjesec).

oboje dojeni 2,5 godine.

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

postoji li neki nacin da im OJACAMO IMUNITET da ne budu tako podlozni infekcijama u vrticu? Mi smo probali sa raznim sirupicima za jacanje, ali bas ne pomazu... Ima li netko neku bolju ideju??
    Ja sam svojima dugo davala multivitamol,al vidim da ništa od toga
    Bojim se da ništa u potpunosti ne može pomoći-djeca jednostavno moraju razmjeniti sve beštije da bi stekli imunitet na njih-i tek onda ćemo biti mirni :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

krenuli 1. rujna sa pune tri godine. do tada je imala jednu virozu i dvije prehladice. zadnja dva mjeseca ili je želučana viroza ili kašalj, prehlada, moraxella... ma, grozno. više je doma nego u vrtiću. nismo do sada nikada uzimali nikakve antibiotike i nadam se da i neće. treba ovo progurati.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moram priznati da sam iz Mijinih početnih prehlada i bolesti naučila jedno: Emocionalna iscrpljenost uvelike pomaže razvijanju bolesti. Ona se na navikavanju koje je trajalo prva tri mjeseca, prvo užasno plakala, pa se nije dugo s nikim igrala, da bi se svaka dva tjedna razboljevala i to je doba kad je stalno pila sirupe. Što biljne, pa poneki i antibiotik.
    Kad je prošlo doba adaptacije, otišle su i prehlade. Sada se povremeno prehladi i to je jednom do dva puta godišnje.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja je krenila u vrtić sa 2,2 godine i prvih 6 miseci je svako malo dolazila sa nekom boleščurom, a najčešće s upalom grla. pa temperatura, pa opet upala grla.
    ali ja to i nisam baš previše pripisivala vrtiću jer je i do njega bila sklona upalama grla koje su u tih prvih 6 miseci vrtića bile dosta intenzivnije nego dok nije u njega išla.

da kucnem u drvo (puj, puj, puj) evo puna dva miseca od kad je krenila ponovo u vrtić smo zdravi. :D

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

M. krenula pocetkom rujna. Tjedan dana u vrticu, tjedan dana kod kuce (jako prehladjena). Opet tjedan dana u vrticu, tjedan dana kod kuce (bolesna, pila antibiotik). Onda cak pet tjedana u vrticu, sad opet bolesna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •