Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: "Strašne" priče

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj VGmama prvotno napisa Vidi poruku
    Knjige koje čitamo su naravno sve po njegovom izboru, ja sam s njim da pomognem ako zapne… knjige ne čitamo i ne biramo zato što su lektira, ne pada mi napamet to raditi.
    Pitam samo za vaša iskustva; Peterlin kada su Grimmove ili Andersenove bajke došle na red u školi za čitanje da li su tvoja djeca čitala ih i uživala u njima ili je bilo problema, ne znam, tipa izmišljanja sto razloga zašto ponovno, ovaj put samostalno, pročitati to što već zna i napamet, kako kažeš. Samo me zanimaju iskustva. Gospođa u knjižnici mi je dala za razmišljati o tome, to je sve.
    Imamo doma debelu knjigu Andersenovih bajki (izvorne, nije svaka za djecu) ali nismo s tim počeli. Počne se sa slikovnicama, pa se raste do jednostavnih obrada, pa tek u trećem koraku integralna verzija. Andersena i Grimma imamo doma stara izdanja biblioteke Vjeverica, što mm što ja. Imamo i audio priče (a to su integralne verzije) i ne vidim da su djeci naškodile. Naprotiv.

Mojoj djeci bilo je puno lakše zato što su već poznavali građu i lektira im nije predstavljala nikakvu tlaku. Uredno su se podsjetili i to im je ostavilo dojam ugodnog doživljaja. I danas je tako, iako više ne poznaju sve što je za lektiru, bude i novih stvari. Vole lektiru, zapravo sad već imaju o knjigama svoje mišljenje što mi je iznimno drago, čak i kad je negativno (npr. mom starijem je Čipolino bio fuj, ali Pipi Dugu Čarapu koja za lektiru dolazi tek u 4. razredu odavno zna napamet). Mlađi se često šlepa jer je razlika samo godinu dana, ali nije im posve ista lektira.

Uostalom, zar i mi odrasli ne posežemo za nekim knjigama više puta?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Hvala cure na vašim razmišljanjima i slažem se s vama. Svatko ima pravo na svoje mišljenje pa tako i teta knjižničarka. Istina da sam se malo zamislila nad njenom primjedbom i željela sam vidjeti što i drugi misle o tome. Bez obzira na njenu primjedbu mi čitamo Knjigu o džungli i moj sinko istinski uživa u svakoj rečenici!!!! Čitat ćemo i dalje neopterećeni lektirom, dobi i ostalim sličnim primjedbama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •