Da, tako cu morati.
Sad pokusavam na francuskom jeziku kojeg nemam pojma![]()
Bila u ferotermu. 3d mi nije sjeo! Aaahhh ta moja glava!
Svidjele su mi se jedne koje nisu bez, niti bijele, ni sive.
http://www.fero-term.hr/slike.aspx?p...na=158,00%20kn
Cak tu djeluju tamnije nego u zivo. Mat su!
I onda sad mislim da dole stavimo tamne smede, a gore te. Plocica na plocicu i fijuu!
Jedino ne znam sa kadom sta napraviti?
bijelo i sivo , kao za kupaonicu iz snova .
kakve boje dijete voli?
Nemam pojma, ima 13 mjeseci.
Na zimu dobiva brata/seku, pa bih uredila dječju sobu za njega i tatu![]()
Meni je prekrasna kombinacija sedefastih sjajnih zidnih pločica i poda koji imitira tamno drvo
ja majka, ne bih se složila s tim "bolničko bijelim" izrazom
ima različitih atmosfera i različitih bijelih pločica
sanja, odmakni se više od tih bež nijansi, ubit će te
Mora biti bolje. Dajemo sve od sebe
Nego, kad si vec tu, molim te za jos jedno mišljenje: o kutnom sudoperu?
Jesi li imala iskustva i sto kaze praksa?
Oprosti na gnjavazi i hvala unaprijed![]()
ja imam ovako
meni je OK, nije nista posebno. sanjala sam o onim kutnim velikim sudoperima, ali i sa ovim sam zadovljna, jer sam ga dobila sa kucom.
Da, tvoj je drugaciju nego sto sam ja zamislila. Ja bih pravi kut, ovako nesto http://www.stolarijamraz.com/shop/pr...a-8320-p-25290
i bas zato sto je pravi kut malo sam zdvojna.
mi smo stavili bijele pločice na pod kupaone, uopće ne shvaćam kako i zašto mi je to palo na pamet, bijela mi je inače užasna
ali izgleda genijalno, bar svima nama doma se jako sviđa
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...34804956_n.jpg
Malo ideja za one koji kazu da je bijela plocica dosadna.
ja sam na kraju odabrala cistu bijelu sjajnu plocicu dimenzija za sve zidove , nama ide u kombinaciji sa tamnosivim plocicama na podu koje izgledaju beton ( vrlo skupi beton).
ali kad sam odabirala podne ( oko zidnih nije bilo dvojbe) svidjelo mi se ovako nesto. http://www.bouf.com/69267/maroq-cement-floor-tiles.html
da nisam nasla ove lijepe " betonske" , a da sam naisla na ovakve, pod bi bio ovakav u kombinaciji sa potpuno bijelim zidovima.![]()
I ja sve više razmišljam o bijeloj kao dominantnoj boji.
Lutonjice, lijepa vam je kupaona
Sirius, ove plocice su bas ok. Ne znam zasto sam do sada razmisljala o podu kao iskljucivo jednobojnoj varijanti, ali sada si me navela na nova razmisljanja!
Super, super![]()
Vidi ovo https://www.google.com/search?q=moro...iw=480&bih=268
Ne znam gdje ces ih naci , ali neke su genijalne.![]()
trebam savjet za kupaonu, tj. tuš kadu, nisam ovdje slučajnomo zalutala, iako stvarno ne znam ništa o dječjim sobama u potkrovlju.
Lutonjice, nama je rečeno da ovo postavljanje tuša bez tuš kade treba neku posebnu kompliciranu obradu, izolaciju i svašta nešto, podizanje nivoa... (prenosim, uglavnom bilo je obeshrabrujće), je li taj kojeg se pitalo u pravu ili samo nije htio/znao odraditi posao? Imamo, naime u kupaoni s predviđenim mjestom za tuš kadu prostor dimenzija 112x77 cm, u koji su pri gradnji stavili tuš kadu takvih dimenzija da s jedne imamo 7,5 a s druge 22,5 cm neiskorištenog prostora između ruba tuš kade i zida (u koji ništa ne stane, samo se teško čisti) to me nervira (i sve susjede) od kad smo uselili, ali na kraj pameti mi nije bilo preuređivati novo, pa smo stavili neku jeftinu tuš kabinu, kao, "za prvu ruku", još malo pa će 7 godina da je to za prvu ruku tako i sad se ozbiljno predomišljam(o) - staviti neku tuš kadu primjerenijih dimenzija (pa ono malo što ostane zazidati ili već nekako riješiti, ili uopće ne stavljati tuš kadu?
ovako
ja doma imam kadu bez kade
samo pločice
i u zadnjih 5 stanova tako radim jer su kupaonice premalene i čudnih dimentija, pa ne mogu ništa drugo
nikakvih problema nema
naravno, tristruki premaz sikom, kao da se bazen radi i to je to
ne znam zašto ljudi kompliciraju
valjda im se ne da
hvala apri, tako sam nekako i ja mislila, treba naći nekoga kome će se dati (a taj će se usrećiti, bit će posla, većina susjeda bi to htjela, samo čekaju da netko krene)
evo, ovo je kod mene doma
druge ne smijem stavljati bez dopuštenja investitora, pa mi se sada ne da zivkati za dopuštenje
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
daj mi na pp mail, da ti pošaljem kako to izgleda
stvarno odlično za podizanje raspoloženja, već se vidim ujutro kako veselo izlazim iz neke šarene kupaone, jedva čekam da krenemo (i završimo). nama su stavili velike, blijedo bež pločiće, koje su zbog "slijeganja zgrade" /tako nam je objašnjeno) svima vrlo brzo popucale, pa im je ponestalo zalihe, nisu mogli svima zamijeniti. meni nije ni bilo bitno, jer sam kao znala da su ovdje kratko (a odužilo se to kratko). u drugoj su nam kupaoni između klasične kade i zida isto ostavili 6 cm široku rupu, ali to se već da zazidati ili staviti klupicu. sve u svemu, nisu se baš potrudili oko kupaona (iako svima bude vau što u stanu imamo dvije kupaone, ja bih rađe jednu ali veliku i lijepu). mogli smo tijekom izgradnje tražiti da stave pločice kakve mi želimo, ali mi se tada s "trbuhom do zuba" nije dalo okolo birati i komplicirati.
Super ti je kupaona i super je link za plocice!
taj dio nije zatvoren nekom staklenom stijenom, voda ti ne ide van?
ma ne
veliko je to, 110 x 110
a šta i da poprska?
nije solna kiselina, nego voda![]()
Apri, krasna ti je kupaona, ne bi ni meni takva skoro dosadila
Ja se bojim da sam svoju zagusila tamnim bojama, zato mi vec ide na zivce...
Nego, da ja pokusam ponovo pogurati temu djecje sobe u potkrovlju
Shvatih da sam ostala umnogome nedorecena u tome sto zelim.
Ne svida mi se djecji namjestaj u boji, formule, princeze, pirati, kreveti u obliku kocije. Kad kažem boju namještaja, mislim na bijelo, tamno drvo, sirovo drvo ili bajcano.
Zeljela bih veci ugradni ormar na kraju tunel sobe, vjerojatno u woodline cream izvedbi, pa polijepiti koju naljepnicu na njega ili mozda neku tapetu na dio ormara, ovisno sto ce mi faliti za final touch.
Zidove bih ostavila bijele, jedino dio oko prozora koji ide u krović bi obojala u the boju.
Boje bih unijela kroz detalje. Neki fora tepih, podni jastuk, posteljinu, papirnati luster, par sarenih stolicica i stol...
Ubacila bih ovako nešto http://www.pepperdesignblog.com/wp-c...ording_500.jpg.
Muči me kakve krevete staviti?
Voljela bih da mi klinci budu zajedno u sobi ponukana lijepim uspomenama dijeljenja sobe sa sestrom (bar do neke 12.-13. god), iako imam još jednu malu sobu.
Dugo sam sanjala o krevetu na kat, ali osvijestio me netko spomenuvši vrućinu. Potkrovlje, Dalmacija, kuće građene na međi, uff.
Oni kreveti u ladici mi se čine ok rješenje za sleepover, ali nekako mislim da za trajno rješenje dijete čiji je krevet ladica, nije u ravnopravnom položaju?
I stvarno, kako da planiram dječji ormar? Ladice, police, kutije?
Bez ozbiljnih dimenzija i tlocrta Apri te nece ozbiljno shvatiti.
da ormar odmah isplaniras da svako dijete ima svoju polovicu kasnije.
Meni osobno su ladice , vjesalice i kutije prakticnije od polica .
Zasto bi stavljala jedno dijete u ladicu ako ima dovoljno prostora za dva kreveta?
ladice nikako nisu trajna rješenja
to je, otprilike, ko da ti dijete spava u vreći
ovako nekako, i onda jedan uz drugi, na toj strani od 410
http://www.sleeplandbeds.co.uk/_0_0_4D50L.jpg
ostane još 130 cm, po cijeloj dužini sobe, za prolazak i igru
ne znam sad kako su postavljena vrata i prozori, ali ovo mi se čini kao jedino rješenje ako želiš da su djeca ravnopravna
ili u 210 cm klasični krevet na kat, pa ti ostane 200 cm pored
ali u 200 cm ne stanu ormari i radni stolovi
što nas opet vraća na nešto kao na ovome linku
http://www.kiddieworldonline.com/wp-...nt-wp-room.jpg
samo umjesto polica, ormar
Hm, tlocrt, zadnji sam crtala na tehničkom u osnovnoj
Ne znam kako da mi stanu dva kreveta standardnih dimenzija i ugradbeni ormar
Dimenzije sobice su 410x230 cm.
Najniža visina je 177 cm, a najviša sitno ispod 3 m, naravno, tu su dulje stranice.
Prozor se nalazi po sredini duljeg zida na niskoj strani, a vrata na početku duljeg zida na visokoj strani.
Valjda sam koliko toliko suvislo napisala, skužajte, kasna je ura.
I ja računam da mi treba nešto vješalica najviše za jakne i kapute, ladice za sitni veš, police u koje mogu ići i kutije za ostalo, ali imam traumice od našeg ormara (klizna krila od 60 cmx300 cm, zapinjanje i ...nastavi niz) pa mi treba ohrabrenje.
ako kreveti mogu ići na tu višu stranu, onda bih ja oba stavila visoko, a ispod njih ormare i radne stolove
draže bi mi bilo to uz klimu, nego da svako dijete nema svoj krevet
inače, možeš staviti krevete jedan do drugoga po dužini na ovu dulju stranicu, ali onda nemaš mjesta ni za što drugo
koma su dimenzije
ljubavi, u kom si dijelu rh, imaš koga za preporučiti na pp ?
apri meni se ne otvara tvoja kupaona?
Što mislite da stavim na pod kad budemo preuređivali kuhinju i dnevni, mislimo srušiti zid i sve povezati u jednu cijelinu i od sobe napraviti kuhinju, razmišljali smo o parketu na klik-klak ali me strah to u kuhinju zbog vlage a imam i peć na drva koja bi bila u jednom kutu dnevne sobe pa da se taj parket ne raširi, a opet pločice svugdje su mi hladne
Tnx, Apri
Ma znam da su dimenzije koma, bili smo mladi i neiskusni kad smo ovaj stan radili, nismo konzultirali strucne ljude...
Znas kako kazu, prvu kucu je najteze napraviti, iduca ce vec lakse
Moram si jos malo porazmisliti (naci vremena) ali ovo rjesenje koje si predlozila, iako prakticno, mi je iskreno jako ruzno.
Sklonija sam onda ici u smjeru izbacivanja ideje o ugradbenom ormaru i uredenja sobe za dvoje djece na 6-7-8 godina, pa onda urediti svakom svoju sobu za skolarce.
To bi onda znacilo neki manji ormar u ovoj kobasicastoj sobi, mozda Ikeina rjesenja za igracke, krevet na kat i prostor za igru...
Uglavnom, zagnjavim za misljenje i savjet kad se dogovorim sama sa sobom.
E i drugi naš problem bi bio preuređenje kupaonice, dakle dosta je dugačka ali uska 3,00x1,70 s tim da sad imamo kadu po dužini ali ja bih radije tuš, prozor mi je smješten na sredini, kao i vrata sa suprotne strane tako da nema baš nekog velikog izbora, znači ako stavim tuš kraj tog prozora došlo bi u obzir samo kao takav walk in bez staklene stijene. Preko puta je sada školjka i znači tuš kada bi mi bila prilično uska oko 80 cm
za uske i dugačke sobice bi možda bilo dobro staviti krevete u L
ovako nešto:
https://picasaweb.google.com/1053992...74658106534146
a i ne moraju biti na kat
samo bi upozorila potkrovljaše na nešto što se nama dogodilo u našoj spavaćoj sobi. napravili smo ladičar od zida do zida i na jednom dijelu je počelo pljesniviti. znam da je naša kuća stara i nekvalitetna, ali čak i nakon što smo stavili novi krov i novu fasadu imamo komadić gdje je očito loše izolirana betonska grede ("vijenac") i svake godine to sređujemo. ne mislim da će se to dogoditi pokretaččici teme, ali nije loše provjeriti stanje na božić-ng praznicima ako se zatvore oni najniži dijelovi potkrovlja.
ide li taj trostruki sloj izolacije na površinu čitave kupaone ili samo onaj dio gdje je tuš (onaj zazidani)? vratila sam se s GO u svoju kupaonu i sad samo o tome razmišljam kako ću je srediti. ovi koji su bili pitani, tvrde da mora na cijeli pod, pa da se diže nivo kupaone u odnosu na hodnik. meni se nakako čini da to nije baš potrebno (ali ja blage veze nemam), već se izolira onaj dio gdje je tuš. "drži li vodu" to moje razmišljanje?
Mijenjaj izvodjaca
izmisljaju
Vezano uz sudoper u kutu... Moja mama ima sudoper kutu (obični) pa jedino što mi pada na pamet da pazis kad se sudoper postavi da možeš lijepo stati kod bazena. Kad stanes u kut da je sudoper točno ispred tebe, a ne malo sa sstrane... Znači, da kad peres nešto ne moras iskrivljavati kičmu... Kod moje mame je sam bazen malo uvučen u sam taj kut pa stoji okrenuta prema desnoj strani kuta, i stalno malo ppgnuta u stranu. To mi je užas... Iako ne znam jel me tko skuzio s ovim predivnim opisom
No, ovaj kutni model sa dva bazena, svaki s jedne strane mi se čini praktičan...