Zna li neko nesto o ovome?
Ginekolog je rekao mojoj prijateljici da ima spustenu matericu.
Hvala!
Zna li neko nesto o ovome?
Ginekolog je rekao mojoj prijateljici da ima spustenu matericu.
Hvala!
Da li je nedavno rodila, pa joj je možda rekao da joj je maternica još uvijek spuštena?
Meni je nakon drugog poroda ostala spuštena maternica, imala sam dva poroda u razmaku od dvije godine, a druga beba bila je i jako velika pa sam nakon poroda morala raditi određene vježbice da ojačam mišiće koji će ojačati vrat i ušće maternice. Čak me je upozorio da bi se sa sljedećom brzom trudnoćom mogla toliko spustiti da bi možda morala učiniti i operativni zahvat.
Na sreću, ja sam otpauzirala punih devet godina, a ova posljednja trudnoća išla je na carski. Nemam nekih problema u životu zbog toga.
Ona nije radjala.
Zato smo puno zabrinute zbog ovoga.
Dali ce zbog ovoga imati problema kad bude planirala bebu?
Da li je, ili je bila, izrazito debela?
Nije i nikad nije bila debela,za moj ukus je cak i premrsava.
Zanima me kako dodje do tog spustanja,dali ke to od rodjenja tako
ili poslije se to desi.
Pa jel joj taj ginekolog nesto i objasnio ili je bilo samo ono "by the way materica vam je spustena!"?
Mogu samo da nagadjam da je rijec o urodjenoj pojavi, kakva je i zavaljena materica. A to onda ne mora da znaci bas nista kad je trudnoca i porod u pitanju. Sto ga nije pitala?
Neka obavezno potraži i drugo mišljenje, po mogućnosti nekoga tko može reći više od tri riječi?
Ne bi bilo prvi puta da se žena nasekirala bez razloga zbog nečeg što je neki doktor, onako usput ,rekao.
Ona je bila zbog drugu stvar kod ginekologa i izgleda je tako nekako i bilo,usput je rekao da joj je materica spustena.
Nije nista vise rekao a ni ona ga nije pitala,jer ja sam joj rekla da ide i kod drugog doktora,pa zato sam mislila da neka od cura ovdje za nesto o tome.
Zaboravila sam,ona je poslije nedelju dana zvala tog doktora zbog rezultata od testa i on joj je to rekao preko telefona![]()
Imala bih jedno pitanje. Imam frendicu koja ima identičnu priču kao tvoja.Sanjica prvotno napisa
Od doktora je isto dobila uputstva da redovito vježba, pa ju zanimaju tvoja iskustva, tj. nakon kojeg vremena ti se stanje popravilo (ako je).
Da li si osim vježbi još nešto radila za poboljšanje stanja maternice?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru![]()
Osim tih vježbica nisam radila ništa i ništa se niti ne može puno napraviti. Može se eventualno čuvati da ne podiže teške terete. I nije poželjna brza nova trudnoća. Treba se dati vremena mišićima da se oporave i ponovo učvrste da bi uspješno mogli zadržati novu bebicu kada dođe.
Ja sam novu trudnoću imala nakon devet godina tako da sam se zaista stigla oporaviti i nisam imala nikakvih poteškoća tokom trudnoće.
Ne znam tocno, ja mislim da je i meni spustena maternica, meni je doc jednom rekao, onak usput, da mi je maternica pomaknuta prema kicmi i da bi mogla imati problema kod planiranja trudnoce. . . . nisam imala nikakvih problema, prva trudnoca je bila blighted ovum (trudnoca bez ploda) ali to nema veze s polozajem maternice i nakom 3 mj novu trudnocu.
Nije to nis za zabrinjavati se. . . . jedan drugi doc mi je savjetovao samo nakon odnosa lezati na trbuhu neko vrijeme . . nekih 15-20min. . . .
pitam u ime prijateljice koja je rodila prije mjesec dana, veliku bebu preko 4 kile, tezak porod, vaginalno. danas je bila na prvom pregledu nakon poroda i dr. joj je rekla kako joj je maternica spustena. frendica mi je inace malkice panicarka i sad nju zanimaju iskustva drugih (receno joj je da se to desava jednoj na 1000 zena). koje vjezbe da radi? preporuceno joj je da ne dize nista teze od 2 kg, a dijete joj vec sada ima preko 5. i ne moze nekada zadrzati mokracu jer joj maternica valjda pritisce mokracni mjehur.
dakle molim iskustva![]()
Prilikom jednog pregleda kod ginekologa, isto mi je tako nešto promrmljao i palpacijski ju "namjestio" (maternicu???)...nekako je prstima zavrnuo, nije ništo "pucnulo" ali znam da sam se izdigla kao da mi je netko kičmu slomio. Bila je to trenutna bol! On je rekao: E taakoc! I to je to! Sad imam drugog ginekologa koji je normalan i koji mi niti jednom, prilikom pregleda, nije rekao da imam problema sa spuštenom maternicom! MM i ja se borimo s neplodnošću tako da sad ne znam što bi mislila..... :? ..valjda bi mi ovaj novi nekog vraga rekao da je vidio nepravilnosti, jer je temeljit, pažljiv i profesionalan - za razliku od prethodnog!!!