Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: ulošci i rak grlića maternice

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno ulošci i rak grlića maternice

Dobila sam ovo na mail, pa me zanima ima li ovdje tko opširniju informaciju kako, zašto, je li onda analogno tome jednako opasna i jednokratna pelena za bebe? I onda slijedi link na nekakve jako čudne uloške:
    http://www.ladyanion.net/faq.php?lang=en

"Buđenje svijesti u žena!
    Molim vas, obratite pažnju na DATUM na higijenskim ulošcima koje koristite!
    Imaju rok trajanja!
    Uložak koji se nudi na policama supermarketa nemojte nositi dulje od 2h,
    jer proizvođač tada ne odgovara za vaše zdravlje!
    Kad se krv raspada stvara se 107 bakterija na 1 cm3.

Karcinom grlića maternice je u velikom porastu, pitamo se od čega???
    Ginekolozi su prepoznali novo patentirane higijenske uloške.
    Spasimo mlade cure i dajmo im informaciju!"

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Možda se varam ali mislim da je to porez na budale! Ljudi izdaju novi proizvod pa morju naći i kupce! Možda stoji (a možda ne) to što oni pišu ali nije im neka fora =Dobit će te karcinom grlića maternice ako ne budete koristili naše uloške= HELLOOOU
    Uostalom dokazano je da karcinom grlića maternice uzrokuje HPV koji se prenosi spolnim putem

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jednokratne pelene i jednokratni ulošci nisu opasni u smislu da će izazvati rak.
    ali što se ekologije tiče - gadni su (od proizvodnje do otpada).
    što se naše kože i vaginalne flore tiče - isto su gadni (plastika i superupijajući gel bljak)

ali zato sam ja prešla i na platnene pelene i na platnene uloške

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma sure thing, pa i moj bebe je od rođenja u platnenima, a odnedavno i ja
    pokušavala sam i prijateljicu obrlatiti na platnene pelene, pa sam joj rekla kako je taj gel u pelenama opasan (negdje sam u pozadini imala tu informaciju, očito pogrešno), pa sad ova čudna poruka, stvarno sam se zapitala. hvala svakako na odgovorima!
    Posljednje uređivanje od manal : 27.02.2010. at 23:35

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a gle, gel jest opasan ako ga se proguta jer je toksičan. a ti procijeni kolika je šansa da gel iz uloška ili pelene dođe do usta...
    puno veći problem gela jest što jako isušuje kožu (ne upija samo mokraću/ krv, nego i vlagu iz kože), te činjenica da upravo zbog njegove (pre)velike mogućnosti upijanja ljudi pelene i uloške mijenjaju prerijetko - što onda pogoduje razvoju svega i svačega.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dakle, ona poruka koju si dobila je u tragovima točna: što su pelena i uložak plastičniji i više upijaju, i što ih rjeđe mijenjaš, to je veća šansa razvoja bakterija i gljivica (ali ne raka).
    ali ako pokušaš koristiti što prozračnije materijale (najbolje pamučne, ali ako ne pamučne onda bar potražiti neke što manje plastične) i redovito mijenjaš uložak/ pelenu, it's ok.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zvuci mi kao bezobrazna reklama koja siri paniku i na taj nacin pokusava prodati proizvod

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

www.winalitede.com prvi patentirani ulošci na svijetu pogledajte pa razmislite i treba probati!!! Duboko preporučujem!!

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Tek sam sad vidila ovu temu, pa samo da kratko prokomentiram iz vlastitog iskustva: ima nešto u tome! Moja je majka prije 7 godina operirala rak grlića maternice, a liječnik koji je to obavio u KBC Split savjetovao joj je da više ne koristi uloške koje je dotad koristila( ne znam smijem li reći, ali to je Always), već da se vrati Viru, jer ti plastificirani izazivaju rak! A to joj je govorio i njen ginekolog. Naravno, ni ona ni ja, a ni liječnik ne smatramo da je njena bolest proizišla upravo iz korištenja određenih uložaka, da me ne bi odmah napali kad ovo pročitate, ali nije na odmet imati takva saznanja. Ja sam ionako uvijek za prirodno!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Možda se varam ali mislim da je to porez na budale! Ljudi izdaju novi proizvod pa morju naći i kupce! Možda stoji (a možda ne) to što oni pišu ali nije im neka fora =Dobit će te karcinom grlića maternice ako ne budete koristili naše uloške= HELLOOOU
    Uostalom dokazano je da karcinom grlića maternice uzrokuje HPV koji se prenosi spolnim putem
    Ovo nije baš sasvim točno da samo HPV uzrokuje rak grlića maternice jer puno žena oboli od toga a da nisu imale HPV evo moja mama recimo je bila među njima.
    A ovo za Always sam i ja čula, a sad da li je istina i dali se to može dokazati ne znam

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj dperson prvotno napisa Vidi poruku
    www.winalitede.com prvi patentirani ulošci na svijetu pogledajte pa razmislite i treba probati!!! Duboko preporučujem!!
    Ovo je najbolje, što sam ikad probala. Gel unutra je prirodnog podrijekla, pamučni su, imaju dobru cirkulaciju zraka... Dok nisu mokri i prozračni - znači manje bakterija i više higijene i zdravlja. Tko nije vidio ili probao - srdačno preporučam!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Vec sam luda vise od tih informacija!! Prvo ti putem reklama proizvode doslovce bombardiraju, imas osijecaj da bez toga nemozes zivjeti! A onda nakon 20 godina koristenja tog proizvoda te obasipaju sa informacijama kak je to ubiti stetno i kako se od toga dobije rak (ili neka druga gadna bolest)!!! Pitam se ja.....gdje su ti istrazitelji bili kad je taj proizvod lansiran na trziste???? Sto nisu odmah napravili sve testove koji su potrebni da prodje dozvolu prodaje??? Nije to sad samo taj proizvod, slicno sam cula prije odprilike dvije godine za anti-perspirant stick koji sadrzi aluminum chlorohydrate od kojeg se navodno isto dobije rak!! Super!!!! Taj proizvod takodjer koristim vec 10 godina...znaci nema mi spasa!! Hvala proizvodjacima od kojih kupujemo te divne stvari i placamo im da se razbolimo!!!!! Na kraju krajeva ispada da od 10 proizvoda 8 sadrze nesto sto izaziva rak....stvarno da se zamislimo!!! Jednostavno je mozda bolje ne to vise slusati jer ako ne koristis taj proizvod, onda ce te ubiti zracenje iz mobitela, gmo iz hrane ili te jednostavno pregazi kamion!!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj sweetie prvotno napisa Vidi poruku
    Vec sam luda vise od tih informacija!! Prvo ti putem reklama proizvode doslovce bombardiraju, imas osijecaj da bez toga nemozes zivjeti! A onda nakon 20 godina koristenja tog proizvoda te obasipaju sa informacijama kak je to ubiti stetno i kako se od toga dobije rak (ili neka druga gadna bolest)!!! Pitam se ja.....gdje su ti istrazitelji bili kad je taj proizvod lansiran na trziste???? Sto nisu odmah napravili sve testove koji su potrebni da prodje dozvolu prodaje??? Nije to sad samo taj proizvod, slicno sam cula prije odprilike dvije godine za anti-perspirant stick koji sadrzi aluminum chlorohydrate od kojeg se navodno isto dobije rak!! Super!!!! Taj proizvod takodjer koristim vec 10 godina...znaci nema mi spasa!! Hvala proizvodjacima od kojih kupujemo te divne stvari i placamo im da se razbolimo!!!!! Na kraju krajeva ispada da od 10 proizvoda 8 sadrze nesto sto izaziva rak....stvarno da se zamislimo!!! Jednostavno je mozda bolje ne to vise slusati jer ako ne koristis taj proizvod, onda ce te ubiti zracenje iz mobitela, gmo iz hrane ili te jednostavno pregazi kamion!!
    Posve mi je jasno da si ljuta što već 20 godina koristiš proizvod za kojeg tek sada otkrivaš da je potencijelno štetan. Svakome od nas je svaka takva informacija frustrirajuća jer, stvarno, zar više ničemu ne možemo vjerovati?

Koliko vidim, većina proizvoda današnjeg, potrošačkog društva izašla je na tržište nakon samo kratkih istraživanja i testiranja - zamisli gdje bi P&G bili da su stvarno 20 godina testirali da li njihovi proizvodi uzrokuju rak... Sigurno ne bi obrtali milijarde dolara profita!

Ali, upravo zbog toga je velika odgovornost na nama potrošačima da čim prije prestanemo koristiti proizvode za koje postoji (opravdana) sumnja da su štetni i da im na taj način damo jasno do znanja da nismo budale/naivci koji pristaju na sve.

Iako, nikako ne možemo izbjeći sve potencijelno opasne proizvode možemo se truditi izbjegavati sve koji su nam imalo sumnjivi (revolucionaran, superupijajući gel ti mora biti sumnjiv, kao i dezić koji 'drži' 48 h). U principu, sve se svodi na vraćanje osnovama - što manje proizvoda suvremenog svijeta koristiš (od polugotove i gotove hrane, do detergenata i td.) to imaš manje šanse da unosiš opasne supstance u organizam

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam prestala koristiti Always onda kada sam se uvjerila da toalet nakon mjenjanja uloška(koji je bio korišten 2-3 sata najviše)tako ima neki gadan miris, te sam prvo otišla ginekologu koji je ustvrdio da sam zdrava, a onda prešla na libresse, te evo sad konačno na platnene. Najgori su definitivno dnevni ulošci, jer one menstrualne koristiiš par dana, a ove dnevne non-stop. Pošto sam izučavala farmaceutsku industriju na posdiplomskom tvrdim da je industrija uložaka toliko jaka, i da smo zaista zavedeni kada je u pitanju naše zdravlje. Rak grlića maternice, te rak dojke nikada nije bio u većem porastu, uprkos svim mjerama prevencije, malo nas zapravo zna da AlAluminium kloridate(mislim da se tako nekako kaže) iz dezodoransa ili sticka, i gel i pvc folija na ulošku suveoma, veom opasni.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A to je samo ono sto znamo ima jos hrpu neistrazenih stvari koje svakodnevno koristimo a ni neznamo koji ucinak imaju na nase zdravlje!! To ce se tek cuti kad oni to ''istraze''!! A do tada ko ziv ko mrtav!!

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Elina-Anastasija prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je najbolje, što sam ikad probala. Gel unutra je prirodnog podrijekla, pamučni su, imaju dobru cirkulaciju zraka... Dok nisu mokri i prozračni - znači manje bakterija i više higijene i zdravlja. Tko nije vidio ili probao - srdačno preporučam!
    gdje ih ima za kupiti????

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Vjerujem da ima nešto u tome, godinama sam imala raznorazne upale i mučila se na sve načine kako da ih se riješim. No tek kada sam počela upotrebljavati najobičnije pamučne uloške i upale su odjednom nestale.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad da ja pitam nekaj kaj me zanima,od kad mi je došla menga iza zadnjeg poroda ( a rodila 40+) krvarenja su se smanjila, sad dalse to poklopilo s platnenim ili s prirodom pitanje je sad.

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

a kakvi su to platneni ulosci i gdije ih kupujete?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •