Jos sam u jednom komadu. Kontrakcije kao da iscezavaju. Cisto sumnjam da ce se uskoro ista desiti. Ima li neko iskustva sa tim? Malo sam zbunjena. Iako se kontrakcije nikako nisu uredovale.
Jos sam u jednom komadu. Kontrakcije kao da iscezavaju. Cisto sumnjam da ce se uskoro ista desiti. Ima li neko iskustva sa tim? Malo sam zbunjena. Iako se kontrakcije nikako nisu uredovale.
Prijateljica mi je rekla da je par dana prije pravih imala lažnjake... koje su je toliko nervirale... ali nakraju nije mogla falit koje su prave bile su redovne i do jutra kad je pošla u bolnicu nisu prorijedile... tako držimo fige da što prije krene, samo laganini....
Bravo pinky pa ti stvarno napišeš sve što i ja ovim nekim likovima koji se prave pametni hoću da napišem. Pvenstveno iz razloga što možda drage moje pola od Vas ne zna kako je našopati se gomilom injecija, kako je preživjeti punkcije kako je na kraju oplakati svaku negativnu betu i kako je u momentu kada dođete do željenog cilja moliti Boga da sačuva samo vašu malu mrvicu da sve bude ok.
A tako je i naša thegirl, borila se kroz svoje bitke ko lavica i nema je pravo niko osuđivati što se plaši za svoju mrvicu jer sama zna kako je težak njen put do mrvice bio.
Samo kratko da vam se javim. Zivi i zdravi smo. I nismo u jednom komadu.3.03. u 8:00 smo dobili prekrasnog djecaka. Nakon samo 1,5 sat proveden u bolnici. Sve je u redu, trudovi krenuli u 3 ujutro, kad su dosli na svakih 5-6 minuta, zaputili se na kliniku.
Djevojke, puno srece i prelijep porod.
Rozalija puno puno poljubacaaaaaa, a mamici Mis Pis čestitkeeeeeee od srca!!!!!!
Hvala na cestitkama, prosle brige o mirnoj bebi, a sad nastaju nove. Sve je to normalno. I covjeku nimalo tesko.
Moja beba sve mirnija, još se nije okrenula prema dole, nego stoji poprečno ukoso... i trbuh visoko... jooooj nekad mi se čini da neće nikaaaaaad.....
Obnavljam ovu staru temu,iako trenutno postoji jedna slicna,ali tamo su sve mame vrlo aktivnih beba.
Dakle u 27.sam tjednu i vrlo,vrlo rijetko osjetim pokrete bebe. Uglavnom navecer kao blago bebino stucanje..Ne pomaze niti moj polozaj,ni hladna voda,niti cijela cokolada..
Kad sam se pozalila doktorici,nije komentirala(njezin zakljucak cijelog pregleda je bio da je sve ok).
Posteljica je straga,ali ovo je treca beba pa je mozda maternica jace rastegnuta.. Dajte mi jos neku suludu teoriju da se tjesim do sljedeceg pregleda za 10dana
Nemam previše vremena čitati sve kaj su ti cure pisale, pa ću ti samo napisti svoje iskustvo.
Moja Iva je bila tako mirna bebica. Znala sam piti vodu, sokove, svašta nešto, leći na bok, mrdati trbuh...A oni bi protegnula ručicu kao da bi mi rekla "Ma tu sam, dobro sam, pusti me da spavam" i to bi bilo to od nje....I tako dosta često.
Sad ima 5 i pol godina i mirna je i dobra. Jako jedna posebna djevojčica.
Tako da, ne brini, sve je ok!![]()
Sony ti imasvjednostavnu jednu mirnu i dobru bebicu. A mozda ju nekad ni ne osjetis a ona se javlja. Npr juce ujutro ja sam dremala a mm i nasa princezica su se druzili. Kaze da ga je ritala i da se micala pod njegovim dlanom a ja ju zacudo uopce nisam osjetila. Mozda jer sam jos i drijemala pa zato, al nisam ju osjetila. Tek kasnije kad je mm otisao na posao. Ak gin kaze da je sve ok ne brini. Nisu sve bebice iste. Tvoja je mirna i njezna![]()
Još da sam bacila pogled na datum...![]()
Hvala cure, danas bas imam krizu,samo mi crnjaci padaju na pamet...
Kod mene isti slučaj bebica je mirna da me nekad29tt, dr kaže da je sve ok da nepotrebno paničarim
Ovu temu kao da sam ja otvorila za vrijeme trudnoće! Moja Pikulica je bila najmirnija beba na svijetu i baš sam se znala zabrinuti zbog toga. Druge trudnice oko mene su sve skakale kad bi beba ritnula, a moja bebolina mirna, nježna, tiha. Danas je to jednogodišnja razigrana vesela djevojčica, koja nije bila ni mirno dojenče, niti je sada mirna. Mali veseli zvrk. Svaka beba ima svoj ritam u bušici i vani. Ako su uzv ok, opusti se i uživaj u trudnoći!
evo jos jedne mame koju bebi izludjuje jer je premirna,javlja se ona meni ali je sve to nesta njezno i tiho,tek mi s vremena na vrijeme pokloni neki udarac iako mi se sve cini da smo u kontri i da ona nocu luduje kad ja spavam,svaki put kad bi se probudila da idem u wc ona lupa li lupa a po danu se bas i ne javlja tu i tamo kako kad....
Imala sam isti problem (a još čuvala trudnoću) jer je moj stariji bio izrazito nemirna beba (udarao je mm-a u leđa kroz moj trbuh, he he he), a mlađi je bio miran ko bubica, a stalno sam ga osluškivala ležeći na sv.duhu mjesecima...
Kad bolje razmislim, oni su i danas takvi, u 12. i 13. godini. Stariji ne može sjediti na miru, a da se ne vrpolji, a mlađi može biti miran (zapravo nepomičan) satima ako nešto čita ili gleda.
A moja baš suprotno. U trbuhu mirnica, a sada najveselija, najživlja djevojčica!
Nemojte brinuti curke, ja se sjećam da sam pretraživala internet da se uvjerim da ima i takvih mirnih beba i bez veze se brinula. Moja malena je bila doista užasno nježna i mirna i evo sve u najboljem redu.
Kad sam vec krenula s podizanjem tema, evo jos jedne.
Znaci, u 25.tjednu sam i ocito imam lijenu bebu. Ima dana kada je cesto osjetim, skoro cijeli dan, ali ti dani su rjedji.
Cesci su oni kada je osjetim svakih par sati ali s malo pokreta, nije da ce sad sat vremena ludovat, to bude 15ak minuta i gotovo. Nekad to bude samo dva tri puta dnevno po par pokreta. A da ne pricam da se jos nis ne vidi na trbuhu, muz moze zalijepit ruku cijeli dan ali ne osjeti je. Posteljica mi je sprijeda pa to mozda malo amortizira pokrete, al opet...
Na UZV je zasad sve u redu, svaki put je aktivna. Jos sam danas kupila Baby Watcher, danas sam je cula, iako se od jutros malo mrdala.
Kad vidim da su nekim zenama bebe non stop aktivne, ocajna sam.
Koliko cesto u toku dana ste vi osjetile bebe?
Lavko ja sam bebu prvi put osjetila tek negdje u 22. tjednu, dosta kasno, a u 25. tt je to isto bilo jako rijetko, ne bi rekla da ti je beba lijena nego je još ipak rano za nekakve stalne i jake pokrete, a na trbuhu mi se vidjelo tek negdje oko 30. tt.
Ovisi o djetetu... Moj stariji je doslovce mlatio nogama mm-a kroz moj trbuh dok smo spavali, a mlađi - morala sam se dobro skoncentrirati da ga uopće osjetim (a bila na mirovanju). Isto je svaki put na uzv bilo ok. Danas - starijeg jedva istjeram iz kuće, a mlađi je taj koji je puno aktivniji, ali to je došlo tek nakon njegove treće godine. Do tada - uspavana i mirna beba za poželjeti...
Evo ja u 20 tjednu, još nisam osjetila bebu. Prvoga sam počeka konkretno osjećati u 19 tjednu, a prije toga onako kao leptiriće i mjehuriće. Sada ništa. I meni je posteljica sad naprijed pa se tješim da je to zbog toga. Nije mi sad neka panika, ali se zamislim tu i tamo zašto me još ne lupa.
Ok, znaci jos da ne cekam mlacenje po trbuhu? Uh..ma znam da je 1000 zena, 1000 trudnoca, svaka beba je za sebe, al oko mene sve nesto trudnice s nogometasima u trbuhu. pa kad je jedan dan aktivna, mislis si drugi dan kad nije, sto joj je sad?
Stvarno jedva cekam da je muz osjeti...
Bella, ja je osjetila s 21 tjedan. Isto posteljica sprijeda.
Za mame mirnih beba - koliko ste dnevno znale osjetiti dijete? Koji su razmaci bili izmedju tih javljanja? Koliko je normalno?
Nemojte se ljutit na pitanjima, ja sam jedna jako zabrinuta trudnica.
Evo me beba počela lupati svakodnevno, tj. ovo je tek treći dan da je osjetim redovno. I to lupa samo pri dnu trbuha, valjda tamo gdje više nema posteljice. Zna lupiti kad pijem kavu ili jedem čokoladu - ostatak dana mirna.
Lavko, nadam se da se i tebi sad lupanje ustalilo?
lavko, položaj posteljice i dinamika aktivnosti moje bebe su bili isti kao u tvoje - s tim da sam ja u 28tt otišla na hitnu jer se 3 dana nije micao ni taj minimum. Sve je bilo OK. Nisam neki posebni paničar ali da se ponovi, išla bih opet.
lavko, Smjehuljica je znala živnuti nakon što bi ja drmnula po čokoladi... ili kad bi popila 2 čaše vode na eks.
Pokušaj...
lavko, u prvoj tr. posteljica bila sprijeda ali sam rano osjetila škakljanje, negdje 18.tj. (samo dok sam ležala na leđima) Ipak mislim da to ne bih prepoznala da nisam pročitala na forumu pa sam posebno obratila pažnju i osluškivala tijelo. MM nikako nije osjetio bebu jer bi se uvijek umirila kad bi osjetila njegovu ruku. Trbuh mi je počeo poskakivati tek iza 30.tj. i udarci su uvijek bili nježni.
U ovoj trudnoći potpuno druga priča. Posteljica straga, prvo škakljanje malo prije 17.tj. Uskoro pravi boksački udarci i ima već dva-tri tjedna da trbuh skače ko da je u njemu hobotnica. MM napokon osjeća pokrete (malo mu je u početku ignorirala ruku, ali sad mu se javlja).
Mene pak brine što ova moja partijanerica 3 dana i noći skače neumorno, a onda se umiri, spava i skoro je cijeli dan ne čujem. Tati nije jasno što se čudim jer da joj je takva i mater bila do prije par godina :D
Pa kod mene je sad jace lupanje, jaci su udarci, ali ima neki svoj ritam kojeg ne mogu desifrirati. Nema pravila. Nekad je bas vecinu dana aktivna, ni ne pazim koliko jer je osjetim u kontinuitetu. A onda dodje dan kad lupne par puta svakih nekoliko sati i gotovo. Onda se zabrinem. Pa probavam sve metode, od cokolade, drmanja trbuha do soka. Ma dzaba. Jedino na neskafe nekad poludi, ali ne smijem opet trovat dijete kavom non stop.
Ne moram ni reci da sam vec bila na hitnoj jedan dan kad je nisam osjetila do navecer. I onda se vratimo s hitne i ona pocne. Prasica.
I ne namjeravam voditi nikakvu listu pokreta, vidim da to neki ginekolozi daju pacijenticama. Nek zaborave.