Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: i ove godine - bitka za samobor

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno i ove godine - bitka za samobor

http://www.tz-samobor.hr/kalendar/9-bitka-kod-samobora

iduću nedjelju, program je na ovom linku... moji su i dalje oduševljeni vitezovima, srednjim vjekom i svime što ide uz to, tako da se samo nadam da će vrijeme biti ko danas, a ne ko lani kad je bilo prilično hladno, a mislim da mi je ostalo u sjećanju da je i kišilo.
    Posljednje uređivanje od babyboys : 27.02.2010. at 17:42

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moderatori, molim popravite naslov u bitka, omaklo mi se

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Znaš li u koliko sati počinje? Baš bi voljela otići sa klincima, prošle godine nismo mogli, a čula sam da je bilo super!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

tražila sam, ne piše. ali već od nekih 9 - 10 sati to kreće koliko se sjećam od lani i traje čitav dan.
    vjerojatno će dateljniji program biti tokom tjedna objavljen

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ima nešto u današnjem "Vjesniku":

"Program počinje u 10 sati otvorenjem sajma, u 11 sati planiran je mimohod konjanika i vitezova do Trga kralja Tomislava i natrag na Vugrinščak. U podne počinju radionice streličara, kuburaša, mačevalaca i srednjovjekovne kulinarske vještine te dvorskih plesova. U 14.30 sati počinju pripreme, a u 15 sati prava bitka."

http://www.vjesnik.hr/html/2010/03/0....asp?r=zag&c=7

Eto da se ponekad isplati čitati i "Vjesnik"

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo se odlučili samo za ljetne bitke. Svaka čast, ali smrzavat se i namakat nema smisla.... Još mi se mlađi nije riješio posljedica bronhitisa. Bit će prilike, ako ne prije, Sv. Helena je obično u svibnju - tad je najbolje vrijeme. Stubica i Koprivnica isto OK, ali ostalo svjesno zanemarujemo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo se odlučili samo za ljetne bitke. Svaka čast, ali smrzavat se i namakat nema smisla.... Još mi se mlađi nije riješio posljedica bronhitisa. Bit će prilike, ako ne prije, Sv. Helena je obično u svibnju - tad je najbolje vrijeme. Stubica i Koprivnica isto OK, ali ostalo svjesno zanemarujemo.
    I mi smo danas došli do sličnog zaključka

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Peterlin, kaj je to točno u Sv. Heleni?

Mi smo zbog zime i loše organizacije, nažalost, propustili bitku u Donjoj Stubici pa bi išli u Samobor ako ne bude prehladno. A ovo na proljeće mi zvuči još bolje.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

isto bitka, s tim da ima prikaz noćne borbes vatrom, zapaljenim strelicama itd...

u stubici
    Posljednje uređivanje od babyboys : 04.03.2010. at 09:27

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, kaj je to točno u Sv. Heleni?

Mi smo zbog zime i loše organizacije, nažalost, propustili bitku u Donjoj Stubici pa bi išli u Samobor ako ne bude prehladno. A ovo na proljeće mi zvuči još bolje.
    Evo linka na prošlogodišnji raspored, mislim da novog još nema:

http://www.tz-zelina.hr/helena/program.hr.htm

To je viteški turnir kao i svi drugi. Utvrde, bitka, mačevanje.... klasika. Znaju imati i konje za jahanje + kola za vožnju i skupi su datebogsačuva, ali ima i pristupačnijih stvari.

Obično bude zadnji ili predzadnji vikend u svibnju. NIje daleko - ide se brzom cestom prema Varaždinu i na čvoru Helena skrene lijevo prema mjestu i crkvi (dobro je označeno). Lani je Tatek imao hrpu slika. Mi smo bili, ali kratko, na povratku s vikendice.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Evo linka na prošlogodišnji raspored, mislim da novog još nema:

http://www.tz-zelina.hr/helena/program.hr.htm

To je viteški turnir kao i svi drugi. Utvrde, bitka, mačevanje.... klasika. Znaju imati i konje za jahanje + kola za vožnju i skupi su datebogsačuva, ali ima i pristupačnijih stvari.
    Bude i vol na ražnju....NJAM!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo bili prošle godine u Samoboru i bilo je dosta zgodno, osim što se sama bitka nije mogla vidjeti ukoliko niste došli dosta ranije i zauzeli mjesto na nekoj od obližnjih padina. Fioni je bitka bila prebučna, a Flora ju je prespavala, toliko o tome , a što se tiče ostalih stvari, bio je zgodan vrtuljak s drvenim posudama umjesto stolica, moglo se jahati ponije i to je u biti to (uz brojne štandove s hranom, ali budući da to nismo kupovali, ne mogu vam ništa reći o ponudi i cijenama).

Na sreću, vrijeme je bilo dovoljno lijepo da se moglo sjediti na otvorenim terasama (i bila je jagma za slobodnim stolovima, naravno).

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Danas je bilo prekrasno, klinci oduševljeni i unatoč zimi i smrznutim prstićima, nisu se dali doma dok bitka nije završila. Sad se griju pod toplom dekicom, i odmaraju od mačevanja drvenim mačevima!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I mi smo bili, proveli se odlično, ali i smrzli se totalno!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

o da sutra je to,al najavljuju topliji dan...i dragi roditelji ponesite nekaj love jer kad klinci vide mačeve i štitove da se prodaju nastaje galama jedne godine šogorica ostavila novčanik doma,a mala roni suze meni niš jasno,dok ni teta skužila kaj je dijete vidlo i naravno odmah kupila da moje plave okice ne rone suze

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •