Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: D. Sparac ili Dr. Barisic LPSC

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno D. Sparac ili Dr. Barisic LPSC

dakle, dilema je ovakva. Vjerojatno cu morat na LPSC. E sad kod dr. Sparca sam vec bila i bila sam jako zadovoljna i rado bi opet knjemu jedino je mali problem sto je to u SPlitu pa moram organizirat i smjestaj i putovanje i stosta. A cujem da je i ovaj drugi dr. isto vrhunski u LPSC operacijama, a ipak je u zagrebu.
    Pa dali znate koliko se ceka za operaciju kod Dr. Barisica i kakav je on? i Koliko ima godina? Cula sam da je od njega ucio Dr. Sparac pa onda pretpostavljam da je stariji doktror. MOze li se do njega doci u Petrovoj ili moram privatno?

Pa ako netko ima neki pamaten savjet, molila bi
    hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam cula da je dr.B odlican.

al mogu odgovoriti samo na pitanje kolko je star. kad sam ja bila mala, cca 5 osnovne, prije cca 25 god...on nam je bio skolski lijecnik, tek dosao s faksa (i sve smo voljele ici doktoru )...znaci pedesetak...koja vise.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mene isto zanima jer planiram uskoro na lpsc?

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nisam bila pacijent dr. Barišić, ali moja prijateljica jest kod njega je imala čak 2 lpsc zbog endometrioze i prezadovoljna je i puna pohvale za njega(koliko znam radi u Petrovoj, ali ima i privatnu ordinaciju).

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mene je operirao dr. Barišić iako nisam bila njegov pacijent - zvali su ga kad su na operaciji skontali da je endometrioza veća od očekivane. I evo, čekamo drugu bebicu, obje začete prirodno, a još mi muž ima spore plivače
    On ti radi u Petrovoj, za čekanje ne znam (kažem, nisam bila njegov pacijent) i nisam ga ustvari ni vidila, ali hvala mu (i mom dr. koji ga je zvao, a nije se sam junačio).
    Inače, boravak u Petrovoj mi je ostao u vrlo neugodnom sjećanju jer je osoblje dosta neljubazno (naravno, ne svi, sestre su bile divne, ali voditelj odjela i glavna sestra - neću ih ovdje imenovati, uf uf). Tako, ako ideš tamo spremi se i budi strpljiva.

Sretno i neka završi uspješno

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nasa denny je sada bila na laparotmiji kod dr. sparca u cita i odusevljena je. mislim da ne bi imala nista protiv pp ako vas nesto zanima, ili da je ovde upitate

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prof.dr.sc. B. je koliko znam/cujem najbolji dr. u RH u podrucju kirurske ginekologije.

ima 50 i nesto sitno. i dalje je zgodan kao sto je bio u mladim danima

cinjenica je da je kod njega guzva, ali on se sjeca svih svojih pacijentica i njihovih dijagnoza.
    znam puno zena koje su bile kod njega na raznim zahvatima i nisam cula da je i jedna bila nezadovoljna.
    vrlo je direktan i reci ce koja je najgora moguca varijanta. neke zene se znaju osupnuti zbog tog njegovo nastupa, ali iza tog ponekad "grubog" nastupa stoji veeelllliiikkkooo toplo
    osoblje na njegovom odjelu je vrlo ljubazno i korektno prema pacijenticama.

B. radi u Petrovoj i u Poliklinici Sunce (ponekad subotom) i nema (vise) svoju privatnu ordinaciju.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni je laparoskopiju prije tri godine radio Dr. Mario Kerner , mladi i šarmantan lijećnik , jako ljubazan .Nakon zahvata sje je samnom i u detalje mi objasnio postupak ( rađen mi je ovarijal drilling ) . Zahvaljujući mom dragom Dr. Baumanu koji je odobrio ovarijal drilling na moju iniciajtivu i organizirao tim sa Dr. Kernerom na ćelu .

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj mia prvotno napisa
    osoblje na njegovom odjelu je vrlo ljubazno i korektno prema pacijenticama.
    Ja, nažalost, nisam bila na njegovom odjelu. Ali,nasreću, on me operirao i evo ne žalim se
    I baš mi je drago da slika koju ja imam nije generalna slika Petrove.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je dr. Barišić laparoskopski operirao miome na maternici. Ne sjećam se baš da je zgodan a niti velikog srca, ali čovjek je zaista krajnje korektan, uz to što kažu da je vrhunski stručnjak. Jako je zaposlen, stalno mu ulijeću hitne operacije, npr. kad sam došla na kontrolu nakon operacije čekala sam satima jer je on bio na operaciji.
    Kad sam bila u bolnici morao je odgoditi jednu operaciju isto radi hitnog slučaja, i osobno se došao ispričati pacijentici i slijedeći dan ju stavio prvu na red. Sve objašnjava, i meni i mužu je detaljno objasnio operaciju, kratak je, jasan i precizan (a nema bome niti puno vremena). Na odjelu vlada red i disciplina i vidi se da ga svi slušaju i poštuju. Ja sam npr. kad sam došla u bolnicu čekala krevet na hodniku i kad je on prošao i rekao 'ova gospođa treba krevet' sve se riješilo u pet minuta. Sve u svemu, moj doživljaj osoblja i bolnice na toj operaciji bio je upravo suprotno od onoga što je opća predodžba o hrvatskom zdravstvu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam bila na dg. laparo kod dr. Šparca u CITO, toplo preporučam. Boravak u CITOu je dan vremena, prespava se jedna noć, to jest, preporučeno bolovanje 7 dana, ako sam dobro zapamtila putovanje u ZG se ne preporuča prije 3 dana nakon operacije. Sve ćeš lako doznati (logistiku vezano za zahvat, mislim) ako mu pošalješ mail, komunikacija je brza.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

za oba doktora sam cula sve najbolje znaci ovisi sto je kome lokacijski blize.a u Petrovoj sam lezala pet mjeseci ne na odjelu gdje je navedeni doktor ali strucnost prije svega mislim daj e vaznija od udobnosti

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako si već imala pozitivno iskustvo, preporučam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure hvala puno na iscrpnim preporukama i odgovorima

dr. Sparca sam vec kontaktirala i rekao je da bi prvo trebala doci na pregled na uzv da vidi tu cistu i sta je to tako da cu i tada sve i dogovorit oko operacije. A Barisica cu probat dobit privatno u Suncu pa vidjet koliko bi se kod njega cekalo na operaciju. Jer kod Sparca bi mogla odmah a naravno da bi ja to sto prije.

A jel netko zna kako dr. Barisica dobit u Petrovoj, na koji broj zvati i gdje se naruciti bas kod njega?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E da, Sparac je rekao da je na godisnjem od 01.08. do 15.08. tak da bi mogla vec u drugoj polovini 8 mjeseca

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni su prije mjesec dana dr. Šparac i Poljak radili histeroskopiju i laparotomiju (klasičnu operaciju) mioma. Dr Poljaka znam godinama, ali Šparca sam upoznala tek pola sata prije operacije. Kod njega su me oduševile toplina i jednostavnost, sve mi je potanko objasnio, uvjeravao me da će on to sredit da ne može bolje... Imala sam osjećaj da sam mu neki rod, a ne pacijentica koju je tek upoznao i to me u tom momentu prije samog zahvata jaaako umirilo jer sam znala da sam u odličnim rukama.
    Stručnost je ono najvažnije u cijeloj ovoj priči (radi toga sam se i odlučila za njih) - operaciju su izveli vrhunski (ipak se radilo o carskom rezu) i danas sam skoro kao nova. :D Ništa nisu prepuštali slučaju - stalno su me obilazili, pitali kako sam, odgovarali na moja bezbrojna pitanja... Ma zaista za svaku pohvalu!
    U bolnici sam ležala četiri dana radi težine operacije i imala sam tretman kao kraljica - klima, tv, sama u sobi, klima, tv, kupatilo, jelo po želji... Mogao me posjetiti tko god želi u bilo koje doba dana, a cijelo osoblje je jaaako ljubazno.
    Mislim da sam se uz ovo sve puno brže oporavila i svakome bi ih preporučila od srca.
    Sretno što god odlučila i ako što trebaš slobodno pitaj na pp.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Denny prvotno napisa
    Meni su prije mjesec dana dr. Šparac i Poljak radili histeroskopiju i laparotomiju (klasičnu operaciju) mioma. Dr Poljaka znam godinama, ali Šparca sam upoznala tek pola sata prije operacije. Kod njega su me oduševile toplina i jednostavnost, sve mi je potanko objasnio, uvjeravao me da će on to sredit da ne može bolje... Imala sam osjećaj da sam mu neki rod, a ne pacijentica koju je tek upoznao i to me u tom momentu prije samog zahvata jaaako umirilo jer sam znala da sam u odličnim rukama.
    Dr. Šparca su mi preporučili ginići iz ZG-a kao stručnog za laparo i, kad sam ga upoznala, stvarno sam stekla ovaj dojam - izrazito jednostavan za komunikaciju, topao, tj. normalan (a u mojoj nekoj nomenklaturi to je najveći mogući kompliment koji može neki čovjek dobit), govori stvari kakve jesu i nije olako pristupao operaciji i baš sam nekako ostala dojma isto da sam u sigurnim, stručnim i savjesnim rukama i da me kod njega jedino može zeznut neka viša sila, ništa drugo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobila sam dr. Barisica na telefon i on je zauzet do 9 mjeseca tj. tek tada bi mu se mogla javiti. Tako da vjerojatno idem kod Sparca.

javim vam nakon pregleda sta je rekao

hvala svima na odgovorima

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa
    Dobila sam dr. Barisica na telefon i on je zauzet do 9 mjeseca tj. tek tada bi mu se mogla javiti. Tako da vjerojatno idem kod Sparca.

javim vam nakon pregleda sta je rekao

hvala svima na odgovorima
    Sretno, meni su u igri tada isto bili doktor u bolnici (dobar, ali teže vremenski dostupan, a svaki mjesec mi je igrao jer sam štelila FET u Mariboru i novu stimulaciju na VV-u prije 38.-me) i dr. Šparac, za kojeg sam čula sve naj-naj i koji je bio lakše vremenski dostupan. Želim ti ishod kao i sebi (ostala trudna u FET-u 3 mjeseca nakon dg lprsc).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, i ja sam putovala iz ZG-a, jedino sam ja rođena Splićanka pa sam spavala kod svojih. Blizu Cito-a tj. Pol. Salus di se operirava (sve ista zgrada) ti je jedan mali hotel na Žnjanu di odsjedaju cure iz BIH koje idu na postupke u CITO (još uvijek je ta shema, to će se vjerojatno preokrenut kad zaživi novi zakon pa će Hrvatice u BIH). Raspitaj se na topicu Potpomognuta u Splitu ako ti mogu pomoć s preporukom, taj je hotel jeftiniji od Hotela Split koji je blizu, ali je više za kongresni turizam, a možda se razvilo i iznajmljivanje priv. smještaja, to ne znam. Možda čak možeš i pitat sestre u CITO-a za preporuku za smještaj, tako to funkcionira oko svake bolnice ili klinike.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ako taj grozni zakon u Hrvatskoj prođe (navijam da ne prođe) i ako se klinike iz Hrvatske presele u BiH (u Mostar) cure kome god bude trebalo ima spavanje kod mene bez ikavih problema.

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Dr. Šparca su mi preporučili ginići iz ZG-a kao stručnog za laparo i, kad sam ga upoznala, stvarno sam stekla ovaj dojam - izrazito jednostavan za komunikaciju, topao, tj. normalan (a u mojoj nekoj nomenklaturi to je najveći mogući kompliment koji može neki čovjek dobit), govori stvari kakve jesu i nije olako pristupao operaciji i baš sam nekako ostala dojma isto da sam u sigurnim, stručnim i savjesnim rukama i da me kod njega jedino može zeznut neka viša sila, ništa drugo.
    isto ovako.
    nije mi zao ni jednog kilometra i ni jedne liep sto sam isla kod njega na lpsc u split

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure thanks, mada trudnoca mi u ovom trenutku djeluje kilometrima daleko........

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa
    Cure thanks, mada trudnoca mi u ovom trenutku djeluje kilometrima daleko........
    Da citiram samu sebe prije trudnoće - ne da mi je bila kilometrima daleko, nego mi se šansa da ostanem trudna činila jednako šansi da mene izaberu, npr., za predsjednicu Amerike - ono, nije skroz nemoguće da odem tamo, dobijem državljanstvo i sl., ali jednako tako nevjerojatno. Ako budeš trebala kakav postupak, stvarno ti savjetujem odlazak u inozemstvo (Maribor, Prag...), iuzgleda da danas prolazi katastrofalan zakon o MPO-u u Hrvatsoj kakav nikad, niti u Jugi, nije postojao...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj rozalija prvotno napisa
    Ako taj grozni zakon u Hrvatskoj prođe (navijam da ne prođe) i ako se klinike iz Hrvatske presele u BiH (u Mostar) cure kome god bude trebalo ima spavanje kod mene bez ikavih problema.
    roze legendo, ja sam nikidan kukala pa di cu sada kad se zatvori cito i dodje novi zakon na snagu, a mm kaze: na kamensko, u posusje, ljubuski ili livno. ja cila :? :? :? a on kaze - pa nisu ludi da ne otvore kliniku uz granicu vec da ovoj stave kljuc u bravu malo sam se smirila nakon toga. nadam se da ce prijeci u bih ako ova glupost dodje na red

IRENA456 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Pinky, CITO se neče zatvorit i nemaš razloga za paniku
    Mislim da je u sve te privatne klinike previše novca utrošeno da bi sad stavili ključ u bravu.
    Pa moraju vračat kredite.
    Sve će to na kraju ispast po starom

Po prirodi sam dosta naivna ali sad sam sigurna da sam u pravu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ina bas sam se nasmijala
    ali sjetila sam se i ja tvojih rijeci i kad si objavila betu i kad si rekla da ne znas ni sama zasto ju ides vaditi.

Sve će to na kraju ispast po starom
    Kako se ono kaze: Rijeci ti se pozlatile

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drage moje cure, evo obavila sam i ja konacno svoju LPSC kod dr. Barisica u Petrovoj. Sve je dobro proslo, danas su mi skinuli koncice i sve je ok.

A dr. Barisic je tocno onakav kakvim ste ga opisale. Na njegov odjel stvarno nemam primjedbi svi su bili korektni i ljubazni mada za moj ukus malo premalo infomacija, ali dobro da postoji forum
    Nego sad me zanima par stvari; on je meni rekao sad na kontroli i skidanju konaca da je sve ok i kontrola kod nadleznog ginekologa. Pa sad neme zanima gdje ste isle na taj prvi UZV nakon operacije, jel kod bilo kojeg ginekologa ili kod njega? Jer on je rekao da kod njega kontrola vise nije potrebna osima ako nebi bilo nekih problema a nadam se da nece. Meni se nekako cini da bi bilo bolje da na taj priv uzv nakon operacije odem k njemu kad je on vec to sve radio, ali gdje i kako? Ili to nema potrebe, ne znam ni sama. Pa me zanima gdje ste isle na taj prvi UZV vi koje je isto on operirao? Kod njega dalje na kontrolu ili kod nekog drugog. I dali o uopce ima amublantu u petrovoj?

I buduci da bas nije bio previse rjecit a ja imam puno pitanja moram pitat dalje vas ; kad se uspostavlja ponovno ovulacija na tom operiranom jajniku, kad bi se moglo poceti sa radom da djetetu (ovim "normalnim") putem a kad eventulano na IVF. tj. koliko bi vremena trebalo proci od operacije do punkcije js?

Sorry na duzini pitanja ali znatizelja je jaca od mene
    Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da na otpusnom pismu je napisao: kontrola kod nadleznog ginekologa za 6 tjedana i tad bi pretpostavlam trebalo napraviti taj prvi UZV nakon operacije da se vidi jer sve dobro zaraslo itd.

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nevena ako je doc rekao da ides na kontrolu kod nadleznog ginekologa onda je mislio na tvog ginekologa kojem i inace ides. da je mislio da trebas ponovno kod njega na kontrolu, rekao bi ti tocno kada i gdje da dodjes. to je sigurno i provjereno s vise strana.

no ako ti ipak hoces kod njega na kontrolu pokusaj se naruciti u sunce gdje radi privatno. sumnjam da ce te zbog guzve primiti u petrovu (vjerujem da jedan dan u tjednu ima ambulantu u onoj maloj zgradi na lijevo do glavne zgrade), a i obicno se drzi onoga sto je napisao u optusnom pismu - kontrola kod tvog ginica.

on ti nece puno pomoci oko potpomognute jer i sam otvoreno kaze da on nije strucnjak za potpomognutu. obicno kazu da treba napraviti pauzu od 3-6 mjeseci izmjedju lpsc i postupka.

da sam na tvom mjestu ja bi za 6 tj. otisla na uzv svog ginica, a ako se on inace ne bavi potpomognutom, odmah bi si rezervirala i konzultacijski termin kod nekoga tko se bavi potpomognutom i nakon sto bi imala nalaze od pregleda otisla na konzultacije za potpomognutu....

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni su dr. Poljak i Šparac nakon operacije rekli da je tri mjeseca dovoljan period za odmor i da se nakon toga može početi raditi na bebi bilo prirodno ili IVF. Mislim da se može čak i ranije, ja sam imala laparotomiju, pa je ta pauza bila više radi reza, nego radi jajnika i maternice. Svakako ne moraš čekati dugo, ali se pričuvaj do prvog uzv, da potvrdiš da je sve ok. Ja sam ovulaciju uredno imala već sljedeći mjesec.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mia hvala ti puno na odgovorima. Ma problem mi je sto moj nadlezni ginic nema UZV tako da ionako moram negdje drugdje na uzv jer ga on ni nemoze napaviti. on mi usvari sluzi samo za uputnice, papa test i takve stvari.
    NIsta, onda cu ga traziti uputnicu pa otici u neku bolnicu na uzv za 6 tjedana. to ce biti ok valjda.

a na posao se bacamo znaci u 2 mjesecu , a dobro nije ni to daleko

denny, znaci Sparac kaze vec za 3 mj moze i IVF: meni se to cinilo brzo obzirom da je ipak diran jajnik a mora ga se i punktirati onda. nista budem ja otisla i Luciju na konzultacije pa vidjela i s njim sta on kaze.

cure sretno svima

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

oprostite na pitanju ali zašto se ide na tu laparoskopiju?imam ciste po jajnicima i doktro mi jednom rekao da će to možda biti potrebno laparoskoposki rješiti,ali na tome je ostalo?inače sam u postupku na VV,sada treći puta,dijagnoza mi je policistični jajnici,menzes redovno

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ginekolog mi je preporučio dr. Barišića za laparaskopsko odstranjivanje mioma, ali je rekao da to više ne radi u bolnici već samo u "Suncu"??!!međutim, koliko vidim po komentarima na forumu, to nije točno.
    Molila bih za sljedeće informacije: koliko se čeka na pregled / operaciju kod dr. Barišića, mjesec, dva, tri... Ako se dugo čeka, da li tko zna koliko
    bi privatno koštala ta operacija? Hvala na odgovoru!

Citiraj Mima prvotno napisa
    Meni je dr. Barišić laparoskopski operirao miome na maternici. Ne sjećam se baš da je zgodan a niti velikog srca, ali čovjek je zaista krajnje korektan, uz to što kažu da je vrhunski stručnjak. Jako je zaposlen, stalno mu ulijeću hitne operacije, npr. kad sam došla na kontrolu nakon operacije čekala sam satima jer je on bio na operaciji.
    Kad sam bila u bolnici morao je odgoditi jednu operaciju isto radi hitnog slučaja, i osobno se došao ispričati pacijentici i slijedeći dan ju stavio prvu na red. Sve objašnjava, i meni i mužu je detaljno objasnio operaciju, kratak je, jasan i precizan (a nema bome niti puno vremena). Na odjelu vlada red i disciplina i vidi se da ga svi slušaju i poštuju. Ja sam npr. kad sam došla u bolnicu čekala krevet na hodniku i kad je on prošao i rekao 'ova gospođa treba krevet' sve se riješilo u pet minuta. Sve u svemu, moj doživljaj osoblja i bolnice na toj operaciji bio je upravo suprotno od onoga što je opća predodžba o hrvatskom zdravstvu.

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="nata79"]Ginekolog mi je preporučio dr. Barišića za laparaskopsko odstranjivanje mioma, ali je rekao da to više ne radi u bolnici već samo u "Suncu"??!!međutim, koliko vidim po komentarima na forumu, to nije točno.
    Molila bih za sljedeće informacije: koliko se čeka na pregled / operaciju kod dr. Barišića, mjesec, dva, tri... Ako se dugo čeka, da li tko zna koliko

Ne bi rekla da B. vise ne radi u Petrovoj laparaskopske zahvate. :/ Mislim da je to u potpunosti kriva informacija ( a vidis da je i nevena bila vrlo frisko kod njega u Petrovoj).

Koliko se ceka konkretno ces doznati od njega. Raspored ovisi o puno faktora - i o popunjenosti kapaciteta zbog pacijenata ali i o seminarima, konferencijama na koje doktori idu kao i o godisnjem dobu (godisnji odmori...).

Uopce nemam ideju koliko bi kostalo privatno ali mislim da ti se niti sva odstranjivanja mioma (ovisno o vrsti mioma)ne rade privatno zbog mogucih komplikacija i potrebe za lezanjem nakon zahvata.
    A i zasto bi isla privatno? U bolnici zbog odstranjivanja mioma ostajes 3 dana (prvi dan dolazak i priprema, drugi postupak i treci ako je sve u redu/a u pravilu je/ ides doma).

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj extremo prvotno napisa
    oprostite na pitanju ali zašto se ide na tu laparoskopiju?imam ciste po jajnicima i doktro mi jednom rekao da će to možda biti potrebno laparoskoposki rješiti,ali na tome je ostalo?inače sam u postupku na VV,sada treći puta,dijagnoza mi je policistični jajnici,menzes redovno
    Na LPSC ides po prepouci lijecnika ukoliko je potrebno napravit neki zahvat na jajnicima, maternici, jajovodima ili cisto na dijagnosticku LPSC kako bi se ustanovilo u kakvom su stanju navedeni organi.
    Ne bi rekla da su policisticni jajnici razlog zasto se treba ici na LPSC.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ginekolog mi je preporučio dr. Barišića za laparaskopsko odstranjivanje mioma, ali je rekao da to više ne radi u bolnici već samo u "Suncu"??!!međutim, koliko vidim po komentarima na forumu, to nije točno.
    Laparoskopiju sigurno ne radi u Suncu vec samo u Petrovoj jer je to zahvat koji se radi pod narkozom sa svim rizicima koji idu uz to tako da se sigurno radi u bolnici. A dr. Barisic tu i tamo (ne svaku) subotu u mjesecu radi u suncu od 8-12 tako da je tako najlakse do njega doci. Tako sam i ja dosla do njega. Ja sam konkretno cekala malo duze ali zato sto sam mu se prvi puta javila u 7 mejsecu pa je tad za taj mjeec bio pun, u 8 je bio na go, a tek poslje 15.09. sam uspjeha doci do njega i rekao je da me moze operirati tek u 11 mejsecu. Tako da sam zapravo od prvog poziva cekala 4 mejseca. ali pretpostavljam ako nisu godisnji u pitanju da ide malo brze.
    za cijenu ti posaljem pp mislim da se nesmije javno govoriti o cijenama .

extremo, ne treba se naravno za svaku cistu na jajniku ici na lpsc. za ove moje sam morala ici jer se radilo o dermoidnim cistama. za policisticne jajnike sam citala da se moze ici na drilling jajnika samo da bi se povecala mogucnost zaceca inace da se ne preporuca. tu se inace radi o puno malih vodenih cistica na jajnicima.

eh da i jos jedno pitanje na kraju (moje); kad se moze poceti sa vjezbanjem konkretno plesom? dali je mjesec dana premalo ili nije?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pozdrav svima!

Imam cistu na desnom jajniku, ginekolog sumnja na endometriozu (i CA 125 je povišen). Plan je da mi sljedeći mjesec da uputnicu za bolnicu, tj. valjda za laparoskopiju.

Mene zanima, to nisam nigdje uspijela naći, da li osnovno zdrastveno osiguranje pokriva sve troškove (bolnice i zahvata), ili bi trebala napraviti dopunsko?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Polly ne pokriva osnovno zdravstveno sve troskove, ako nemas dopunsko onda placas 100 kn svaki dan u bolnici + 20% cijene medicinske usluge koju si radila, s time da cjelokupni iznos koji placas nemoze biti veci od 3.000 kuna.
    ali od kad otvoris dopunsko ono ti pocinje vrijediti za mjesec dana pa si proracunaj

sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala

Idem ga ja onda aktivirati što prije, za svaki slučaj.

Mislila sam možda, s obzirom da kada dobijem recept za Dabroston, Klomifen ili Utrogestan u ljekarni ne plaćam ništa, kažu "vi ste oslobođeni plaćanja"?? Uvijek zaboravim pitati ginekologa, zašto to..Krenila sam u borbu protiv steriliteta tek nedavno, sa mnom je bilo sve ok, pa sada ta cista..al dobro

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerojatno zato sto ti na receptu stoji sifra neplodnosti (sad ne znam tocno napamet broj, prije je bila N 97) pa si zato oslobodjena participacije.
    medjutim meni su rekli da sad ova cista nema veze sa neplodnosti tj. da bi ju tako i tako trebala odstraniti pa mi je i stavila drugu sifru na uputnicu kojom nisam oslobodjena participacije.
    Jedino, Polly, ako uspijes zamolit svog ginekologa da ti na utpnicu za bolnicu stavi tu sifru za sterilitet i tada ti ne treba dopunsko jer si po osnovi neplodnosti oslobodjena participacije.

daj potrazi malo po forumu negdje se govorilo o tim sfirama sad se ne sjecam tocno koja je to sifra neplodnosti po kojoj smo oslobodjeni participacije

i da ponovim svoje pitanje na kraju da se ne zagubi u ovome svemu;
    kad se moze poceti sa vjezbanjem konkretno plesom? dali je mjesec dana premalo ili nije?

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam radila laparo i hystero u 9-om mj. kod Barisica i s obzirom da sam se ok osjecala nakon 15 dana sam pocela s regularnim aktivnostima, plesom se bavim rekreativno i vec nakon 15 dana sam pocela laganim tempom. Zapravo sve ovisi kak se osjecas a i sta je radjeno, meni osim skidanja nesto priraslica nije nista radjeno.
    Ugl. osjetit ces sama jel mozes bitno je samo da ne dizes nista tesko.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nellyxy hvala puno. pa meni je dosta radjeno tako da cu ja malo vise pricekati ali znaci sve ovisi kako cu se ja osjecati.
    a koliko dugo nisi nista tesko dizala. ja kad sam ga pitala rekao je nakon skidanja savova minimalno dva tjedna. a kontrola uzv za 6 tjedana.

i jos nesto, jesi li na taj prvi uzv nakon lpsc isla kod njega ili kod svoga nadleznog ginekologa?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nevena ja sam u 7 mj bila na laparoskopiji i sad sam bila u stimuliranom postupku na VV tako da ćeš i ti moći nakon 3 mj. meni je isto otklonjena cista na jajniku, miom i spaljeni čvorići na zdjelici

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja ću se samo ubaciti i reći za doktora šPARCA da je pre pre divan liječnik i čovjek.Još neke 2005 operirao mi je cistu na jajniku kada su mi svi u mome gradu rekli da će jajnik morati van.on je savršeno uklonio cistu sa mog jajnika koji je nakon operacije ostao jednako funkcionalan.jako sam mu zahvalna i išla bih na Mars ako je on tamo i samo bih se njemu dala u ruke..Doktore, ako ovo negdje čitate, znajte da svuda ima žena kojima ste ostali u sjećanju kao divan stručnjak i čovjek.Svaka vam čast!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mala Mimi hvala na odgovoru. Ako se za 3 mj moze vec na stimulaciju ond se prirodno moze probat i prije jel tako?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno laparaskopija kod dr. Barišića

Idući tjedan idem na laparaskopsko odstranjivanje intermuralnog mioma kod dr. Barišića, pa me zanima koliko se dugo bude u bolnici, 3, 4 dana? Isto me zanima, budući da nisam iz ZG-a, da li se mora u Petrovu na skidanje konaca? Malo me frka jer nisam nikada bila u bolnici iako sam svjesna da to nije nikakva velika operacija, ali opet...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I mene je bila frka ali uspavaju te i niš ne osjetiš kad sam se probudila taj dan mi je bilo koma ali ne zbog bolova nego radi povraćanja, ja sam bila u drugoj bolnici čini mi se 5 dana s tim da sam došla dan ranije radi pripreme, išla sam kasnije na skidanje konaca u bolnicu iako nisam morala ali usput mi je dr. pogledao sve.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nata, ja sam operirana u četvrtak a kući sam išla u subotu, ali ja sam iz Zagreba i ne znam da li bi te pustili na put tako brzo.

Konce mislim da mi je skinuo jedan drugi doktor ali uopće se ne mogu sjetiti kad je to bilo ??

Uglavnom to nije veliki rez, nego par malih, po jedan 'šav'. Ali stvarno se ne mogu sjetiti jesam li išla ekstra u bolnicu na to skidanje konaca.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mali Mimi i Mima, hvala na odgovorima, znam da ću sve saznati kad dođem u bolnicu, ali volim se unaprijed pripremiti. Najgore mi je što mi je Dr.Barišić u 1.mjesecu kad sam bila kod njega na pregledu u Suncu zakazao operaciju za 3.3., iako sam mu rekla da ću tada vjerojatno dobiti mengu jer ih nemam svakih 28 dana već svakih 30 i nešto dana, ali on je rekao da ne brinem, da će sve biti OK. Moja ginekologinja mi je za svaki slučaj dala neke tablete, Diasphone ili tako nešto, da dobijem ranije, međutim, još ništa. Nadam se da neću morati odgađati operaciju zbog toga i ponovo čekati tko zna koliko na novi termin.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •