Draga corina, žao mi je. Moja bi preporuka odmah bila inozemstvo - Maribor, tamo se čeka godinu dana, ali to brzo prođe, plus toliko se i čeka najčešće i u državnim hrvatskim klinikama, samo ti to odmah možda neće tako reći, ali su u ograničenjima budžeta, još malo pa će ljeto i godišnji, stalno neki kravali - te nema lijekova, te lijekove izdaju socijalci, te ne, ipak klinike, pa ta savjetovanja pravno-psihološka, pa sto čuda. Ovaj novi zakon je koma ne samo što je jako malo uspješan (dozvoljava oplodnju samo tri jajne stanice, a u IVF-u nije odnos jedan na jedan, tj. od xy embrija implantirat će se tek svaki x-ti), plus kubure s budžetima, plus si ti u Zadru pa je to putovnaje amo-tamo u vrijeme krize s poslom, a za tako loš zakon, još manje smisleno. Eventualno CITO u Splitu, ne znam... Možda ti je najjednostavnije da Hrvatsku skroz zaobiđeš, ne znam, ovisi i o tvojoj financijskoj situaciji i logistici (radiš li, možeš li svako malo u ZG ili ST, imaš li di spavat po ZG-u itd.).

Eventualno bi mogla probati kod dr. Reša u Ljubljani/Postojni dok čekaš Maribor, kod kojeg nema liste čekanja, ali su laboratorijski uvjetni nešto lošiji.

Ovisi ti jako i o godinama, ti si još u godinama (ispod 35) di bi možda imalo još nešto državno smisla probati u stilu "pokusne IVF vožnje" dok čekaš Maribor ili negdje drugdje u inozemstvu.

Moja poruka - Maribor. A drugo sve je, po mom mišljenju, second best, a kod nas je katastrofa sada zbog zakona i budžetskih ograničenja, iako zakonodavac govori drugačije, a liječnici ne smiju govoriti kako stvarno je.

Sretno!