-
Ja za Uskrs skuham nešto malo više (obično imamo na ručku nekoga iz obitelji tko bi inače čučao doma sam: moj brat, svekrva i sl, ali ne baš veliko društvo).
Uobičajeno:
- Tradicionalno: jaja, šunka i kobase (napokon sam naučila ne pretjerivati, ali šunku obično dobijem u firmi, onu u mrežici, pa nek - falabogu, ne moram je platiti)
- Uz šunku mladi luk i rotkvice, ribani hren (ne iz bočice nego domaći)
- Juha s gris-knedlima
- teletina (punjena teleća prsa) ili neka perad, punjena kokica npr. - kak mi puhne... Obično imam mlince u pričuvi, ako nije dosta file, ali trudim se ne pretjerivati jerbo se najedemo suhog mesa pa ne treba
Kolači: Neko dizano tijesto, pletenica ili pince + jedan s kremom po izboru mm-a i djece (mađarica); svekrva zna napraviti vanili kifle ako se dobro osjeća
That's all folks!
Sve što preostane od šunke i kobasa odmah odlazi u led, kao "zlatna rezerva" za skore proljetne radove u vikendici kad nam je sve drugo na pameti prije nego kuhanje. Zdjela grah-salate i uskršnje suho meso iz leda tada obično pašu bolje nego na Uskrs!
-------------
Na Uskrsni ponedjeljak obično idemo k mojima (ne žive u Zg) pa zato uvijek pečem dupli kolač od dizanog tijesta da ga mogu nositi sa sobom.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.02.2010. at 21:09
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma