Pokazuje rezultate 1 do 50 od 92

Tema: Uskrs - koliko čega pravite?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja za Uskrs skuham nešto malo više (obično imamo na ručku nekoga iz obitelji tko bi inače čučao doma sam: moj brat, svekrva i sl, ali ne baš veliko društvo).

Uobičajeno:
    - Tradicionalno: jaja, šunka i kobase (napokon sam naučila ne pretjerivati, ali šunku obično dobijem u firmi, onu u mrežici, pa nek - falabogu, ne moram je platiti)
    - Uz šunku mladi luk i rotkvice, ribani hren (ne iz bočice nego domaći)
    - Juha s gris-knedlima
    - teletina (punjena teleća prsa) ili neka perad, punjena kokica npr. - kak mi puhne... Obično imam mlince u pričuvi, ako nije dosta file, ali trudim se ne pretjerivati jerbo se najedemo suhog mesa pa ne treba

Kolači: Neko dizano tijesto, pletenica ili pince + jedan s kremom po izboru mm-a i djece (mađarica); svekrva zna napraviti vanili kifle ako se dobro osjeća

That's all folks!

Sve što preostane od šunke i kobasa odmah odlazi u led, kao "zlatna rezerva" za skore proljetne radove u vikendici kad nam je sve drugo na pameti prije nego kuhanje. Zdjela grah-salate i uskršnje suho meso iz leda tada obično pašu bolje nego na Uskrs!

-------------

Na Uskrsni ponedjeljak obično idemo k mojima (ne žive u Zg) pa zato uvijek pečem dupli kolač od dizanog tijesta da ga mogu nositi sa sobom.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.02.2010. at 21:09

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •