Ja idem kod svekrve.....

Ali kad sam bila kod mame (bilo nas je 6)

Uvijek sam upozoravala mamu a skuha što manje jaja jer tko god dođe donese jaje, pa grijeh bacat-ako fali za jest skuhaš "obićna" a obojana ostaviš na stolu

Znač10-15 jaja u vrh glave
Šunka
francuska
mladi luk
rotkica

od svega se uzme malo, i malo soli i nosi na blagoslov...taj dan se to jede, a drugi dan radimo normalan ručak, ili samo skuhamo juhu, ispečemo krumpira (s nekim mesom ako ne ostane šunke) i salata

kolač-čupavci, srneći hrbat ili ledeno nebo, kako koje godine- e da makovnjača

Kod svekrve; ona šunku ne pravi ali je ja donesem jer meni Uskrs nije bez šunke
-teletina (ili janjetina) s krumpirima, francuska, burek s mesom, zeljanica,juha ,salata, mladi luk, jaja,sir itd.
-baklava sarmice,urmašice itd.

Uglavnom na Uskrs jedete šunku, jaja, francusku(jaja na salatu) i eventualno juhu za klince, a drugi dan normalan ručak, najbolje nešto s žlicom kako kaže moj tata, gulaš ili neki ćušpajz