Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Tražim recept za kolač - jednostavan i ukusan

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno



    I sve najbolje!

    P.S. Nabavila ja jučer recept i za tortu s višnjama, savršeno je prilagodljiva sladilu (moram to isprobati, pa dojavim)

  2. #2
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku


    I sve najbolje!

    P.S. Nabavila ja jučer recept i za tortu s višnjama, savršeno je prilagodljiva sladilu (moram to isprobati, pa dojavim)
    Ajde, probaj pa javi. Hvala na čestitkama, sutra je.

  3. #3
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Evo kako izgleda recept (sa šećerom je u originalu, a količina sladila je prema uputama za Natreen):

    Ljetna voćna torta

    Biskvit podloga
    2 jaja cijela + 1 žlica tople vode
    2 žlice šećera (ili 2 žličice tekućeg sladila)
    4 žlice oštrog brašna
    Ispeći i ohladiti u okruglom kalupu koji se može rastvoriti.

    Krema
    1 vrećica želatine
    1 jogurt
    To izmiješati i pustiti da odstoji barem 5 minuta.

    Izmiksati ½ litre šlaga (biljni ili obični) i ostaviti sa strane.

    Želatinu s jogurtom otopiti i pomiješati mikserom sa 2 jogurta i 10 dag šećera u prahu (ili 2-3 žličice tekućeg sladila, po želji).

    U smjesu RUČNO dodati šlag i voće (za one koji smiju slatko, ocijediti staklenku višanja, a za one koji ne smiju, otopiti 1/2 - 3/4 vrećice smrznutih višanja ili šumskog voća u pola litre vode, ocijediti i spremiti tekućinu).

    Preliti na biskvit i staviti hladiti najmanje 3 sata ili preko noći.

    Za glazuru skuhati 1 dijetni puding od vanilije u pola litre tekućine od višanja (ako je manje od pola litre, dodati vode koliko fali).

    Gotov puding hladiti uz miješanje. Preliti na ohlađeni kolač. Ukrasiti po želji.

    ------------------

    Nismo još stigli isprobati, ali svakako budemo.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.03.2010. at 09:23

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •