Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Susjedska prepucavanja i sudjelovanje djece.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Susjedska prepucavanja i sudjelovanje djece.

Je li netko gledao jučer emisiju Proces i snimke prepucavanja dvije susjedskih obitelji u kojima se vidi ponašanje roditelja jedne obitelji i sudjelovanje njihovog malodobnog djeteta u svemu. Ponašanje svih me je , a da ne govorim da me je zgrozila prosudba CZSS koji kaže da su oni dobri roditelji jer dijete ide u školu i dobro je uhranjeno što se smatra da dijete nije zapušteno. Pa zar je to jedino bitno. Zar je normalno da netko onakve stvari uopće radi, a uz to u to uključuje svoje dijete, a da ne kažem da i obitelj kojoj je to namjenjeno ima djecu koja sve to proživljavaju i gledaju.

Šokirana sam sustavom i silinom glupih nedorečenih pravilnika i zakona. Kako mogu zatvarati oči pred time i pravdati se nekim frazama "mi smo sve učinili po zakonu". Pa kakvi su to zakoni...???

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam gledala... Opiši malo, ako ti nije mrsko.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dvije obitelji u nekom mjestu u slavoniji žive jedni preko drugih. I ovaj kojeg napadaju postavio je u dvorište napadačke obitelji kameru da na sudu dokaže da ga zlostavljaju. Obitelj napadača ima 2 ili 3 odrasla sina i kćer od cca 8-10 god. A ovi napadnuti dvije malodobne djevojčice. Ovi koji napadaju doslovno skidaju i pokazuju stražnjice kad god ovi uopće izađu van u dvorište, idu na posao ili u školu. Gađaju ih letvama, pokazuju im spolovila, pale motorne pile. Na snimci se lijepo vidi da i njihova malodobna kćer radi potpuno iste stvari ispred roditelja, te trenutak u kojem zajedno sa majkom pokazuje stražnjicu i spolovilo u trenutku kad iz susjedne kuće odlazi vozilo. Toga je nasnimljeno brdo jedno. Pa u jednom trenutku brat te djevojčice ( a cijela obitelj je vani i gleda) uzima svoj auto i preko cijele ulice se zaletom zabije u pospovni kamion tog susjeda. Svi se smiju i urlaju ko neka razjarena rulja. Ta zlostavljana obitelj godinama pokušava sve,a li sudovi ih tjeraju u stupidne procese mirenja, a centar misli da dijete nije ugroženo jer je citiram "dobro uhranjeno i redovito polazi školu". Nevjerojatno.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

čekaj - u zlostavljanoj obitelji je ta kčer od 2 i nešto god koja je isto s mamom pokazivala stražnje mišiće susjedima? Dobro i što sad tu CZSR može? Ugradit im u mozak/dušu poštovanje prema drugima, empatiju, kulturu? Kaznit ih da bi se popravili? Očito po Zakonu kazne nema jer ne rade ništa "opasno" (ne znam kak da se izrazim), a da ih i kazne nekak - nastavili bi jer oni trebaju promjenu osobnosti - kompletno. Ma užas.
    Ja sam mislila da je tema tipa - neslaganje sa susjedima i onda kako susjedi ili vi potičete dijete da sudjeluje ili nesudjeluje u netrpeljivosti.
    Mi imamo susjede s kojima nismo baš predobri, između ostalog stavili nam smrdljive kokoši doslovce pod prozor spavaće sobe, no uvidjeli smo da na pristojan način to ne možemo riješiti a nepristojno ne želimo, tak da su kokoši ostale ali kave netale. Ostao je pristojan "Dobar dan" i ne pričamo doma o njima (ružno), nikako ne tjeramo djecu na nekakvo prizemno ponašanje prema njima.
    A ovo u Slavoniji - bez komentara. CZSR radi stvarno često bezkorisno ali u ovom slučaju zaista što bi i mogli? Držat im svaki dan predavanja od 2-3 h o kulturi i poštovanju? Možda bi to upalilo. Možda.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne ta kćer je u obitelji koja zlostavlja tu drugu obitelj. Bilo je i gorih snimki gdje dva odrasla sina njihov otac i majka ugledaju susjeda i njegove 2 malodobne kćeri kako izlaze iz kuće, odmah kreću tući ga pred njegovom djecom. Čak se ta žena (supruga i majka) trčeći vraća po letvu da doda sinu, a njihova kćer od cca. 8-10 god to sve gleda pokazuje stražnjicu i viče ovim uspaničenim curicama "glupače glupače". Pitam se kakav to centar misli da je to obitelj u kojoj se dijete dobro odgaja i nije ugroženo. Pa u kakvu će osobu izrasti ta jadna djevojčica. Ne znam, baš sam ostala zgrožena jučer. Tražim još uvijek gdje mogu naći tu snimku pa da je linkam.

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Prestrašno...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da nisam prošle godine vidjela jednu situaciju između dvije obitelji na moru, ne bih vjerovala. Pa to je za odseliti se a ne rješavati.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pročitavši ovo http://www.24sata.hr/news/susjedi-iz...-ulicu/160916/ sjetila sam se ovog topika...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ljudi koji su sretni i zadovoljni nemaju vremena za takve budalaštine..samo zli i jako jalni ljudi mogu pribjeći takvom načinu (ne)ponašanja....žalosno ali istinito...

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Muca prvotno napisa Vidi poruku
    pročitavši ovo http://www.24sata.hr/news/susjedi-iz...-ulicu/160916/ sjetila sam se ovog topika...
    To je upravo taj slučaj. Ali ja nisam mogla naći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •