Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: vodene kozice i novorođena beba

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno vodene kozice i novorođena beba

Molim vas za savjet,moja curica od 3 godine je dobila vodene kozice prije par dana a istovremeno je šogorica rodila i došla kući pa se pitam da li je pameno i sigurno za bebu da odem u posjetu i pomognem joj oko bebe,ja sam prebolila kozice u djetinjstvu ali nisam sigurna da li mogu prenjeti bebi virus
    hvala

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bili smo u slicnoj situaciji i dr. nam je rekao da, ako je bas nuzno, posjeta moze ali obavezno luftanje osobe koja dolazi od zarazenog, a sama je vec ranije preboljela kozice, u trajanju od minimalno 15 minuta prije nego ulazi u kucu.

Moje misljenje: pitaj pedijatra.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Trajanje vodenih kozica traje do 14 dana, pa se malo strpite, i bolje je da malo pričekate da vidite bebu, pa nemoraju svi šmrkavci uletiti isti dan.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Trajanje vodenih kozica traje do 14 dana, pa se malo strpite, i bolje je da malo pričekate da vidite bebu, pa nemoraju svi šmrkavci uletiti isti dan.
    X
    Lijepo je da želiš pomoči, ali mislim da je u ovoj situaciji mala korist od pomoči, kad istovremeno predstavlja opasnost.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ako se ne varam koliko sam se informirala na tu temu kad je moj dvomjesečnjak dobio koze koje je donio MM - onaj tko je prebolio kozice ne može biti prijenosnik
    ali i ja bih se isto strpila ta 3 tjedna trajanja inkubacije - što je sigurno - sigurno je
    Posljednje uređivanje od Stijena : 03.03.2010. at 16:06

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zlu netrebalo, strpi se malo. Moja mala nije dobila kozice kad je brat ( s njezih 3 kmjeseca ) imao kozice. Ostao je i on i ona doma, jer nemam običaj rastavljati svoju djecu. Ali za susede i rođake ne odgovaram, tak da su drugi bili podalje od njega.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Par dana prije nego što ću rodit drugo dijete starije je dobilo vodene kozice.Dođem ja iz rodilišta i dođe mi u posjet patronažna.Pita mene ona: A šta je malom da je pun pikica,ja velim ima vodene kozice.Ona meni kaže :I vi ste došli doma s malom bebom?Ja je pitam :A gdje bi drugdje išla?U hotel?
    Uglavnom mala beba još nije prebolila v.kozice.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

pa dok si ti došla kući valjda starije dijete nije više bilo zarazno? ni ja ne bih izložila novorođenče vodenim kozicama, rađe bi starije poslala kod bake na dan ili dva pa čak bi i ostala duže u rodilištu ako nemam drugog rješenja.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ne znam da li su kozice opasna bolest za tako malenu bebu.
    Moja prijateljica ih je dobila pred porodjaj,bila u porodilistu u izolaciji zbog drugih zena i njihovih beba,ali njena beba nije dobila iako je sisala(bila u bliskom kontaktu 24/7).
    Beba druge prijateljice je dobila od starije sestre cim se rodila,imala bukvalno 3 piknjice na sebi,prebolela lako i -gotovo.
    Mozda nije sve tako strasno,cak i ako se beba razboli?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    pa dok si ti došla kući valjda starije dijete nije više bilo zarazno? ni ja ne bih izložila novorođenče vodenim kozicama, rađe bi starije poslala kod bake na dan ili dva pa čak bi i ostala duže u rodilištu ako nemam drugog rješenja.
    Nisu svi u takvoj mogućnosti, a napose moji su jako protiv toga da idu spavati negdje drugdje.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Što su manji lakše podnose.Pa ja živim s bakom!!Uopće nisam stvarala frku oko toga ako dobije dobro ako ne isto dobro.Nikad nebi ostajala u rodilištu to sam već okusila s prvim jer je imao žuticu a tada su bebe bile odvojene od majke ma užas.
    Zarazne su dok se kraste ne počnu stvarat.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo prošle godine imali slučaj da je baka dobila herpes zoster, isti virus koji kod djece i onih koji nisu preboljeli vodene kozice izaziva iste. Na sreču nitko nije dobio iako se taj virus jako lako prenosi. Ja sam zvala pedicu, dijete ako doji, a majka je preboljela vodene kozice trebalo bi biti zaštičeno jer prima antitjela od majke, kod mene je bio problem što sam ja dojila, ali nisam preboljela vodene kozice. Koliko znam vodene kozice su zarazne, ako se dobro sječam do izbijanja osipa, ali ja bih pričekala, nije nikako dobro da tako mala beba dobije kozice, a sigurno je sigurno. Neće dugo trajati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oboljeli od kozica prestaje biti zarazan pojavom krastica. (najzarazniji je dan prije izbijanja prve kozice).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da su vodene kozice izuzetno opasne za novorođenče ukoliko ih mama nije preboljela.

(ali ja ne bih išla niti u kojem slučaju)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da nisam završila misao, beba me trebala hitno. Ti možeš biti prijenosnik, jer herpes zoster se javlja kod osoba koje su preboljele vodene kozice, a imunitet im je narušen, dakle slabiji, a virus je isti, dakle ili su došle u kontakt s virusom ili im se zbog oslabljelog imuniteta virus reaktivirao. Najčešće su to starije osobe, ali mogu biti i bilo koje dobi. I nažalost, kako je meni pedica rekla starije osobe su i najveći prijenosnici vodenih kozica.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam zvala pedicu, dijete ako doji, a majka je preboljela vodene kozice trebalo bi biti zaštičeno jer prima antitjela od majke, kod mene je bio problem što sam ja dojila, ali nisam preboljela vodene kozice.
    ja sam preboljela kozice i dojila i tješila se ovime jer su i meni isto govorili, pa ih je unatoč tome što je bio isključivo dojen - s 2 mjeseca ipak dobio. caka je u nastavku - "ako je mamin imunitet u redu". Moj očito tada nije bio jer kad ih je MM zaradio, ja sam zakurila na jedan dan jer mi je organizam očito prepoznavao virus i još se borio s njim.

No, sve u svemu - bez obzira što ih je D. stvarno imao puno, najviše po glavi - to je bio sasvim blagi oblik bez temperature, bez nervoze, bez češanja, bez ikakvih komplikacija, bez onih groznih po sluznici, bez svega onoga što sve češće slušam da zadesi starije klince. doduše dvomjesečna beba i novorođenče ipak nije isto.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

podižem malo topic sa sličnim upitom pa da ne otvarma novi:
    sin (5 g.) je trenutno kozičav
    da li je kćer (6 mj., isključivo dojena) već dobila ili možda ipak nije?
    ja i mm smo preboljeli bolešćinu
    pitala sam pedicu, kaže da može i ne mora dobiti... kako su vaši mlađi klinci (bebe) reagirali na pojavu kozica u obitelji? i da li dojenje doista može zaštititi?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

meni je curica (3 g.) u kozicama 5. dan, a imam i još jednu od 4,5mj. koju isključivo dojim, no svejedno me je s njom pedijatrica vratila baš danas s redovne kontrolne dok ne vidimo hoće li dobiti kozice od seke (kroz neka 3 tjedna). znači, nije ništa sigurno...

biljana

Početno

molim vas pomognite mi moj sin ima 5god .dobio je vod.kozice imam malu bebu 2mj.i ja dojim a nisam prebolila dali mogu dojiti ako dobijem kozice????

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

biljana, velika je vjerojatnost da i ti i beba dobijete kozice i to trebaš pratiti kroz tri tjedna od kada su ti sinu izbile kozice (toliko traje period inkubacije), jer se one prenose kapljičnim putem. ako se to dogodi objema, nema smisla da ti ne dojiš. svejedno se konzultiraj s pedijatrom/icom u slučaju da ih samo ti dobiješ, a beba ne. navodno da kod malih ionako to sve puno bolje prolazi...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

evo, mi danas treći dan u kozicama - iako mi je mala isključivo dojena i sad će tek 5 mj. ipak je od starije seke dobila koze i to 16. dan nakon pojave prvih prištića...kad smo već mislili da se izvukla...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •