Bok svima,
Nova sam ovdje, iako vas već dugo vremena pratim, volim vas čitati...
Torta koju sam večeras radila je stvarno jednostavna za napraviti, a mojima se jako svidjela
Biskvit:
1 i pol šalica brašna ( ja sam koristila oštro)
prstohvat soli
pola praška za pecivo (stavila onaj bez aluminija)
1 vanilin šećer
pola šalice smeđeg šećera (može i više, mi volimo manje slatko)
2 velike žlice kakaa
Tekući dio:
1 šalica hladne vode
pola šalice ulja
2 male žličice octa (stavila jabučni)
Odvojeno pomiješati suhe i tekuće sastojke, a zatim sve zajedno (kuhačom, ne mikserom, kratko izmiješati). Peći u malo nauljenom kalupu za torte (moj je promjera 24 cm) 25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pečen biskvit ohladiti u kalupu.
1 kompot od višanja
2 pudinga od vanilije
smeđeg šećera po ukusu
1 vanilin šećer
Ocijediti višnje i u sok nadoliti vodu da količina tekućine bude 7 decilitara. Prah od 2 pudinga izmiješati sa šećerom (ja stavila jednu žlicu) i vanilinom, te razmutiti s nekoliko žlica tekućine (od soka višanja i vode). Ostatak tekućine zakipiti i skuhati puding. U ohlađeni umiješati višnje. Preliti po bisvitu, još ohladiti, premazati šlagom i ukrasiti krupno ribanom tamnom čokoladom.
Stavila sam biljni šlag, tako da je torta prava veganska (iako smo svejedi, tamanimo sve od seitana do čvaraka)
Imam još par receptića bez jaja i mliječnih proizvoda, pa vam javim...![]()