Stranica 12 od 25 PrviPrvi ... 2101112131422 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 1207

Tema: Majke na optuženičkoj klupi jer nisu dale cijepiti djecu!

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

a-ha. sad kao postoji neka čarobna riječ koju kad kažemo, činjenica da je 75% oboljele djece bilo po kalendaru cjepljeno protiv te bolesti, odjednom postaje normalna, mijenja značenje za 180% i počinje značiti... što? da je cjepivo učinkovito? da u naciji s visokom procjepljenošću ne možemo više imati neke bolesti? što?
    jer ja zaista ne razumijem ni teoretski pokušaj da se gorenavedena gola statistika racionalizira i/ili opravda. ali, zaista.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

"racionalizira". fale navodnici. u smislu, da joj se da neki kontekst u kojem ona teoretski može podržati teoriju o učinkovitosti tog cjepiva.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

solange, a kaj se pjeniš?
    Nemoj cijepiti dijete i gotovo.
    Kaj se mene tiče, možeš ga i pofarbati u zeleno i naučiti da hoda samo na rukama. Natraške.
    Ni prva ni zadnja kojoj je zdravstvena zaštita dostupna, ali ju ne želi koristiti.

Samo nemoj kasnije sa suzaks i puhovima tražiti poseban tretman, jer ste kakti, nepovlaštene ili kajtigajaznamkaj.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Solange, kaj se pjeniš?

Nemoj cijepiti dijete i gotovo.

Ni prva ni zadnja kojoj je zdravstvena zaštita jednako dostupna kao i svima nama, ali ju ne želiš koristiti.

Kaj se mene tiče, možeš pofarbati dijete u zeleno i naučiti ga da hoda samo na rukama. Natraške.

Možeš ga i poslati da tako zeleno hodajući unazad na rukama prikuplja dobrovoljne priloge za mamu koja se doma iz hobija bavi medicinom.

Samo nemoj onda s mamom Ju, Suzaks i Puhovima osnovati udrugu koja će se s Davorom na čelu boriti za vaša prava na jednakost i tražiti da vam se djeci omogući cijepljenje kao i svima drugima i cendrati da ste nepovlaštene i kajtigajaznamkaj.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa Vidi poruku
    evo graf za šarlah (protiv kojeg nema cjepiva) pa zaključite sami:
    http://childhealthsafety.files.wordp...-1901-1965.gif

bdw, pad pobola obično prilično proporcionalno prati i pad smrtnosti.
    postoje i grafovi za pobol, ali nemam sad vremena tražiti, možda jednom kasnije.

Ajde budi frend, pa se ipak potrudi i pronađi.
    Čisto da dokažeš da ne pričaš napamet krivo kao davor.

Pokaži nam da i pobol od šarlaha jednako pada kao i smrtnost u Engleskoj.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Možda, ali jednako kao što strmina nekakvog grafa nije dokaz za učinkovitost cjepiva (objašnjeno gore) isto tako nije ni dokaz za suprotnu tvrdnju. Koincidencija nije dokaz, a progresije pojava u prirodi, osobito na logaritamskoj skali, imaju neugodnu osobinu da se hoće saviti i nastaviti vodoravno - bilo u zasićenju (mujičinih 13 milijuna oboljelih lanci sreće ...) ili s donje strane gdje ne padaju ispod nekakve rezidualne vrijednosti.

Ne valja brkati indicije i dokaze.
    Hvala. Samo sam čekao da netko drugi to kaže stručnjakinjama koje linkaju grafove sa whale.to i sličnih stranica. Jer kad sam im to ja govorio, bile su uvjerene da to govorim jer sam im zavidan kak su pametne i lijepe i imaju dobre argumente.
    To se odnosi i na tebe. I ti si stručnjakinja koja je linkala na grafove koji su "uvjerljivo dokazivali" da cijepljenje nema utjecaja na kretanje bolesti.

Sad kad to prihvate i tvoje sljedbenice, mogli bismo se baviti načinima provjera hipoteza koje proizlaze iz grafova.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Toplo svima preporucam da procitaju knjigu Cijepljenje-prirucnik za brizne roditelje od Avive Jill Roman. Zena nije ni za ni protiv, samo iznosi gole cinjenice nakon godina proucavanja. Ja sam odbila cijepljenje nakon Hib-a jer je imao, po kategorizaciji-srednje tesku nuspojavu: vristeci plac dulji od 3 i pol sata! I pedijatrica je napisala da se dalje ne smije cijepiti s tim cjepivom.
    Filip vec 6 mjeseci kaslje, reagira na apsolutno sve lijekove, antibiotik ne smije ni blizu, jer odmah slijedi proljev, povracanje, osip. Paracetamole mu dajem u vrlo maloj dozi jer kad sam mu sa njegovih 9 mjeseci dala Ibuprofen u tocnoj dozi, na temperaturu od 39,5, zavrsili smo na hitnoj radi hipotermije. Sve to pise u njegovom kartonu. I dodjemo na Srebrnjak i lijecnik sve procita i kaze da preporucuje cijepljenje????!!!! Ali najgora stvar: sumnjaju na tuberkulozu protiv koje je cijepljen!!!!!
    Sta vise reci?? Da moje dijete bude necija statistika-ne dolazi u obzir. Danas sam potpisala da odbijam cijepljenje i to je bitka koju sam izabrala. 3 godine sam zivjela s lijecnikom koji je bio u drustvu vrlo poznatih hrvatskih lijecnika specijalista i znam kako sustav funkcionira. Karteli su bezobzirni, briga njih za moje, a i za vase dijete. Probudite se!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ruby, nemojmo miješati kartele i njihove interese protiv kojih se trebamo boriti, sa stručnim činjenicama.

Ja npr. nisam nikada bio za cijepljenje protiv svega i svačega.
    I prije bih se priklonio stavovima Avive Jill Roman nego stavovima nekih hrvatskih doktora koji govore da treba cijepiti sve i sva protiv svega i svačega.

I jako sam svjestan da treba spriječiti da farmaceutski karteli kreiraju preporuke za cijepljenje (i za liječenje!) prema njihovom financijskom interesu.

Ali, skroz je krivo dozvoliti da kao reakcija na njihovo (farmaceutskih firmi) nametanje cjepiva (i lijekova!) koji nam ne trebaju, nastane jedna nezdrava atmosfera u kojoj buja korov koji hoće sve vrijednosti zatrti i staviti pod isti nazivnik "bezvrijedni proizvodi za korist velikih farmakoloških močnika".

Je to je glup i uzak pogled.

Ja npr. puno bolje od mame Ju, Davora i sličnih znam što u nekim segmentima firme pokušavaju provesti i neskromno mogu reći da sam tu i tamo pridonio da ih se spriječi u tome da od Hrvatske naprave banana državu kojom će harati u svom interesu. Barem u jednom malom segmentu. I to je borba kojoj nema kraja i kojoj se svakodnevno posvećuje veliki broj stručnjaka.

Ali kad vidim kako neki ovdje uvjeravaju ostale da sve što je učinjeno ništa ne valja (a da pojma nemaju o ničemu) i da se treba vratiti u kameno doba na vlastitu štetu, samo da bi se stalo na kraj firmama i njihovim prodanim dušama, diže mi se kosa na glavi.

Jer borba protiv manipuliranja narodom od strane financijskih moćnika se treba temeljiti na stručnim argumentima, a ne na emocijama , lažima i neznanju

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Trlababalan kaže:

"Ja npr. puno bolje od mame Ju, Davora i sličnih znam što u nekim segmentima firme pokušavaju provesti i neskromno mogu reći da sam tu i tamo pridonio da ih se spriječi u tome da od Hrvatske naprave banana državu kojom će harati u svom interesu. Barem u jednom malom segmentu. I to je borba kojoj nema kraja i kojoj se svakodnevno posvećuje veliki broj stručnjaka."

Iskreno Ti se zahvaljujem na tvojem doprinosu. Bez takvih otpora bili bi zaista kao neki dijelovi Afrike.

Dalje kažeš:
    "Jer borba protiv manipuliranja narodom od strane financijskih moćnika se treba temeljiti na stručnim argumentima, a ne na emocijama , lažima i neznanju"

E vidiš tu je problem, jer stručni argumenti ovise i o urednom i preciznom prijavljivanju nuspojava - kojeg NEMA.
    Također nedostaju istraživanja učinjena na uzorku nevakciniranog dijela populacije (jer kao fol to je neetično, a istina je da nekome nije u interesu pa se ne financiraju).

Zato se nadam u poboljšanje prijave nuspojava i započinjanju istraživanja nevakcinranog dijela populacije.
    Ima toga još, ali za sada samo ovo bi bilo dovoljno da se maknemo od agumenata koje počivaju na lažima, emocijama, neznanju.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ponavljaš mantru koju mantraju svi koji misle da ništa ne valja u društvu i da se ništa en može znati.

A ja sam već sam sebi dosadan ponavljajući odgovor na nju:

Ne moraju se sve nuspojave prijaviti.
    I bez stotina tisuća prijava lokalnih rekacija, glavobolje, temperature i sličnih uobičajenih reakcija. Zna se da se javljaju u učestalosti od desetak do pedesetak posto, kako za koje cjepivo.

Sustav prijavljivanja u postojećem obliku je odličan za otkrivanje individualnih neobičnih ili neočekivanih nuspojava po vrsti ili otkrivanje neobične učestalosti nuspojava, kao i za otkrivanje grupiranja nuspojava koje je po bilo ćemu neočekivano.

Stvarno ne mogu ovdje opisati sve pojedinosti zbog kojih se smatra da ovaj sustav ne propušta ukazati na ništa značajno.

Naravno da bi bilo neetično zbog toga što si netko zaželi potvrditi ono što je već bezbroj puta dokazano, izložiti riziku dio stanovništva necijepljenjem.

Ali i bez takvog načina ima mogućnosti uspoređivati pobol od kod cijepljenih i necijepljenih na razne načine. I to se čini, i znanje onih koji to čine proizlazi iz takvih istraživanja.

Osobno sam ih nekoliko proveo, ali stvarno mislim da ovo nije mjesto za takve diskusije.

Ukratko, ako ti ne znaš da istraživanja postoje, ne znači da ih nema.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja sestra je par godina nakon cijepljenja oboljela od rubeole, a druga od ospica cijepljene MO-Pa-Ru cijepivom-ja npr. nisam....druga sestra koja je imala ospice jako ih je teško preboljela i od buckaste djevojčice smršavila i do danas je takva-suha.....svaki put po forumima pitam kako je to moguće ako se cijepila i još obolila od težeg oblika ospica....sve postoji u liječničkim kartonima, a nitko ništa nije prijavio HZJZ? Bilo je to 80-tih godina

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Koje godine je uvedeno obavezno cijepljenje MoPaRu-om?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam čitala da je od 1968 (pa mi nikako nije jasno zašto ja nisam cijepljena ??).

Možda mi je mama bila u antivakcinacijskom pokretu
    Posljednje uređivanje od Mima : 13.03.2010. at 13:52

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sigurno nisam vakcinisana, 1979. godište, Beograd. Imam svoj zdravstveni karton kod kuće pa znam.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

vissnja baš sam gledala podatke za Srbiju i do pred 5-6 godina u Srbiji je normalno bilo par stotina slučajeva rubeole godišnje.

Inače nisam imala pojma da je 1993 u Srbiji bila prava pravcata epidemija ospica sa oko 15.000 oboljelih i 20 mrtvih.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

"Vakcinacija protiv malih boginja je u Republici Srbiji otpočela 1971. godine. Protiv zauški je uvedena vakcina 1981. godine, a protiv rubeole 1994. godine kombinovanom MMR vakcinom.Vakcinacija protiv malih boginja je u Republici Srbiji otpočela 1971. godine. Protiv zauški je uvedena vakcina 1981. godine, a protiv rubeole 1994. godine kombinovanom MMR vakcinom."

znači tek 1994 je počelo cijepljenje protiv rubeole u Srbiji tj. kad je uvedeno kombinirano cjepivo

edit: tako da niti u Hrvatskoj sigurno nije počelo 1968 nego su to bile samo ospice
    Posljednje uređivanje od Mima : 13.03.2010. at 14:11

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam kao dijete preboljela rubeolu, to je dokazano testiranjem jer je sestra imala istovremeno varičele, pa su nas testirali obadvje, jer su mislili da imamo ili jedno ili drugo, a ispostavilo se da nije isto.
    Ona je kasnije imala i ospice, mi ostali nismo. Zato me zanima od kada, ako je to od 68. onda smo trebale imati zaštitu?
    Kad sam pitala svoju doktoricu da mi vidi u kartonu da li sam preboljela varičele (mama mi nije znala točno, a bila sam trudna s drugim djetetom), blijedo me pogledala - kao, tko bi to sve čuvao, ko će ga znat.. davno je to bilo (tad sam imala 28g??).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

http://www.hzjz.hr/epidemiologija/nuspojave2008.pdf tu piše za Hrvatsku

ospice '68 rubeola '75 mumps '76

Ja sam ziher cijepljena protiv ospica jer ih nisam imala, a rubeolu i mumps jesam.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam sve imala. Ja imam svoj karton jer kad se selila školska ambulanta ja sam ga zadržala, a posle otvorila novi.
    Imam negde u kući i MMov ali nisam gledala da li je on vakcinisan.
    Ja imam BCG, DTP i Polio.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam sve prelezala i male boginje i rubeole i zauske i zaista ne vidim u cemu je problem da se to prelezi.
    bilo mi je super. pazili me, mazili, skakala po krevetima. ja zasita ne vidim razlog kod zdrave dece da preleze te bolesti.
    kazem JA, da ne bude da gnjavim i druge da budu bolesni od toga.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

uopće mi se ne ulazi u rasprave i prepucavanja, samo kometiram ono što smo na vlastitoj koži osjetili i ono što me u sustavu brine- da ne preuzima nikakvu svoju odgovornost, a ev. može prekršajno i kazneno goniti roditelje. to mi je neprihvatljiv odnos snaga i svakako podržavam roditelje, tj. majke koje su se našle u ovoj situaciji.
    a preporuku i mišljenje o cjepljenju vlastitog djeteta mogu i hoću prokomentirati sa liječnicima, specijalistima, epidemiolozima, kemičarima,... ali na kraju je odluka moja unatoč zakonu. jer zakon, tj. sabor i predsjednik koji su zakon donijeli i potpisali ne žive sa mojim djetetom, njegovim dijagnozama i rizicima cjepljenja ili necjepljenja. moje dijete može trpiti posljedice moje odluke medicinski, ja mogu trpiti neke zakonske posljedice i kao odgovoran roditelj sam toga svjesna. ali to je moja odgovornost i moja odluka, promišljena i neishitrena. kakva god ona bila. o tome se samo tu radi. o odgovornosti sustavai odgovornosti roditelja. i informiranom izboru.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    1....svaki put po forumima pitam kako je to moguće ako se cijepila i još obolila od težeg oblika ospica...

2.....sve postoji u liječničkim kartonima, a nitko ništa nije prijavio HZJZ? Bilo je to 80-tih godina
    1.... I ja se to pitam. i pitam se jesu li točni podaci koje navodiš
    2..... Lude osamdesete

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tropical prvotno napisa Vidi poruku
    uopće mi se ne ulazi u rasprave i prepucavanja, samo kometiram ono što smo na vlastitoj koži osjetili i ono što me u sustavu brine- da ne preuzima nikakvu svoju odgovornost, .
    Ne bih rekao da je tako.
    Da "država" preporuči cijepljenje, pa svima bude na volju hoće li se cijepiti ili ne, time bi se ogradila od odgovornosti.

Ali ako "država" kaže da je cijepljenje obavezno, preuzima na sebe i odgovornost za nuspojave koje nastanu kao posljedica ispravno primijenjenog cjepiva iz kalendara cijepljenja.

Samo treba na pravom mjestu tražiti odštetu, a ne tužakati Dom zdravlja ili pedijatra koji samo slijede zakonsku obvezu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Možda bi ljudi bili opušteniji i više vjerovali da funkcionira odšteta i pravni sustav države u smislu da neko stvarno do love u neko realno vrijeme dođe. Ovako - odštetne zahtjeve i pravnu državu, de facto - mačku o rep.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    puhovi, jesi si ti dala truda i pročitala mujičine linkove?
    i cvijeti ista molba - pogledaj film s anitom petek koji je stavila mama ju i daj komentar!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pozdrav svima.

Moj klinac ima atopijski dermatitis i usput je alergičan skoro pa na sve.

Do 1,5 godine smo ga cijepili za sve što je propisano, a onda je na jednoj od kontrola njegova alergologica rekla da ne preporuča cijepiti ga za MoPaRu (zbog jaja) i da s tim pričekamo do daljnjega. Žena je sve lijepo objasnila za to cjepivo.
    Ali je mene i dalje nešto kopkalo i, ne budi lijena, počela sam po netu istraživati o cjepivima. Strašno!!!

Uglavnom, njegova pedica nam nije ništa govorila o nuspojavama osim da bude najvjerojatnije imao mali otok na mjestu uboda i povećanu temperaturu. Ali i da ako to bude potrajalo duže od nekoliko dana da joj se javimo, ili ako se zakomplicira.

Tek tada, nakon 1 godine procijepljivanja, kada sam pročitala razne stvari o posljedicama cijepljenja i sastojcima cjepiva i vratila film unatrag uvidjela sam da on nije imao svaki puta "samo" temperaturu. Jednom je plakao i vrištao skoro 3 sata. Jednom je bio "usporen i mlitav" (ne baš svoj) više od 1 tjedna.
    Nama nitko nije rekao da bi mu se nešto loše moglo dogoditi i da je takav bio zbog cijepljenja.

PA ČEKAJ MALO!!!

Moje malo blago ne bude više nikada ničiji pokusni zamorac. Možda budem i ja uskoro na sudu.
    (Potpisala sam u kartonu za necijepljenje, ali je patronažna zvala da budući da je jako puno ljudi odbilo cijepljenje da su iz hzjz (valjda, ne sjećam se više) dignuli frku i morali su im poslati sve podatke.)
    Ali moja savjest je čista. (nemojte me krivo shvatiti - ne uspoređujem nikoga - pričam samo za sebe)
    Osjećam se kao da se magla razišla i sve vidim jasnije.

Čovjek uči dok je živ.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    E to me najviše plaši. Da je izložim riziku vakcinacije pa posle da se razboli pa je onda opet u opasnosti od komplikacija.
    Na primjer:
    Japanese measles epidemic brings campuses to standstil
    http://www.cnn.com/2010/HEALTH/02/08...ast/index.html
    http://www.google.com/search?q=Osteomyelitis+bcg

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    neskromno mogu reći da sam tu i tamo pridonio da ih se spriječi u tome da od Hrvatske naprave banana državu kojom će harati u svom interesu
    Gjenero-Margan se zauzimala protiv HepB cjepiva uz obrazloženje da ga djeca mogu fasovati samo u bolnici (radi čuvenih uvjeta naših bolnica) i da je prema tome rizik kod masovnog cijepljenja veći od potencijalne dobrobiti (u koju i dalje ne vjerujem). Baš sam znatiželjan koja ju je to "faca" nadglasala i s kakvom argumentacijom.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    1.... I ja se to pitam. i pitam se jesu li točni podaci koje navodiš
    2..... Lude osamdesete
    Ja sam rođena 1976g
    Sestra KOJA JE IMALA RUBEOLU negdje 80-tih, rođena je 1978g
    Sestra koja je imala ospice, rođena je 1983g, a imala ih je negdje početkom 90-tih
    Sestra koja je rođena 1989g, kao i ja nije dobila nikakave bolesti protiv kojih se i cijepila
    HVALA.
    Hoćeš još imena i OIB, ako misliš da izmišljam

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mujica prvotno napisa
    neskromno mogu reći da sam tu i tamo pridonio da ih se spriječi u tome da od Hrvatske naprave banana državu kojom će harati u svom interesu

Davor napisa

Gjenero-Margan se zauzimala protiv HepB cjepiva uz obrazloženje da ga djeca mogu fasovati samo u bolnici (radi čuvenih uvjeta naših bolnica) i da je prema tome rizik kod masovnog cijepljenja veći od potencijalne dobrobiti (u koju i dalje ne vjerujem). Baš sam znatiželjan koja ju je to "faca" nadglasala i s kakvom argumentacijom.

Mene to isto zanima, iako sam zovući (priznajem prilično ljuta) u udruga oboljelih od Hepatitisa, saznala od predsjednice da su oni imali glavnu ulogu. Pročitati u knjizi dr Gajski njeno mišljenje o udrugama oboljelih.
    Tko je onda kriv?
    Posljednje uređivanje od Nuktemeron : 15.03.2010. at 12:15 Razlog: tipfeller

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mali maslačak:

(Potpisala sam u kartonu za necijepljenje, ali je patronažna zvala da budući da je jako puno ljudi odbilo cijepljenje da su iz hzjz (valjda, ne sjećam se više) dignuli frku i morali su im poslati sve podatke.)

A kad je to bilo? Ovu godinu?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

u 12. mjesecu sam potpisala (jer doktorica prije nije bila sigurna koja je procedura), a u veljači me zvala patronažna da me mora prijaviti

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

protiv rubeole cijepivo je uvedeno 1975g, protiv mumpsa 1976g, a protiv ospica 1968g!!!!!!!!!

QUOTE]
    PROTOKOL ZA PRIJAVU NUSPOJAVE CIJEPLJENJA

Prijava nuspojave od cijepljenja obvezna je prema Zakonu o zaštiti p
    čanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07) i pripadaju
    ćem Pravilniku o načinu provođenja imunizacije, seroprofilakse
    i kemoprofilakse protiv zaraznih bolesti te osobama koje se podvrgavaju toj obvezi (NN160/04), Provedbenom programu obveznog cijepljenja u Hrvatskoj Ministarstva zdravstva i
    socijalne skrbi ( Klasa:501-01/04-02/15) i Zakonu o lijekovima i medicinskim proizvodima(NN 121/03, NN177/04).
    Obvezni obrazac za prijavu definiran je u Pravilniku o na
    činu provođenja imunizacije,seroprofilakse i kemoprofilakse (NN 164/04), te je priložen Provedbenom programu
    obveznog cijepljenja koji se distribuira svim cjepiteljima u Hrvatskoj svake godine. Isti obrazac nalazi se na web stranici www.hzjz.hr.
    Primarna razina- svi liječnici
    Svaka nuspojava cijepljenja (obveznog i neobveznog) u najkraćem roku se mora prijaviti
    Službi za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ-a, Rockefellerova 7, 10000 Zagreb ili na broj faksa 01 4683877 01 4683877 na službenom obrascu (NN 164/04 ). U slčaju grupiranja nuspojava ili
    nuspojava sa smrtnim ishodom, kao i neobičnih i vrlo teških nuspojava, treba prijaviti telefonom na broj tel. 01 4683004 01 4683004 u radno vrijeme ili 24 sata dežurnom epidemiologu nabroj 098 22 77 53 098 22 77 53. Kopiju iste prijave istovremeno uputiti Službi za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo.Liječnici u bolnicama i drugi liječnici, koji dijagnosticiraju nuspojavu od cijepljenja, a nisu cijepili oboljelog, obavezno prijavljuju nuspojavu (ispunjenu podacima kojima raspolažu),Službi za epidemiologiju nadležnog županijskog Zavoda za javno zdravstvo.Epidemiolog nakon što prikupi podatke od cjepitelja prijavu proslijediti Službi za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ-a.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

,,
    Nacionalna razina – Služba za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ
    Prijava je podloga za intrvenciju epidemiologa, koja kod ozbiljnih nuspojava ili grupiranja nuspojava mora rezultirati povlaćenjem određene serije cjepiva ili drugim brzim akcijama koje će spriječiti moguće posljedice daljnjeg cijepljenja.
    Individualnu prijavu nuspojave cjepiva bez mogućnosti identifikacije osobe Služba za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ odmah prosljeđuje Agenciji za lijekove i medicinske proizvode.Odmah po prijavi grupiranja nuspojava, teških ili neobičnih nuspojava, a povezano sa cijepljenjem ili određenim cjepivom, Služba za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ telefonom obavještava Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi (Pomoćnik Ministra za pitanja sanitarne inspekcije) na broj tel.098 8476269.Agencija za lijekove i medicinske proizvode –razina Vlade RH
    Agencija za lijekove i medicinske proizvode individualnu prijavu prosljeđuje u roku od 15dana proizvođaču cjepiva.U hitnim intervencijama telefonska obavijest primljena od Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ prosljeđuje se proizvođaču odmah.Ukoliko individualna prijava nuspojava od cjepiva dođe u Agenciju za lijekove i medicinske proizvode,a da nije upućena od Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ , Agencija za lijekove i medicinske proizvode odmah će ju uputiti Službi za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ na broj fax-a 4683877.U slučaju da se radi o grupiranju nuspojava ili nuspojavi sa smrtnim
    ishodom kao i teškim ili vrlo neobičnim nuspojavama treba se prijaviti odmah telefonom

Službi za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ na broj 01 46 83 004 01 46 83 004 u radno vrijeme ili 24
    sata dežurnom epidemiologu na broj 098 22 77 53 098 22 77 53.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

proizvo
    đač cjepiva/ predstavnik proizvođača

proizvo

đač cjepiva/predstavnik proizvođača će nuspojavu od cijepljenja koja je njemu
    upu

ćena prijaviti službi za epidemiologiju zaraznih bolesti hzjz na gore opisan
    na

čin.ukoliko se radi o grupiranju nuspojava ili nuspojavi sa smrtnim ishodom, kao i o
    neobi

čnim i vrlo teškim nuspojavama ili o drugim događajima koji mogu zahtijevati hitnu
    obustavu cijepljenja treba prijaviti telefonom na broj 01 46 83 004 01 46 83 004 u radno vrijeme ili 24 sata
    dežurnom epidemiologu na broj 098 2277 53 098 2277 53, te agenciji za lijekove i medicinske proizvode.
    povratne informacije
    hitne povratne informacije cjepiteljima i drugim lije

čnicima koji su prijavili nuspojavu bit će
    dostavljene putem epidemiološkog informacijskog sustava službe za epidemiologiju
    zaraznih bolesti hzjz-a.
    ,,,

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.hzjz.hr/epidemiologija/nuspojave2008.pdf
    najzanimljiviji mi je dio gdje govore kako se broj prija nus-pojava cijepiva povećao kad su oni zatražili od svoji epidemologa i pedijatara da prijave apsolutno sve nus pojave Pedicala, ha, ha gospoda sama sebi skaču usta i ustvari žele reći kad se nus pojave ne prijavljuju da ih onda i nema, ha,ha,ha,ha koja idiotARIJA

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i dalje prozivate mujicu,(i tražite odgovore i pojašnjenja)a vidite da je banan?

i da,ne mogu vjerovati da ste mu dale ban.katastrofa.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A zašto je sad mujica zaradio ban? Iz postova nije vidljivo, barem ne meni.

Može li objašnjenje?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Radi potpisa koji je sada uklonjen.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da, napisao je da ga je admin prisilno preimenovala u mujicu, kako se u stvari i desilo.

Šteta za ban.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    i dalje prozivate mujicu,(i tražite odgovore i pojašnjenja)a vidite da je banan?.
    Pa zato jer samo tako mogu kvalitetno raspravljati. Bez kompetentnog sugovornika.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Žao mi je bananja liječnika s Rode, zato jer je to "druga strana priče", što je po meni nužno za svježi zrak, konstruktivnu raspravu, informirani izbor.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Žao mi je bananja liječnika s Rode, zato jer je to "druga strana priče", što je po meni nužno za svježi zrak, konstruktivnu raspravu, informirani izbor.
    i meni je žao,
    i više nego ikad ispada da školovana stručna osoba smeta u ovakvoj raspravi

neke je forumaše svojim argumentima učinio blago rečeno smiješnim,pa mi je jasno zašto je uklonjen brzinom svjetlosti

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Draga ronin, Deaedi i ostali poklonici teorije zavjere,
    pošto sam ovaj puta ja banao mujicu dozvolite da o tome kažem par riječi. Mujica je na ovom forumu vrlo cijenjen od forumaša kao kvalitetan i argumentirani sugovornik, te mu je zbog toga, ako ćemo biti potpuno iskreni, progledano kroz prste kada smo saznali da je koristio dva profila pa je za tu inače isključujuću akrobaciju zaradio samo opomenu. No mujica je očigledno tu opomenu shvatio na drugačiji način te se u svom potpisu odlučio razračunavati sa administratoricom foruma. Takav način komunikacije nećemo dopustiti bez obzira da li je autor doktor znanosti ili NKV. Ova zabrana pristupa koju je zaradio nema apsolutno nikakve veze sa ovim topicom i mujica je dobrodošao nastaviti diskusiju nakon što mu istekne 10 dana zabrane. Svaki daljnji komentar o mujici i banu na ovom topicu biti će brisan.

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Iako ova tv kuća nije uplatila za reklamu, neka prođe donji info?

Tema :

majke na sudu radi necijepljenja djece

16.3. 2010. ( sutra ) 18 h 25 :
    na Novoj TV : In Magazin

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nuktameron imas li mozda neki link gdje se to moze vidjet. nisam gledala na zalost

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nuktemeron prvotno napisa Vidi poruku
    Iako ova tv kuća nije uplatila za reklamu, neka prođe donji info?

Tema :
    majke na sudu radi necijepljenja djece

16.3. 2010. ( sutra ) 18 h 25 :
    na Novoj TV : In Magazin

Nije to reklama, to je informacija.

Reklama bi bila da ti (ili netko iz tvoje bliske okoline) ima financijsku korist od ovog što si napisala
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 16.03.2010. at 10:24

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    Nuktameron imas li mozda neki link gdje se to moze vidjet. nisam gledala na zalost
    kako nisi gledala?

malo se šalim, tek je danas na programu, pa stigneš još pogledati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajoj sad vidim 16. je danas. onda povlacim sta sam rekla i gledam

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hrvatska uživo,upravo!

Pravila pisanja postova