Stranica 14 od 25 PrviPrvi ... 4121314151624 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 1207

Tema: Majke na optuženičkoj klupi jer nisu dale cijepiti djecu!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ali, da, sve je to nepotrebno, i cijepljenje i pregledi u trudnoci i bilo kakav utjecaj ili doticaj s tim smrdljivim doktorima i znanstvenicima. Fuj ih bilo, sve redom. Zenska snaga i raznovrsni samani na raznovrsnim forumima rjesavaju sve probleme.
    Ovakva paušalna i sarkastična izjava je sve samo ne konstruktivna. Ako i postoje forumaši koji razmišljaju na taj način imputiranje ovakvog načina razmišljanja svima s kojima se ne slažeš je ružno i štoviše meni osobno uvredljivo.

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    ja jesam za slobodu izbora na temelju informiranosti, jesam za diskusiju i sve ostalo, zanimljivo mi je bilo čitati ovaj topic. no zar ne vidite kako neki ovdje guraju svoje mišljenje, vode demagogiju. prikazuju sebe kao iznimno informirane, pametne, stručne ljude popljuju, sve upakiraju u u celofan financijskih i što ti ja znam kojih već interesa, dodaju još malo teorije zavjere i eto ti hrpa ljudi koji na kraju samotitulirane gurue shvaćaju kao kvalitetan izvor informacija. samo da znate koliko se ljudi povede čitajući, a pojedino osoblje foruma pere ruke kako su svi dovoljno pametni da odluče što je dobro za njih.
    vidim da neke stvari ne sjedaju na mjesto koliko god puta ih ponavljali. znaš onu "ne slažem se sa time što govoriš ali ću braniti tvoje pravo da to govoriš". osoblje foruma dopušta iznošenje svojeg mišljenja dok se ne kosi sa pravilima foruma i sa onime za što se udruga zalaže. na internetu pa i na ovom forumu može se pročitati svašta, kada odlučimo ugasiti forum i imati samo online enciklopediju onda ćemo se pobrinuti da se na ovim stranicama nalaze samo znanstveno utemeljene činjenice.

i onda kada se pojavi jedna zaista stručna osoba koja cijelu stvar nekako dovede u realne okvire netko ju banira zbog ne znam čega. znam da se tu ništa neće promjeniti, ali ovi gornji komentari su ako zbog ničega drugog, dobri samo radi toga da potencijalni naivci vide kako bi se ipak neke stvari trebalo dovesti u pitanje.
    netko sam ja i mujica nije dobio ban zbog ovog topica i objasnio sam zbog čega. jel moram još jednom?

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    apri, sirius, kad netko pokuša napisati kritički osvrt na neku temu na pdf-u podrške, a ima takav i za cijepljenje, onda se odmah napiše nešto u stilu, molim vas da si otvorite novi topik i tamo pišete o čemu god. kad su se otvarali pdf-ovi podrške, upravo je to bio jedan od komentara - neće ništa biti zabranjeno pisati na forumu, biti će zabranjeno pisati samo na dotičnim pdf-ovima.
    e sad je opet otišlo predaleko. na filozofskom kutku.
    u kom pogledu je otišlo predaleko?
    zašto mi koji vjerujemo u učinkovitost cjepiva i koji ne vjerujemo grafovima ne možemo to i napisati? a da se ne ode predaleko. tjerate nas da moramo imati neku grižnju samo zato jer se ne slažemo s davorom.
    taj isti davor je više nego prekonekoliko puta ismijavao aleks, mujicu - (ok, njih dvojica imaju taj neki svoj stil komunikacije pa mi to niti ne smeta), al na ovom topiku ipak malo prečesto koristi ovaj smajlić - ), a nedo bog staviti taj isti lol ispod nekih kontra linkova. odmah se ide predaleko.

osobno, nemam ništa protiv i da nestručne osobe razglabaju o bilo čemu. stvarno nemam. i da stavljaju linkove, i da znanje crpe guglajući. i vjerujem da se od svih da ponešto naučiti. mene osobno sve zanima i svašta nešto volim pročitati. ne možeš opet niti braniti pisanje da ne bi netko došao na forum i poslušaosavjet. ovo je forum. to je realna opasnost foruma.
    ali, ljudi moji, ne možete niti braniti ostalima da kažu svoje mišljenje, jednostavno ne možete nam braniti reakciju, dokle god ta reakcija nikoga ne vrijeđa. i nabijati tu neku grižnju savjest da su upravo naše reakcije krive što je ovaj forum postao npr....kaljuža.
    otišlo je predaleko zato jer iznosite paušalne izjave (Kaee) i zato jer to što Davor nije na neki način kažnjen vi interpretirate kao da se osoblje foruma apriori slaže s onim što on piše. upravo zato što ne branimo da se iznosi svoje mišljenje zbog toga i imate tolike tirade na iste teme po ovom forumu. na podforumima podrške jasno stoji čemu služe.

Držite se teme, a ako želite samnom polemizirati, molim vas da otvorite topic na nekom od admin podforuma.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

apri, sirius, kad netko pokuša napisati kritički osvrt na neku temu na pdf-u podrške, a ima takav i za cijepljenje, onda se odmah napiše nešto u stilu, molim vas da si otvorite novi topik i tamo pišete o čemu god. kad su se otvarali pdf-ovi podrške, upravo je to bio jedan od komentara - neće ništa biti zabranjeno pisati na forumu, biti će zabranjeno pisati samo na dotičnim pdf-ovima.
    e sad je opet otišlo predaleko. na filozofskom kutku.
    u kom pogledu je otišlo predaleko?
    zašto mi koji vjerujemo u učinkovitost cjepiva i koji ne vjerujemo grafovima ne možemo to i napisati? a da se ne ode predaleko. tjerate nas da moramo imati neku grižnju samo zato jer se ne slažemo s davorom.
    taj isti davor je više nego prekonekoliko puta ismijavao aleks, mujicu - (ok, njih dvojica imaju taj neki svoj stil komunikacije pa mi to niti ne smeta), al na ovom topiku ipak malo prečesto koristi ovaj smajlić - ), a nedo bog staviti taj isti lol ispod nekih kontra linkova. odmah se ide predaleko.

osobno, nemam ništa protiv i da nestručne osobe razglabaju o bilo čemu. stvarno nemam. i da stavljaju linkove, i da znanje crpe guglajući. i vjerujem da se od svih da ponešto naučiti. mene osobno sve zanima i svašta nešto volim pročitati. ne možeš opet niti braniti pisanje da ne bi netko došao na forum i poslušaosavjet. ovo je forum. to je realna opasnost foruma.
    ali, ljudi moji, ne možete niti braniti ostalima da kažu svoje mišljenje, jednostavno ne možete nam braniti reakciju, dokle god ta reakcija nikoga ne vrijeđa. i nabijati tu neku grižnju savjest da su upravo naše reakcije krive što je ovaj forum postao npr....kaljuža.
    ja nemam ni živaca, ni vremena, ni volje za "napolitanke".
    citati i seciranja postova me izbezumljuju, pa sam ovaj post ostavila u cijelosti.

što je otišlo predaleko?
    tema u offtopic.
    od "majki sa optuženičke klupe" dođoh na arhitekturu.
    na TO sam mislila.

nadalje, uopće se ne slažem s Davorom i njegovim načinom.
    podržavam ga samo utoliko što ljudima govori da se informiraju, a onda neka sa informacijama rade što hoće.
    ali, to isto vrijedi i na topicima gdje piše o kefiru i gljivicama, o kruhu i bigi.
    drago mi je da ima ljudi koji čačkaju po svemu, ali to često vrijeđa moju površnost.
    jako poštujem doktore: kad imam problem s djetetom, zovem aleks, bibai, kinder... ne zovem Davora. (iako se znamo i privatno družiti i dobro se slažemo).
    zvala bih i Mujicu, ali nemam broj. zato mu pišem mailove.

i stvarno ne vidim što i gdje se kome brani, pokažite mi molim vas...
    bilo mi je odlično čitati ove rasprave (bez obzira na povremene grubosti), uživala sam i u prošloj raspravi o porodu kod kuće.
    cijepim djecu, rađam u rodilištu.
    ali podržavam i poštujem i one koji to ne čine.

meni to nije problem.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku

vidim da neke stvari ne sjedaju na mjesto koliko god puta ih ponavljali. znaš onu "ne slažem se sa time što govoriš ali ću braniti tvoje pravo da to govoriš". osoblje foruma dopušta iznošenje svojeg mišljenja dok se ne kosi sa pravilima foruma i sa onime za što se udruga zalaže. na internetu pa i na ovom forumu može se pročitati svašta, kada odlučimo ugasiti forum i imati samo online enciklopediju onda ćemo se pobrinuti da se na ovim stranicama nalaze samo znanstveno utemeljene činjenice.
    ma nisam ja tako mislila, ispričavam se ako je tako zvučalo. uživala sam čitati i jednu i drugu stranu, odnosno cijelu raspravu, iznošenje i pobijanje argumenata. ustvari cvijeta73 je to puno bolje sročila od mene i ja se s njom slažem. samo mislim da nije poštena ta pristranost i nejednakost u kriterijima.
    razlozge baniranja si objasnio, ali kada se nekoga želi banirati razlog će se naći. nekima je ipak dopušteno više nego drugima, ali baš me briga. eto samo iznosim svoje mišljenje.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nekima je ipak dopušteno više nego drugima
    tako je; mujica je bio trlababalanac... koliko?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    tako je; mujica je bio trlababalanac... koliko?
    Dok se nije saznalo

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daddy mogao bi opet obrazložiti ban, kad već nudiš
    jer potpis je bio tjednima
    i to malo oštriji i nitko nije reagirao
    i onda ga se banalo radi totalno benignog
    slažem se s doroteom 24, ako se netko želi banati, za to će se uvijek nać opravdanje

netko je naveo da neki ljudi nisu nudili argumente, već su samo apriori pro
    meni je stvarno smiješno da ja iznosim neke studije, dokaze kada je to, s puno truda i volje iznio netko tko je među najboljim poznavateljima cijepiva i cijepljenja kod nas
    ja mogu npr. reć da sam vidjela na infektima punu bolničku sobu mladih vojnika, rođenih prije 1976. koji su tamo završili radi upale jaja kao posljedice zaušnjaka
    vjerovatno su neki od njih ostali sterilni nakon toga
    i možda su njihove supruge sada na forumu potpomognute
    i možda se sad spremaju u Maribor
    meni je to dobar razlog za cijepljenje

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moram priznati da ni meni nije jasno spominjanje argumenata nakon što je mujica na par strana naveo toliko studija i grafova koji potvrđuju njegove stavove.
    Uostalom, mislim da je sasvim besmisleno pričati o učinkovitosti cjepiva, jer 18. stoljeće je daleko iza nas.

A da se otišlo predaleko... to da. Otišlo se predaleko u negiranju klasične medicine. Bilo da je riječ o porodima, antibioticima ili cijepljenju, stječe se dojam da se prednost daje alternativnim metodama i izbjegavanju školovanih liječnika. U tu svrhu podržava se čak i kršenje zakona RH.
    Nekako ipak vjerujem da se Udruga ne zalaže za to pa bi stoga bilo lijepo da se forum moderira malo objektivnije, da se opomenu forumaši koji vrijeđaju struku i da se barem osoblje suzdrži od promoviranja nekih ideja koje (još uvijek) nisu u skladu s hrvatskim zakonom.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moram priznati da uopce ne razumijem zasto bi se itko trebao uvrijediti zbog onoga sto sam napisala, tim vise sto nitko ne vidi uvrede koje poveci broj forumasa konstantno iznosi. No, eto, dozvoljavam da postoje razlicite osobe, razlicita misljenja, osjecaji, pa tako i razlicita mjerila. Sto dvostruka, sto peterostruka.

Postujem, u potpunosti, slobodu izbora. I vrlo sam liberalna. (I ne volim ova postrojavanja, ali ocito ih je ponekad vazno istaknuti. Cisto da ne bude nismo znali.)

Ali bocne i mene, bas kao i vas, kad netko izvrijedja sto god stigne, ili kad pametuje na nacin da su svi koji se s tom osobom ne slazu, u najmanju ruku kreteni. I ne, ne mora doslovno napisati uvredu tj. pogrdnu rijec. Moze biti jednako, a i vise uvredljivo, kad je lijepo zamotano u celofan.

Osobno, celofan mi se nikad nije svidjao pa ga rijetko kad koristim.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ispričavam se,nekako mi je promaklo,kad se tražila na forumu osoba koja bi argumentirala na TV-u ne cijepljenje,jel Davor branio boje virtualnog plemena necijepiša?kao vrhunski autoritet ,mislim.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    ispričavam se,nekako mi je promaklo,kad se tražila na forumu osoba koja bi argumentirala na TV-u ne cijepljenje,jel Davor branio boje virtualnog plemena necijepiša?kao vrhunski autoritet ,mislim.
    Kad ga ti smatraš takvim , onda si to svakako trebala predložiti TV kući.

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pčelica Mara;

Moram priznati da ni meni nije jasno spominjanje argumenata nakon što je mujica na par strana naveo toliko studija i grafova koji potvrđuju njegove stavove.

Ja ću opet ponoviti - ne vjerujem da su sva istraživanja napravljena, pogotovo na nevakciniranoj populaciji i zbog poznate sprege farmaceutske industrije i i znanstvenika.
    Znanost je jako skup sport. Kad bude bilo moguće raditi jeftinija istraživanja, puno toga više će se doznati.
    A tek odnos znanosti i politike! Sadašnja znanost nije dovoljno slobodna. Kapacitet znansvene metode se premalo koristi a previše iskorištava.
    Želim vidjeti nadmoćnije oblike prevencije zaraznih bolesti. Slobodna znanost će to omogućiti.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

@sirius: hm... možda ga ipak ne smatra, već samo daje jedan destruktivan, suvišan, u vidu provokacije, a svakako bez argumenta, doprinos temi? Temi koja je sama po sebi teška, a također i važna. hm...
    a možda i smatra, ko će ga znat.
    samo razmišljam malo na glas..
    Posljednje uređivanje od Solange13 : 20.03.2010. at 16:29

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Kad ga ti smatraš takvim , onda si to svakako trebala predložiti TV kući.
    koliko ja znam,moderatorice traže,a dobrovoljci se javljaju.
    i da,nazovite me destruktivnom,vidim da se ovakvi epiteti često koriste kad netko ima drugačije mišljenje,ne smatram ga takvim.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Solange13 prvotno napisa Vidi poruku
    @sirius: hm... možda ga ipak ne smatra, već samo daje jedan destruktivan, suvišan, u vidu provokacije, a svakako bez argumenta, doprinos temi?
    samo razmišljam malo na glas..
    kad dijeliš ovakve epitete,bolje razmišljaj u sebi

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    daddy mogao bi opet obrazložiti ban, kad već nudiš
    jer potpis je bio tjednima
    i to malo oštriji i nitko nije reagirao
    i onda ga se banalo radi totalno benignog
    slažem se s doroteom 24, ako se netko želi banati, za to će se uvijek nać opravdanje
    očigledno je vama puno zanimljivije napadati neke virtualne neprijatelje nego konstruktivno diskutirati ili napustiti ovu temu.

Kopiram: "pošto sam ovaj puta ja banao mujicu dozvolite da o tome kažem par riječi. Mujica je na ovom forumu vrlo cijenjen od forumaša kao kvalitetan i argumentirani sugovornik, te mu je zbog toga, ako ćemo biti potpuno iskreni, progledano kroz prste kada smo saznali da je koristio dva profila pa je za tu inače isključujuću akrobaciju zaradio samo opomenu. No mujica je očigledno tu opomenu shvatio na drugačiji način te se u svom potpisu odlučio razračunavati sa administratoricom foruma. Takav način komunikacije nećemo dopustiti bez obzira da li je autor doktor znanosti ili NKV. Ova zabrana pristupa koju je zaradio nema apsolutno nikakve veze sa ovim topicom i mujica je dobrodošao nastaviti diskusiju nakon što mu istekne 10 dana zabrane."

također nije dobio ban samo zbog potpisa nego zato što je već imao opomenu zbog korištenja dva profila a namješteno je tako da ukoliko zaradite dvije pojedinačne opomene unutar određenog vremenskog razdoblja forum vas automatski bana.

ja ne znam koji mu je bio potpis ranije? što je pisalo?
    da li si pročitala potpis zbog kojeg je dobio opomenu? da li bi ti bilo prihvatljivo da neki forumaš stavi takav potpis sa tvojim nickom?

i nije istina da je nekoga lako banati ako se to želi i takva insinuacija je isto uvredljiva, ali to vama opet neće biti jasno

meni samo nije jasno zašto mislite da se Davora mora uvjeriti da je u krivu? on očigledno ne prihvaća vaše argumente vi ne prihvaćate njegove i to je ok

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Otišlo se predaleko u negiranju klasične medicine. Bilo da je riječ o porodima, antibioticima ili cijepljenju, stječe se dojam da se prednost daje alternativnim metodama i izbjegavanju školovanih liječnika. U tu svrhu podržava se čak i kršenje zakona RH.
    Nekako ipak vjerujem da se Udruga ne zalaže za to pa bi stoga bilo lijepo da se forum moderira malo objektivnije, da se opomenu forumaši koji vrijeđaju struku i da se barem osoblje suzdrži od promoviranja nekih ideja koje (još uvijek) nisu u skladu s hrvatskim zakonom.
    Propitivanje ne znači negiranje.
    Ne daje se prednost ničemu nego se pruža informacija o mogućnosti izbora.
    O kršenju zakona RH smo već nekoliko puta diskutirali i molim vas da ne započinjete ponovno jer se u stavovima udruge nije ništa promijenilo.
    Javno je poznato za što se zalaže udruga pa ne moraš vjerovati nego pročitaj.
    Objektivno moderiranje ne postoji jer ljudi nisu binarni kod. Ono što ti smatraš objektivnim je u biti subjektivno.
    Molim te da mi pokažeš forumaše koji vrijeđaju struku kako bi ih mogao prikladno kazniti.
    Osoblje se neće suzdržavati tema koje ćeš nam ti propisati nego onoga što nam nalaže statut udruge i ostali akti udruge.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni samo nije jasno zašto mislite da se Davora mora uvjeriti da je u krivu?
    Daddycool, nije uopće u pitanju uvjeravanje nekog u nešto, nego je stvar u tome na koji način netko to radi.
    A sad, oprosti, ili se praviš blesav ili.. ako tebi nije jasno da su Davorovi postovi često uvredljivi i bahati.
    Molim te da mi pokažeš forumaše koji vrijeđaju struku kako bi ih mogao prikladno kazniti
    Davor je više puta izvrijeđao struku i to na degutantan način.

Meni nije cilj okomit se na Davora, dapače, ja baš volim kad on sudjeluje u ovakvim raspravama, na kraju krajeva zahvaljujuči njemu još sam uvjerenija da trebam cijepit djecu, jer su me njegove tvrdnje navele da više razmišljam, pitam, tražim, čitam... o toj temi i donesem informiranu odluku.
    Ljuti me što se neke forumaše opominje, dok on uvijek prolazi lišo, eto jedino tu vidim problem... i ja, a čini mi se i ostali.
    Posljednje uređivanje od Arijana : 20.03.2010. at 21:01

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da se nadovežem na Daddycool-a..
    Osim toga, linkano je puno radova "školovanih liječnika klasične medicine" koji su izrazito kritični preme cjepljenju, a ne nikakvih "šamana" ili u kojem je smjeru već svo to omalovažavanje išlo... tako da...
    Tvrditi da je pro-cjepiteljski stav zato jer je npr. Mujičin, općenito stav školovanih liječnika klas. medicine je neistinito, samim tim ne vidim zašto se stalno povlači kao argument. Struka je u najmanju ruku, podijeljena.
    Uostalom, čak i on je rekao da je za slobodu izbora, i da cjepljenje bude izbor svakog roditelja, o čemu je uostalom i ova tema. Tako da ja zaista ne vidim u čemu je problem.
    Posljednje uređivanje od Solange13 : 20.03.2010. at 21:01

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

slažem se da oni ljudi koji traže, ajmo reći "alternativne" načine npr. porod kod kuće ili liječenje nekonvencionalnom medicinom i sl. moraju, prije svega, donijeti informiranu odluku, ali se ne slažem da to čine protivno pozitivnim propisima RH.
    Općenito se ne slažem sa necijepljenjem djece jer imam dijete i jer su određene bolesti iskorijenjene isključivo cijepljenjem djece. Sad ću ja, vezano za ovo, napraviti usporedbu: prije nekoliko godina sam imala oko necijepljenja psa sa cjepivom rabikal oštru raspravu sa jednim poznanikom koji je odlučio necijepiti životinju jer postoji reakcija životinje na to cjepivo, a epidemije bjesnoće nije bilo već 2 desetljeća + on vodi psa oko zgrade, pa gdje bi zaradio bjesnću - to je bio njegov argument. E pa, nije bilo jer ljudi cijepe životinje, a ne zato što je ne bi bilo, a to što vodiš psa oko zgrade je nebitno, da ne kažem da se time krši zakon. Mi smo, drugi, valjda budale što cijepimo životinje. Hoću vam samo reći da nas takva vrsta anarhije može zbilja daleko odvesti. A kaj da svi mi odlučimo da nećemo cijepiti pse protiv bjesnoće jer postoji mogućnost reakcije životinje na rabikal? I kaj da baš svi odlučimo da nećemo cijepiti djecu jer postoji mogućnost reakcije djeteta na xy cjepiva? Ovako, 90% očito budala, cijepi životinje i djecu, a onih se 10% "pametnih" šlepa na njih.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Osoblje se neće suzdržavati tema koje ćeš nam ti propisati nego onoga što nam nalaže statut udruge i ostali akti udruge.
    Ništa ja ne želim propisivati niti sam igdje spominjala suzdržavanje od tema, samo smatram da osoblje mora pisati malo odgovornije od nas ostalih, jer eto, vaše riječi ipak imaju veću težinu. A nemoj da sad tražim postove s vrlo diskutabilnim medicinskim savjetima koje je dijelilo osoblje (jer bi opet bilo uvrijeđenih, a to mi se stvarno ne da).

Na vrijeđanje struke sam se već žalila na jednoj drugoj temi, ali ni tada osoba koja je omalovažavala moju struku nije dobila opomenu (a čak i nije bio Davor u pitanju )
    Posljednje uređivanje od Pcelica Mara : 20.03.2010. at 22:54

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moje malo blago ne bude više nikada ničiji pokusni zamorac. Možda budem i ja uskoro na sudu.
    (Potpisala sam u kartonu za necijepljenje, ali je patronažna zvala da budući da je jako puno ljudi odbilo cijepljenje da su iz hzjz (valjda, ne sjećam se više) dignuli frku i morali su im poslati sve podatke.)
    Ali moja savjest je čista. (nemojte me krivo shvatiti - ne uspoređujem nikoga - pričam samo za sebe)
    Osjećam se kao da se magla razišla i sve vidim jasnije.

Čovjek uči dok je živ.
    jeeeeeee!!!!!

bravo za ovo:

Osjećam se kao da se magla razišla i sve vidim jasnije.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ali je patronažna zvala da budući da je jako puno ljudi odbilo cijepljenje

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa Vidi poruku
    jeeeeeee!!!!!
    Nastavi li se to tako (što vjerujem da neće), pitala bih te onda, bi li skakala od veselja

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Arijana ne moraš se bojati, jer kao što si vidjela, i u zemljama gdje nije prisilno, nevakcinirano je od 5 do 10% ovisno o zemlji.
    Treba se bojati pada standarda, ogromnih stresova i sl jer to ima loše posljedice za zdravlje nacije. Čak i da je vakcinirano 100% ako padaju uvjeti života negdje zdravlje mora puknuti, ne moraju harati ospice, dovoljno je da stres roditelja raste i da se to u obitelji osjeti, pa umjesto ospica i sl zaraza evo porasta svega drugoga.

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Zdravlje nacije je pod većim utjecajem uvjeta života nego vakcina

Arijana ne moraš se bojati, jer kao što si vidjela, i u zemljama gdje nije prisilno, nevakcinirano je od 5 do 10% ovisno o zemlji.
    Treba se bojati pada standarda, ogromnih stresova i sl jer to ima loše posljedice za zdravlje nacije. Čak i da je vakcinirano 100% ako padaju uvjeti života negdje zdravlje mora puknuti, ne moraju harati ospice, dovoljno je da stres roditelja raste i da se to u obitelji osjeti, pa umjesto ospica i sl zaraza evo porasta svega ostaloga, a to ostalo zna biti teže izlječivo od vodenih kozica, ospica, zaušnjaka, rubeole...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da li si pročitala potpis zbog kojeg je dobio opomenu? da li bi ti bilo prihvatljivo da neki forumaš stavi takav potpis sa tvojim nickom?
    evo i moj nekonstruktivni doprinos temi al jače je od mene, jer je upravo davor imao uvredljivi potpis s mojim nickom, pa ga se nije banalo.
    ima tome već, al ostalo mi je u sjećanju, obzirom da mi je to bilo vatreno krštenje na ovom forumu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo i moj nekonstruktivni doprinos temi al jače je od mene, jer je upravo davor imao uvredljivi potpis s mojim nickom, pa ga se nije banalo.
    ima tome već, al ostalo mi je u sjećanju, obzirom da mi je to bilo vatreno krštenje na ovom forumu
    Joj , pa davno je to bilo.
    Vjerojatno sa godinama postajemo stroži.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nuktemeron, ne bojim se ja, jasno mi je da će stopa procijepljenosti uvijek biti dovoljno velika, ali mi je smiješno radovati se činjenici da se sve više ljudi ne cijepi.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku

Nastavi li se to tako (što vjerujem da neće), pitala bih te onda, bi li skakala od veselja
    Pa naravno da bi skakala... čitajući tvoje (i tuđe) postove, čovjek bi pomislio da ovi koji ne cijepe, to ne rade samo zato što ih ovi cijepljeni štite. Da necjepiše misle da su cijepljena djeca zaštićena,ili da misle da su to bolesti protiv kojih se obavezno treba cijepiti, vrlo vjerojatno bi onda i oni cijepili. Tako da u očima ne cjepiše takve vijesti mogu biti samo pozitivne, jer je očigledno da se stvari mijenjaju i da sve više ljudi preispituje naš kalendar obaveznog cijepljenja i da više nisu usamljeni u svom stajalištu.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj elin prvotno napisa Vidi poruku
    I kaj da baš svi odlučimo da nećemo cijepiti djecu jer postoji mogućnost reakcije djeteta na xy cjepiva? Ovako, 90% očito budala, cijepi životinje i djecu, a onih se 10% "pametnih" šlepa na njih.
    Promašaj. Necjepitelji se ne služe ovom floskulom u argumentaciji jer je potpuno krnja. Traži koliko hoćeš, ali nećeš naći.

Sličnu floskulu su Darwinu pripisivali kreacionisti - da su ljudi nastali od majmuna, ali je činjenica da to Darwin nikada, ali stvarno nikada nije ni rekao niti napisao.

Tvoj pas - tvoje dvorište - tvoj problem. Gornju floskulu koriste samo pro-cjepitelji.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj , pa davno je to bilo.
    Vjerojatno sa godinama postajemo stroži.
    aha

selektivno

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zar vi stvarno mislite da se oko cijepljenja spori samo na ovome forumu, u jednoj maloj Hrvatskoj da je začetnik toga Davor? Nije li čudno što u cijelom svijetu roditelji djece "oskaćene" cijepivima, postavljaju pitanja, da se cijepiva povezuju s sve većim brojem autistično oboljele djece? Što su to svi sektaši? Je li i tu neka obrnuta teorija zavjere i od toga netko zarađuje kao farmaceutske tvrtke na cjepivima?
    Što je vama ljudi, zašto ne želite priznati da svaki lijek ima nus-pojavu i da svaki lijek nije za svako djete, tako ja mislim da svako cijepivo ne može biti isto za svako dijete- pa tako smo različiti!
    Kod lijekova postoji donekle alternativa, ali ne kod cijepiva- na žalost! Zašto ne raspravljamo o tome kako sa već jednom rekla, da se počnu raditi SIGURNIJA CIJEPIVA BEZ OPASNIH KONZERVANSA!!!!!!!!!
    I da temu sam postavila ja a ne Davor.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hajde ne ljuti se, čak su i prisilne sterilizacije (žena) i elektrošokiranje mentalnih bolesnika imali svoje pristalice. I malo tko se posebno brinuo zbog toga :bljuc:

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Hajde ne ljuti se, čak su i prisilne sterilizacije (žena) i elektrošokiranje mentalnih bolesnika imali svoje pristalice. I malo tko se posebno brinuo zbog toga :bljuc:
    Krasna usporedba :zbljuv:

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nitko (normalan) ne dovodi u pitanje necijepljenje djece (ili odrasih) kod koji postoje neke kontraindikacije
    ili je bila neželjena reakcija na cijepljenje

ali smeta me što se tu provlači cijepljenje kao zavjera farmaceutskih firmi i zločestih potkupljenih doktora
    i što se uporno pokušavaju omalovažiti studije o padu pobola i smrtnosti od bolesti protiv kojih se cijepi

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

nitko (normalan) ne dovodi u pitanje necijepljenje djece (ili odrasih) kod koji postoje neke kontraindikacije

ali smeta me što se tu provlači cijepljenje kao zavjera farmaceutskih firmi i zločestih potkupljenih doktora
    i što se uporno pokušavaju omalovažiti studije o padu pobola i smrtnosti od bolesti protiv kojih se cijepi
    Meni je drago da se ovoj raspravi konačno priznalo (odnosno, neki forumaši su to jasno rekli) da ne cijepe jer smatraju da je procijepljenost populacije visoka (odnosno, tuđa djeca su riskirala, a njihova ne). To cijenim, jer su barem bili iskreni.

Inače, argumenti i pisanje Davora i još nekih forumaša ide u prilog upravo zagovornicima cijepljenja.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 22.03.2010. at 16:31

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa naravno da bi skakala... čitajući tvoje (i tuđe) postove, čovjek bi pomislio da ovi koji ne cijepe, to ne rade samo zato što ih ovi cijepljeni štite. Da necjepiše misle da su cijepljena djeca zaštićena,ili da misle da su to bolesti protiv kojih se obavezno treba cijepiti, vrlo vjerojatno bi onda i oni cijepili. Tako da u očima ne cjepiše takve vijesti mogu biti samo pozitivne, jer je očigledno da se stvari mijenjaju i da sve više ljudi preispituje naš kalendar obaveznog cijepljenja i da više nisu usamljeni u svom stajalištu.
    A-ha, moš' mislit, ako dovoljno puta to ponoviš, možda i povjeruješ
    Ne znaju ni oni, a kamoli bi ti znala što bi oni mislili i osjećali kad bi bebe i djeca oboljevali sve u šesnaest, ma daj...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako u današnje vrijeme cijepljena djeca dobivaju hripavac, što onda štiti to ne cijepljeno dijete, mislim kakvu zaštitu tom necjepljenom djetetu pružaju ti cijepljeni? Tako da stvarno ne vidim taj argument kao iole logičan. Ako neki zbog toga ne cijepe, jadna im majka. To je sve što mogu reći.
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 22.03.2010. at 17:40

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da me se ne bi krivo shvatilo, ne mislim da cjepiva ne pružaju nikakvu zaštitu.. ovaj slučaj sa hripavcem sam spomenula zato što znam slučajeve djece koja su cjepljena pa ga dobila. Možda ti koji ne cijepe jer su "zaštićeni" od cijepljenih ne kuže da se te bolesti mogu pobrati usprkos visokoj stopi procjepljenosti.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja smatram da je suludo ne cijepit protiv hripavca zbog opće procijepljenosti, jer ona ne postoji. Djeca nakon 6. godine se ne cijepe baš zato što se pretpostavlja da su izloženi hripavcu pa zbog toga mogu imat jake reakcije. Odrasli nisu zaštičeni od hripavca, ali odraslima je to samo obična ili malo produžena prehlada.
    Ali, daj mi reci, ta djeca koju ti znaš, koliko imaju godina i znaš li ijednu bebu oboljelu od hripavca ??

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Problem bi nastao kad bi bilo više ovakvih koji cijepljenje smatraju nepotrebnim, tada bi postojala mogućnost vraćanja nekih od, danas skoro potpuno, iskorijenjenih bolesti. Eto, upravo zato je meni drago da je samo pos skakutala na onu vijest i da su roditelji koji odbijaju cijepljenje u manjini.
    A ako bi netko baš volio živjeti u uvjetima kakvi su vladali u 17 st. ili onima kakve danas nalazimo u nekim zemljama 3. svijeta, što se medicinskih usluga tiče, što reći... ima nas svakakvih.
    A ako ćemo o primjerima iz okoline - ja, nažalost, znam jako puno slučajeva ljudi koji su izgubili život u prometu. Vjerujem da i vi ostali znate više takvih slučajeva nego djece koja su teško oboljela nakon cijepljenja. Pa svejedno skoro svaki dan sjedenemo u auto. S manjom ili većom dozom straha, ali sjednemo, vozimo se i nadamo najboljemu.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pčelice, ja sam nekako mislila da i nije potrebno baš to sve skupa objašnjavat, ali ako se mora objašnjavat za hripavac nakon 14 strana, onda...

Kad smo već kod automobila, što je s onima koji bi izbjegli smrt da nisu bili vezani ili da nisu bili u autosjedalici, nažalost, ima i takvih, u manjini. Ali se svi ipak vežemo ili plačamo kaznu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    A ako bi netko baš volio živjeti u uvjetima kakvi su vladali u 17 st. ili onima kakve danas nalazimo u nekim zemljama 3. svijeta, što se medicinskih usluga tiče, što reći... ima nas svakakvih.
    .
    Oprosti ,a li na ovo samo mogu .
    Zar ti misliš da bi nas bilo kako cjepivo spasilo kad bi se dogodila teška katastrofa i kad bi uvjeti života u Hrvatskoj postali kao u 17 st. ?
    Kad bi uslije ratne ili prirodne katastrofe ostali bez pitke vode, hrane ,kanalizacije , bez adekvatnog stanovanja i pod stresom?
    Ja ne vjerujem.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da, imamo vodu, imamo kanalizaciju, ali imamo i hranu zatrovanu pesticidima, hormonima, antibioticima, konzervansima, pojačivačima okusa, aspartamima, imamo onečišćen zrak, imamo mobitele, kompjutere, playsatione, imamo stresan život ..... alergija koliko hoćeš (nije valjda da ih je sve cjepivo uzrokovalo)..... da, sve to mi imamo i sve nam to pomaže borit se s bolestima.
    Za današnja oboljenja su kriva cjepiva, nikako bilo što od gore navedenog

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ajme grešaka (tipkovnica).
    Željela sam reći da sloboda izbora tj. ne obaveznost u zemljama sa dobrim uvjetima i standardom nije dovela do pada broja osoba koje se ipak odlučuju na cijepljenje. Pa zašto bi se to onada dogodilo kod nas?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Daedi, to što misliš da je netko priznao necijepljenje zato što je stopa procijepljenosti visoka - radilo se o pro-cjepiteljima i to nije poseban podvig jer oni to tako stvarno misle.

Obrati pažnju da zakon ne pravi razliku između potpuno ili djelomično necijepljenih. Zavjere ostavi nekim drugim topicima gdje je to u fokusu, ovdje govorimo o nepravdi i nedosljednosti domaćeg nakaradnog zakona.
    U onom dijelu topica gdje sam više raspravljao s mujicom smo baš lijepo zaključili da koincidencija nije dokaz, a to jednako vrijedi za pro i za kontra argumente.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Željela sam reći da sloboda izbora tj. ne obaveznost u zemljama sa dobrim uvjetima i standardom nije dovela do pada broja osoba koje se ipak odlučuju na cijepljenje. Pa zašto bi se to onada dogodilo kod nas?
    Pa ne mislim da bi se dogodilo kod nas, tj. nadam se da ne bi. Barem ne dok je cijepljenje besplatno
    A u postu prije sam naglasila "što se tiče medicinskih usluga". I da, meni je drago da imamo bolnice, liječnike, lijekove, cjepiva...
    I slažem se s Arijanom, nema danas zdrave hrane i zdravog života, u smislu da nije onečišćeno pesticidima i sl. To je žalosna činjenica. Ali eto, očito se i mi ljudi prilagođavamo takvim uvjetima života, jer sve nas je više i sve dulje živimo.

Za sada kod nas ne postoji sloboda izbora kad je riječ o cijepljenju pa ne znam zašto je tako čudno kad se netko, tko ne poštuje trenutni zakon, nađe na optuženičkoj klupi. I ne govorim pri tom da je zakon dobar ili loš, uvijek, tj. u slučajevima kad je to moguće, svakako sam za slobodu izbora.

I stvarno ne vidim smisla da mi ljudi, kojima imunologija nit je struka nit je dovoljno poznaju, impliciraju da sam loše informirana i u najmanju ruku loš roditelj jer cijepim svoje dijete.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ajmo opet o struci.... gomile liječnika (pa i epidemiologa, pedijatara..) NE cijepe svoju dijecu. Zašto bi oni bili MANJE informirani od tebe? I to su često ljudi koji su nekada dijelili tvoje stavove, pa su DODATNO se informiravši (dakle, ne samo fax, kongresi, farmac.trgovački putnici i promo materijal), promjenili svoje stavove.
    Dakle, oni su nekada bili tamo gdje si ti još uvijek. A tamo gdje su oni ti još trebaš stići. Nekom logikom stvari. To je jednostavno put kojim ide spoznaja o toj temi.
    Svi smo mi ovdje odgojeni i rasli sa mišljenjem da su cjepiva učinkovita, sigurna, nediskutabilna...

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i ne, ne mislim da si loš roditelj, ništa ni približno tome. Radiš najbolje što znaš,u interesu djeteta, kao i ja, kao i većina ovdje. Kao i majke iz naslova teme. Koje su imale dobar razlog, i povijest komplikacija za odluku koju su donijele, i koliko god je ružno što ih država sudi, ovo što ih druge majke osuđuje, još je gore.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku

da, bi, skakala bih od veselja i bit cu sretna tek kad se cjepiva zabrane!
    sto prije se to dogodi, a dogodit ce se neminovno s obzirom na to da istina o cjepivima sve vise izbija na povrsinu, to bolje za sve nas!

pogledajte si malo ovau stranicu:

http://www.theflucase.com/index.php?...id=101&lang=en

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nema mi smisla ništa reći, nego Bogu hvala da takvi nisu ni u promilima
    Posljednje uređivanje od Arijana : 22.03.2010. at 21:14

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke