ah kako pretenciozno!
a da možda razni stručnjaci ne misle jednako, kao u ostalom i u mnogim drugim stvarima? dakle po tebi si ti apsolutno u pravu, a drugi tek trebaju doći na taj stupanj kognitivne svijesti?
ja ne mislim da su cjepiva nediskutabilna, ali opet smatram da je ipak većina znanstvenika na strani cijepljenja i to mi daje nekakvu potvrdu da vjerovatno radim dobro za svoje dijete. naravno da ima nuspojava i da ne dobivaš porciju vitamina u cjepivu, ali bojim se bolesti i vjerujem u učinkovitost. osim toga kada mi je dijete bolesno vodim ga liječniku i ne mogu reći da mu 100% bezpregovorno vjerujem, ali idem s nekim povjerenjem i vlastitim instinktom pa isto tako i kada svoje dijete cijepim. da želim steći kompletan, sažet uvid u sve upisala bih studij, doktorat i ostalo. ovako sam "prisiljena" voditi se instinktom, logikom pa i povjerenjem. isto kao i kada neki roditelj dovede dovede svoje dijete kod mene u učionicu pa možda i taj isti doktor i ne može ni da želi biti u mom području jači od mene.
i smatram da je uredu da roditelji imaju pravo na izbor pa tko će vjerovati neka cijepi, tko ne želi ionako neće cijepiti bila propisana kazna ili ne.
i ako sam ga dala cijepiti nisam ga prisilno sterilizirala ili podvrgnula elektrošokovima kako to neki tako lijepo slikovito opisuju. a da netko kaže da je ne cijepiti dijete jednako npr. ušpricavanju virusa aids-a u čovjeka sigurno bi dobio barem opomenu. toliko o pravednosti!