Stranica 17 od 25 PrviPrvi ... 71516171819 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 1207

Tema: Majke na optuženičkoj klupi jer nisu dale cijepiti djecu!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Prvo što bih napravio je to da bih jako temeljito provjerio ima li distrofija ikakve veze sa cijepljenjem (prije nego što bih o tome pisao po okolo)!
    Imam kolegicu čijoj je djevojčici dokazana SMA (ne znam točno koji tip), ali roditelji NISU nosioci...
    ...friška mutacija....
    ...dijete je do 6 mjeseci bilo urednog motoričkog razvoja...
    ...kako ti znaš, da cijepljenje nije bilo okidač, za frišku mutaciju SMA kod nje...

...ja ne znam, ali znam da itekako 'živi stvorovi' koji su naša djeca dobivala srednjih 90-tih godina - mogu itekako napraviti dar - mar....u kombinacijama sa koječim...

...isto to mislim i o genetski modificiranim acelularnim zamjenima...isti (nešto) u drugom pakiranju....

Čovječe. najobičniji, običan antibiotik, može ti napraviti rusvaj po crijevima, i posljedično izazvat anemiju, imunološke odgovore alergološke odgovore, zavrti se neobičan krug nenormalnim simptoma...
    ...a vi tvrdite da su kokteli 6u1 bezopasni...
    ...uf...uf...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Daddycool napisa
    Zemlja se vrti oko sunca. To je nepobitna činjenica. Znači ne možemo reći da Zemlja neki puta nije savršena pa se nekada ipak ne vrti oko sunca, kao što si naprimjer i sama rekla da je slučaj kod cijepljenja. Spomenuo sam te zato što mislim da si upotrijebila nespretnu i neadekvatnu usporedbu. No nebitno.
    Ali duuugoooo stoljeća je proteklo kad se saznalo da je to tak - da se Zemlja vrti oko Sunca....
    ...a ne Sunce oko Zemlje...
    ....i cijelo jedno stoljeće proteklo je u borbi dokazivanja i priznavanja heliocentrične teorije...

A, pazi sad, Sumerani su to znali od početka....znali za svaki bogovetni planet u Sunčevom sustavu...i znali da Saturn ima prstenove....i znali da je Neptun tu....
    A mi onda u 20-etom stoljeću otkrivali toplu vodu....Otkrili udaljene planete (teleskopima), imenovali ih, neki znanstvenici dobili ordene zasluge za otkrića...

Pa mi reci , molim te, Daddycool , kome je bilo u interesu da sva sumeranska znanja ne koristimo kroz čitavu krvavu povijest čovječanstva?

p.s. Oprosti, na offtopićarenju...al samo je naizgled offtopićarenje...
    Posljednje uređivanje od suzaks : 29.03.2010. at 12:23

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj suzaks prvotno napisa Vidi poruku
    Pa mi reci , molim te, Daddycool , kome je bilo u interesu da sva sumeranska znanja ne koristimo kroz čitavu krvavu povijest čovječanstva?

p.s. Oprosti, na offtopićarenju...al samo je naizgled offtopićarenje...
    Pa valjda farmaceutskim kompanijama iz doba Sumerana...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

1......Volim ovaj politički rječnik...
    2......Ima nas čija su se djeca cjepila ' poslije ratnim donacijama' davne 97...Bolnice i novoosnovane privatne prakse pedijatrijske bile su pravi Eldorado u smislu privatnih nabavki kojekakvih nabavki...
    3........Gdje je hripavac bio živ i reaktogen...
    4........A i Polio se širio kakicom i neopranim rukama...živ....

5....... Pa se duuuugoooogodišnja praksa IPAK zamijenila acelularnim komponentama...

6....... Baš me zanima da li si ti ,Mujice, ikada, u svezi svog posla , razgovarao sa pedijatrima (znači ne samo dobio čvrknju - ima ili nema nuspojave).......

7.......Jer sjećam se kad si došao na Rodu i raspitivao se 'da li neurorizičnost ima ikakove veze s odlaganjem cijepljenja' i čini mi se tvrdio da nema...

8...... I smiješno mi je obrazlaganje - AKO JE BILO REAKCIJE - odgoditi........
    Suzaks, s toom stvarno nema smisla diskutirati o tome jer si preslabo upućena i sve svoje prigovore temeljiš na pogrešnim pretpostavkama.
    Ali ću se u najkraćem mogućem obliku osvrnuti na neke stvari iz tvog posta.

1...... U mom riječniku nema ničega političkog. I blage i teške nuspojave (poput encefalitisa uzrokovanog cjepivom protiv hripavca, kojega nije nikada bilo u Hrvatskoj) spadaju u reaktogenost cjepiva.

2..... Devedesetih godina je tadašnji Zavod za kontrolu imunobioloških preparata kontrolirao uvozna cjepiva. Ako znaš da su bolnice i privatne pedijatrijske prakse koristile neprovjerena uvozna cjepiva, dokumentiraj to i imenuj ih.

3..... Cjepivo protiv hripavca nikada nije bilo živo.

4.... To je s jedne strane pozitivno svojstvo živog polio cjepiva. Jer se u higijenski zapuštenim uvjetima života time procjepljuje / docjepljuje i stanovništvo koje ne podliježe ciljanom cijepljenju i time se istiskuje "divlji" poliovirus iz cirkulacije.
    U našim uvjetima, ljudi peru ruke nakon obavljanja nužde.

5..... Je. Ali ne zato što bi acelularni pertusis bio bolji od cjelostaničnog kojeg smo koristili, već iz organizacijskih razloga i prihvatljivosti (smanjenje broja uboda).

6. Ne. Ti si se razgovarala. Iliti po latinski "jok, ju ar"

7.... Zbog večine stanja koja neuropedijatri nazivaju "neurorizičnim" nema apsolutno nikakvog opravdanja odgađati cijepljenja. I to je činjenica.

8... ne znam na kaj se ova tvoja primjedba (odgađanje) odnosi

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

...kako ti znaš, da cijepljenje nije bilo okidač, za frišku mutaciju SMA kod nje...
    .
    Ajde, recimo da ne znam.

U tom slučaju nije na meni da dokazujem da cijepljenje ne uzrokuje mutacije, već je na onome koji tvrdi da uzrokuje dužnost dokazati tu tvrdnju.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

...ja ne znam, ali znam da itekako 'živi stvorovi' koji su naša djeca dobivala srednjih 90-tih godina - mogu itekako napraviti dar - mar....u kombinacijama sa koječim...
    uf, uf..... podijeli svoje znanje s nama.

Koji živi stvorovi?
    U kombinaciji s čime?
    Na kojii način dovode do dar-mara?
    Kako se očituje dar-mar?

Nitko ne tvrdi da su "kokteli" bezopasni.

Ja se npr. usuđujem tvrditi da je njihova korist veća od štete.

Ali ako bih znao ovo što ti tvrdiš da znaš, vjerojatno bih promijenio mišljenje.

Pomozi mi u tome.
    Posljednje uređivanje od mujica : 29.03.2010. at 13:08

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ogrebla se na trn ruže u svom vrtu
    ništa više od toga
    obična ogrebotina
    i jedva preživjela
    to je jako rijetko
    ali....

meni je stariji sin slučjno skoro ogrebao mlađeg nekom metalnom spajalicom, zhrđalom koji je nemam pojma odakle pronašao. zaista se može svašta dogoditi.

bajdvej aleksandra mailbox ti je pun ko šipak već danimane moš ni dobit ni poslat poruku

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a što mogu kad sam popularna

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    . Pitaj Arijanu zašto ona ne cijepi!?
    Molim te ne stavljaj me u isti koš s tobom, em što cijepim, em što se mi se ne tresu gače od institucija kad odlučim da neću.
    Davore, protiv polia su svi cijepljeni, pa sam isto cijepila iako opća procjepljenost štiti moju djecu, ospica, rubeole i zaušnjaka se ne užasavam, za sad, ali da ću cijepit djecu protiv ospica, hoću.

Nego, nek tebe pitaju zašto si ti cijepio ?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to je već sasvim ofucano pitanje, ali evo još jednom: radi neinformiranosti.

Uzgred, zašto misliš da si ti nešto posebno i nisi u istom košu s nama ostalima? Po pitanju ovog blesavog zakona i ti si dužna 2000kn kao i mi ostali. Misliš da su kune u Dubrovniku različite od kuna u Zagrebu?

Podsjećam da ovaj nakaradni zakon ne pravi razliku između tebe i bilo koga drugoga tko nije obavio SVA cjepiva, bez obzira na razlog. Prethodne nuspojave, neurorizičnost, etički razlozi ... apsolutno ne prave razliku.

Polio? Koji polio? Misliš cjepni polio?

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

imam jedno pitanje, zašto mislite da je cijepljenje u nekim evropskim zemljama neobavezno zbog slobode izbora pojedinca?
    po meni radi se o tome da time država skida sa sebe odgovornost u slučaju ozbiljnijih nuspojava, a dok je procjepljenost visoka tolerira se nekolicina koja ne cijepi.
    zanimljivo bi bilo vidjeti što bi se u tim zemljama dogodilo u slučaju većeg pada broja cijepljenih i izbijanja većih epidemija (difterije, npr.), sumnjam da bi u tom slučaju ostao na snazi ovakav pristup cijepljenju.
    Posljednje uređivanje od suncokret : 30.03.2010. at 09:54

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Suncokret, i ja otprilike tako nekako razmišljam,

Davore, ja bih rekla da si ti još prilično neinformiran, a i kad si imao, nazovi, informacije, isto si cijepio, jel da?.
    Ja ne mislim da sam u istom košu s tobom (ne nužno s drugima, jer nemaju svi iste razloge), zato što ne razmišljam na takav način, zato što ne mislim da je medicina nešto što samo čir liječi, zato što ne mislim da farmacetuska indrustrija ima samo jedan cilj - uništit čovijeka da bi na njemu zarađivala, zato što ne mislim da nijedan doktor ne valja, ..... i tako, mogla bih u nedogled, ali mi se ne da..

2000 kn je isto i meni i tebi, i neka ih, ako će to spriječiti neku majku da ne cijepi protiv tbc-a, hripavca i difterije svoju bebu.
    Ne bunim se previše zbog ovog zakona, a socijalnu sigurno neću navuči na vrat
    Posljednje uređivanje od Arijana : 30.03.2010. at 14:14

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Nuktemeron prvotno napisa Vidi poruku
    A jesi li probala kod privatnih pedijatara?
    Nismo probali kod privatnih pedijatara. To nam ostaje kao druga solucija. Da li je kod privatnih pedijatara lakše uspostaviti komunikaciju i razumijevanje u pogledu necijepljenja? IMa netko takova iskustva?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa privatni pedijatar te uopće ne 'prima', možeš svaki puta kad ti je dijete bolesno ići k drugome pedijatru, i on te uopće neće niti pitati da li ti je dijete cijepljeno, zašto bi.

No ne može ti niti dati uputnicu ili recept. (tj. može, privatni recept)

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Lubica, bila je slična tema, probaj potražiti na zdravlju djece.
    Svakako, pedijatrica je morala roditelje koji ne cijepe prijaviti socijalnoj službi.
    Mislim da se pedijatri tu ipak moraju ograditi, jer zakon je u ovom slučaju prilično jasan, a iskreno, i ne vidim razloga zašto bi pedijatri riskirali kaznu za sebe.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Temu selim na zdravlje djece, jer je davno prestala biti temom za filozofski kutak.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Broj zaraženih od bolesti protiv kojih se danas cijepe dijeca, je pao za 95% prije uopče pojave redovnog korištenja cjepiva tako da ne razumijem zašto svi pričaju o padu tih bolesti isključivo radi pojave cjepiva, kad je i WHO potvrdila da je glavni razlog uvođenje urednih higijenskih uvjeta. Pored toga, velik broj dijece i odraslih, bez obzira na cjepivo, obole od bolesti protiv kojih su cjepljeni. Čak 14% slučajeva dječje paralize u Americi je vezano upravo uz cjepivo, nažalost nikad nije dokazano jer je to veoma teško dokazati.Tako da možda nije nešto referentno ali je spominjano.

Netko je napisao da izgleda da su roditelji koji ne žele cjepiti djecu puno informiraniji nego oni koji cjepiva shvačaju kao nešto normalno. Čast iznimkama poput Arijane i drugih majki ovdje, ali to zaista jest tako. I to mi je stvarno čudno, jer iako naćelno protiv cjepljenja, ukoliko čitanjem i razgovorima sa stručnjacima i majkama čija su dijeca dobile nuspojave na cijepiva, uvidim da je cjepljenje zaista potrebno i potpuno sigurno za moje dijete, cjepit ču ga. Ali isto tako nema šanse da ga cjepim samo zato jer "to rade svi". Dobila sam jučer od majke troje dijece jezikovu juhu jer uopče razmišljam o ne cjepljenju. Ali kad sam je pitala koji su argumenti za i protiv, dobila sam samo: svi se cijepe, ne dao Bog da ti dijete nešto dobije. A pojma nema za što se dijete cjepilo, s čim, dal je genetski modificirano, kako djeluje, jel ima nuspojava, ako da koje su...ništa. Pa mene to zgražava, da roditelji tako srljaju u nešto o čemu nemaju pojma! Iskreno to što to "svi rade" i "doktori preporučaju" mi je razlog za objesit mačku o rep.

I da, tužno je da u toliko država cjepivo nije obavezno, a Hrvatska kao pokusni kunić i dalje uvodi nova cjepiva i sad če nakon ovog vjerovatno i doraditi zakon da bude još stroži. Dobro nas nisu natjerali da se svi cjepimo protiv svinjske gripe jer bez cjepiva "nemamo šanse".
    Ne volim ta zastrašivanja i oduzimanje slobode izbora. Iako ovo ne znaći da neču cjepit dijete, znaći samo da ču se svjetski raspitat i istražit sve što mogu, prije nego ga dam cjepit. Mislim da je to jedino odgovorno.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uf, ja pročitala prvu stranu misleć da je zadnja i vidila kako ste se "filozofski" raspisale pa imeni došlo

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mene zanima vaše mišljenje drage mame, tete i bake
    Lara će u 5. mjesecu napuniti 2 godine i naručena je na cijepljenje koje ide prema rasporedu zdravstva i nisam pitala koje je to, ali me zanima sljedeće i vaše mišljenje.
    Naime, Lara još nije cijepljena cijepivom koje je trebala dobiti sa godinu dana a isto se može prolongirati po zakonu do treće godine.
    Kako sam ja kao majka alergična na jaja a Lara doji, ona ne želi jesti jaja cijela iliti direktno ali jede jaja npr. u tjestenini.
    Pedijatrica mi je objasnija da se cijepivo Priorix koje bi Lara trebala dobiti radi na jajima i da ju neforsiram ako ne želi jesti jaje ali proizvode sa jajima jede i to da jest ok.
    Moram napomenuti da kad joj prinesem jaje ustima dođe joj zlo.
    Tako sam i objasnila pedijatrici. A pošto je Lara isto alergična ali na KM i lješnjak iduće godine negdje u veljači preporučuje njena pedijatrica, uputila bi nas na Srebrnjak ( tamo idemo za alergije), da bude 24 sata hospitalizirana na promatranju i onda bi ju oni porocijepili Priorixom uz njihov nadzor. Naravno ja bih bila sa njom u bolnici.
    Ja sam se taj dan grozno naplakala i sebe sam krivila što sam ja alergičar pa nažalost i moje dijete i što već od svoje godine života mora trpjeti ponajprija strah od doktora i proživljavati traume po bolnicama zbog testiranja na alergije.
    Jednostavno sam nazvala Larinu pedijatricu i popričale smo kada bi Laru trebalo cijepiti i to mi je sve objasnila.
    Znači da imamo još godinu dana fore do cijepljena priorixom.
    Kad sam pedijatricu upitala da li moram Laru cijepiti ili ne objasnila mi je da bi bilo dobro da ju cijepim, još to što je žensko dijete i u slučaju trudnoće kad odraste može doći do odbacivanja ploda jer u tome priorixu ima cijepivo rubeole.
    Ja sam jednostavno rekla ok dobro i čuti ćemo se još oko toga svega a sada će sa dvije godine dobiti redovno cijepivo koje ide po programu cijepljenja.
    Što vi drage mame mislite o tome, da li je u redu što mi je rekla i objasnila pedijatrica jer ako je to za Larino dobro ja ću ju dati cijepiti.
    Mene boli kao majku to što je ona naslijedila od mene alergije i što mora trpjeti strah, ponajviše ovo vezano za cijepivo i nejedenje jajeta.
    Ona navodno mora jesti cijela jaja da bi doktori bili sigurni da neće imati nikakve nuspojave od toga cijepiva.
    Hvala na mišljenju

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

lasada teško da ćeš ovdje dobiti objektivan odgovor da li je cijepljenje za djetetovo dobro ili nije; zapravo dobit ćeš oprečne odgovore jer su mišljenja o cijepljenju oprečna.

Ono što ti ja želim reći jest da se ne kriviš radi situacije - svi mi prenosimo svoje gene na svoju djecu, a samim time i predispozicije za ove ili one bolesti.

Što se tiče Srebrnjaka tamo postoje apartmani u kojima možeš boraviti sa djetetom, tako da će vam stres od bolnice biti sveden na najmanju moguću mjeru.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

A ono što joj ja želim reći je da je najsigurniji način da curica ne bude zaštićena od rubeole kad bude planirala obitelj, to da je sada cijepi.
    Ko ne vjeruje, nek si pregleda stanje imunoglobina. Ja jesam. Te dobila krasan i iskren odgovor od liječnice (svaka joj čast) da u svojoj trudnoći nisam zaštićena od rubeole, jer sam kao curica cjepljena.
    Jedini način da bude imuna tada, je da bolest preboli kao dijete. Što, ako je vjerovati tezama o učinkovitosti cjepiva, baš sada kada je bolest bezazlena, štaviše korisna, ako se cijepi - neće.
    A usput budi rečeno, kad je ono zadnji slučaj rubeole u hrv. bio??

Što se tiče RozaGrozinog posta... to je i moja obzervacija bila... poznanice kažu da sutra vode cjepit dijete, kad pitam protiv čega- ogroman broj ni to ne zna... ili zna paušalno - tipa 5u1, bez da znaju o kojim je bolestima riječ. Neke bitne detalje, tipa sastav cjepiva itd, NIJE ZNALA NITI JEDNA.
    Dok, majke koje ne cijepe, znaju sve to vrlo detaljno, ali i puno više od toga. Tako da....
    Posljednje uređivanje od Solange13 : 06.04.2010. at 23:04

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Solange13 prvotno napisa Vidi poruku
    A ono što joj ja želim reći je da je najsigurniji način da curica ne bude zaštićena od rubeole kad bude planirala obitelj, to da je sada cijepi.
    Ko ne vjeruje, nek si pregleda stanje imunoglobina. Ja jesam. Te dobila krasan i iskren odgovor od liječnice (svaka joj čast) da u svojoj trudnoći nisam zaštićena od rubeole, jer sam kao curica cjepljena.
    Jedini način da bude imuna tada, je da bolest preboli kao dijete. Što, ako je vjerovati tezama o učinkovitosti cjepiva, baš sada kada je bolest bezazlena, štaviše korisna, ako se cijepi - neće.
    A usput budi rečeno, kad je ono zadnji slučaj rubeole u hrv. bio??

Što se tiče RozaGrozinog posta... to je i moja obzervacija bila... poznanice kažu da sutra vode cjepit dijete, kad pitam protiv čega- ogroman broj ni to ne zna... ili zna paušalno - tipa 5u1, bez da znaju o kojim je bolestima riječ. Neke bitne detalje, tipa sastav cjepiva itd, NIJE ZNALA NITI JEDNA.
    Dok, majke koje ne cijepe, znaju sve to vrlo detaljno, ali i puno više od toga. Tako da....
    pa i ja znam kako se izvodi carski rez, onako odprilike pa ga ne bi znala izvesti. možda nije najspretnija usporedba, ali opet što ti vrijedi to znanje kad nemaš svu ostalu podlogu kojom bi to znanje znala ispravno primjeniti na svom djetetu. mislim na kompletno medicinsko znanje, ili možda misliš da je tako pabričenje po struci dovoljno. onda u tom slučaju možda i ima šanse da ja jedan carski izvedem danas sutra

RozaGroza ma žene se ne opterećuju sa tim stvarima jer kuže da tu ništa pametno ne mogu zaključiti. Jesi ti što pametno zaključila? Bezveze je ne znati protiv čega se cijepi dijete i kakve su to bolesti, ali sve ostale informacije, mislim da su nepotrebne i da se njima nema potrebe opterećivati. Meni je dovoljno da znam prepoznati bolest kod svog djeteta, znati mu pružiti najbolju moguću skrb i prepoznati trenutak kada da ga vodim doktoru.

a što se rubeole tiče, ja načula da se sumnja u par slučajeva u lijepoj našoj....eh

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Obzirom da je u BiH epidemija, ništa čudno.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    1...... Broj zaraženih od bolesti protiv kojih se danas cijepe dijeca, je pao za 95% prije uopče pojave redovnog korištenja cjepiva
    2....... Netko je napisao da izgleda da su roditelji koji ne žele cjepiti djecu puno informiraniji nego oni koji cjepiva shvačaju kao nešto normalno. Čast iznimkama poput Arijane i drugih majki ovdje, ali to zaista jest tako. I to mi je stvarno čudno,
    3........ i "doktori preporučaju" mi je razlog za objesit mačku o rep.
    4...... znaći samo da ču se svjetski raspitat i istražit sve što mogu, prije nego ga dam cjepit. Mislim da je to jedino odgovorno.
    1...... M'nemoj..... jedine bolesti kojima je značajno pao pobol prije uvođenja cijepljenja su one kje se prenose fekalno-oralnim putem (npr. polio i hepatitis A) i one "uzrokovane" pothranjenošću, npr. Tbc. Ali polio sigurno ne bi bio eliminiran bez cijepljenja. A za druge bolesti protiv kojih se cijepi nema šanse da bi se smanjile za 95% bez cijepljenja. Tj. reci ti koje su se to bolesti smanjile za 95% bez cijepljenja i kroz koje vrijeme i gdje.
    2.... Meni je čudno da si uspjela potvrditi tu hipotezu koju mantraju prosvijetljeni necjepiše. Kako si ju ono potvrdila?
    3..... M'nemoj. Tko bi trebao preoručiti?
    4..... Samo ti daj.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Solange13 prvotno napisa Vidi poruku
    Ti znaš?

Nisi li ti prje mjesec dana slavodobitno napisala
    I onda, sad imamo opet novo Pediacel, a do Infanrix-a ne moš više doć, a razlika.... hororčina, polio uzgojen na zloglasnim stanicama afr. zel.majmuna, krasno marketinški nazvanim Vero Cells. Ajd mi ti zagaraniraj potpisom da mi djetetova doza Pediacela nije kontaminirana stanicama raka, aj please
    "aj pliz" objasni tu hororičnu razliku......

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Što više majki bude s ovakvim stavovima, bolest će se polako vratiti u populaciju. Jednostavno zato jer nije izumrla u cijelom svijetu. I onda ćete, radi svoje -ne znam kako bi to nazvala-valjda paranoje, ugroziti zdravlje djece i tako slabijeg zdravlja koja se ne smiju cijepiti.

Budući da živimo u civilizaciji, postoje i neke tekovine civilizacije koje treba poštovati. I da..ja sam za to da se kazne roditelji koji ne cijepe svoju djecu. Jer ja cijepim svoje da bih zaštitila njihovo. I ja strahujem, mjerim temperaturu, stavljam oblog. Ali sam odgovoran roditelj.

I nikad mi neće biti jasno, zašto netko misli da je kompetentan procijeniti da li je cjepivo ok ili ne, a imamo infektologe koji se time bave i daju mišljenja. Ja kad me boli zub, idem zubaru, a ne na internet.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj misliteljica prvotno napisa Vidi poruku
    Jer ja cijepim svoje da bih zaštitila njihovo
    Ma daj,molim te.Kao i svi koji cijepe,cijepiš svoje dijete da bi ga zaštitila-a ne da bi zaštitila tuđu djecu.
    Ziher mu po zimi daješ vitamine i toplo ga oblačiš samo zato da susjedova djeca ne bi od tvog djeteta zaradila prehladu ak mu dođu blizu.

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Iako ovo ne znaći da neču cjepit dijete, znaći samo da ču se svjetski raspitat i istražit sve što mogu, prije nego ga dam cjepit. Mislim da je to jedino odgovorno.
    Oprosti, mene bi samo zanimalo da malo podrobnije definiraš što za tebe znači "svjetski raspitati" i posebno "istražit sve što mogu". Koje metode istraživanja primjenjuješ?
    Posljednje uređivanje od Aiko : 08.04.2010. at 08:17

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Vijeće je prije nekoliko dana odlučilo i nagraditi poljsku ministricu zdravstva Ewu Kopacz, po struci pedijatricu, koja se jedina usudila oduprijeti pritisku, odbivši naručiti cjepivo protiv virusa H1N1.

I cijeli tekst:
    http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...8/Default.aspx

Žena Ewa Kopacz je pedijatrica!
    Kako ona razmišlja drugačije, pitam se?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Aiko prvotno napisa Vidi poruku
    Oprosti, mene bi samo zanimalo da malo podrobnije definiraš što za tebe znači "svjetski raspitati" i posebno "istražit sve što mogu". Koje metode istraživanja primjenjuješ?

Možda , evo Aiko, da se i razmišljanje poljske ministrice zdravstva, uzme kao relavantno...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Misliteljica:
    Što više majki bude s ovakvim stavovima, bolest će se polako vratiti u populaciju.
    Ma, daj...
    A šta ćeš napraviti i kako ćeš spriječiti kad te okine kakav komet iz svemira ili kad se klima tolko poremeti da više ne buš imala kaj za pojesti?
    Kako će te cjepivo spasiti u tim 'nenadanim, prirodnim' situacijama?
    Ma, dajte najte, umjesto da si bildamo imunitet mi ga radimo bolesnim i umjetnim...igramo se Boga...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nisam baš upućena - da li se Ewa Kopacz usprotivila nedovoljno istraženom cjepivu, ili je općenito protiv cijepljenja?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zapravo se, ako se dobro sjećam, usprotivila uvjetima pod kojima su zemlje morale uvoziti pandemijsko cjepivo.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tnx

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

piše ovdje (njezino uvodno izlaganje na saslušanju) ćemu se protivila
    http://www.strasburgre.polemb.net/fi...aczAddress.pdf

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

piše ovdje (njezino uvodno izlaganje na saslušanju) ćemu se protivila
    http://www.strasburgre.polemb.net/fi...aczAddress.pdf
    Puno hvala!

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Misliteljica:Ma, daj...
    A šta ćeš napraviti i kako ćeš spriječiti kad te okine kakav komet iz svemira ili kad se klima tolko poremeti da više ne buš imala kaj za pojesti?
    Kako će te cjepivo spasiti u tim 'nenadanim, prirodnim' situacijama?
    Ma, dajte najte, umjesto da si bildamo imunitet mi ga radimo bolesnim i umjetnim...igramo se Boga...
    O Bože, ovakav komentar skoro nisam pročitala. Uspoređivanje suvremene medicine s "igranjem Boga" vjernike vodi u Srednji vijek. Ovo s "kometom iz svemira" i "spašavanjem cjepiva" mogu riješiti samo scientolozi pa odgovor na to pitanje preporučam pronaći u skriptama Lafayettea Ronalda Hubbarda.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I cijeli tekst:
    http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...8/Default.aspx

Žena Ewa Kopacz je pedijatrica!
    Kako ona razmišlja drugačije, pitam se?
    Vijeće je prije nekoliko dana odlučilo i nagraditi poljsku ministricu zdravstva Ewu Kopacz, po struci pedijatricu, koja se jedina usudila oduprijeti pritisku, odbivši naručiti cjepivo protiv virusa H1N1.
    "novinarska posla"

U svakom slučaju, hvala na linku, Suzaks.

Međutim, ako itko nađe izvor, tj. originalan tekst od Europskog parlamenta, ili makar novinski članak u kojem piše da će Ewu Kopacz Europski parlament nagraditi ( ili makar službeno pohvaliti) spreman sam javno priznati da pandemijska gripa nije ni postojala i da je cjepivo protiv nje najobičnije s.r.a.*j.e.

(naime, jako sam si puno truda dao da pronađem izvor na kojem se temelji naslov tog članka i nigdje ga nisam pronašao. može li netko bolje? dok mi netko ne ukaže na izvor tog članka iz Slobodne dalmacije, za mene je to laž!. Hajde Suzaks, daj si truda i pruži dokaz da novinski članak koji te se tako dojmio da si ga linkala, nije najobičnija laž))
    Posljednje uređivanje od mujica : 10.04.2010. at 03:21

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

VIJEĆE EUROPE ODAT ĆE PRIZNANJE MINISTRICI EwI KOPACZ KOJA SE JEDINA SUPROTSTAVILA PRITISKU FARMACEUTA
    LAŽ!!!
    Vijeće je prije nekoliko dana odlučilo i nagraditi poljsku ministricu zdravstva Ewu Kopacz, po struci pedijatricu, koja se jedina usudila oduprijeti pritisku, odbivši naručiti cjepivo protiv virusa H1N1
    LAŽ!!!

Molim ako postoji ijedan dokaz da ovo nisu laži, neka se podastre.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

zašto vičeš?

nije baš vjerojatno da će ministrica dobiti neku nagradu ili priznanje od nekog "velikog" jer bi to bio popriličan politički skandal.

dobit će ona nagradu, samo je upitna "težina" te nagrade http://www.marketwire.com/press-rele...th-1051517.htm

no nije nagrada ili priznanje najbitnije u cijeloj priči oko H1N1. mene najviše brine ovo http://assembly.coe.int/ASP/NewsMana...sp?ID=5415&L=2

mujice, uopće nije bitno što si ti ili nisi spreman javno priznati, bitno je da se potez poljske ministrice pokazao politički mudrim (ne govorim da je bio ispravan ili pogrešan) i da je realnost uzdrmala kredibilitet WHO-a što se objave pandemija tiče.

Čudno kako je samo poljska ministrica došla braniti svoje stavove kod Vijeća Europe a nije došao nitko od WHO-a, nitko od proizvođača lijeka niti drugi ministri zdravstva. Valjda im Vijeće Europe nije dovoljno bitno.
    Ima tu zanimljivih stvari.
    http://assembly.coe.int/Default.asp

Iz izjave Ewe Kopacz izdvajam samo jednu rečenicu koja je po meni jedan od pokazatelja zašto je oko cjepiva protiv H1N1 dignuta tolika buka
    "And the fact that the
    vaccine as offered was 2 to 3 times more expensive than vaccines against seasonal flu
    produced on the basis of the same technology is a fact on which I will not comment upon."

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Danas se održava jedno predavanje na temu cijepljenja. Navodno se trebalo unaprijed prijaviti, ali vjerujem koga zanima da će slobodno moći prisustvovati i bez prijava. Evo detalja predavanja:

PREDAVANJE http://www.facebook.com/event.php?ei...2265918&ref=nf

Koliko su cjepiva uistinu djelotvorna
    Kakve su posljedice cijepljenja
    Kako jačati zdravlje djece

mag. Karin Rižner,dipl. biol.

Zakonodavstvo i alternativa
    Kako ne cijepljeno dijete upisati u vrtić, školu
    Pravni savjeti i osobne konzultacije

Primož Verbič

Predavači su predstavnici slovenske udruge Svood: udruga roditelja koji slobodno odlučuju o cijepljene svoje djece. Više od deset godina iskustva sa roditeljima, liječnicima i pravnim službama.

MJESTO: WALDORFSKA ŠKOLA U ZAGREBU, JAKUŠEVAČKA 6

VRIJEME: SUBOTA 10.4.2010. OD 14.00 DO 17.00SATI

KOTIZACIJA je 30 kn.
    Kotizacija je namijenjena za podmirivanje troškova puta predavačima i organizacije seminara.

Molimo Vas da se prijavite do 7.4. 2010, srijeda,
    Tel.: 091-730-6855, 099-678-7838

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    zašto vičeš?

nije baš vjerojatno da će ministrica dobiti neku nagradu ili priznanje od nekog "velikog" jer bi to bio popriličan politički skandal.

dobit će ona nagradu, samo je upitna "težina" te nagrade http://www.marketwire.com/press-rele...th-1051517.htm
    Vičem jer je ta vijest (da će ju Europski parlament nagraditi) najobičnija laž i to me smeta.

Zar tebe ne smeta kad vidiš da netko plasira laži, i onda se na njih pecaju naivci.

Ovo što si linkao nema nikakve veze s onim člankom iz Slobodne dalmacije što me naljutilo.

Nema nikakve veze s Europskim parlamentom.

Sve ostalo što si pisao o gripi i što smatraš bitnim je nešto o ćemu se može razgovarati, ali nemea nikakve veze s onime što me naljutilo - iznošenjem velike laži u naslovu i članku.

Tako da tvoj post nimalo ne odgovara na moje pitanje. To ti je valjda jasno.
    Posljednje uređivanje od mujica : 10.04.2010. at 11:32

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mujica kako će se raditi cjepivo za slijedeću sezonu gripe?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo što si linkao nema nikakve veze s onim člankom iz Slobodne dalmacije što me naljutilo.
    ispravak: "nema nikakve veze s onim člankom iz Slobodne dalmacije koji me naljutio" (mislim na članak)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo Mima, ovako
    http://www.ema.europa.eu/pdfs/human/bwp/10765310en.pdf
    piše i ovdje
    http://www.who.int/csr/disease/influ.../en/index.html
    Dakle, sadržavat će isti pandemijski soj koji je i u postojećem pandemijskom cjepivu. (jesi li na to mislila?)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, na to, ali ne kužim hoće li se raditi kao uobičajeno sezonsko cjepivo sa tri soja (uključujući pandemijski) ili će se raditi sezonsko cjepivo sa samo dva soja (B i H3N2), a za H1N1 se korisiti ovo već proizvedeno i kupljeno pandemijsko cjepivo.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da će postojati obje mogućnosti, mada će večina svijeta koristiti trovalentno u kojem će biti i pandemijski soj zajedno sa A/H3N2 i B virusom.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ispravak: "nema nikakve veze s onim člankom iz Slobodne dalmacije koji me naljutio" (mislim na članak)
    nije baš točno činjenice su u tekstovima različite, ali ja sam prilično siguran da su linkovi koje sam stavio temelj (naravno, loš i površan temelj, kakvo nam je i novinarstvo zadnjih godina) članka u SD.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    nije baš točno činjenice su u tekstovima različite, ali ja sam prilično siguran da su linkovi koje sam stavio temelj (naravno, loš i površan temelj, kakvo nam je i novinarstvo zadnjih godina) članka u SD.
    Uopće te ne kužim.

U SD su napisali ono zbog ćega sam "vikao" - da ženska dobiva nagradu od Europskog parlamenta.

Toga nema ni u tvom linkanom članku ni igdje drugdje.
    Dakle, lažu i ne kužim kaj hoćeš pokazati.

O "temeljima" uopće nisam pisao.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lubica prvotno napisa Vidi poruku

Predavači su predstavnici slovenske udruge Svood: udruga roditelja koji slobodno odlučuju o cijepljene svoje djece. Više od deset godina iskustva sa roditeljima, liječnicima i pravnim službama.

MJESTO: WALDORFSKA ŠKOLA U ZAGREBU, JAKUŠEVAČKA 6

VRIJEME: SUBOTA 10.4.2010. OD 14.00 DO 17.00SATI
    je li netko bio?

Su se dosjetili kakvih novih argumenata?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •