upoznala sam osobu koja nikad nije cijepila djecu....znači u vrtić su išli-gradski- i ako nisu cijepljena....osoba nema nikakve "dijagnoze" zbog kojih ne bi smijela cijepiti dijete nego je ne cijepiša iz "uvjerenja" ...kada je došla na upis u osnovnu školu umjesto svome pedijatru dijete je poslano školskom (ili kako se to već sada zove) na cijepljenje ....odbila je cijepiti a oni su rekli da mora jer je to jedan od uvjeta za upis- na što je onda odgovorila da onda dijete neće ići u školu.....nisu je tužili (socijalnoj službi), već su upisali dijete... a ona je potpisala neku izjavu pisanu rukom da ne želi cijepiti dijete (razgovor je bio npr. cjepiva su puna žive...doktorica; i voda je puna žive...ona; djeca piju flaširanu izvorsku vodu )
iduće godine upisujem dijete u školu....cijepljena je samo do godinu dana (nije ni Mo-Pa-Ru)...ne bih cijepila ni dalje pogotovo ne s Mo-Pa-Ru i Hep B..( i ako me rubeola jako zabrinjava)... eto zanima me kakve zakonske posljedice mogu snositi i na koji način se mogu boriti protiv njih...hvala