[QUOTE=Pcelica Mara;1563795Ali evo, nije mi jasno toliko nepovjerenje. Pa kad se hoćemo ošišati odemo frizeru, za pravni savjet upitamo pravnika, zašto bi liječnici bili jedini nekompetentni i zašto bi umjesto njih odluke trebali donositi roditelji (koji često nemaju potrebnu edukaciju)? A da liječnika ima boljih i lošijih - pa naravno, kao i konobara, prodavača, advokata, frizera, šofera... [/QUOTE]
![]()
Iskreno, ja ne vjerujem ni odvjetnicima, često mi se čini da im je mogućnost lake zarade ili samopromocija važnija od dobro obavljenog posla, prava ili (nedajbože!) pravde... o mehaničarima ili majstorima-popravljačima bilo koje vrste da i ne pričam.
S liječnicima je problem što dobar dio njih ostavlja dojam nekoga tko ima kompleks boga, a obzirom da u bližoj i daljoj porodici imam popriličan broj medicinara uvjerena sam da je taj dojam ispravan.
Drugi problem je farmaceutska industrija, u svom sam poslu svojedobno imala uvida u troškove koji se plaćaju liječnicima za potrebe promocije raznih lijekova i malo je reći da sam ostala šokirana! Radi se, naime, o raznim kongresima, reklamnom materijalu i finim obrocima.
Ipak, cijepila sam svoje dijete, cijepim svoje mačke, a cijepit ću i bebu kada rodim. Informirana sam, svjesna rizika i stojim iza svoje odluke. Reakcija na cijepljenje je bilo, ali laganih, malo temperature kod malene, ali i kod mačka.Cjepivo protiv svinjske gripe sam odbila, ali bilo me frka.
U kolektivnu imunost ne vjerujem, čak i kod 100% procijepljenosti jer mi se čini da priroda uvijek pronađe načina da nam pokaže tko je gazda. Zato i podržavam pravo svakog roditelja da odluči sam, ali i snosi posljedice svoje odluke.
Slučaj iz topica je, IMHO, farsa. Vjerojatno se ništa neće dogoditi, osim što je na ovaj način skrenuta pažnja na taj problem u RH.