Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Koliko traje terapija 2-god. djeteta Klavocin bid sirupom? Hitno molim!

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Koliko traje terapija 2-god. djeteta Klavocin bid sirupom? Hitno molim!

Ljudi, cijelo radno vrijeme ne mogu dobiti tel. vezu s pedicom

A na pregledu prošlu sri je mm išao s maleckom (2g.). Imala je visoku temp. (do 39,6), i malo kašljala i žuta gusta sluz iz nosa. Tu temp. je izazvala upala, afte u ždrijelu (ako je mm dobro čuo). Dobila, izm. ostalog Klavocin bid za 70ml sirupa. Muž je naravno zaboravio pitati koliko tog sirupa treba popiti. Koliko znam treba terapiju antibiotika napraviti cijelu, kada su tablete u pitanju. Ped. je rekla da od danas može u vrtić. A ja jutros dala Klavocin, i rekla teti u vrtiću, a ona kaže da joj je neobično da je pedica dala dozvolu za ići u vrtić ako se još piju antibiotici

Tako da sa cijelo vrijeme pokušavala dobiti ordinaciju, totalno bezuspješno...

U uputstvima piše samo da se pripravljena suspenzija drži u frižideru i da takva traje 7 dana. Malecka je prvu dozu popila u sri navečer, znači sve skupa je na terapiji 5 dana. Naravno temperatura je skroz nestala već nakon 2. doze.

Ako netko ima sličan slučaj ili je po mogućnosti med.sestra/liječnik/ pedijatar , molim savjet, ne želim napamet davati antibiotike!

Hvala najljepša!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ako se ne varam 7 ili 8 dana.
    A ako ne možeš dobiti ped. zovi neku hitnu dječju pa pitaj

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moraš dobiti njenu pedicu jer ti nitko drugi nije pregledao dijete, postavio dijagnozu, a niti ordinirao terapiju.
    Ovisno o dijagnozi trajanje liječenja može biti različito. Tako da bi svaka sugestija sa strane bila neozbiljna.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nadam se da si u međuvremenu dobila pedicu.

Citiraj bibai prvotno napisa Vidi poruku
    Ovisno o dijagnozi trajanje liječenja može biti različito.
    Da. U pravilu se pije 7 dana. A nekad i 5. Ili 14 (dvije bočice sirupa).

Samo, daj ti vidi od kog ponedjeljka ti dijete može u vrtić. Mi smo obično tjedan dana pili sirup, a pedica nam je uvijek rekla neka malena ostane još tjedan dana doma.
    Imunitet je ipak narušen zbog bolesti, a onda još i uporabom antibiotika.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moj dečkić klavocin pije sedam dana....

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

7 ili 8 dana, tako su namarekli kad je morao popiti taj antibiotik

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Keksićka je pila 5 dana, zbog grla. Kad je uho bilo u pitanju onda 7 dana...

Kao što su cure već rekle, moraš dobiti svoju pedijatricu jer jedino ona zna za što je dala antibiotik i koliko ga je dana potrebno piti

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Konzultiraj se sa svojim pedijatrom koji je ordinirao terapiju klavocinom,u pravilu se pije do 10 dana.A nije ni dobro prekidati antibiotsku terapiju zbog mogućnosti nastanka rezistencije na antibiotike. Spremi se i ravno u ordinaciju na vrata,pošto ne možeš dobiti telefonski.

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala svima , a pošto se je rok trajanja napravljene suspenzije 7 dana, ne može se nikako dulje piti. Ja sam jučer dala zadnju dozu i bok. Išla je u pon i uto u vrtić, a danas smo išli u Poreč do kraja vikenda kod familije, pa će se lijepo oporaviti do kraja tjedna valjda!

lp

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Podižem s pitanjem:
    Jesu li vama u ljekarni priredili sirup, ono, ulili vodu?
    Ja sad prvo čitala upute, pogledam, piše prah, kad vidim u mojoj bočici otopina....pa sam zbunjena...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da, uvijek ti naprave sirup. Tako je po pravilu.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Aha, hvala! Prvi nam je put, pa sam sva neka van sebe i pojma nemam o ničemu
    Hvala još jednom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •