Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Tražim recept za knedle (prilog saftu)

  1. #1
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno Tražim recept za knedle (prilog saftu)

    Ima tko kakav dobar recept za knedle kao prilog uz saft, npr. odlično bi mipasali uz junetinu?
    Ja znam klasiku: pire krumpir + brašno + jaje + malo soli i kuhanje u slanoj vodi.

  2. #2
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    http://www.coolinarika.com/recept/moravske-knedle Mislim da ovdje ne piše, ali ja ih kuham poklopljene i ne stavljam jaje. Napravim tijesto kao za kruh.

  3. #3
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,025

    Početno

    Zemerlknedli? Iliti okruglice od kruha? Kod nas doma to češće radi mm (iz Lidla, ima smjesa u vrećici - ja nisam još ni jedan probala jer to se kuha kad mene nema doma).

    Kad radim sama, ide ovak:

    Kruha koliko bude (ekvivalent 4-5 prosušenih žemlji) - narezat na kockice, tko nije lijen može i na suho propržiti
    2-3 dl vrućeg mlijeka za pofuriti
    1 jaje
    2 žlice ulja (na tome se može propržiti malo luka, a ja sam lijena pa ubacim vlasac i češnjak iz bočice kad mi se žuri)
    2 žlice brašna (po potrebi ide količina - da se smjesa poveže)
    svježi peršin
    sol

    Za marljive i nadobudne može se narezati špek na kockice i propržiti s lukom.

    Oblikovati kuglice i kuhati u puno vruće slane vode (+ žlica ulja) nekoliko minuta.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

    Početno

    Najbrže. Kupiš tijesto za pizzu (ili sama zamijesiš ako imaš neki dobar provjereni recept) i u to tijesto umiješaš sitno sjeckani peršinov list i prepržene kockice kruha. Oblikovati kuglice i skuhati u slanoj vodi. Budu gotove kad isplivaju na površinu. Preliti nekim saftom.
    Posljednje uređivanje od Švrćo : 01.03.2010. at 16:40

  5. #5

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    SZ Hrvatska
    Postovi
    1,942

    Početno

    ja se držim Semmelknödla iz Lidla

  6. #6
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj Smajlić prvotno napisa Vidi poruku
    ja se držim Semmelknödla iz Lidla
    A ja se dalje držim da neču kupljene.

  7. #7
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,025

    Početno

    Ima toga ko bijelog graha...

    Evo, na ovom linku našla ja 147 recepata za knedle od zemerlknedle:

    http://www.chefkoch.de/rs/s0/semmelk...l/Rezepte.html

  8. #8
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,025

    Početno

    Eh, zaboravih reći (ali to je već poznato) da se ta smjesa od kruha za knedle uredno može ispeći u protvanu. Nema opasnosti da se knedli raspadnu (pa ne dodajem brašno) i dobije finu hrskavu koricu.

    Valjušci od krumpirovog tijesta su druga priča. To radim na dva načina - za kuhanje (malo gušće tijesto) ili za prženje (mekše tijesto, uvaljani u prezle). Baš bi mogli zavrtiti koju rundu... he he he!

  9. #9

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    SZ Hrvatska
    Postovi
    1,942

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    A ja se dalje držim da neču kupljene.
    Lijepo sam ti rekla, pitaj sveki, ona pravi knedle po sličnim receptima koji su tu navedeni

  10. #10

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    SZ Hrvatska
    Postovi
    1,942

    Početno

    Peterlin, hvala ti za ovaj link, tamo ima puuuno odličnih recepata!
    A za Semmelknödle sam si isto jednog isprintala...pa da vidim, jesu l bolji ti ili iz Lidla

  11. #11
    suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    1,089

    Početno

    knedle na pari, zamijesiti mekano, mekano tijesto od mlijeka (oko 2.5dcl), rastopljenog maslaca (oko 50g), 1 svježeg kvasca- rastopimo u toplom mlijeku + malo šećera, soli i brašna, pustiti da se digne, premijesiti, napraviti kuglice, pustiti da se dignu zatim kuhati na pari dok ne postanu sjajne


    uz njoke to mi je najbolji prilog uz saft
    Posljednje uređivanje od suncokret : 02.03.2010. at 10:36

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •