Ima tko kakav dobar recept za knedle kao prilog uz saft, npr. odlično bi mipasali uz junetinu?
Ja znam klasiku: pire krumpir + brašno + jaje + malo soli i kuhanje u slanoj vodi.
Ima tko kakav dobar recept za knedle kao prilog uz saft, npr. odlično bi mipasali uz junetinu?
Ja znam klasiku: pire krumpir + brašno + jaje + malo soli i kuhanje u slanoj vodi.
http://www.coolinarika.com/recept/moravske-knedle Mislim da ovdje ne piše, ali ja ih kuham poklopljene i ne stavljam jaje. Napravim tijesto kao za kruh.
Zemerlknedli? Iliti okruglice od kruha? Kod nas doma to češće radi mm (iz Lidla, ima smjesa u vrećici - ja nisam još ni jedan probala jer to se kuha kad mene nema doma).
Kad radim sama, ide ovak:
Kruha koliko bude (ekvivalent 4-5 prosušenih žemlji) - narezat na kockice, tko nije lijen može i na suho propržiti
2-3 dl vrućeg mlijeka za pofuriti
1 jaje
2 žlice ulja (na tome se može propržiti malo luka, a ja sam lijena pa ubacim vlasac i češnjak iz bočice kad mi se žuri)
2 žlice brašna (po potrebi ide količina - da se smjesa poveže)
svježi peršin
sol
Za marljive i nadobudne može se narezati špek na kockice i propržiti s lukom.
Oblikovati kuglice i kuhati u puno vruće slane vode (+ žlica ulja) nekoliko minuta.
Najbrže. Kupiš tijesto za pizzu (ili sama zamijesiš ako imaš neki dobar provjereni recept) i u to tijesto umiješaš sitno sjeckani peršinov list i prepržene kockice kruha. Oblikovati kuglice i skuhati u slanoj vodi. Budu gotove kad isplivaju na površinu. Preliti nekim saftom.
Posljednje uređivanje od Švrćo : 01.03.2010. at 16:40
ja se držim Semmelknödla iz Lidla![]()
Ima toga ko bijelog graha...
Evo, na ovom linku našla ja 147 recepata za knedle od zemerlknedle:
http://www.chefkoch.de/rs/s0/semmelk...l/Rezepte.html
Eh, zaboravih reći (ali to je već poznato) da se ta smjesa od kruha za knedle uredno može ispeći u protvanu. Nema opasnosti da se knedli raspadnu (pa ne dodajem brašno) i dobije finu hrskavu koricu.
Valjušci od krumpirovog tijesta su druga priča. To radim na dva načina - za kuhanje (malo gušće tijesto) ili za prženje (mekše tijesto, uvaljani u prezle). Baš bi mogli zavrtiti koju rundu... he he he!
Peterlin, hvala ti za ovaj link, tamo ima puuuno odličnih recepata!
A za Semmelknödle sam si isto jednog isprintala...pa da vidim, jesu l bolji ti ili iz Lidla
knedle na pari, zamijesiti mekano, mekano tijesto od mlijeka (oko 2.5dcl), rastopljenog maslaca (oko 50g), 1 svježeg kvasca- rastopimo u toplom mlijeku + malo šećera, soli i brašna, pustiti da se digne, premijesiti, napraviti kuglice, pustiti da se dignu zatim kuhati na pari dok ne postanu sjajne
uz njoke to mi je najbolji prilog uz saft
Posljednje uređivanje od suncokret : 02.03.2010. at 10:36