Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: troškovi života na severu primorja

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno troškovi života na severu primorja

zanima me koliki su realni troškovi života u Rijeci, Puli i okolini. Koliko se plaća struja, grejanje, voda, smeće, internet, telefon... sve što vam padne na pamet.
    Koliko koštaju osnovne namirnice? Na pijaci kakva je situacija? Ribarnice i mesnice? gradski prevoz?

koliko koštaju tete čuvalice? a jaslice?
    kolike su plate u raznim sektorima?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da mozesl lako naci i na webu sindikata - pula je godinama uvjerljivo najskuplji grad u drzavi

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

struja 739,89 kn
    hrt pretplata 78,00 kn
    ri stan 377,99 kn
    b net 235,51 kn

Evo, ovo je naše za veljaču. Grijanje imamo na struju (termo peć). Ri stan - to je voda (bez vodomjera, po procijeni), komunalna naknada, pričuva i plin na koji kuhamo. B net je telefon, internet i kabelska.
    Vrtić je 720 kn.
    Tete čuvalice - popriličan je raspon. Mi smo plaćali 2000 kn prije dvije godine i to je bilo super, mislim da nema shanse da bi tako nesto ikad opet nasli. Prijateljičin sin je kod tete koja čuva 5 djece i čini mi se da je to 1500 kn.

Za namirnice pojedinačno ne znam napisati, ovisi o dobu godine, navikama. Evo, svježe nešto - naranče 8-10 kn, blitva 20 kn, glavica kristalke 5 kn, inćuni oko 20. Mogla bih napisati koliko mi mjesečno trosimo na hranu, ali me sram pa neću.

Za plaće ne znam, nemam uopće predstavu. Najveći problem je što posla jednostavno nema.

Ovo sve je za Rijeku.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    struja 739,89 kn
    hrt pretplata 78,00 kn
    ri stan 377,99 kn
    b net 235,51 kn

Evo, ovo je naše za veljaču. Grijanje imamo na struju (termo peć). Ri stan - to je voda (bez vodomjera, po procijeni), komunalna naknada, pričuva i plin na koji kuhamo. B net je telefon, internet i kabelska.
    Vrtić je 720 kn.
    Tete čuvalice - popriličan je raspon. Mi smo plaćali 2000 kn prije dvije godine i to je bilo super, mislim da nema shanse da bi tako nesto ikad opet nasli. Prijateljičin sin je kod tete koja čuva 5 djece i čini mi se da je to 1500 kn.

Za namirnice pojedinačno ne znam napisati, ovisi o dobu godine, navikama. Evo, svježe nešto - naranče 8-10 kn, blitva 20 kn, glavica kristalke 5 kn, inćuni oko 20. Mogla bih napisati koliko mi mjesečno trosimo na hranu, ali me sram pa neću.

Za plaće ne znam, nemam uopće predstavu. Najveći problem je što posla jednostavno nema.

Ovo sve je za Rijeku.
    a u koliko kvadrata živite?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

50, u stambenoj zgradi, vlastiti stan. Ne znam koliko su najamnine.

Edit: višak interpunkcije.
    Posljednje uređivanje od Balarosa : 02.03.2010. at 12:45

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pula se smatra najskupljim gradom u HR.

Takodjer bih, u slucaju selidbe, izbjegavala turisticka mjesta poput Poreca i Rovinja - cijene koje su nabijene radi turizma, nabijene su i u vansezoni.
    Za pojedine cijene ne mogu biti mjerodavna jer u HR otkako mi je malena krenula u skolu u Italiji ne boravim bas cesto, pa su mi rezije manje. No, racunaj da je trenutno na mom podrucju jedini Internet provider T-Com (koji je najskuplji); gradski prijevoz je, barem za moj grad, gotovo nepostojeci, sto je cista sramota, ako ne zbog lokalaca, onda barem radi turista.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kad dođem iz zg u rovinj kod svojih uvijek se iznenadim kolike su im cijene (uglavnom mislim na hranu)

Ok, struje, tv pretplata, telefon itd. su isti u cijeloj hr, pa je to svejerdno.
    Voda je jeftinija nego u zg i ostale komunalije isto.

Ali hrana
    na tržnici su cijene KATASTROFA

Ako misliš nešto pojesti u restoranu, bolje ti je da se predomisliš jer su cijene cijele godine ko u sezoni.

Usluge su jeftinije nego u zg, npr. moja sestra u rv plaća aerobic skoro 100kn manje od mene.

najam stana je skoro isti ko u zg, ali je teško naći dobre stanove, pogotovo u manjim mjestima. Jedna moja prijateljica je uspjela naći savršen stan za malu lovu, ali se iznajmljuje od 15.9.-156. nakon toga se iznajmljuje tjedno za turiste

i tako...

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Za Rijeku što se tiće najamnina cijene ti se danas kreću od 300eura pa na dalje, ali ako budeš imala sreče možda nađeš i nešto jeftinije.
    Mi smo podstanari već 4 gd. u blizini centra grada i plaćamo 1500 + ostale režije. Što si u večoj zgradi veče su ti pričuve.
    Mislim da mi mjesećno potrošimo najviše na živežne namirnice, potrošili bi manje da malo pripazimo.
    Rijeka je dobra pošto ima dosta trgovačkih centara, možeš se uvijek povoljno obuči i nači stvari za kuću povoljno.
    Moji starci žive u Slavoniji ja ovdije jeftinije prolazim sa odjećom a mislim i sa hranom (ako se iskljući njihov šoping u Bosni he,he)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam u Rijeci.

Još pišem da su jaslice oko 700 kn, radnička mjesečna pokazna karta oko 350 kn, unajmljivanje stana 200E za jednosoban, 300E za dvosoban, gradska tržnica je u redu.

Mislim da je jako važno izabrati stan s nekakvim centralnim grijanjem priključenim na gradski plin ili toplanu, jer u protivnom možeš skupo plaćati smrzavanje u stanu. Primorsci su skloni reći da je centralno nepotrebno.

Kod moje mame u Opatiji cijena vode je skoro 400 kn za petero ljudi.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mi smo u stanu od 39 kvadrata tako da smo grijanje riješili klimom i super smo zadovoljni. Što se tiče centralnoga nisam baš upučena ali ma se ne sviđa što ga moraš plačati svih 12 mjeseci a griješ se nekih šest. To je jedna negativna stavka koji mi spominju poznanici koji su u stanu sa centralnim

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Što se tiće tržnice rijetko kupujem na njoj pošto mi je skuplja od trgovačkih centara

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiće tržnice rijetko kupujem na njoj pošto mi je skuplja od trgovačkih centara
    Kako, Xena? Danas sam kupila 0,67 kg putra za 16 kn.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Putra? Misliš na vrhnje ili maslac? Ne znam ,ja kad sam ti na tržnici gledam voće i povrće a oni su večinom skuplji a kvaliteta ista kao u trgovinama. Jedino što imam svog mesara na tržnici na Brajdi sa kojim sam super zadovoljna. Meso po trgovinama večinom bude loše kvalitete

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam u Rijeci.

Još pišem da su jaslice oko 700 kn, radnička mjesečna pokazna karta oko 350 kn, unajmljivanje stana 200E za jednosoban, 300E za dvosoban, gradska tržnica je u redu.

Mislim da je jako važno izabrati stan s nekakvim centralnim grijanjem priključenim na gradski plin ili toplanu, jer u protivnom možeš skupo plaćati smrzavanje u stanu. Primorsci su skloni reći da je centralno nepotrebno.

Kod moje mame u Opatiji cijena vode je skoro 400 kn za petero ljudi.
    gde ima jednosoban za 200 e? sve oglase što sam gledala i to za predgrađe, 1sobni su bili oko 300 e!

btw. vrtić vam je preprepreskup
    mada, ionako je sve 2.5-4x skuplje nego u mom gradu ali to je cena života na primorju
    Posljednje uređivanje od †vanesax : 06.03.2010. at 21:08

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mislim Vanesax da je u regiji Opatija, Pula i otoci najskuplja. Mi smo npr u predgradju Rijeke i tu se stanovi nadju vec po 200-300 eur za 50 m2. Hranu kupujemo u velikim marketima ili u Ita, robu iskljucivo preko. Rezije nam dodju oko 1000-1400 kn ovisno u grijanju. Ako trebas konkretno pomoc za trazenje smjestaja i sl slobodno me kontaktiraj na pp

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •