Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: dojenje i sumamed

josipa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno dojenje i sumamed

Na sto sam muka, imam gnojnu upalu grla i doktorica mi je dala sumamed i napomenula da se sad moze uzimati u trudnoci, pa se stoga moze i za vrijeme dojenja. Ali na uputama o samom lijeku pise da nije zabiljezen utjecaj na plod, a da se za vrijeme dojenja ne preporucuje. Tako mi se logika moje doktorice cini neutemeljena, jer lijek mozda ne prolazi kroz posteljicu, ali se valjda izlucuje u mlijeko ???

Zna li netko vise o tome i da li je netko uzimao lijek za vrijeme dojenja?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nazovi pedijatricu - ona će ti točno reći koji lijek (antibiotik) nije kontraindikativan dojenju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Summamed često aktivira kandidu pa možeš pripazati na eventualni soor

josipa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Cure hvala za odgovore.

Razgovarala sam sa pedijatricom koja je i homeopat, ona smatra da se za vrijeme uzimanja bilo kojeg antibiotika ne bi trebalo dojiti. Misli da u mome slucaju treba tocno odrediti da li se radi o streptokoknoj angini pa ako je neka druga bakterija u pitanju moze se lijecit homeopatskim pripravcima koji nisu kontraindikativni dojenju. U suprotnom za vrijeme uzimanja antibiotika bi se trebala izdajat i bacati mlijeko a dijete hranih drugom hranom (nadam se da to necu morat, jer je Vid zadnjih dana i 10 puta dnevno na ciki.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

:? ja samo znam da sam ja u bolnici bila na koktelima antibiotika i to skoro tri tjedna,doma sam pila isto antibiotik a cicali smo sve u 16.Ne kažem da bi trebala tako i ti ali iznenadila me izjava tvoje pedice.Meni su se u bolnici sastali svi mogući i odlučili da mogu dojit bez obzira na silne ljekove koje sam dobivala a Maureno stvarno super napreduje i ništa mu nije bilo

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako nisi alergična uz dojenje možeš slobodno piti bilo što na bazi penicilina i cefalosporina koji su i btw puno bolji izbor za streptokoknu anginu.

josipa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Ako nisi alergična uz dojenje možeš slobodno piti bilo što na bazi penicilina i cefalosporina koji su i btw puno bolji izbor za streptokoknu anginu.
    Problem je upravo u tome sto jesam alergicna na penicilinske antibiotike. Inace do sad nisam uzela nikakav antibiotik i odlucila napravit dif. krvnu sliku i lijecit se manje agresivnim ljekovima, jos jednom hvala svima na odgovorima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •