Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 68

Tema: Da li ste "znale" da ste trudne

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Da li ste "znale" da ste trudne

Prekopala sam po temama i nisam uspjela naći ovo što me zanima: dakle, da li ste znale da ste trudne i prije nego što ste napravile test ili otišle kod doktora?

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da objasnim pitanje: ja nekako baš osjećam da sam trudna a još bar tjedan dana ne mogu napraviti test (toliko je još do očekivanog početka menstruacije) pa sada pokušavam shvatiti da li sam poludila ili je moguće da tijelo zna?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

u prvoj trudnoći ne, a u ovoj sam pretpostavljala jer sam imala mučninu već prvi dan izostanka m, ali ništa na dubljoj razini ako te to zanima

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa da, nekako na dubljoj razini sam mislila.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ne, za sve simptome sam našla opravdanje

prvu sam skužila kad M nije došla ujutro (bile su točne u sat)...sad sam išla provjerit bezveze jer je kasnila al imala skokove pa mislila da je opet do toga

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam znala, baš sam osjaćala to kako ti kažeš "na dubljoj razini".

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Samo prvi puta sam takoreći od nultog dana imala taj neki drugačiji feeling.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ne i ne, nikakav osjećaj

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene suprotno: više puta sam bila uvjerena, ali ono 100% sigurna, da sam trudna, a uopće nisam bila.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Toliko sam puta "znala", da kad sam ostala trudna s mrvicom, odbijala sam i pomisliti da sam trudna, čak i kad su dani već pomalo počeli odmicati.
    Posljednje uređivanje od Indi : 02.03.2010. at 22:18

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Onaj jedini put kad sam ostala trudna (davno je to bilo i neslavno završilo) imala sam "taj osjećaj". Ugode, sreće, radosti..teško za opisati..
    Osjećaj se pojavio prije napravljenog testa.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pojma nisam imala. Ni u najavi.
    Sve će ti biti jasno ako kažem da sam test uradila 24. dan po izostanku menstruacije i to na MMovo nagovaranje

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ne, iako sam prvi puta imala neke izražene rane simptome trudnoće (snažan apetit za mladim lukom i slinila sam ko luda ). No, s obzirom da smo izgubili prije toga tri puta, nisam uopće htjela o tome razmišljati. Ova druga trudnoća je bila neplanirana, uopće se nismo trudili i čuvali se "prirodnim putem" (oslanjali smo se na teoriju vjerojatnosti - nije dosad, iako smo aktivno radili na klincu, a ovako neće ziher), pa sam bila sigurna da nema ničeg. Dva dana ranije sam tulumarila, prilično si popila, a testirala sam se reda radi, prije odlaska ginekologu jer mi je već poprilično kasnilo, pa da ne bi bilo "nismo znali...". I tako smo saznali - plus velik ko kuća, napravili smo dijete kao neki balavci.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Prvi put sam pretpostavljala samo jer mi je menga kasnila, bila sam sigurna ali sam pričekala tjedan dan da radim test.
    Drugi put sam znala, jednostavno sam znala, test sam radila 28. dc. I naravno bio je pozitivan.
    Treći put sam tek nakon 10 dana skužia da nisam dobila mengu (od poroda su mi menge bile neredovite, taman sam prestala dojiti i moram priznati da uopće nisam strogo pratila cikluse, ali onda sam jedan dan išla zbrajati, pokušala se sjetiti koji je ono datum bio prošli mjesec i skužila da to kasni podosta). I svemu sam pripisivala, hormonima, pa prestala sam dojiti, sigurno je to. A kad ono...

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam kao i Ana.m prvi put pretpostavljala a drugi put znala puno prije testa.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    kod mene suprotno: više puta sam bila uvjerena, ali ono 100% sigurna, da sam trudna, a uopće nisam bila.
    Kod mene ista stvar. Budući da nam je trebalo dugo vremena da zatrudnim, svaki mjesec sam imala sve simptome trudnoće, a onaj mjesec kad sam bila trudna - ništa.
    Niti simptoma, niti specijalnog osjećaja.
    Jedino što sam si odredila dan u tjednu kad ću napraviti test i prvi dan sam na poslu rekla da ću doči par sati kasnije.
    Nisam željela s testom čekati do vikenda, a dala sam si par sati fore, ako je negativan da se saberem do odlaska na posao, jer su me ti neuspjeli pokušaji več baš slomili. A kad tamo, druga crtica se pokazala, blijeda ali vidjela se.
    Mislim da je bio utorak, pa sam rekla da ću u četvrtak ponoviti test za svaki slučaj - nisam ga više ponavljala, uvjerila sam samu sebe da mora sve biti u redu.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 03.03.2010. at 08:34

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Na toj nekoj dubljoj razini bila sam uvjerena da od trudnoće nema ništa (IVF postupak je bio u pitanju), i već sam počela s procesom žalovanja i pripreme za sljedeći ciklus tj. postupak... Daljnji razvoj događaja pokazao mi je da mogu svoju intuiciju "okvačit mačku za rep"

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

evo da se i ja javim- u 11 mjesecu prošle godine bila sam trudna i znala sam to, jednostavno sam imala osjećaj da se nešto unutra događa, grudi su me bolile strašno , a piškilo mi se valjda 5 dana poslije začeća. test je pokazao negativno ( krivo sam ga napravila) a i mengu sam dobila dan poslije, međutim ja sam i dalje bila uvjerena da sam trudna, a onda mi se pojavio i tzv. metalni okus u ustima. kad sam bila 6 tjedana već trudna, a da nisam znala ponovila sam test i tad je bio pozitivan, otišla ginekologu kad ono vanmaternična.....
    sad sam se nadala da sam trudna jer smo se zbilja trudili, i napravila sam test i pozitivan je ali ja se još uvijek ne osjećam '' trudno '' i TO ME STRAŠI JAAAAKO!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne. Prvi put sam dugo bila trudna bez da sam znala, a sad sam nedavno imala slučaj umišljene trudnoće. Svom tijelu ne vjerujem više niti malo

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znala sva tri puta!!!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, bila sam potpuno sigurna u to da sam trudna.Ali ipak sam išla raditi test odmah i odmah k ginekologu (kako da će nestati ako mi netko ne potvrdi )
    Posljednje uređivanje od Poslid : 03.03.2010. at 09:13

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj partyka prvotno napisa Vidi poruku
    Prekopala sam po temama i nisam uspjela naći ovo što me zanima: dakle, da li ste znale da ste trudne i prije nego što ste napravile test ili otišle kod doktora?
    1.puta - jednostavno sam znala, osjećala, osjećala se drukčije, test sam napravila 5 dana nakon izostanka, crta je bila full debela.
    2. puta - isto sam znala, osjećala, imala te neke simptome koje inače nisam, test sam napravila na očekivani dan menge, bio je lagano pozitivan.
    3. puta - pošto smo prvo dvoje djece napravili iz prvog pokušaja, a 3. iz 4. - svaki put sam bila uvjerena da sam trudna, jer mi radimo djeci iz prve, ne?
    I svaki put razočarenje. Tako da sad kad sam stvarno bila trudna - nisam vjerovala. I baš se iznenadila kad sam napravila test

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ni slutila.... test nisam htjela radit koliko sam bila uvjerena da nisam T.

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Prvi put ne, a drugi od prvog dana začeća.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Znala sam od prvog dana. Menstruaciju nisam ni cekala. Test sam radila samo da bi MM imao dokaz crno na belo, jer mi nije verovao obzirom da sam ga ubedjivala da sam trudna od prvog dana zaceca. E, sad, ne mogu bas reci da su to bili samo neki unutrasnji osecaji vec sam zaista imala veoma izrazene fizicke simptome koje do tada nikada u zivotu nisam imala.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

znala sam oba puta. drugi put sam i prije ocekivane menstruacije radila test koji je bio negativan ali ja sam znala da sam trudna.
    i od prvog dana sam mm-u govorila da cemo dobiti sina.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

prvi put nisam.
    tad sam "odbijala" vjerovat u to i kad mi je kasnila tjedan dana. naime, ispalo je da mi je tad i ovulacija "kasnila" vise od tjedan dana...

drugi put sam znala i prije nego sam trebala "dobiti" mengu. ne znam zasto i kako ali jednostavno jesam.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Znala sam jer mi se uzasno jela cajna salama a bila sam vegetarijanka

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvi put sam znala odmah 15. dan od ovulacije (mjerila bazalnu temperaturu) - nazalost - zavrsilo je spontanim pobacajem

drugi put sam isto tako znala 15. dan jer sam i opet mjerila bazalnu

treci put nisam znala po temperaturi - to se ne mjeri kad vec imas djecu, a skuzila sam po jednoj meni bas smijesnoj situaciji - bili smo u shoppingu u italiji i u povratku smo stali na talijansko-slovenskoj granici da odem u wc i zakucam se svom snagom u staklena vrata i razbijem si nos i vratim se u auto i kazem mm-u: ili smo trudni ili smo u krivi dan otisli u shopping (unazad nekoliko mjeseci smo jednom mjesecno odlazili u shopping i ja sam svaki put bas na taj dan dobila mjesecnicu, a tog dana nista...). dan za shopping je bio "pogodjen", a ja - trudna

cetvrti put sam znala jos i prije izostanka mjesecnice - zbog jake candide (u svakoj trudnoci su me pratile strasne gljivicne infekcije...)

peti put sam znala one noci kad smo je "napravili"... jednostavno me iznutra ispunio takav osjecaj blazenosti i mira i srece i to me drzalo cijelu trudnocu...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

osjetila sam i prije izostanka m. da sam sva čudna i uvjeravala dragog da je to 100%, a on mi se smijao i mislio da zafrkavam... sve dok nisam napravila test :D

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sumnjala sam od samog začeća, no posebnog filinga nije bilo. Mene su uvjerili fizički simpotomi koji su se pojavili odmah nakon ovulacije - čudan okus u ustima, konstantne mučnine, pojačan nagon za mokrenjem i bolne grudi.

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Imala sam predosjećaj, nekako sam znala

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Prvi put nisam imala pojma,test sam radila tek nakon što mi je menga kasnila dva tjedna. Drugi put sam znala od začeća,s time da mi simptomi nisu bili nimalo izraženi. Više simptoma sličnih trudnoći sam imala za vrijeme pms-a.

Haydi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da, znala sam iako je prvi test bio negativan (bilo je još prerano)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Prva dva puta sam bila sigurna da nisam jer smo puno više truda uložili u mjesecima prije baš tog i svaki put me iznenadilo.Treći put sam sumnjala jer sam imala čudan okus u ustima koji je bio karakterisičan samo za ovu trudnoću.Ali isto mi je bilo za ne povjerovati kad se konačno potvrdilo
    Posljednje uređivanje od sandra23 : 03.03.2010. at 16:01

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

prvi puta sam znala... simptomi su mi se činili nepogrešivima i nisam se iznenadila kad sam vidjela plusić, samo se jako, jako veselila potvrdi svojih sumnji

na žalost, nije dobro završilo...

sad kod druge sam bila sigurna da nisam trudna. činilo mi se too much da i drugi puta zatrudnimo iz prvog pokušaja

no, evo - plusić je čvrst k'o kuća, a i jučerašnja beta veli da sam trudna
    sad se samo nadam da je sve OK jer za razliku od prošle trudnoće na grudima nikakvu promjenu ne osjetim...

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa jako puno vas je znalo da ste trudne prije testa! Uff, drzite mi onda fige da i ja "ne grijesim"

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo i ja sam znala. Cice su mi buknule u roku odmah, pojavio se cudan iscjedak, smirenost i ne mogu opisati koliko me maternica bolila kad bih doživila orgazam.
    Test sam napravila reda radi tjednan i pol nakon očekivanog novog ciklusa. Šteta što ni kod mene nije dobro završilo.

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jesam. Bili smo na skijanju i čitavo vrijeme sam se štedila, čitavo vrijeme sam bila oprezna, spuštala se skroz polako, bila sam presmiješna. Čim smo se vratili kupila sam test i bio je pozitivan. Menstruacija mi je kasnila možda 2 dana (ako i toliko).

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj partyka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa jako puno vas je znalo da ste trudne prije testa! Uff, drzite mi onda fige da i ja "ne grijesim"
    Držim!!!

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

znamla sam odmah, od samog početka iako nisam imala nikakvih simptoma,ali da mi je test pokazao da je negativan ja bi se rastužila jer sam bila uvjerena, samo nisam mogla dočekati da napravim test. a kad sam ga napravila naravno da je bio plusić, a poslije je i dr, na ultrazvuku sve potvrdio...tako da ....

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

da, od samog zaceca. slijedeci dan sam nazvala frendicu i rekla joj da mislim da sam trudna, da nemam razlog da to mislim a svakako ne dokaz, da sam trudna od sinoc i da ju zovem samo zato da bih poslije imala svjedoka da sam znala. smijala mi se, jos jedno 2 tjedna dok nisam napravila test. cijeli tjedan poslije zaceca sam se osjecala cudno i trbuh mi je bio tvrd i napet nije mi bilo dobro, pa sam se testirala i bilo je negativno, sto me potpuno zbunilo jer sam bila uvjerena da sam trudna (prerano za test, pa sam ponovila kasnije). nakon tog, 2 tjedna sam isla svaki dan trcati u sumu a inace mrzim trcanje, ali bila sam puna energije.

Michifu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Znala sam, odmah... Nakon odnosa sam gledala dragog i mislila: Bravo ljubavi, napravili smo bebu
    A i pomaže što sam imala uredne cikluse i po simptomima znala kad mi je ovulacija (ubijali me jajnici i grudi)...

A onda nisam mogla dočekati dan na koji trebam dobiti... 5 testova je bilo potrebno da potvrdim... hint: ne piškiti na štapić, lakše je u čašicu - a i dobra vježba za kasnije preglede u trudnoći

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U prvoj trudnoći nisam znala, ali sad u drugoj sam nekako predosjećala. Ipak ti tijelo daje neke signale koje možeš prepoznati.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

u prvoj sam se nadala, ali nisam si dozvoljavala da ni pomislim kako mi je konačno uspjelo i kad sam vidjela plus krv mi toliko navrla u glavu od sreće da sam skoro izgubila svijest
    u drugoj sam pomislila no ignorirala sam tu mogućnost jer tada nisam htjela biti trudna(naravno za 3 dana sam ipak bila jako sretna).
    dakle oba puta nisam znala, ali sam sumnjala kao i ostalih 20-ak puta kada sam htjela biti trudna pa mi je test bio negativan ili kada nisam htjela biti pa je opet bio negativan....ako me tko kuži
    Posljednje uređivanje od dorotea24 : 05.03.2010. at 19:00

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mi smo odmah znali da smo trudni bili smo potpuno sigurni. Ja sam se osjećala totalno drugačije i znala sam odmah za par dana poslije odnosa...znam da će sad neke od vas reći da je nemoguće, ali sve je moguće treba samo slušati svoje tijelo i sve će vam biti jasno

Elluna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pojma nisam imala.
    Mjesečnice su mi inače užasno neredovite, znala su i po 3 mjeseca proć da ne bih imala mjesečnicu,
    tako da mi to nije bio nikakav pokazatelj ničega..
    Postalo mi malo čudno prije tjedan dana što mi simptomi PMSa nikako ne prolaze (napuhnuta, stalno gladna, jede mi se slatko, nabrekle grudi...) pa sam kupila test u ljekarni i plusić poplavio prije nego sam se stigla i popiškiti do kraja
    A danas sam otišla u laboratorij na ß-hCG i došao rezultat = 120606.
    Dakle, trudna sam otprilike oko 2 mjeseca (barem smo tako moja pametnija polovica i ja izračunali )
    a svjesna sam toga 4 dana

Uvijek sam mislila da ću imati "taj feeling" i da "žena zna", no međutim, ništa od toga.
    Kompletno sam bezosjećajna

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Meni menstruacija nije niti dana zakasnila kada sam napravila test. A nisam ništa niti slutila niti imala simptome. Fore radi sam uronila test, otišla oprati suđe i kada sam se vratila po čašu s testom samo što nisam pala u nesvjest. A 1000 puta prije toga sam imala feeling da će nešto biti a ono ništa.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Prvi put nisam imala pojma. Nakon par prethodnih razočaranja, odbijala sam napraviti test, čak i kad mi je opasno kasnila i kad sam imala sve simptome.
    Drugi put... kao da mi je netko šapuno. Toga jutra sam ustala s pomisli "ja sam trudna" i nije me puštala ta misao sve dok nisam napravila test. Prije pojave ikakvih simptoma, prije očekivane m. Crta je bila jedva vidljiva, ali jednostavno sam znala. Nevjerojatan osjećaj.
    Treći put... znala sam, iako se nisam usudila to izgovoriti naglas. Nakon 2 neg. testa otišla sam na uzv, koji je također pokazao da "nisam trudna". Treći test na moj rođendan potvrdio je ono što sam "znala".... i od prvog trena sam znala da je dečko.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jao ja kad se sjetim sada ove trudnoće...
    Kako nije bila planirana i meni ni u peti nije bilo da bi ja možda bila trudna.
    Sjećam se metalnog okusa u ustima i kako mi se užasno puno piškilo i još svašat nešto, a ja cijelo vrijeme govorim i u sebi i na glas. "Da sto posto nisam sigurna da nisam trudna, pomislila bih da jesam nakon ovakvih simptoma" I ja sam stvarno, ali stvarno bila uvjerena da je nemoguće da jesam! I sada sama sebi ne mogu vjerovati kak se čovjek može peravariti. I biti u krivu!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 22.03.2010. at 15:33

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •