ja sam znala zbog čudnog okusa u ustima (metalnog), tako mi je bilo cijelu prošlu T
i na 11 dpo u kasnim vecernjim satima LH trakica i test za T pozitivni![]()
ja sam znala zbog čudnog okusa u ustima (metalnog), tako mi je bilo cijelu prošlu T
i na 11 dpo u kasnim vecernjim satima LH trakica i test za T pozitivni![]()
Da oba puta sam imala intezivan osjećaj da sam trudna. Od konkretnih simptoma, ovaj put (sad sam u 14-tom tjednu) osjetila sam pucketanje u stomaku i bolne grudi. Ali taj unutarnji osjećaj me toliko uzmeniravao da sam na kraju izjurila s posla do ljekarne i u wc-u od firme napravila test
. Srećom niko me nije vidio da ulazim u kabinu s plastičnom čašom
)). Oba puta prošlo je nekih 30-tak dana od zadnje menstruacije što u mom slučaju nije nužno kašnjenje jer mi ciklus zna biti i preko 30 dana.
Znala sam..ne po nikakvim simptomima jer je i bilo prerano da ih bude već me baš taj neki ludi feeling preplavio...A m.mi je kasnila samo jedan dan.. Nikada mi se to prije nije desilo, ono kasni ti,pa briješ, maybe yes-maybe no..ovo je bilo baš nešto iz "dubine"...
Toliko me nabrijao taj feeling da sam u to nedjeljno kišno popodne jurcala tražeći dežurnu ljekarnu da kupim test...i da..to je bilo to![]()
Prvi puta klasika, izostala menstruacija, napravila test i bingo. Drugi puta sam željela i znala prije testa, a on je bio samo potvrda. Treći put nije mi bilo niti na kraj pameti. U 16-tom tjednu osjetila sam leptiriće, odjurila u apoteku i to je bilo to. Ja nikada nisam imala neke izražene simptome, nikada mučnine, treći put sam još dojila i ciklusi su bili svakakvi i to je to.
i ja sam odmah znala svaki put, unutar par dana od začeća. ne samo na "dubljoj" razini (100% sam bila sigurna), već i po sasvim fizičkim osjetima, čudnom osjećaju u donjem dijelu trbuha i grudima
meni odmah krvare desni tik nakon uspješne ovulacije, odnosno začeća. Ono, prilikom pranja ni ima malko krvi, i da taj metalni ukus. Prvi put nisam prepoznala znak, sljedeća dva sam bila sigurna.
Ja sam jako htjela pa sam i "znala", odmah tu noć... u trenutku je zasjala nova zvjezda na nebu. Ne šalim se, zaista je tako bilo.
Onda me razuvjerio test, koristila sam ga tek 10 dana poslije čina.
Onda me razuvjerila doktorica i čak mi htjela dati neke tablete za izazivanje menstruacije (da, zaboravila sam reći, kasnila mi je, a ja mislila da kasni tek tako) no kada sam došla za 2 tjedna ustanovljeno je da sam 5 tjedana trudna![]()
Ja sam očito teški antitalent :D Niti jedan put mi nije bilo ni u peti da sam trudna...samo sam s prvim pomalo sumnjala, ali ništa posebno.
S drugim- MM i ja na putu i ja mu kažem kako moram otići doktoru jer ne pamtim kad sam imala mengu i stvarno sam već zabrinuta. Ali ono ozbiljno zabrinuta! I on meni: Pa možda si trudna! A j a njemu:"S kim?!??!&(?*)/&%$$###" O_O
Rezultat- trudna s njim, a da se nismo pošteno ni vidjeli! :/
S trećim- završim na hitnoj zbog užasne boli u želucu. Doktor kaže-gastritis. I pita me kad sam zadnji put imala mengu da zna koje lijekove mi smije dati. Ja se mislim i mislim i mislim i ne mogu se sjetiti....pa prije jedno 2 mj. On i sestra se smijulje. Pa me pita dr.: Je li vas ikad mučio gastritis? A ja ko iz topa: Pa samo u drugoj trudnoći. A on i sestra prasnuli u smijeh. Ajme sramote....meni treće, a ko da mi je prvi put. Baš sam antitalent!
meni je danas 6 tjedan i još uvijek ne osjećam ništa....sad me to počela malo i brinut....![]()
Ja nisam imala pojima, cak sam bila i na nekoliko festa, popila malo (poslje sam se grizla zbog toga, ali kaj mogu, fakat nisam znala). Skuzila sam kaj bi moglo biti tek kad mi je pocelo biti zlo svaki dan. Test nisam ni radila (najbliza ljekarna i nije tako blizu pa mi se nije dalo ici do tamo), isla sam odmah ginekologici, ionako sam planirala ici na papu.
Ja sam znala jer su mi odmah počele mučnine, i prije nego mi je kasnila M.
Uopće se nemoj brinuti. Svi smo različiti, neki prođu kroz trudnoću kao da to nije ništa. Inače, kad sam ležala u bolnici nakon prvog poroda upoznala sam ženu od nekih 40tak i nešto godina koja je ležala na susjednom krevetu i koja mi je ispričala kako je završila na hitnoj zbog jakih bolova i krvarenja, skoro žena umrla. I onda joj otkrili da je trudna već 34 tjedna
. Imala je placentu previu. Sve je završilo dobro, beba je bila ok. Žena tvrdi da nije imala pojma da je trudna, a ima 3 djece
. Nikom nije bilo jasno da nije osjećala pokrete djeteta u tako kasnoj trudnoći.
Ja nisam znala, ali sam bila jako optimistična i imala sam nekakav osjećaj...
U prvoj T sam si mislila da pretjeruju one koje su rekle ''da su znale'' te mi je opravdanje bilo u tome što su željele T .........a, kad ono gle mene sada u drugoj
10-ak dana prije M osjećaj totalno čudan:bradavice me probadaju iz unutra , napetost u trbuhu , mokrenje , iscjedak i ''ono nešto'' !
Dan iza M napravim test - negativan , slijedeći dan opet - negativan !
Ja sam još uvijek 10000% uvjerena i čekam točno tjedan dana da ponovim ( i dalje govorim svima da sam T ) .
Toliko sam bila sigurna da sam otišla u ljekarnu i tražila test i prenatal.
Veli meni žena:gospođo,ne razumijem vas , hoćete jedno ili drugo?
Rekoh:ma oboje,da ne dolazim dva puta jer znam da je poz.
Naravno,napravila ga i bio je
E sada , mislim da su mi ova dva bila neg. jer sam ih radila sa onim ful jeftinim testovima (eBay) te očito nisu bili dobri.
Po uzv sve odgovara tom tjednu ,tako da mi je to jedino logično.
ovih dana mi je neka neobična mučnina doslovno mi se povraća,umor i ostalo..e sad jel moguće da doktorica predvidi trudnoću ili je možda super rano pa da nije vidjela jer neki dan sam bila na redovnom pregledu ...možda si umišljam ali muka mi je hehe
ja sam znala i 5 tjedana gnjavila dečka s pitanjem a šta ak sam trudna kaže on meni ma nisi. ja njemu jesam vidjet češ. e došo i taj peti tjedan posjet ginekologu kad više nisam mogla izdržat. prije odlaska sam se ja fino ispovračala. eto kažem ja njemu pa sad mi ni netreba gin kad znamo da sam trudna. naravno otišli smo.![]()
Posljednje uređivanje od mala ljutilica : 17.09.2010. at 20:15
Ja sam znala i ne jer mi je druga trudnoća već jednostavno jesam. Cijelo vrijeme sam govorila da znam da jesam sve dok nije došlo vrijeme da mi je izostala pa sam mogla testirat,i plus ko kuća..... A ono šta se meni još dešavalo je da sma osječala ko bebine pokrete. Na kraju sam saznala da je to jer sam ostala trudna 9 mj nakon poroda i maternica se još nije vratila u prvotni oblik pa se trzala iliti tak nekaj))
bok curke ja sam treči put trudna,znala sam odma,sedam dana prije menge napravim test roza crta samo meni vidljiva ali ja sto posto sigurna,opet napravim dva dana nakon kašnjenja nema crte al nema ni veze jer ja znam,evo sad kasni 12dana tek ču za pet dana na pregled