Imam recept, ali ga nikada nisam isprobala. Sadrži nutelu, a moj mlađi sin je alergičan na te stvari - dobije pravu urtikariju, tako da i ne dolazim u napast da isprobam, previše kemije:

Evo kako ide:


TORTA FERRERO ROCHER (mjera - šalica od oko 2 dl)

Biskvit:
2 šalice smeđeg šećera
1 šalica oštrog brašna
1 šalica glatkog brašna
1+ 1/2 žličica praška za pecivo
1+ 1/2 žličica sode bikarbone
3/4 šalice kakaa
2 jaja
1 šalica mlijeka
1/2 šalice ulja
2 žličice arome vanilije
1/2 šalice kipuće vode
U jednoj posudi pomiješati sve mokre (ali bez vode), a u drugoj sve suhe sastojke. Postupno dodavati mokre u suhe sastojke i miksati, a na kraju dodati kipuću vodu i pomiješati.

Premazati kalup maslacom i posuti krušnim mrvicama, uliti smjesu i peći 40 – 45 minuta na 180oC. Ohladiti postupno (ne vaditi iz pećnice, samo otvoriti vrata, da ne "sjedne").


Krema:
400 g nutelle
400 g mascarponea
250 g poprženih lješnjaka (pola samljeti na fino, a pola izrezati na grubo)
4 napolitanke od lješnjaka (mljevene)
Za kremu je potrebno pomiješati sve sastojke. Kreme ima dovoljno da se nadjene torta (biskvit prerezati na pola) i ukrasi cijela površina torte. Po želji posipati grubo nasjeckanim prženim lješnjacima