-
Plastika nakon epiziotomije, pomoć!!
ok kao što rekoh u naslovu
trrebam savjet i preporuku,
naime nakon drugog poroda i epiziotomije(e jesam budala trebala sam radije popucat nego dat idi... da me po drugi put totalno unakaze), sašila me jedna prilično krasna dokica za koju vjerujem da nije ni dvospolac a kamoli žensko, naravno da je to katasrofalno završilio jer sada poslije kontrole moj dok kaže da mi je nada u plastici,
jer je to sve u prilično lošem stanju, naime pucam svako malo,dapaće i pri sjedenju, bol je ružna ,ulaz je u komi(i ne mislim pri tome da sam i broj manje nego kao da sam rasturena i tak ostavljena, sori al konačno sam skupila hrabrosti o tome pisati
)
a odnose neželim ni spominjati :shock: .
Curke ko zna kome se upće uputiti na popravak, trebam pozitivna iskustva i ime pa makar na pm.
A u međuvremenu bi dobro došo i koji savjet kako to ublažiti, mislim pucanje zatezanje bol.
naprijed curke svaki savjet je dobrodošao.
-
kako si nakon godinu dana ? Jesi kaj riješila?
-
Naježila sam se kad sam vidjela ovaj stari post.
Znam da se kod nas od privatnika estetskim operacijama spolovila (i ženskog i muškog) bavi dr. Maletić iz Daruvara.
http://www.poliklinika-maletic.hr/es...spolovila.aspx
-
-
... zar ne postoji neko rješenje? Suživljavanje mi se baš ne čini zadovoljavajućim!?
-
čekajte malo, zar ne bi trebala plastika ići na teret HZZO ako je ugroženo zdravstveno stanje i normalne funkcije nekog organa.
Kinder u kojim slučajevima ide npr. plastika nosa na teret HZZO? Tko daje uputnicu ?
-
Ajme...
Jesi probala kantarionovo ulje? Meni je pomoglo zaraštavanju (imala sam puknuće 1. stupnja i 2 šava).
-
mislim da je ovo puno teži slučaj, njoj ne da nešto nije zaraslo, nego je krivo sašiveno pa je krivo zaraslo, pa sada naravno puca kod napora (jel' tako), krivog položaja, zatezanja itd. jer tkivo bi se htjelo vratiti u stari položaj.
-
Plavi aneo, da li ti se vratio ciklus? Ta je zona jako ovisna o estrogenu, ako još nemaš mengu ima ga premalo i lošija je opskrba krvlju pa rane slabije zarastaju.
Pitaj ginića da li bi ti pomogla estrogenska krema.
-
drage moje djevojčice hvala na potpori!!!
Hm, da vratio mi se ciklus već nakon dva mjeseca, rastezljivost sam vraćala sa bepantenom, jer je bilo jako iziritirano i upaljivo nakon što je zaraslo,
ma pričala sam ja sa ginićem, divan čovjek, rekao mi je da bi sve bilo lakše da su stavili još dva šava, ovako ulaz je zjapio pa je tako i sraso, mislim neznam kako izgleda iznutra, no biće da je dosta bilo povrijeđeno kada nemam još osjeta dodira u tom području, pa tako zaboli kad je kasno
Za sad nije tak strašno, pomalo se sve vratilo u nekekvu normalu, osim što to loše izgleda nemam osjeta i hm lako puca ...
mažem ja to redovito, jako pazim na higijenu i sl da se ne bi kompliciralo, nekek sam već to prihvatila....
Ma sad kad gledam iz dalje perspektive i "hladne glave", nije ni čudo da su to tak sbrljali, onak su me roštali po stolu spašavajući malu, naime meni su se oduzele noge, nisam se mogla ni pomaknuti, maloj su pali otkucaji i u panici su me okretali na stolu tak da je dr. počeo vikati
-pazimo da joj ne išćašimo kuk-, haha ,no valjda od svega tog ali i stolice... ta je rana bila ogromna ali i ne plava nego tamno ljubičasta nakon šivanja, no ipak bi bilo bolje da je dokica-edit to sašila onak kak to rade kirurzi a ne djeca-švelje tobe...jer kak je u jednom potezu bez vezanja svakog šava pošila takvu ranu -kad je jedan šav krenuo...(naime moram priznati da nikad nisam vidjela da liječnik koji je vidio kako se šiva rana nije vezao svaki šav, nego ono- rubim si lutkici haljinicu...)
No da, sad je dobro, no svejedno bi me interesiralo da li bi takva plastika i u kojem slučaju išla na teret hzzo-na koncu popravljaju brljotine njihovih vrlih dokića...
Probaću i kantarion znam da je on supać, samo se bojim da ne probije kojekud pa ono bude- mama sjela si u nešto-
-
ja mislim damora ići na teret HZZO.
Daj kontaktiraj forumašicu Kinder (otorinolaringolog), ona će ti znati reći kada npr. plastika nosa ide na teret HZZO. Mislim kakva je razlika između bilo kojeg organa, ako se može na teret HZZO ako ne funkcionira jedan, onda se može i za drugi. A tebi definitivno ne funkcionira kako treba.
-
ovo je koma, to bi morao pokriti hzzo (po zdravo seljačkoj logici, mojoj)
držim ti srećkice da to uspješno rješiš
-
Plavi aneo, ovo je zbilja koma priča. Možda bi to i moglo ići na teret HZZZO, moja sestra je prije par godina išla operirati nos, nakon što je preživjela gadnu prometnu nesreću. Operirao ju je dr. Stanec u Novoj bolnici u Dubravi na odjelu plastične kirurgije, na teret HZZO. Mislim da i na Šalati se to može raditi na teret HZZO.
Inače prije spomenuti dr. Maletić je moj bratić i mogu ga zaista preporučiti kao dobrog stručnjaka za operacije takve vrste. O tome mi je pričao još prije puno godina dok se u Hrvatskoj nije niti znalo za takve operacije. Osim toga on nije samo specijalist za est. kirurgiju već i za urologiju. Na pregled se možeš naručiti i u ZG kada dolazi jednom tjedno, pa čisto da tražiš njegovo mišljenje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma