Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 128 od 128

Tema: kako postupno odviknuti bebu od dojenja?

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

U ovome se potpuno slažem sa tobom
    Mučim ja i sebe a i nju jer vidim kako me gleda i vidi kako sam neodlučna.

Pomikaki napisala ;

Čak ni za njen psihički razvoj nije dobro da je dojiš a pri tom se toliko mučiš i dvojiš. Dojenje je za djecu nešto u čemu jako uživaju, ali tako veliko dijete već jako dobro razumije da se ti zbog toga osjećaš loše, i u maloj glavici se stvaraju suprotni osjećaji. To i sama sebi često govorim ako sam nervozna oko dojenja.[/QUOTE]
    Posljednje uređivanje od lasada : 17.06.2010. at 12:08

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam što bih vam odgovorila jer mi se srce slama na vaše odgovore u svezi lijekova.
    Sve znam i svega sam svjesna al i sada plačem dok čitam postove i jednostvano nemam kommentara.....
    Jako sam neodlučna, to dojenje je meni važno kao da će mi netko Laru uzeti (
    pa onda nemoj da ti je netko uzme ...ne kužim je li želiš ili ne prekinuti s dojenjem?!

Razmaženost je sad neka druga tema,al moglo bi bit histerije, deranja,vike,plača i poslije za posve druge teme ako joj dajete baš uvijek sve što poželi i kad poželi,al neću se miješat, svatko zna najbolje za svoje dijete,jedino što sva ta djeca žive u stvarnom svijetu u kojem ne može i nikad neće biti sve po njihovome.

sretno i drž se lasada!

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Bobica

Da ne brkamo pojmove u mojim gornjim postovima od prije 4-5 dana sam napisala da imam punu podršku i od MM i od svekrve i svekra i tu nema dvojbe.
    Sveki mi je samo prigovorila da bi mi bilo lakše da Lai nisam na svaki njezin kme kme gurala ciku stalno u usta.
    Sada bi to odvikavanje možda bilo lakše privesti kraju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jer je takva razmažena, dobije 100 % pažnju itd.
    mislila sam na ovaj dio...a što ako dobije bracu ili sestricu, ili mama nekad mora nešto obaviti, što prije shvati da je obožavate ali da se svijet ne vrti oko nje,da postoje i drugi ljudi sa svojim potrebama i željama, mislim da je to bolje za nju.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Bobica

Da ne brkamo pojmove u mojim gornjim postovima od prije 4-5 dana sam napisala da imam punu podršku i od MM i od svekrve i svekra i tu nema dvojbe.
    Sveki mi je samo prigovorila da bi mi bilo lakše da Lai nisam na svaki njezin kme kme gurala ciku stalno u usta.
    Sada bi to odvikavanje možda bilo lakše privesti kraju.
    ma znam to draga, ali nekako mi se čini kad Lara plače da svi navijaju za 'daj joj siku, da se ne muči' a to nije dobra podrška po mom mišljenju!

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Kod Lare ponekad pali ali ne svaki puta kad se u noći probudi da joj ja šapćem pava lala, noć je, svi pavaju, lalalalalalla, šššššššššššššš, i onda ona zaspi bez cikenja na kraju, možda da tako probaš da onda ne pije vodu.
    Ma Lara je jedinica i nas je 4 odraslih sa njom, i naravno da dobije punu pažnju i na to sam mislila.
    Ja ne radim osim što sam našla čišćenje na sat vremena svaki radni dan od 13:30 - 14:30 pa je Lara tada sa bakom i djedom.
    Još je na mene osjetljivija i baš prava curasta pa i traži pažnju.
    Tak da je u tom smislu mazasta a ne na način da joj kupujemo igračke ili slično.
    Da ne skrečem dalje sa teme.
    Hvala na podršci

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    pa onda nemoj da ti je netko uzme ...ne kužim je li želiš ili ne prekinuti s dojenjem?!

Razmaženost je sad neka druga tema,al moglo bi bit histerije, deranja,vike,plača i poslije za posve druge teme ako joj dajete baš uvijek sve što poželi i kad poželi,al neću se miješat, svatko zna najbolje za svoje dijete,jedino što sva ta djeca žive u stvarnom svijetu u kojem ne može i nikad neće biti sve po njihovome.

sretno i drž se lasada!

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Da Mellyca
    Ali mene srce boli kad čitam tvoj post da treba skupiti snage i pretrpiti Larine suze i plač o prekinuti najljepši dio njena i moga života "dojenje".
    Sad ne reče da sam pi..., ( isprike na izrazu), koliko sam emotivna i zločesta i ne slušam nikoga a prekinula bih dojenje.
    Ovaj tren pišem i plačem radi dojenja dok Lara spava sva sretna.
    Shvacam da ti je tesko, samo te opet u jednu ruku malo ne razumijem, trazis savjete ali nemas namjeru niti jedan poslusati jer si neodlucna. Ne zelim zvucati grubo, ali mislim da ti nitko od nas ovdje nemoze pomoci osim same tebe.

Kazes da zelis postupno Laru odviknuti od dojenja - to si pokusala i vidjela si da ne ide, pa neznam zasto to i dalje pokusavas. Kod tebe se ne radi o tome da zelis prekinuti dojenje iz nekog x razloga, nego su u pitanju lijekovi, za koje kazes da vidis da djeluju i na nju.
    I to sto ce prestati dojiti ne znaci da ces ju izgubiti, ona ce i dalje biti tu s tobom, i dalje moze nocu spavati s tobom u krevetu, preko dana cete se igrati, maziti, mozda cak jos i vise da joj pokazes da je mama i dalje uz nju iako vise ne cica.

Nisam prosla odvikavanje od dojenja, no koliko sam procitala od cura na forumu, vecina njih kazu da je najteza prva noc, a poslije ide vec lakse. Pokusaj si to tako staviti u glavu, izgurajte te prve dvije tri noci, dogovori se sa ukucanima da ti pomognu, ali kada krenete budite dosljedni i izdrzite do kraja. Ili ako ne jednostavno odustani od svega i daj djetetu da doji, nemoj se pilati i plakati radi toga, jer joj time jos gore radis. Ona ce osjetiti da je mama tuzna svaki put kada ona trazi cicu i da place. No pri tome budi svjesna da su tu i lijekovi, i to sto kazes da nema studija o njihovoj stetnosti ne znaci i da stvarno nisu stetne za nju.

Znam da je tesko, no sada moras biti jaka i donijeti odluku koja je najbolja za tvoje dijete.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Bobica,

Pogodila si
    I tu je problem jer nitko od nas nije dovoljno jak da mene toliko podrži pa da ja na kraju ne pokleknem već posvađamo i Lara na kraju dobije ciku.

Lili75 ;
    Za sada ne planiramo drugo dijete jer ne možemo financijski.
    MM sam radi, imamo kredit jer od njega i živimo, a pord nas žive njegovi roditelji koji imaju samo 1.200 kuna primanja i ne zaposleni su i bolesni pa su tu i duple režije.
    Puno nam pomažu oko Lare i baka kuha za sve a kako je asmatičar i kad ne može jaskuham.
    Slažemo se super.
    Jedino za koju godinu a tad će Lara biti već velika curica ako se ja zaposlim ilikad nam 2017.g. istekne kredit tada ćemo možda ići na još jedno dijete al vidjet ćemo.

Citiraj Bobica prvotno napisa Vidi poruku
    ma znam to draga, ali nekako mi se čini kad Lara plače da svi navijaju za 'daj joj siku, da se ne muči' a to nije dobra podrška po mom mišljenju!

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne postoje podaci o štetnosti lijekova za trudnice i dojilje, jer, razumljivo, nitko ne provodi ispitivanja na trudnicama i dojiljama.
    lasada, ne znam više što bih ti rekla. Mislim da smo ti vrlo jasno rekle koliko mislimo da je opasno da svoju kćer dojiš pod takvim lijekovima. Žao mi je što plačeš, žao mi je što ne možeš podnijeti suze svog djeteta. Samo što, nažalost, mislim da su ti prioriteti pogrešne stvari. Na (veliku) štetu tvog djeteta i tebe.

Molim te, odgovori mi: da znaš da će tvoje dijete imati ozbiljnih zdravstvenih posljedica zbog toga što ne možeš istrpjeti njene suze kroz nekoliko dana, bi li i dalje ustrajala u dojenju?

Ponavljam, mislim da sam dovoljno jasno izrekla svoje mišljenje. Pazi, uzimaš lijekove, više ne želiš dojiti, umorna si, slomljena i nezadovoljna, a dojiš i dalje, samo da ne slušaš njen plač. I čini mi se da ćete dojiti unedogled, što bi bilo prekrasno da ne uzimaš lijekove. I da želiš dojiti i dalje.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mellyca;

U pravu si i ti.
    Mučim nas obje
    I mislim si a kad sam dojila ove dvije godine mogu još pa će mi možda još za godinu dana biti još lakše prestati dojiti a i Lara možda bolje razumijeti.
    Jedino ti lijekovi
    Ne znam vidjet ću kako će biti sad kroz ljeto, jer danju ne doji osim za ovo sada 1 spavanje, a vruće je pije vodu i jede voće pa i ne misli na ciku.
    Jedino mi je opet vratila već treću noć za redom 4-6 puta noćno dojenje.
    A kad ju nisam uopće dojila 36 sati i tata kad je spavao sa njom nije dojila jednom se budila i tada smo ju nosali, jedino se na mene ljutila i nije me htjela gledati a bila sam pored i srce mi se paralo i tada sam osjetila krivnju.
    Čak je i tati (MM ) rekla da ne voli ni njega.
    Vidjet ćemo, moram ići sada pospremiti po kući dok Lara spava pa se čitamo kad uzmognem opet.
    Hvala mame .
    Pusa

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ne volim te
    nisam ti prijatelj
    ti si bljak
    sve su to 'grube' riječi koje djeca govore a nemaju pojma što to znači!
    nemoj se zbog toga uzrujavati!

sretno!

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li netko pametan savjet kako ukinuti vodu noću?
    kako je stariji presao na AD s nekih 11mj, ja sam mu prvih par noci kad bi se probudio radila bocicu. onda mi se jednu noc nije dalo ustati, nego sam ga samo zagrlila i ususkala i nastavio je tako spavati. dakle, nije mu bila potrebna bocica, nego blizina i utjeha (i dan danas mu treba). mozda da je pokusate uzeti k sebi na krevet (ako ne spava s vama) i zagrliti je. ili, ako je ne zelite u krevetu, da je nekako samo smirite u kinderbetu bez bocice(iako je meni s oboje bilo lakse da su mi u krevetu, nece vjecno biti tako).

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

n.grace napisala;

Molim te, odgovori mi: da znaš da će tvoje dijete imati ozbiljnih zdravstvenih posljedica zbog toga što ne možeš istrpjeti njene suze kroz nekoliko dana, bi li i dalje ustrajala u dojenju?

Naravno, da nebih dojila i sada tako mislim.
    Ali uvijek postoji taj glupi ali.
    Ja to ne mogu sama.
    I kaže mi MM da ne pišem na forumu vama majkama gluposti jer mi nitko ne može pomoći jer sam neodlučna.
    Samo se na forumu natežemo i vi mi dajete savjete, ja čitam i plačem i sve je dalje isto.
    Mislila sam kao da ćete vi to mjesto mene odraditi i dati mi upute, ja ću upute slijediti i dojenju će biti kraj samo tako.
    A sad vidim da to neide tako lako, da Lara cvili jer hoće ciku itd, itd.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mellyca;

U pravu si i ti.
    Mučim nas obje
    Pusa
    Ma ne mucis ti mene niti ikoga drugog na ovom forumu, ali mucis sebe i svoju djevojcicu. I najvise radi nje i sebe moras donijeti sto prije odluku.
    Nadam se da ce vam ova noc dobro proci ...

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Jedina razlika je što je beba od prvog dana spavala u kinderbetu, e sad, da li je do toga, nemam pojma.
    (Ovo je "odgovor" na zadnju rečenicu štrumpf).
    I R. je od prvog dana spavao u svom krevetiću...iza svakog podoja bi ga vratila natrag, tako da kod nas nije bilo ni do toga.
    Od kad sam mu uvela večernji obrok, s nekih 10 mjeseci, cica mu više nije trebala ni za uspavljivanje.
    Rekla sam mu da više nema, da je pojeo sve mlijeko i on se s tim pomirio nakon 2 dana. Ipak trebalo mi je dosta snage da preživim ta 2 dana.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da ćemo mi ovaj tjedan izbaciti noćno dojenje. Ono večernje između kupanja i odlaska u krevet bih ja još neko vrijeme ostavila.
    Ne znam da li da s noćnim ukidam i jutarnje? Hoće li ju zbunjivati što u 5 sati ujutro nema cice a u 6 opet ima? Da pokušam s objašnjenjem "po mraku cica spava" (ako će biti zainteresirana za ikakva objašnjenja)? To jutarnje dojenje mi jako olakšava stvari kad ide u jaslice jer ju samo prikačim i obučem a da se ni ne probudi. U tome bi mogao biti problem - ona za to vrijeme spava i ako to gledam s njene starne, zaista nema razloga zašto sad smije a prije pola sata nije mogla dobiti...
    Posljednje uređivanje od Mrvna : 27.06.2010. at 22:14

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Samo da javim da Lara još doji po noći kad hoće (3-5 puta), ujutro kad se probudi, prije jednog dnevnog spavanja i navečer prije spavanja.
    Iznimka postoji kad ju nešto muči i kad ima fazu tad traži 1 ili 2 x dnevno i još dobije 2 puta po šalicu kozjeg mlijeka jer je na kravlje alergična.
    A prestanak dojenja još se niti ne nazire
    Ja više ne pijem tablete zomig za migrene ( moja odluka), već kad me uhvati legnem dok ne prođe toliko da mogu dalje sa Larom, a do tada se sa njom bave ostali ukučani.
    Zbog toga si planiram otići u Zagreb doktoru da mi namjesti "Atlas" profilaksa (vezano uz kralježnicu), ako ste čuli za to, da se pokušam riješiti tih nesnosnih migrena i zbog sebe i zbog ne pijenja tableta koje štite dojenju.
    Eto samo info od nas i pusa svima
    Posebno Apricot veliki pozdrav, pusa i velika hvala na savjetima i ostalim majkama
    Do čitanja
    Posljednje uređivanje od lasada : 09.07.2010. at 12:51

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

lasada nadam se da ćeš riješiti zdravstvene probleme. Pusa Lari

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala ti draga pomikaki

mamatobe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

lasada, poslala sam ti pitanjce na pp...

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ne znam da li da se javim tu ili na onu dobro-poznatu-temu "ne mogu više ne spavati". ja sad već ozbiljno razmišljam da prestanem s dojenjem. ne mogu. noćni podoji me ubijaju. šest mjeseci isključivog cicanja, plus tri mjeseca cicanja i postupnog uvođenja dohrane. ne nađem tu po forumu nekog tko je u ovo vrijeme odlučio prestati s dojenjem. valjda kad pređeš one sve krize, trebao bi bez po muke nastaviti. a ja ne mogu.

s druge strane, grozim se umjetnog mlijeka. kravlje neću bar do godine dana jer se ne usudim. grižnja savjest grozna. neodlučnost grozna. razdirem se. jučer i danas sam luda. dvije noći probdjela. stalno nacicavanje. bacanje po krevetu (spavamo skupa). pokušaji probijanja barikada u mraku po krevetu (tako zovemo kad krene rušiti jastuke kojim smo "zazidali" zone gdje ne smije). onda se prepucavam s mužem, koji uopće nije ni za šta kriv. on je krajnje strpljiv. kaže ako hoćeš - prekini, imaš moju podršku, ali ako možeš onda još probaj. i to me dotuče. isto kao što sam očekivala (i dobila) potporu da isključivo dojimo, sada nekako očekujem potporu da prestanemo dojiti. a to baš nemam. daje on to, ali osjetim da bi volio da ipak još malo, "no, ako mi je već TOLIKO teško, ok". kao da već sama nisam dovoljno neodlučna. "ako možeš probaj". pa mogla bih, ali po koju cijenu. tako da ujutro teturam sat-dva. da mi do 12h glava bude kao bundeva. poslijepodne počinjem polako dolaziti sebi. užas. loše se osjećam. bude 2-3 dana ok da izdržim noć, a onda dođe udarna noć-dvije koja me baci na koljena. na sreću, sin vedar i veseo, odmoran, pun elana, jak, hiperaktivan, smije se stalno.

samo da nema tih noćnih podoja, ne mogu... početi ću raditi za mjesec dana, u ovakvom stanju to je aposlunto nemoguće. budimo se svakih sat-dva noću. nekad par minuta, nekad 10 minuta. nekad ne mogu uopće više zaspati nakon podoja. obično kad oko 5h cica, on zaspe, ja više ne mogu zaspati. a ne mogu gledati od umora. g-r-o-z-n-o.

da li postoji šansa da bebica spava malo duže? da mu dam kasniji obrok tako nešto? očajna sam, stvarno... i sad dok ovo pišem sam se rasplakala... muka mi je od umora, muž me ne može ovakvu gledati, znam bit nervozna ili plačem od umora... dajem mu uvijek na zahtjev i kad je gladno i kad bi se mazio i kad treba utjehu, uvijek sam na raspolaganju, ali sad sam već na rubu... samo da malo odspavam...

da li je netko probao da preko dana sisa, a za samo za noć mu da bočicu s umjetnim mlijekom? da li bih tako potpuno izgubila mlijeko? da li bebe preko noći zaista papaju ili im treba samo maženje? inače, uspjeli smo i da mu dudu ne damo, stvarno mislim da smo bili dosta disciplinirani što se tiče tih nekih stvari što i Rode preporučavaju...

oprostite na zbrkanosti posta, ali toliko se slabo osjećam...

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

prije svega , vjerujem da ti nije lako. i moja se mala budi svakih 2,5 sata, ima i dudu (što baš i ne pomaže jer ona hoće 'siki', možda bi tvog zavaralo?), ali ja s njom odspavam popodne tako da što se odmornosti tiče, ne mogu se baš požaliti.

ipak, smeta mi. voljela bih da i ona odspava malo duži komad... e sad, da me to baca u očaj koliko i tebe, vjerojatno bih povukla 'radikalne' mjere. po iskustvu drugih, ne bih joj jednostavno noću dala. koji su probali kažu da su dvije- tri noći kritične, a nakon toga bebe spavaju.

ako hoćeš blažu verziju, probaj pročitati od E. Pantley 'The no-cry sleep solution' ili 'Kako uspavati dijete bez plakanja'. ima na netu linkova za skidanje knjige (na eng., za hrv. ne znam). uglavnom, postupno naučiti dijete da samo zaspi, bez dojenja i onda kad se i noću probudi bi se trebalo znati samo uspavati.

mislim da bi to bio ok kompromis- ne bi prestala dojiti, a i spavali biste noću.

sretno!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

a da je TM preuzme jedan dio noci, onaj koji oboma odgovara, da odspavas?
    i ne mora bas svaku noc, pronadjite neki svoj ritam

meni je u krizi (spavala sam 4 sata dnevno, ostatak noci dojila sjedeci u krevetu i jos radila puno radno vrijeme) pomoglo to sto bi MM svakih 2 tjedna jedno popodne zabavio curicu na 2 sata da ja odspavam i odmorim ledja
    bilo bi mi bolje da je to mogao svaki tjedan ili cesce ili duze ... ali i tako je bilo OK i mogla sam nekako funkcionirati

mozda i vi pronadjete neki svoj nacin

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

cure, hvala na potpori.

grozno me peče savjest zbog toga što ozbiljno razmišljam prestati s dojenjem. s druge strane, ovako umorna, bezvoljna, nervozna, kakva sam zadnjih dana zbilja nikome ne koristim. sinoć sam dugo razgovarala s kumom, koja je isto odana dojenju, a i zna što znači ne spavati pa mi je rekla da probam napraviti eksperiment. da mu dam jači obrok prije spavanja. pa ako zaspi i ne bude se budio par sati to znači da je prije bio problem gladi zašto se budio češće. a ako se unatoč jačem obroku probudi, e onda je do maženja. uglavnom, okupali mi naše dijete, papalo ful, šokirali se da je uopće mogao toliko još jesti, s obzirom da mu je zadnji obrok bio oko 18h. cicao. zaspao. ne može biti sitiji. još mislila pozlit će mu od toliko klope. nije prošlo sat vremena kako je zaspao (i ja skupa s njim), evo ti njega. kmee, kmeee. pokušavam s dudom (nova fora), ništa. pokušavam s bočicom vode - ništa. pokušavam s tihim šaptanjem - ništa. sve glasnije protestira i slatko zatvorenih oka nasrće na cicu i u polumraku me traži. kao da mi hoće reći "ma šta mama kompliciraš, daš mi cicu i brzo smo gotovi!". dam cicu - umiri se za par minuta. ne mogu reći "zaspe" jer nisam ni sigurna da se ful probudio u svemu tome. to je bilo u 23h. ista stvar u 1, 2:30, 5 i iza 6 više nije bilo spavanja jer se stalno bacakao.

no, danas je MM bio doma pa sam od 7-9 spavala kao mrtva. što ne znači da nisam napeta cijeli dan.

zapravo sam šokirana. ja sam bila uvjerena da beba po noći cica zato što je gladna! eto, čovjek uči dok je živ (i dok doji). za mene je ovo neviđen šok... do jučer sam bila uvjerena da dojene bebe ne mogu prespavati noć, za razliku od onih na umjetnom mlijeku, zato što cicaju malo-po-malo... nemam pojma zapravo, ali sad sam tek zbrkana u glavi... mislila sam da moraju češće jesti jer manje količine cicaju, za razliku od onih na umjetnom mlijeku... kad ono...

zato hvala na ovom linku za uspavljivanje, čula sam za tu metodu, ali nisam mislila da se može primijeniti na malog sisača i to već na ovu našu situaciju. svakako ću pogledati. tj. odmah idem čitati. hvala...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Aiko da te utjesim, mozda i kod vas bude tako...i meni je znalo postati neizdrzivo jer od njenog rodjenja nisam posteno odspavala. Najgori su periodi kao i tebi kad se dijete budi svakih sat, najvise dva, i kad ne mozes natrag zaspati. I mi smo imali takve faze ALI bile su stvarno faze koje bi prosle taman kad sam plakala od muke i mislila da ne mogu vise izdrzati. Kasnije bi ih uvijek povezala s necim, selidbom, izbijanjem zubica...
    Mi nismo uspjeli ni s No cry ni s nikakvim drugim metodama tipa jaca vecera, ili da tata preuzme nocna budjenja, ona se jednostavno kad je u takvoj fazi budi vrlo cesto i pomaze samo cica. Jednostavno treba stisnut zube dok prodje (i ako ti tko moze uskociti pred jutro i po danu da si odmoris).

Ali vidim svjetlo na kraju tunela. Polaaaaaako ali stvarno polako primjecujem napredak otkad je starija (napunila 1g prije mjesec dana).

Drzi se, sto god odlucila (nije ni prestanak dojenja bezbolan zadatak).

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

kao i kod Charlie - kod nas nikakva jača večera nije upalila, E. Pantley ima dobre ideje ali nama ni to nije pomoglo - nacicavala se cijelu noć - već sam prestala brojiti i onda sam odlučila - ja više ne mogu ovako! nema cice po noći, cica spava! i kada bi me mala njuškica probudila gurkajući se prema cicama ja sam joj šaptala 'psst siki spava' ona se derala, nudila sam joj mlijeko**, vodu - ništa nije htjela, samo je cvilila i grebala prema cicama, ja sam ostala uporna i dugo sam je ljuljuškala, pjevala i uspavljivala i nekon nekoliko dana smo uspjele - prestala je tražiti!
    dnevne podoje smo ukidali tako da bi joj skratila vrijeme dojenja i objasnila da 'nema više mlijeka, siki je prazna' i opet bih joj ponudila mlijeko iz čaše! postupnim smanjivanjem broja i količine podoja smanjila se i laktacija tako da nije bilo problema sa punim grudima miljeka!
    tada smo imali 14 mjeseci! učinila bi to i ranije da sam morala ići raditi (ali ja sam na produženom porodiljnom zbog njege djeteta)

* *mi smo uveli kravlje mljeko u čokolinu, keksolinu i sličnim obrocima, najprije razrijeđeno a onda čisto iz tetrepaka i sve je OK, tako da i danas pije čisto kravlje mlijeko kao napitak ili uz pahuljice kao doručak!

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Charlie, hvala ti!

Imali smo dvije noći eksperiment, tata je s njim spavao i odlučili smo jaka večera u 21h + cica + vodica. Za sat vremena se probudio, mene nije bilo (druga soba), malo kmečkao i zaspao brzo. U 1h mu dala, kasnije se opet malo budio, ja ništa, tek u 5h. Obje noći smo, uz pomoć tate, izbacili te suvišne podoje kad se samo mazi. Međutim, kad sam noćas probala sama s njim, ajme... valjda da ne izgubi cicu kao prethodnih noći, nije se skidao s mene cijelu noć. Neće pustiti, cicu, nacicavanja po sat vremena, stalno uz mene, pa se budio često pa me tražio po krevetu, ajme... Ništa, sad kad MM bude išao na godišnji onda ćemo svi troje malo poraditi na tome. Treba tu više od dva dana.

Usput sam malo gledala tržište umjetnih mlijeka, tj. šta bi se dogodilo da prestanem dojiti... ajme, ne mogu, eto ne mogu... bolje i da se rušim s nogu nego da sad odustanem i još ovih par mjeseci do prve godine da mu moram davati umjetno mlijeko... a i, koliko vidim, pitanje je da li bi mi on spavao cijelu noć sve i da nema dojenja pa kako bih ga tek onda uspavala, ako ne bi bilo cice... Hoću reći, smogla sam snage da izdržim još malo...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a i, koliko vidim, pitanje je da li bi mi on spavao cijelu noć sve i da nema dojenja
    Moguće da ne bi. Bilo je i takvih primjera na forumu.

Nemoj prestajati kompletno dojiti zbog noćnih podoja, bolje nek bude s tatom po noći i odvojen od tebe nego da kompletno prekinete dojenje.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •