Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 128

Tema: kako postupno odviknuti bebu od dojenja?

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Super Apri,
    Hvala ti na savjetima i baš mi dobro dođe ovaj savjet pravljenja kučica od kartona. Sada su vručine i šetamo vani do maximalno 10 sati i neidemo van do 18 sati. Makar smo na visini od oko 700 metara nadmorske visine niti nas nezaobilaze vrućine. Igramo se svega i svačega i izmišljamo nove igre. Evo danas kad ja dođem sa posla idemo u bihać predvečer i tako kratimo vrijeme.
    Lara me danas ne traži od ujutro od 05:30 i sada pije kozje mlijeko pa kad joj se bude spavalo uskoro ipak će manje posisati dojku pa će se i manje proizvesti na to sam mislila
    Tako me vesele tvoje riječi da mi je odmah lakše.
    Mislim da ćemo tako nastaviti sa 3 x dojenjem, tj. samo pred spavanje / uspavljivanje a ona i više ne vuče toliko mlijeka već samo žvače i štipa me.
    Ali sad joj kažem da me boli kad me štipa pa ju moram često opominjati.
    Inače je sve za sada dobro.
    Papa puno voća u međuobrocima, a za ručak obavezno juhu, i povrće, mese malo manje voli ali pojede komadić ipak.
    Najdraže su joj blago začinjene salate tipa paradajz, krastavac pa to tamani.
    HI, HI, baš smo svi happy al ona to sve dobrano iskorištava, i našu ljubav prema njoj, baš je sva na mamu mazasta.
    A meni dok ovo pišem odmah naviru suze u oči.
    Ah joj, idem, čitamo se i dalje sutra ako ne bude nekih problema ranije.
    I jedno pitanje :
    Dal da par dana ostaim ova 3 x dojenja pred spavanje i kada ukinuti jedno.
    Danas je bilo u 05:30 dojenje pa spavanje do 08 i nije niti tražila ciku više.
    Uskoro će na spavanje pa ću je pokušati ununati ako će inzistirati ciku dat ću joj pa onda nevečer prije spavanja.
    Pozzdrav

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

To i mene zanima. Ali noćaš sam se vratila u krevet i začudo spavala je od 23 - 05:30 bez dojenja.
    Ako se neće buditi i tražiti ciku ostat ću sa njom u krevetu ako hoće odmah nakon jedne ću noći tatu vratiti da spava sa njom a ja ću joj samo dati ciku da je uspavam jer bez cike skroz spavanja kod nje nema.

Citiraj L&L0809 prvotno napisa Vidi poruku
    da se i mi ukljucimo u temu, meni bi puno znacilo da ukinemo nocna dojenja (sto znam da moze jer kad MM spva s njom u krevetu a ja na kaucu, spava cijelu noc bez cice). e sad me zanima sljedece: ako ce MM spavati s njom 2-3 noci bez budjenja i bez cicanja, jel se mogu ja nakon nekog vremena vratiti u krevet, a da ona ne trazi opet cicu. najvise me strah da ce je MM oduciti od cice u par dana, i da cu onda ja doci u krevet i opet sve ispocetka.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

A što je bilo ovo sada noćas :0 ?
    Legle smo sinoć u 22 sata i probudila se u 03 sata o dala sam joj ciku, zaspala je i drugo buđenje je bilo u 05 :45 i pocikila je okrenula se nazad na bok da će zaspati i nije prošla minuta i evo je opet nazad i traži.
    Pomislila sam nije joj dovoljno i dam joj i drugi puta da dosisa i okrene se pavati i opet počne cviliti bez suza i tražiti ciku.
    Uzaludno sam joj objašnjavala da nema više mlijeka i da mamu bubaju cike al ona i dalje cvili i plače pa smo odlučili tata i ja da nas troje ustanemo.
    Napravila sam joj neskvik od kozjeg mlijeka i neće piti ili zbog protesta ili jer nije gladna odnosno žedna.
    Sada tatu gnjavi na krevetu i cereka se a ja joj nisam dala da spava sa cikom u ustima i gotovo.
    Radije nećemo spavati.
    Joj mrzim kad ona mene cima pa na kraju mi nju cimamo.
    I što sada dalje i jesam li opet pogriješila jer sam rekla da ću joj dati 3 x dnevno prije spavanja.
    A bome smo i ja i tata umorni i trebalo bi nam još bar 2 sata sna ali sada više nema spavanja do 13-14 sati.
    Savjet neki apri što misliš ?
    Posljednje uređivanje od lasada : 11.06.2010. at 06:27

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne mislim skoro ništa

ali ne znam možeš li od dvogodišnje djevojčice očekivati da shvati kako si TI odlučila da će ona dojiti 3 puta dnevno
    možda će joj ipak trebati nešto više da se uspostavi takav režim.
    samo, to bi onda uvijek trebalo biti u isto vrijeme, uz istu rutinu.
    npr. prije spavanja, nakon buđenja i prije popodnevnog spavanja.
    i onda bi dijete znalo na čemu je.

ovako... jako je zbunjena.
    i ja bih cviljela da sam na njezinom mjestu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čuj, ja sam silom prilika preko noći odviknula 10-mjesečnog sina od dojenja (kad sam morala u bolnicu na čuvanje trudnoće). Sigurno mu je bilo teško (mm i danas o tome priča). Kak je bilo meni u ovom slučaju nije bitno. ALI trajalo je kratko, nekoliko dana... Čemu djetetu produživati agoniju? Ako više nema iz nekog razloga, vjerujem da je lakše otrpjeti prosvjede 3-4 dana nego razvlačiti priču na malo pomalo. Teško je nekom drugom dati savjet jer svatko od nas gleda priču iz svojih cipela, ali ako je za dobrobit djeteta bolje da se dojenje prekine - ja bih se odlučila za oštar rez.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni se čini da prvo mama treba odlučiti što želi.
    Da li želi postupno smanjiti ili totalno prekinuti i to hitno radi lijekova.
    Ovak mi je sve nekako na pola.
    Npr. doji po noći jednom smije, drugi puta ne. Kak da dijete sad tu razumije razloge?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

lasada, upravo sam se iz ovih razloga što ti cure navode i ja odlučila na potpun prekid dojenja. Imate lijep dojilački staž, a ono što je u cijeloj priči najbitnije je da bi ti željela prestati s dojenjem - zato mislim da bi zaista trebale prestati, a situacije koje sada opisuješ se čine kao bespotrebno natezanje.

Kao što ti već rekoh, nije jednostavno, i lijepo je da si imala i imaš podršku cijele obitelji, ali usudila bih se reći da malo pretjerujete u svojim reakcijama - što ni za koga nije dobro.

Naravno, nemam ništa protiv dojenja sve dok majka i dijete to žele, ali moraš donijeti odluku i biti u toj odluci dosljedan.

Sretno, kako god bilo!

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Stalno svi pričamo kako treba donijeti odluku i biti dosljedan.
    Sve ste mame u pravu i ja se sa svima vama slažem.
    Badava mi Lari pričamo kako mama nema više mlijeka a kad ide spavati ne može zaspati npr. kad je u pitanju noćno spavanje bez cike.
    Po danu kad ja idem raditi na sat vremena od 13:30- 14:30 ona mene čeka da dođem, da dobije ciku i da zaspi.
    Jedino kad je jako umorna pa ju baka tada uspije uspavati.
    A za noć se slažem, u 03 joj dam ciku a i 06 joj nedam, jer to onda više nije po mojoj odluci 3 x dnevno dojenje nego 4 ili 5 puta.
    Jednostavno joj ne mogu oduzeti skroz dojenje jer toliko cendra i plače histreično da niko od nas to ne može durati i onda popustim i dam joj a to je onda cimanje.
    Mene i tada muči prepunjenost dojki i makar se pomalo izdajam lovi me strah od komplikacija pa mi treba savjet.
    Tako je bilo od petka do utorka, tj. u gornjim mojim postovima kad Laru nisam dojila 36 uspješnih sati ja sam se tada 4 puta malko izdajala toliko da popusti napetost makar sam napipala one grozdiče / kanaliče kvrgave pune mlijeka.
    Sada toga više nema.
    Primjetila sam da pali kada Laru ne dojim puna 2 dana i kada svi ukučani kažemo mama nema mlijeka ali nakon dužeg vremena Lara počne svoj histeričan show.
    I dalje ne znam dal da nastavim i koliko dugo dana ili tjedana ovako sa dojenjem po noći i prije spavanja.
    Posljednje uređivanje od lasada : 11.06.2010. at 13:26

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lasada, ali ti njoj konstantno lažeš
    govoriš "mama nema mlijeka", pa onda ona plače, pa ti popustiš i daš joj.
    i - ima mlijeka!

ne možeš praviti budalu od djeteta, ma koliko ono bilo malo.
    ona time gubi povjerenje u tebe jer joj lažeš.

lijepo joj reci: imam mlijeka, ali ti ne dam.
    i gotovo.
    i neka se dere i neka histerizira.
    ne možete svi u kući biti toliko sebični da joj dajete kada vam paše i da joj ne dajete opet kada VAMA paše.
    ako dijete može trpjeti to cimanje i nedavanje, e pa i vas četvoro odraslih morate istrpjeti njezine suze.
    i tu je kraj priče.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da se i mi ukljucimo u temu, meni bi puno znacilo da ukinemo nocna dojenja (sto znam da moze jer kad MM spva s njom u krevetu a ja na kaucu, spava cijelu noc bez cice). e sad me zanima sljedece: ako ce MM spavati s njom 2-3 noci bez budjenja i bez cicanja, jel se mogu ja nakon nekog vremena vratiti u krevet, a da ona ne trazi opet cicu. najvise me strah da ce je MM oduciti od cice u par dana, i da cu onda ja doci u krevet i opet sve ispocetka.
    ja sam morala spavati mjesec dana odvojeno od zare i MM-a i tek tada me prestala tražiti po noći
    s marge je bilo potpuno drugačije, nisam se trebala micati iz kreveta, lijepo smo se dogovorile i od prve noći je funkcioniralo

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Apri,
    Ako sam dobro shvatila poruku, znači li to da ipak Lari kažem zaista da imam mlijeka i da joj nedam uopće više i to je kraj ?
    Jer sam ipak mislila to odvikavanje postupno ukinuti samo mi je teško jer nemam iskustva i ne znam kako i zato vas stalno masiram za savjete.
    Ili sam tebe Apricot toliko već iziritirala što mi je žao ako je tako, da mi to kažeš pa da svršimo sa tom pričom ?

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    lasada, ali ti njoj konstantno lažeš
    govoriš "mama nema mlijeka", pa onda ona plače, pa ti popustiš i daš joj.
    i - ima mlijeka!

ne možeš praviti budalu od djeteta, ma koliko ono bilo malo.
    ona time gubi povjerenje u tebe jer joj lažeš.

lijepo joj reci: imam mlijeka, ali ti ne dam.
    i gotovo.
    i neka se dere i neka histerizira.
    ne možete svi u kući biti toliko sebični da joj dajete kada vam paše i da joj ne dajete opet kada VAMA paše.
    ako dijete može trpjeti to cimanje i nedavanje, e pa i vas četvoro odraslih morate istrpjeti njezine suze.
    i tu je kraj priče.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

A ja imam toliko mlijeka da bi mogla dojiti još jedno dijete i to je moj najveći problem i tu trebam najveću pomoć pri konačnoj odluci.
    Jer neki dan ju nisam dojila upoće 36 sati i dojke su mi bile tvrde i pune mlijeka pa mi niti ručno izdajanje nije pomoglo, već me pomalo počele dojke boljeti i biti napete.
    Tu mi pomognite, onda ću ja moći lakše prestati dojiti.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ako ti ručno izdajanje ne pomaže, uzmi izdajalicu. Meni je puno pomogla, samo je važno izdojiti samo toliko da bol i napetost malo popusti.

Mislim da nitko nije iziritiran, nego ti samo dajemo podršku ukoliko si stvarno odlučila prestati dojiti, što se iz tvojih postova baš i ne može jasno shvatiti. Znam da ti grubo zvuči, ali moraš pretrpiti plač i neugodne reakcije svoje kćeri, koliko ti god lomile srce. Ponavljam, samo ukoliko si stvarno odlučila prestati dojiti. Ako imaš imalo dvojbi u vezi svoje odluke, još nije došlo vrijeme za prestanak dojenja.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma šta bi me iziritirala

nego iritiraš Laru.
    sada i ovdje odluči: hoćeš li i dalje dojiti ili prestaješ?

onda ću znati u kojem smjeru da ti pomognem.
    ne mogu ja odlučiti umjesto tebe, ne bi bilo fer.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Odlučila sam postepeno prestati dojiti Laru i to prije spavanja je dojiti i ako me traži noću.
    Sad možemo dalje na savjete
    Ipak je dojenje ostavilo puno emocija a Lara je tako dobra i slatka pa da idemo postepeno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

onda danju - ništa.
    nema.
    bez izuzetaka.

i bez izmotavanja "nema mlijeka" i slično.
    lijepo joj reci da ne želiš da danju doji jer imate jako puno toga za naptaviti i igrati se.
    i onda se potrudi izbjegavati mjesta na kojima inače doji, izbjegavajte dosadašnju rutinu. potrudite se da nema praznoga hoda, da se stalno nešto događa.
    pripremite stvari/igračke/zanimaciju koje voli i kada vidite da kreće u plač, odvucite joj pažnju.
    pokušajte pronaći neka dječja društva.

i lijepo joj reci da se doji samo u krevetu i to kad je mrak.
    pa danju izbjegavaj krevet koliko god možeš.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Dobro.
    Samo me zanima koliko dugo tako ?
    Sada trenutno spava i jednom dnevno zadnjih 2 mjeseca.
    Kad se probudi imam već pripremljenu kuhinju za nju gdje ona kuha sa mnom kavu i jelo, jer nije ručala pa čim ustane idemo pristaviti juhu u njenu kuhinju a onda i njoj staviti tanjur prave juhe, mesa i ostaloga da papa.
    Noćas mi je 2 puta budila i dala sam da pociki i to sad traje jedva 5 minuta i pusti i dalje spava, dobila je ujutro i sada prije spavanja dnevnoga, još će dobiti navečer prije spavanja.
    Danas oko 13:30 sam skuhala ručak i htjela da jede barem juhu koju sam fino ohladila od povrća je i ona se sjetila ciku dati i nije htjela juhu.
    Tako da sada spava tako bez ručka i čim se probudi idemo papati.
    Al kad se probudi treba joj 10 minuta da se razbudi pa ćemo za to vrijeme pristaviti da ona kuha sa igračkama ručak pa ići papati pravi ručak.
    Sve jede sama žlicom i vilicom i super cilja u usta.
    Stalno se igramo i tako da nam dobro ide to izbjegavanje dojenja.
    Jedini položaj kod nas za dojenje je ležeći i to u krevetu tak da me ne traži ako smo vani.
    Jedino kada idemo negdje a to je rijetko pa ju legnem na svoju ruku i pociki ali to smo radile do prije 2 mjeseca, sada više toga nema i ne traži.
    Pije vodu iz boce ako smo vani ili iz čaše kad smo u kući.
    Eto tako je kod nas.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj zarrin prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas identična stvar a isto smo stari kao i vi! ja već luda od tog noćnog "dva gutljaja povučem i onda opet za sat-dva". ja odlučila gurat dalje jer do 2 godine sigurno bi dojila a uopće ne znam kako bi samo izregulirala malo to noćno dojenje. ne mogu reći da mu fali bliskosti i maženja jer nas dva spavamo doslovno zagrljeni tak da nam bude vruće i jednom i drugom al se ne damo...uglavnom kako svesti na jedan-dva podoja po noći ako tko zna, pliz...
    Citiraj Mrvna prvotno napisa Vidi poruku
    čitam da se noćno dojenje najduže zadrži a ja bih baš njega pokušala izbaciti. Lucija se budi svaka dva sata, ponekad uzme samo par gutljaja i odmah nastavi spavati a neki put to i potraje. sad ima 17 mjeseci. iskustva, anyone?
    Nitko ništa ne zna ah krhko je znanje?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mrvna,
    ja sam nedavno svoj jednogodišnjaka odvikla od noćnog dojenja. Prve dvije noći je spavao sam s tatom, ali to po meni nije baš najbolja ideja, jer smo ga samo zbunili. Onda sam ja došla u krevet i nastao je kaos. Tu noć je jedva zaspao i to jecajući, nikad nije toliko plakao. Ali, izdržali smo, i već sljedeće noći je bilo samo malo negodovanja. Nudili smo mu vodu, nije htio piti, pa bismo ga samo nunali, tj. ja bih ga nunala jer tati nije htio ni prići. Prvi dan smo imali dojam da se malo ljuti na nas, ali opet, možda smo samo zabrijali jer ipak se radi o jednogodišnjaku.
    Sve skupa je trajalo 5 dana, a da nije bilo one gluposti s mojim spavanjem u drugoj sobi, trajalo bi 3 dana. Sad spava cijelu noć bez buđenja, osim jednog, nekih pola sata nakon što zaspe. Tada legnem s njim, on se nasloni na mene, malo ga mazim po trbuhu i on opet zaspe. To traje nekih 10ak minuta. Mislim da mu je san puno kvalitetniji nego prije. Prije bi se budio svako sat vremena, malo pocicao i nastavio spavati.

U našem slučaju odvajanje nije bilo pametna ideja, a i meni je bilo draže da, kad već plače, plače u mom naručju, tj. da na neki način zna da ga mama nije ostavila. Brzo je skužio što tražimo od njega. Trebalo je samo tu prvu noć izdržati. I biti dosljedan, to je po meni najvažnije.

Nadam se da sam pomogla i sretno!

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zaboravila sam napisati, moj sin još uvijek doji, kad sam doma doji na zahtjev, ukinuli smo samo noćno dojenje.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

lasada , koje tablete za migrenu piješ? Da li si sigurna da se smije dojiti uz te tablete?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nitko ništa ne zna ah krhko je znanje?
    već sam pisala i ovdje, a ima i cijeli topik o tome...

moje cure su prestale s nćnim dojenjem s 2.5 godine.
    sa zarom je bilo izuzetno teško, morala sam se maknuti na mjesec dana iz kreveta, dakle spavala sam u dnevnoj sobi dok je MM bio s njom.
    s margitom je bilo izuzetno lako, rekla sam joj da mi se ne da dojiti po noći i to je bilo to.

obje su najnormlanije nastavile dojiti po danu.
    također, kad su bile bolesne, i po noći i po danu su dojile koliko su htjele, i to ih ništa nije zbunjivalo. znale su da je tako samo kad su bolesne.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

evo i mene, već sam čitala i pisala na sličnoj temi (tips and tricks...) ali od onda se dosta toga promijenilo
    kako i sam naslov govori postupno - mi smo tako i radili. mislila sam da bi naglo odvajanje bio šok i za mene i za bubicu. i kako sad jučer je bilo , danas nema? svaka čast mamama koje su uspjela a iskreno žalim one koje su to morale zbog bolesti.

M ima 15 mjeseci i jedan partner u dojenju tj ja više ne može dojiti - iscrpljuju me noćna dojenja , luda sam, nervozna i neispavana! a to utječe i na moje dnevne aktivnosti. kako sam skužila noćna su dojenja najteža za ukinuti (nije pravilo)pa smo mi prvo izbacili dnevna - uz puno igre, zabave i ostale hrane. važno je reagirati 2 sekunde prije bebe. znači, osjetiti kada se mala napast približava prema siki i 'zaskočiti' je nečim drugim! jabukom, vodom, igračkom, slikovnicom, kolicima za šetnju....
    uskoro je M. prestala tražiti 'mnji-mnji' a i kada bi tražila ponudila bih joj vodu ili mlijeko iz čaše (pijemo kravlje)
    u početku je odbijala sa suzicama i krikom neeeee! ali ja sam ostala mirna i iako mislim da ne razumije riječi, razumjela je moj ton ' mama više nema mlijeka, sikice su se umorile, nudim ti mlijeko iz čaše, znaš da je i to fino' bljedo me gledala ali bi na kraju popustila! nudila sam joj razne čaše, ponekad i 'oooo imam nešto poooosebno za tebe' pa bi joj dala slamku! malo promjene je uvijek rezurtiralo prihvaćanjem. kao da razumije 'nešto poooseeebnooo' NIKADA nisam popustila suzicama - iako mi nije bilo lako, to znate i same - ali još bi teže bilo djetetu da je cimam.

onda su krenula noćna 'ukidanja'. najprije smo ukinuli uspavljivanje na siki - MM je nikako nije mogao uspavati - histerizirala je i tražila mama-mama, a drugih ukućana nemamo! onda smo čekali da je savlada umor tj išla je spavati kad vidim da je umorna , a ne kad ja mislim da bi ona trebala ići spavati. znači njen ritam sam lovila. i ja bi je uspavala češkanjem po glavi, uz muziku za noć (tomijeva zvijezda koja svjetli i svira). preko noći samo joj dala 2x ali ne 5 koliko je tražilai uspjelo je. kako? pričom 'sikice, spavaju, svi spavaju, spavaj i ti . . lalalal pjevušili smo i opet muzika i češkanje kao uvečer, iuspjelo je i to!
    nakon toga sam joj i po noći nudila vodu ili mlijeko umjesto 'mnji-mnji' i nije htjela - ali ja nisam dala sike nego sam opet pričala - i valjda sam pričom udavila jadno dijete pa je odustala. sada se budi jednom u noći, ponekad hoće malo vode i vidim da je stvarno žedna, ponekad se samo mazimo, ljuljamo, češkamo i spavamo dalje

ovim postepenim smanjivanjem se smanjila i laktacija tako da nije bilo prepunih grudi, curećeg mlijeka i slično! danas je već četvrti dan da uopće nije dobila sike, tražila je dva puta po danu ali ja se držim svoje priče po danu joj govorim kako nema mlijeka i nudim joj iz čaše a po noći šapćem kako sike spavaju i da bi trebala i ona spavati!
    ovo je trajalo tri mjeseca i samo upornost se isplatila.
    bubica i ja smo i dalje partneri u cmakanju i maženju, čak pokušavamo zadržati onu pozu dojenja u uspavljivanju i ona ponekad pođe rukom prema mojoj majici i traži 'mnji' ali ja je još više ljuljam i ljubim i šapnem joj kakva je situacija. i zato što je ona moj partner podržala je moju odluku i za to joj HVALA!

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Mrvna,
    ja sam nedavno svoj jednogodišnjaka odvikla od noćnog dojenja. Prije bi se budio svako sat vremena, malo pocicao i nastavio spavati.
    ovo cu pokusati. samo me zanima, pretpostavljam da se bar prvu noc, ako ne i svih 5 budio ovako kao kad je dojio (svakih sat vremena). sto si onda ti napravila? jer moja kad se probudi po noci trazi cicu, skida mi potkosulju, grcevito hvata, otvara usta...kako da umirim dijete po noci? sto si ti radila? moja cak i kad je nosim place (ako ne dam cicu). a nije mi neko rjesenje da ona urla jer ce to probuditi starijeg. dakle, kako si ti umirila dijete, da ne place, ne mora odmah zaspati, samo da ne urla?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

L&L, tebi to možda neće uspjeti. nisu sva djeca jednaka i ne reagiraju jednako.
    meni to sa starijom kćeri ne bi nikako uspjelo, ona je histerično vrištala ako joj nisam dala cicu, nisam ju mnogla smiriti apsolutno ni na koji način, onaj tko to nije doživio ne može shvatiti.
    i zato sam se morala maknuti na mjesec dana iz kreveta.

s mlađom, druga priča.

ne vrijede svi savjeti za svako dijete

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    L&L, tebi to možda neće uspjeti.
    ma, imas pravo, sada kad s odmakom malo razmisljam, shvatila sam da cu pustiti neka stvari idu svojim tokom, necu je od nicega jos odvikavati jer nije jos katastrofalno (postoje lose i malo manje lose noci ) a kako sam do 9mj (mozda i duze) doma, pustit ce je nek se nacicava dok ne nadjem posao(a mozda u medjuvremenu i sama prestane). no, to ne znaci da necu doci u napast i u trenutku velike nevolje i deprivacije sna opet otvoriti ovaj topic

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Probala sam ga puno puta odviknut od noćnog dojenje (potpuno je prestao s 20 mj), ali mi nikad nije uspjelo. Već od nekih 14-15 mjeseci je rijetko, ponekad nikako tražio po danu, ali po noći svakih sat-sat ipo. Bila sam na rubu snaga, nisam htjela prestat, ali nisam više mogla. Na kraju sam mu rekla da više nema, da je sve pojeo... prvu je noć vrištao (srce mi se paralo, ali MM je rekao ili mu daj odma ili nemoj dat, a ne da plače, a na kraju mu isto daš), drugu noć je plakao upola manje, a treću je prespavao (do tada nikad nije prespavao noć).
    Moje je mišljenje da oni ne mogu razumjet naša očekivanja...možeš po danu, ali po noći ne možeš.
    Možda nekome uspije i odvojit dnevno dojenje od noćnog, ali kod nas je upalilo samo sve ili ništa.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moja draga prijateljica ima iskustvo dojenja takvo da je bebica jela skoro pa "na sat" - takavi su joj bili zahtjevi (bebini), mama joj nije ograničavala. Po noći je imala 3 obroka, pa 2, pa uskoro niti jedan i spavala ko top cijelu noć.
    Jedina razlika je što je beba od prvog dana spavala u kinderbetu, e sad, da li je do toga, nemam pojma.
    (Ovo je "odgovor" na zadnju rečenicu štrumpf).
    Posljednje uređivanje od Anemona : 16.06.2010. at 07:46

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma, imas pravo, sada kad s odmakom malo razmisljam, shvatila sam da cu pustiti neka stvari idu svojim tokom, necu je od nicega jos odvikavati jer nije jos katastrofalno (postoje lose i malo manje lose noci ) a kako sam do 9mj (mozda i duze) doma, pustit ce je nek se nacicava dok ne nadjem posao(a mozda u medjuvremenu i sama prestane). no, to ne znaci da necu doci u napast i u trenutku velike nevolje i deprivacije sna opet otvoriti ovaj topic
    meni je s obje kćeri prekipilo s 2,5 godine
    do onda je bilo ovako kao tebi, pa bi, pa ne bi, pa ovo, pa ono, pa plače, pa bolji dani, pa lošiji dani
    ali kad ti prekipi, onda to i uspiješ

štrumpf, naravno da se može odvojiti noćno od dnevnog, moje obje kćeri su dakle prestale dojiti po noći s 2,5 godine, starija je nastavila dojiti po danu do 4,5 godine, a mlađa sad ima 3 godine i 3 mjeseca te i dalje doji po danu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja ne mogu mm-u prepustiti da L urla svaka dva sata noćima dok sam ja u drugoj sobi jer čovjek ima prezahtjevan i odgovoran posao da bi si mogao dopustiti da na posao dođe neispavan. Znači, sve je na meni. Isto kao i kod L&L, moje dijete uuuuuuurlaaaaaa ko sivonja, nikakva objašnjenja uopće ne uzima u obzir - u tom trenutku ona hoće svoju bogomdanu cicu i to što ja pritom trabunjam o nekoj uspavanoj cici njoj apsolutni ništa ne znači. Glupo mi je zamijeniti jedno ponašanje (dojenje) drugim koje će biti jednako neodgovarajuće (noskanje ili neka druga ekstravagancija). Da ju ignoriram? U stilu, pokušavam podragati i održati fizički kontakt (odguruje mi ruku), pričam (iako se toliko dere da ništa ne čuje pa ne znam kome pričam), pjevam (haha. ha.)...? Što ste vi radile u tim trenucima? Uzmite u obzir i da ako joj moje riječi uspiju doći do uha ona nema ni 2 ni 3 godine. Pretjerane govorancije nisu za malce.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja ne mogu mm-u prepustiti da L urla svaka dva sata noćima dok sam ja u drugoj sobi jer čovjek ima prezahtjevan i odgovoran posao da bi si mogao dopustiti da na posao dođe neispavan. Znači, sve je na meni. Isto kao i kod L&L, moje dijete uuuuuuurlaaaaaa ko sivonja, nikakva objašnjenja uopće ne uzima u obzir - u tom trenutku ona hoće svoju bogomdanu cicu i to što ja pritom trabunjam o nekoj uspavanoj cici njoj apsolutni ništa ne znači. Glupo mi je zamijeniti jedno ponašanje (dojenje) drugim koje će biti jednako neodgovarajuće (noskanje ili neka druga ekstravagancija). Da ju ignoriram? U stilu, pokušavam podragati i održati fizički kontakt (odguruje mi ruku), pričam (iako se toliko dere da ništa ne čuje pa ne znam kome pričam), pjevam (haha. ha.)...? Što ste vi radile u tim trenucima? Uzmite u obzir i da ako joj moje riječi uspiju doći do uha ona nema ni 2 ni 3 godine. Pretjerane govorancije nisu za malce.
    tako je i kod nas bilo, urlanje, tata ne dolazi u obzir - znači nas dvije same sa svojom 'mukom'
    ja sma uporno pjevala pričala i gnjavila malu sa svojim pričama - ona stvarno ne razumije (15,mjeseci) ali kao da je razumjela ton glasa - morala sam biti glasna da nadglasam urlanje a opet mirna da joj danm do znanja da je sve u redu!
    ne znam kako smo uspjele ali trajalo je mjesecima!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isto kao i kod L&L, moje dijete uuuuuuurlaaaaaa ko sivonja, nikakva objašnjenja uopće ne uzima u obzir - u tom trenutku ona hoće svoju bogomdanu cicu
    pa i zara je bila takva, ja jako dobro znam kako to izgleda
    ali s tatom je prvu noć plakala, drugu noć nešto malo jecala, a treću noć nadalje bez suza spavala u komadu (osim kad sam se ja pokušala vratiti u krevet, onda se opet budila i plakala i tražila cicu)
    jeste li uopće probali na dvije-tri noći da vidite jel bi možda mogli

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mi smo odmah odustali od tatine pomoći jer on nije mogao slušati kako tatina maza plače!
    puno tata je takvih - teško im je kad kćer tuli - dali bi joj svoju siku samo da ne slušaju kako plače!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bome moj nije imao pravo glasa LOL
    one sekunde kad sam stvarno i ozbiljno odlučila da noćno dojenje mora prestati, dobio je zadatak.
    ako ja 2,5 godine mogu (ne)spavati na utrnulom boku jer je djetetu cica u ustima cijelu noć, onda i on može slušati plač 1 ili 2 noći

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

one sekunde kad sam stvarno i ozbiljno odlučila da noćno dojenje mora prestati, dobio je zadatak.
    ako ja 2,5 godine mogu (ne)spavati na utrnulom boku jer je djetetu cica u ustima cijelu noć, onda i on može slušati plač 1 ili 2 noći
    ajme da, kako se brzo zaboravi taj utrnuli bok!
    sad se čak mogu i smijati tome a prošlo je tek 7dana!

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Slažem se.
    Kod nas je bilo sve ili ništa; smatram da dijete teško prihvaća da odjednom može/ne može dojiti danju/noću, nisam ih željela zbunjivati.
    Moje su od prvog dana spavale u kinderbetu, a noću su se stalno budile, tako da to u našem slučaju nije imalo nikakve veze.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

i ja isto radi toga ne mogu pustiti da place, jer se MM dize u 4 ujutro za posao, ali smo se zato dogovorili za ovo ljeto kada bude na godisnjem da cemo se baciti na posao i poksati izbaciti to nocno dojenje(ili barem smanjiti) i uspavljivanje na cici, dnevna bih htjela jos zadrzati.
    I vjerovatno ce biti tako da ce tata boriti se s malenom dok mama izlazi svaku noc sa frendicama (da nadoknadim malo ove zadnje dvije godine ),a on je ionako otporniji na njen plac nego ja, pa barem necu morati slusati u sobi do njeno urlanje i doci u napast da otrcim tamo i izbacim sisu

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi smo s odvikavanjem od noćnog dojenja počeli za vikend, prvih par noći su najgore, pa je bolje ako roditelji sutradan ne moraju na posao.
    Što se tiče "zamjene jednog ponašanja drugim", mogu samo ponoviti naš slučaj, s tim da je nova promjena da kad navečer zaspe, nema buđenja do ujutro (zadnja dva tjedna bi se probudio pola sata nakon uspavljivanja).
    Dakle, tu prvu noć kad je urlao od plača, ja bih ga privijala sebi da ga utješim, pjevušila sam mu, pričala, iako, ništa od svega toga mu nije bila utjeha, htjela sam da zna da je mama tu ali da od dojenja nema ništa. Tih prvih par noći bih za spavanje obukla dugačku zatvorenu majcu, htjela sam izbjeći izravan kontakt sa područjem oko grudi, jer sam nekako mislila da bi ga to još više razdražilo.
    Prvu noć je zaspao doslovno od umora, jecajući. Ali, budio se puno manje nego što se inače budio dok bi dojio. Drugu noć je bilo lakše, nije urlao, ali mu isto nije bilo lako zaspat kad bi se probudio. Opet bih ga mazila, pjevušila mu i slično. Treću noć je spavao bez buđenja (osim tog jednog koje sam već spomenula, pola sata nakon što zaspi). Otad, ako se probudi po noći, samo se nasloni na mene ili mm-a i jako mu paše da ga mazimo po trbuhu, ponekad mi čak uzme ruku i sam si njome mazi trbuh. Međutim, to se dogodi vrlo rijetko, nekad čak bez mog znanja, samo se probudim ured noći i vidim da mi spava s glavom na trbuhu. Tako da, kod nas nije došlo do te "zamjene ovisnosti".
    Možda i dob djeteta ima neke veze, jer vjerojatno dvogodišnjak će imati više upornosti da sprovede "svoju volju" nego jednogodišnjak.
    Moram napomenuti da meni samo noćno dojenje nije bio toliki problem. Moj problem je bio što, kad bih ga uspavala ne bih imala niti sat vremena za sebe (tj. za suđe, peglanje i sl.) jer bih stalno morala trčati uspavljivati dijete. Zato smo odlučili napraviti rez. I ja sam mislila da neće ići bez tate, a na kraju sam sav posao obavila sama (ne njegovom krivnjom, on je bio više nego spreman uključiti se, tako je jednostavno ispalo). Moram također naglasiti da sam (smo) presretna da smo uspjeli. Svi smo zadovoljniji sada.
    Posljednje uređivanje od betty blue : 16.06.2010. at 18:03

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pila sam do prije 2 mjeseca zomig koji mi nije baš pomagao a sada oijem zomig rapimelt koji su blister tabletice i otapaju se u ustima.
    Naravno da se ne preporuča dojenje ako piješ lijekove aki moje su migrene nesnosne već godinama makar imam tek 31 godinu., mada ne piše da se izlučuje u majčino mlijeko jer ne postoje nikakva istraživanja al ja sam sigurna da se izlučuju jer Lara mijenja ponašanje, tj. postaje agresivnija a to sigurno nije jer je mama bubana i jer mamu buba glava.

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    lasada , koje tablete za migrenu piješ? Da li si sigurna da se smije dojiti uz te tablete?

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I ispričavam se ostalim majkama što se nisam javljala 3 dana jer ni je Lara dobila 2 temperaturu malko se prehladila vani al sad je sve u redu.
    Neide nam odvikavanje, ova temperatura jer dovela do toga da Lara opet doji noću oko 4-6 puta od lijeganja do jutarnjeg ustajanja , jedino joj danju dajem ciku samo kad ide jednom spavati, ona zaspi a ja onda idem raditi na 1 sat a kad se vratim oko 15 sati baka joj već da i ručak.
    Mislim da to odvikavanje neće tako ići jer sam ja popustljiva na njene suze al ne one slatke već na one kreštave suze i kad se ona kida od plača.
    Al uglavnom skužila je da kad mama kaže da nema mlijeka nema.
    Jer me traži po danu a ja joj objašnjavam da moramo čekati spavanje jer treba doći mlijeko i cike se trebaju napuniti makar ona to slabo još kuži.
    Al moram joj nekako objasniti.
    Samo me štipa i ne želi prestati, mijesi sise kao mala mačka pa sam pomoslila dal je to njoj zanimacija ili joj stvarno ide bolje mlijeko kad mijesi po cikama ko mala maca ?
    I to bome boli dosta. Ko kad bi spužvu gnječila takav je filing, uffff.
    Ne znam kako će to dalje ići odvikavanje MM kaže i ostali ukučani da si damo vremena i polako.
    Pa kako bude. Ja sam samo htjela znati ide li to lako ili ne ?
    I dobila sam odgovor da nije lako i pokušali smo al je Lara takva mezimica da joj se sve dade i to cikenje će još uzeti maha

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

lako je njima govoriti da si date vremana i da treba polako!
    ti moraš odlučiti možeš li ili ne? ako ne možeš više trpiti grebanja, štipanja i miješenja - onda moraš izdurati vrištanja!
    nije ni lako ni jednostavno ali ja se kladim da bi moja obitelj, da ih samo jednom beba razvali po 'dekolteu' rekla ajmo na odvikavanje svi!!

vrijeme je da donesete odluku - što želite, što možete trpiti i da ti pomognu ili da te puste na miru koji dan da to odradiš sama!
    jer ako ti govoriš 'nema mlijeka' a sa vrata MM govori 'a daj joj malo da ne plače' to sve skupa nema smisla!

zamisli situaciju u dućanu - mama hoću čokoladu' mama kaže - namam novaca, dijete cvili , plače , dere se - hoćuuuu, daaaajjj, mamice vooolim te, daaaaj mi čokoldau! i mama kupi čokoladu - znači ipak ima novaca! - karikiram ali jasno ti je na što ciljam!
    klinac skuži da ako dovoljno dugo plače stiže čokolada! isto ti je i sa mlijekom! mali životinjski nagon - kako se izboriti za svoju siku!

klinci su jako prefrigani i još uvijek mi je misterij kako su tako pametni nisu pročitali ni jednu knjigu a musaju nas ko male žute, a mi čitamo knjige, savjetujemo se na forumima i ne možemo ih savladati! nije fer!

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa Vidi poruku
    Pila sam do prije 2 mjeseca zomig koji mi nije baš pomagao a sada oijem zomig rapimelt koji su blister tabletice i otapaju se u ustima.
    Naravno da se ne preporuča dojenje ako piješ lijekove aki moje su migrene nesnosne već godinama makar imam tek 31 godinu., mada ne piše da se izlučuje u majčino mlijeko jer ne postoje nikakva istraživanja al ja sam sigurna da se izlučuju jer Lara mijenja ponašanje, tj. postaje agresivnija a to sigurno nije jer je mama bubana i jer mamu buba glava.
    Mislim da bi ti ovo trebao biti dovoljno jak razlog potpuni prestanak dojenja, jer koliko god dojenje bilo dobro za dijete, trovanje djeteta lijekovima preko svog mlijeka ponistavas sve te dobrobiti. Bolje bi bilo pretrpiti par dana njenog placa zbog toga jer joj nedas cicu, nego ju dojiti i gledat kako joj se mijenja ponasanje radi lijekova koje pijes.

Vjerujem da je tesko, no mislim da treba skupit snage i odlucno odraditi to do kraja, pogotovo ako kazes da ove tablete nisu kompatibilne sa dojenjem.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Draga Bibice ,

Joooj, kako si me pročitala kao ovo sa čokoladom, tako i ja radim.
    Ne trpim njene suze i na kraju popustim i fakat će na kraju biti dojenja do dugo
    Ja sam pogriješila i zbog toga me moja svekrva šopta jer sam bila lijena Laru kad je bila beba od 9800 grama sa 9 mjeseci stavljati u kinderbed nakon cikenja.
    Od tada Lara spava sa mnom i svaki puta kad bi se u krevetu sjetila ili okrenula i sjetila se cike ja bih joj ciku gurnula u usta.
    I to joj je navika.
    To nisam napisala Apricot jer me sram što sam sama napravila od jedinog djeteta.
    I sad cvilim mjesecima i danima da me štipa, mjesi, neispavana sam itd.
    A još te tablete, ne trpim groznu bol i znam se ispovračati po 2 dana ležim i na kraju moram ili po injekciju ili poptit zomig za mirenu ne bi li se zbog djeteta povratila i došla k sebi i počela uopće i jesti išta.
    A naposljetku i Lara me gleda kad ležim i ljubi mi glavu da mamu ne buba.
    Jednostavno mi drage mame ovako i odgovara i ne odgovara jer sam jako neodlučna.
    Lara koristi svaku priliku da joj dam ciku i gotovo.
    A sada pogotovo jer je cimanje urodilo plodom kako si i opisala al joj još uvijek objašnjavam da mama nema ovaj tren mlijeka.
    A li danas se probudila u 08 sati i sad dok ja vama pišem ona me traži ciku, a ja joj kažem da moramo čekati da dođe mlijeko i ona se dalje igra.
    Sve ide tako lijepo dok lari to čekanje jednom ne dojadi i počne cendrati a ja onda popustim i idemo u krevet jer dojimo isključimo ležeći.
    A onda mi je najgore štp pociki obje cike one budu mlohave, gotovo prazne da vise i onda ona ustane, znače ne zaspi već se ide dalje igrati.
    I onda tek za sat - sat i pol ide nazad spavati i onda zaista zaspi.
    Tako da ja ništa ne radim samo doslovce čekam kad će moja Lara reći kmnje daj ciku što i sama znam da ništa od toga što sam navela ne valja.
    Baš sam grozna i treba mi svaki savjet jer sam ne znam ni sama što napravila od svoga djeteta itoga se ne mogu riješiti.
    Evo, sad vi dajte svoj sud i pokoji daljnji savjet.
    A prije neki dan tj. tjedan dana kad sam na ovoj temi pisala da je gotovo i da ziher više ne dojim bila sam odlučna.
    To je bilo tada, sve dok nmakon 36 sati uspješnog ne dojenja moje cike nisu počele vrištati.
    I tada sam ja opet popustila i dala Lari ciku jer izdajanje nije pomoglo :0 ili dam ja mislila da ne pomaže jer su me počele boljeti unatoč izdajanju.
    Mame mi na ovome topicu nisu stigle odgovoriti što da radim dalje a i bila je večer pa sam ja našla spas u Lari i ponudila joj da pociki.
    Sve u svemu drage moje, ja ne znam više što da radim i kako da radim.
    Pomagajte molim vas.
    Jer sam ko prvačić, i sram me je što vam sve ovo sad o sebi pišem jer ne znam što bih.
    Evpo je plače i idem joj dati ciku.
    pozz

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Od moga zadnjeg posta prošlo je 15 minuta.
    Dala sam joj ciku i zaspala je, eto je spava.
    Prvo kad sam joj dala ciku zasplala je za 5 minuta, ja gurnem prst u kut u usta i ona pusti ciku i spava, ja se ustanem iz kreveta i ona počinje plakati.
    Ja njoj ššššššššššššššššššššššššš šš pava Lala, ona joj bolje plače i kaže daj ciku dati mama, i vidim da nema spavanja legnem pored nje i dam joj ciku i sad je zaspala.
    Ne znam tako sam je naučila i tu nema diskusije ako nju pitate.
    Sad zna taktiku za dobiti ciku makar uspijevam kroz dan sa objašnjavanjem da će dobiti navečer kad ide pavati.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

lasada, nisam znala da uzimaš lijekove protiv migrene (očito nisam dovoljno pažljivo pratila temu, ispričavam se).
    I ja se slažem da bi svakako trebala prestati dojiti - ja nisam željela popiti ni paracetamol kad bi me boljela glava dok sam dojila svoju djecu, a kamoli da bih dojila da sam pila takve lijekove.
    Molim te, nemoj se ljutiti, ali stvarno mislim da pretjeruješ oko Larinog plača.
    Što misliš, što će joj se dogoditi bude li nezadovoljna, dramila i vrištala nekoliko dana?
    Lara treba zdravu, zadovoljnu i naspavanu mamu, a ovakvim postupcima ćeš uništiti sebe i svoje zdravlje, koje je ionako narušeno.
    I stvarno mislim da je loše da dojiš i piješ lijekove, iako sam laik i o lijekovima gotovo ništa ne znam.
    Zašto joj ne kažeš da piješ lijekove i da više ne možeš dojiti?
    Mislim da su ovo preozbiljne stvari da bi se tako slamala na njene suze. U pitanju je zdravlje tvog djeteta i tebe.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

lasada, moje dijete isto nikad nije bilo u kinderbetu, i spava sa mnom, a takav je slučaj i s dobrim dijelom djece bar na ovom forumu, ali i šire. Dojenje je na takav način lakše za majku, a i djeca vole spavati u društvu, to im daje osjećaj sigurnosti koji im je potreban prvo vrijeme (a to prvo vrijeme je rastezljiv pojam).
    Sve je to sasvim u redu, osim lijekova. Ne razumijem se u to, pa ne znam točno koliko lijekovi koje si navela mogu štetiti djetetu. O tome se trebaš posavjetovati sa stručnim osobama. Ali ako ne bi smjela dojiti uz te lijekove, a ne možeš bez njih, moraš se skockati i biti odlučna. Dovoljno je velika da to možeš napraviti, dovoljno je velika i da može shvatiti, samo ti moraš biti jaka, jer je to za nju najbolje.
    Sjedni s tm-om, vidim da ti je on podrška i to je super. Dogovorite se o najboljoj mogućoj strategiji i o tome da nećete ni jedan ni drugi odustati.

Čak ni za njen psihički razvoj nije dobro da je dojiš a pri tom se toliko mučiš i dvojiš. Dojenje je za djecu nešto u čemu jako uživaju, ali tako veliko dijete već jako dobro razumije da se ti zbog toga osjećaš loše, i u maloj glavici se stvaraju suprotni osjećaji. To i sama sebi često govorim ako sam nervozna oko dojenja.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

za prepune grudi jedino je rješenje smanjiti broj podoja kako bi se i proizvodnja mlijeka smanjila

mi smo uspjeli tako što sam joj davala minimalno dojiti - znači prije totalnog reza ja bi umjesto 15minuta smanjila na 10minuta dojenja, pa onda na 5!
    koliko vidim Lara ima 2 godine , znači ima i drugih načina da utaži glad ili žeđ ali cika je nešto što ona voli i želi pa ako joj daš par minuta kraće neće biti neki problem - ako me razumiješ

ja sam davala svojoj dojiti samo skraćeno, u nekom trenu prekidala dojenje - rekla bi 'nema više mlijeka, vidiš kako su sike prazne. i ponudila bi joj vode ili mlijeka. ona je to naravno odbila ali je nekako bilo ok i nije me gnjavila za još sike!
    a time sam davala svom organizmu vremena da se prilagodi situaciji i manjoj proizvodnji mlijeka
    moraš znati da je to kod nas trajalo mjesecima - skraćeni podoji, manja proizvodnja mlijeka, ukicanje dnevnih podoja, smanjivanje broja noćnih i na kraju ukidanje noćnih!

i ja sam bila ljena mama koja nakon 68. noćnog podaoja nije vraćala dijete u kinderbet nego je ostalo kod mene u krevetu, sada nas dvije spavamo zajedno, tata se polako iselio u boravak a uskoro ću i ja za njim jer se damica širi po cijelom krevetu - pa šta?
    nama je to smiješno slatko i zabavno! i nećemo je 'izbaciti' dok nam ne zasmeta u 'bračnim obavezama'
    pusti sveki - nek si misli svoje! šuplje priče i prigovori ti neće pomoći!
    meni je tata nešto dobacio oko moje bubice - ali neku bedastoću pa sam ja rekla da ja nisam odgajala njegovo dijete pa ne mora ni on moje! ali to možeš reći svojima, svekijima je to već malo teže!
    vidim da ti okolina ne pomaže pa se bori sama!

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Da Mellyca
    Ali mene srce boli kad čitam tvoj post da treba skupiti snage i pretrpiti Larine suze i plač o prekinuti najljepši dio njena i moga života "dojenje".
    Sad ne reče da sam pi..., ( isprike na izrazu), koliko sam emotivna i zločesta i ne slušam nikoga a prekinula bih dojenje.
    Ovaj tren pišem i plačem radi dojenja dok Lara spava sva sretna.
    Svaki mjesec kad imam migrenu MM kaže da popijem tabletu jer me ne može više gledati kako se mučim ja prvo sebe pa onda i Lara me gleda takvu izmučenu, a onda opet kaže joj nevalja tabletu piti pa dojiti Laru a Lara se dere a mene toliko boli glava da plačem i onda joj dadem ciku pa imamo obje mir i ležimo obje tada.
    Tako mi je lakše makar opet plačem jer znam da sam joj opet naškodila a koliko to nitko ne zna jer ne postoje istraživanja koliko i na koji dio organizma tablete štete djeci kad majke doje.
    Čak mi doktori odbijaju davati injekcije kad dođem na hitnu da mi pomognu kad ponekad niti tableta ne pomogne kako su to jake migrene.
    Voljela bih Laru sama odvikavati postepeno ali ona kad mene vidi da ju pokušavam smiriti, i nunam ju i pjevam joj, i pričam joj da ima pričica u šumi, pa medo, pa maca vani, pa na livadi ima cvijeće koje Lara bere, pana nebu ima zvijezda, mjesec, sunce itd, itd, a njoj se spava, tada se ona dere, kida se od plača.
    I nema spavanja a mi živimo u zgradi i ne mogu slušati stalno niti ja noć i dan kako se Lara dere jer joj nedam ciku, jer je takva razmažena, dobije 100 % pažnju itd.
    Bez obzira na susjede jer se i njihova djeca i gore deru.
    Kroz dan kad spomene cikenje ja joj skrenem pažnju sa igračkom, ponudim joj šalicu mlijeka ako hoće, crtamo, kupila sam kolaž papir i nabavila velike kartonske kutije pa izrezujem životinje i cvjetiće pa lijepimo na kutije, svakako se igramo.
    Eto tako je kako sam opisala.
    Dok joj ne zagusti

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ne znam što bih vam odgovorila jer mi se srce slama na vaše odgovore u svezi lijekova.
    Sve znam i svega sam svjesna al i sada plačem dok čitam postove i jednostvano nemam kommentara.....
    Jako sam neodlučna, to dojenje je meni važno kao da će mi netko Laru uzeti (

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi ne dojimo noću od Leoninih 11-11,5 mj. mislila sam da će to bit nemoguća misija išlo je lakše nego što sam zamišljala bila sam odlučna i dosljedna u svojoj glavi,ma mogu reći da je zapravo ona sama na neki način ukinula noćno dojenje (al zato pije vodu hm,..),a sad s 13,5 mj dojimo ujutro i naveče. U principu ja ponudim,ona uzme,al čini mi se da bi L. mogla bez problema bez ta dva dojenja, ali ja ne želim ukidati ..

Samo hoću reći da spava dosta nemirno, komeša se i zna se dići ili sjesti,brzo ponovno zaspe,samo je se treba spustit u ležeći položaj,al svejedno se moramo dići nekoliko puta noću, zaključak: spavanje se nije poboljšalo.Najbolje mi je spavala do 6 mj.

Ima li netko pametan savjet kako ukinuti vodu noću?

lasada, sretno!!! nemam tako dugi staž pa ne znam kako sa starijim djetetom i odvikavanjem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •