Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Trebamo pomoc ...

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Trebamo pomoc ...

Malo sam zabrinuta pa idem podijeliti sa vama , mozda me smirite
    Danas mi Marla ,inace danas napunila mjesec, samo dojena beba , rodena 2940 , otpusa t. 2750 a prije dva dana na sistemackom 3830 ima muke sa stolicom. Imala je jednu jutros nakon nocnog spavanja i jos jednu nakon toga . Uredno jede ali se iz sna budi u placu , sva se zacrveni , vidno se muci sa stolicom . Kad ju podignem se brzo smiri . To se ponavlja i par puta za vrijeme spavanja . Kod zadnjeg hranjenja je dosta toga ispovracala . Danas je vise puta bljucnula ali ovo zadnje je bilo u mlazu . Nemam pojma sta da mislim i radim ? Molim pomoc

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Napredovanje je više nego dobro. Bravo!
    Uz ovakvo napredovanje vjerojatno je dobar broj i mokrih i uprljanih pelena.
    Trebalo bi biti najmanje 5-6 mokrih pelena i minimalno 3 pokakane, što nakon 6. tjedana ne mora biti tako, znači može i rjeđe.

Grčići su česta pojava kod malih beba.
    Da li je digneš da podrigne nakon podoja?

Ona je prvi mjesec lijepo napredovala.
    Ovo povraćanje mi se čini samo izbacivanje viška mlijeka, a ne problem.

Grčevi obično nestanu nakon trećeg mjeseca.
    Ako se smiri kada je podigneš, onda si našla odgovor na svoje pitanje.
    Mazi bebu, nosi i pomozi joj.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

za sada ništa, pričekaj da vidiš hoće li se epizoda sa povraćanjem ponoviti
    bljuckanje je normalno, dijete izbacuje višak
    ide li halapljivo na prsa, stavljaš li je na dojku u plaču
    osjetiš li da se naguta zraka, pa da joj to smeta

jesi li joj probala lagano masirati trbuščić ili barem staviti dlan na njega?
    kažeš da joj je lakše u uspravnom položaju, pokušaj je ne spuštati da čegne dok ne podrigne ili ne prdne

inače podrigivanje nije nužno, ali ako joj očito smeta, nije loše držati se tog "pravila"

kako ti se inače čini dijete?

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo danas se prica nastavlja . Nocas je dva puta bila dosta nervozna . Jutros je imala 2 puta stolicu , nocna pelena teska tonu . Sad je imala sat i nesto nervoze, nije dobro na cici a nije dobro ni kad ju uzmem gore . Tesko smo nalazili mir , sad nekako jedva zaspala.Ponudila sam joj drugu cicu , malo se umiri i krene negodovati . Inace do sad je znala bljucnuti ali ne kao zadnja dva dana . prije bi u miru pojela (iako se ima sa cime biriti od prvog dana jer mlijeko ide u slapvima) podignula bi ju i onda podrigne , pokaka se i sve super . Jutros u dva navrata je u mlazu izbacila mlijeko sa tim da je nervozna i puno puta trazila cicu , dudicu nema pa mislim da se mozda pokusava umiriti na cici a mlijeko ide ful ... Joj svega am napisala , malo sam uznemirena zbog togajer mi je to totalno novo , do sad sve idealno. Uglavnom dok je budna mi izgleda dosta nezadovoljno i nemirno , paazronazna me uputila na pedijatra , spominje refluks . Sad cekam popodnevnu smjenu da zovem dr . Da vidim sta on kaze .... Nadam se da je ovo prolazna faza
    Hvala vam puno na odgovorima , sve nam pomaze i smiruje nas

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dok ne odeš kod pedijatra, pokušaj dojiti tako da bebina glava ne bude u ravnini sa želucem, odnosno, da bude što uspravnija
    ako se sfinkter nije zatvorio, ako je dijete u uspravnom položaju, neće se sadržaj želuca vraćati u jednjak, što je mogući uzrok tih tegoba

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo nas...danas su nas izvozali po bolnici . Doktor kaze da je vjerovatno refluks , sestra mi govori da ju hranim svaka 3 sata a izmedu caj ?! Naravno da necu jer smatram da nema potrebe . Marla je danas vagana , ima 4020 sto smatram super napredovanjem . Poslali su nas na kantridu , hitna ambulanta , vadili su joj krv bilirubin 173 . Sutra moramo u dojenacku ambulantu .

seven of nine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Choko, dobro sto ne slusas sestru- nepotrebno je hranjenje po rasporedu i caj. Ovo ti samo moze zakomplicirati dojenje i dovesti do prepunjenosti dojki i mastitisa.
    Sutra u ambulanti ces vidjeti sto kazu i moguce da ce ti prepisati neki od lijekova za bebicu.
    Ako imas par minuta vremena, procitaj ovaj clanak o refluksu- cisto da znas s cim imas posla - i ne brini, nije to nista strasno!
    http://www.roda.hr/article/readlink/1743

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam, ne mogu kontra doktora i dijagnoza ali to bljucanje pomalo i u mlazu sam prošla sa svojima, meni je to pod normalno. Imam osjećaj da kad god se traži savjet od doktora, uvijek se nešto nađe, kao da te ne smiju pistiti bez dijagnoze. Ja bi ovako laički rekla da beba cica puno više mlijeka nego što joj treba pa zato izbacuje višak a uz sve to guta puno zraka pa to izađe u većim količinama. Moj prvi sin je bljucao u abnormalnim količinama, baš ovako ko što ti kažeš, u mlazu. Bila sam prestravljena i zgrožena, mislila sam da ništa ne ostaje u njemu. A on prvi mjesec dobio 1 700 g. Jeo je hlapljivo, brzo i puno zraka je gutao pa je to izlazilo konstantno i u velikim količinama.

Moja pedijatrica se zbog tvoje bebe nebi uopće uzbuđivala jer odlično napreduje i njena teorija je da, ako postoji ikakav problem u tom pravcu o kojem pričaš, bebe ne dobivaju na težini. Moja je manje dobila prvi mjesec od tvoje, 880 g i stvarno je puno bljucala (i još uvijek bljuca a ima skoro 5 mjeseci) pa sam spomenula to dr kao mogući problem. Pa mi je rekla to što sam ti sad napisala, da je dobar prirast i uredne stolice najbolji pokazatelj da je beba zdrava i kako treba

A ovo sa hranjenjem svakih tri sata i čajem..to nisam nikad prakticirala
    Posljednje uređivanje od Trina : 30.03.2012. at 22:45

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma i ja sam bila sigurna da je on super , da nema nekih zdravstvenih problema ali kako sa stariji to nisam prosla ipak sam zvala cisto za savjet ...ali eto od cistog savjeta napravili dramu za nista . Dva dana po uzasnim cekaonicama bolnice , mucenje Marle sa vadenjem krvi za nista . Dobro da je tako ali bi nila sretnija da oni nisu "shvatili" nakon mjrsec dana , sistemackog da im je ona ipak zuta . Jucer dmo i sa tim zavrsili , bilirubin je iz prsta 173 a iz vene 205 sto kazu da je ok . Kaze fiktorica u granicama normale i za sad nema potrebe prestanka dojenja ?! Molim ?! Samo da joj daje prokuhanu vodu ? Ja joj nisam nista davala , iskreno nemam pojma aki nislim da ni ta voda nije potrebna . Oba je moj mala vrijedna pcelica , papa , kaka i spava i mazi . Pokazetelj je njen napredak u mjesec dana i ja sam super zadovoljna . U ta tri dana kad je najvise bljuckala je sa 3850 dosla do 4020 muslim da im je to dovoljan pokazatelj

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja se slažem sa Trinom.
    Stavljaj ga u okomiti položaj do sat vremena nakon jela i bude s vremenom sve ok.
    Moja je dugo bljuckala, išli smo na Uzv k Sabolu i čim su vidjeli
    da je mali buco rekli su da djeca koja imaju refluks loše dobivaju na težini
    i naravno na uzv-ku dokazali da je sve ok.
    S vremenom smo sve zaboravili.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma ona nekad bljucne nako a kad je cesce na cici jer trazi da bi se umirula onda bljucne malo vise . Doktori su se vise koncentrirali na zuticu . Sad ne znam ako treba piti prokuhanu vidu zbog bilirubina ? Oduvijek sam mislila da je moje mlijeko dovoljno. Ima netko iskustva sa produzenom dojenackom zuticom?

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sad citam i divim se svom tipkanju
    Sve u zurbi i jos preko iphona - divotica !

seven of nine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Choco, tvoje mlijeko je i vise nego dovoljno- voda je sasvim nepotrebna. Za produzenu zuticu doktori najcesce savjetuju sto cesce dojenje i izlaganje djeteta suncu

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bilirubin se izlučuje putem stolice...
    Sva dodatna tekućina ispire zaštitni sloj na crijevima kojim su crijeva obložena, a zahvaljujući majčinom mlijeku...
    Dakle, isključivo dojenje!

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Super, hvala svima na pomoci !
    Nismo slusali doktora i dalje samo dojenje. Upozorila me i patronazna da oni znaju nagovoriti mame da prestanu dojiti ?! Imam jednog petogodisnjaka kojeg sam dojila13 mj sve dok nije sam odustao pa neke stvari vec i znam pa me nije lako nagovoriti na glupost

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moj Štrumf je imao produljenu dojenačku žuticu. Bio je žut nešto više od mjesec dana. Nama pedijatrica rekla da ne brinemo dok god on lijepo napreduje i ima budna stanja u kojima ostvaruje kontakt s okolinom (bitno da nije previše uspavan). Također nam je savjetovala češće dojenje i izlaganje bebe suncu (što nam nije polazilo za rukom jer su tada bili tmurni dani pa se sunčao ispod samostojeće lampe na trosjedu). Što se tiče žutila na tijelu, najdulje se zadržava u bjeloočnicama i na leđima. Možeš provjeriti stanje žutice tako da palcem lagano pritisneš kožu na leđima i pratiš kakav otisak ostaje (ako je žutica, onda ostaju različite nijanse žute boje).

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo prosli mjesec dana :/ ma zuckasta je kad se prode po kozi rukom i oke joj znaju biti zute ali kaze doktorica da je u granicama normale ako se pojaca da se javimo .
    Marla jede po danu cca svaka dva sata , noc duze .

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moj stariji je bio žut 2 mj, nakon nekih mjesec i pol nije se vidjelo na koži, sa nepuna 2 mj još se vidjelo u sljepooočnicama.
    Isključivo dojen, nisam davala vodu ni čajeve, dosta je cicao i dosta napredovao na težini. Nitko nam ništa posebno nije govorio o prestanku dojenja i sl niti slao na dodatne pretrage.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moj stariji je bio žut točno 3 mjeseca.

Bilo bi dobro da za cca 10 dana opet prekontrolirate bilirubin. Ako je u padu (čak i da samo malo padne), to je ok. Prokuhana vodica (ponekad još i uz dodatak glukoze) je prastari savjet, nije se pokazalo da ta voda ubrzava izlučivanje bilirubina, jer on uglavnom ide stolicom van, a ne mokraćom.

S obzirom da dijete lijepo dobiva na kilažni, ni bljuckanje te ne treba zabrinjavati.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kontrolu u bolnici su spominjali jedino ako primjetim da je jace zuta jer da bilirubin u vecim kolicinama zna biti toksican za dijete . I da se sa nalazima javimo pedijatru . Ma ne kuzim sta su i nas setali po bolnici ali nas pedijatar voli imati sve cisto da ne bi bilo ... Ma Marla je super , kad trazi cicu cesce onda izbaci visak ili kad se napreze . Zadnja rei dana od 7 do 8 i pol navecer imamo glasnu curu , biti ce da su grcevi . Jucer sam uzela gaia kapi

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Možeš i ti piti čaj anisal (kombinacija komorača, anisa i kamilice) koji pomaže kod grčeva, a putem mlijeka njegove blagodati će doći i do bebe. Bebe u toj dobi znaju postati svjesnije i budnije, samim time se i prije iziritiraju ako ne mogu zaspati onaj tren kad žele, i onda se nasisavaju ne bi li se nanovo uspavali, pojedu previše i bljuckaju više. Katkad to zna biti u mlazevima i može doista izgledati kao da im ništa ne ostaje u stomčićima, a s obzirom na prirast, doista nemate brige.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma ribica moja se probudi u placu , malo se grci i zaspe. Zadnja dva dana ju muci stolica , jucer je imala 3 a danas jednu nakon cijele noci ii jednu popodne . I naravno kako sam sva u brigama odmah panika ako dovoljno jede ... Mislim da izludujem sebe i svoje ukucane sa svojim brigama oko dojenja ... Jednog dana cu se samo sjecati ovog a sad je najbitnija stvar u nasem malom zivotu <3

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj choko prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da izludujem sebe i svoje ukucane sa svojim brigama oko dojenja ...
    Samo daj, ti i bebica ste najvažnije i što god ti se čini da pomaže u datom trenutku, samo daj.
    Ja sam znala "brojiti" mužu, a radim to i danas i on mi bude uredno podrška i utjeha, ali posije mi kaže da niti što razumije, a i da ne prestajem "brojati" pa umaram...
    I slušanje je podrška mami.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma moj muz je super podrska u svakom trenutku ali sam sva jos napeta od svega , u trudnoci hitna operacija pa mirovanje u bolnici 2 mj , pa e. Carski u 37 tj i non stop mi je neki pritisak i samo mi je bila zelja da Marla bude dovoljno velika i jaka da to sve izdrzi ... I je i to ne izdrzala nego je prava velika super limacica ) a ja nikako da se opustim , a naocigled raste ko gljiva
    Kako kaze moja mama "atomski mrav"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •