Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Vađenje korjena zuba

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Vađenje korjena zuba

stomatolog mi je procjenio da treba vaditi korjen jednog dosta problematičnog zuba. izvadio je komadić, stavio lijek za umrtvljivanje živca i sada me za 3 tjedna čeka vađenje. jel tko prošao proceduru? to ide sa anestezijom jel? jel ima šanse da zaboli ili je bezbolno? iskustva (ma kako god grozna bila, istinu želim)

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam u procesu, tj. već su mi pročačkali par puta, ali kako nisu baš načisto da li je sve ok, prije nego što ga zatvore plombom oni to čiste i čiste i čiste.
    Isto kako ti je taj komadić izvadio i ugurao lijek tako će ti čistiti kanale. Uzmu "iglu" i onda je vrte, guraju itd. Ja sam tražila lokalnu 1. put kada su radili, ali sam se pravo zeznula, svaki put od tada nisam uzimala. Kada su mi dali lokalnu nisam ništa osjećala, ali zato kada me počela popuštati baš me bolilo. Sada kada čisti osjetim i zaboli, i to samo 1 kanal, ovaj drugi bez problema ide, ali stvarno nije ništa strašno. Ono, zaboli, ona skonta da zaboli i povuče se i to je to. Nije mi baš tako teško istrpiti tu bol, jer je kratkotrajna.
    Znaš ono kada te glava boli, kada prođe, zaboraviš kako te bolila.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

joj pa ja sam mislila da to ide iz jednog puta. koliko to oni imaju za čistiti....strašno. mene cijelo grlo boli od anestezije od jučer.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne kontam, ideš na operaciju korijena (apikotomiju, il kako se zove, sigurno sam promašila ) ili ti trebaju očistiti pulpu (živac)?
    i jedno i drugo nije ništa strašno. zapravo-vađenje mrtve pulpe je bezveze skroz.

ako te zanimaju pravi opisi zubnin patnji, imaš na mom pp-u pravu adresu hhheheh

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

pa stavio mi je lijek za umrtvljenje živca i rekao je da će ga idući puta izvaditi, e sad jel operacija ili čišćenje nemam pojma iako mislim da je ipak to čišćenje sa šarafčićima. jel onda zapravo taj lijek već ubio živac pošto me tu i tamo štrecne na zagriz, a jučer je stavio otrov u zub.
    a gdje na pp-u imam adresu za zubne patnje, nisam te skužila?
    uh daj mi da rađam samo mi zube ne diraj

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Izgleda da ti nece vaditi zub tj. njegov korijen, vec zivac iz kanala. Ne bi trebalo biti bolno, ako zivac skroz odumre. Nekad mu odredjeni broj dana nije dovoljan.

Da se, svakako, prezivjeti i vadjenje zivca na zivo. Been there, done that. Nije bas ugodno, jelte.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam prošla sva moguća vadjenja korijenja, uz anesteziju ne osjetiš ništa, poslije dosta boli, kratko traje i obavezno se pije antibiotik. Ako je mislio vaditi živac, ne brini, nije uopće strašno, boli manje od injekcije za anesteziju, bar mene. Sretno

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

e hvala vam cure!

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam vadila korijen zuba u 7mom mjesecu trudnoce i sve proslo ok. Nije bolilo jer sam tjedan dana prije pila antibiotike protiv upale, i dala mi je anesteziju...nakon zahvata stavljala propolis i sve super zacijelilo...samo hrabro!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

To sam radila tri ili četiri puta i ne osjeti se ništa. Ja sam inače kukavica br 1 kad je zubar u pitanju, nedam mu ni da mi sa onom iglicom gleda zube bez anestezije(znaš kad ti ide provjeriti jel zub ok ili šupalj) ali vađenje živca stvarno ne boli. Samo je dosadno

Datum pristupanja
    Apr 2007

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim da je tebi važno samo jel boli-ne boli.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam prošla sva moguća vadjenja korijenja, uz anesteziju ne osjetiš ništa, poslije dosta boli, kratko traje i obavezno se pije antibiotik. Ako je mislio vaditi živac, ne brini, nije uopće strašno, boli manje od injekcije za anesteziju, bar mene. Sretno
    OK meni još nije jasno jel se vadi živac iz korijena ( ono kada ti one nerviće tanke kao iglice gurka u zub i njima vadi živac) ili se vadi cijeli korijen zuba ( dakle zub ide van iz mesa i više ga uopče nema). Pretpostavljam da je prvo, ali dati ću odgovor za oboje s obzirom da imam dosta iskustva s time.

1. Živac vadila i s inekcijom i bez nje. Ako se da inekcija onda ne boli, osim malo kada već dođe do kraja živca ( valjda je to ovaj dio koji se spaja na meso) i tu samo malo štrecne, ništa strašno i ne boli jako. Poslje me je boljelo mjesto gdje sam dobila lokalnu, ali nikada sam živac, tj taj zub. U slučaju da živac nije skroz umrtvljen lijekom koji je primljen i nakon lokalne u zubno meso još je osjetljiv na iglice ( ma kao jako sitni boreri), dr mi je dala još malo lokalne izravno na živac i nema problema.
    Bez lokalne vadila jednom i to nakon što mi se zub ispod lijeka tako upalio da je poplavio, dr otvorio zub i nakon par dana vadili živce. Kako me je cijelo to vrijeme taj zub bolio za poludjeti, samo vađenje živca je bilo mačji kašalj. Je boljelo, ali bila sam sretna što će i to proći. Dr kod kojeg sam tada išla mi je tak na kraju sjerio se pitati da li želim lokalnu ( pa da izvadio si mi 2,5 živca bez ičega i sada se sjetiš hahaha). Da je boljelo, boljelo je, još par dana je zub bio osjetljiv, ali se polako smirivao i prestao zafrkavati.

2. Vađenje zuba. Imam iskustvo od 5 komada, sve su bili samo korjeni u pitanju jer su bili popravljani, nakon trudnoća zubi počeli jako pucati, caklina otišla, plombe poodpadale i ostale samo neupotrebljive krnje koje sam pomalo vadila ( trajalo sveukupno godinama, kako koji otišao + moje sukpljanje hrabrosti da odem zubaru nakon onog vađenja živaca bez lokale). Prvi zub je kutnjak gore lijevo, 7, vađenje trajalo sat i kusur, duboki korjen broj jedan, druga dva spojena pa nije išlo nikako, tru inekcije lokalne da bi prestalo boljeti. Nakon toga popila samo jedan lupocet kada je počelo boljeti mjesto uboda. Drugi zub lijevo 5, bilo brzo gotovo, oko 20 minuta, boljelo dva tjedna + ostala neka kao iglica od zuba koja je sama na kraju izašla nakon oko 4 mj, ali nakon cca 2 tj nije više tako boljelo. Treći je bio prošlo ljeto-jesen, kada me uhvatili problemi s desno gore kutnjaci i umnjak. Izvađena 6 koja je bila u planu već dugo i mislil smo da ona zafrkava i izaziva bolove, popravljen umnjak i početa 7, ali je u međuvremenu i on napuko pa morao ići van. Izvađen brzo, nije stvarao probleme, bolio svega dan-dva dok nije počelo zarastati. 7 je izvađena prije 15 dana, trajalo manje od 10 minuta, boljelo dan-dva, ali sam nakon tri dana išla riješiti i zadnji u nizu ( bila na GO pa da iskoristim priliku kada mogu otići k zubaru a da ne moram nakon toga na posao, jer radim u smjenama i radno vrijeme je koma pa ne uspijevam uskladiti i to i zubara) , 4 gore desno i on mi još i danas stvara probleme. Trajalo je preko 45 min, raspadao se na dodir pa je bilo problema, nakon dva dana mi se rana dodatno raspukla u mesu i popila sam u tjedan dana dvije kutije nalgesina 550 mg, spavanje 0 bodova. Sada polako bol popušta i napokon se mogu nasmijati i tom stranom lica. Tu je počelo opet štrecati i u onoj 7 bivšeo, ali to je iza mene.
    Nakon ovoga vjerujem da se mnogi neće ni usuditi ići k zubaru, ali i nije tako strašno nakon što pogledam iza sebe. Znam da sam morala odraditi, to je iza mene i sada sam mirna. Još samo koji lagani popravak i to je to.
    Napomena je da nikada ni u kojem slučaju nisam dobila antibiotike zbog zubiju, bez obzira vadila samo živac ili cijeli korijen. Bil nakon vađenja živca je zanemariva ako se i pojavi, nakon vađenja zuba može varirati od boli nakon popuštanja lokalne pa trajati i do tri tjedna prema riječima zubarke. krvarenje nakon vađenja i do cijeli dan nije zabrinjavajuće.
    Samo hrabro naprijed. Ja sam od osobe koja nije ni disala na zubarskom stolcu došla do faze kada svojevoljno odem tamo i odlučujem što ćemo napraviti ( u ovom slučaju od pretprošlog tjedna vađenje). Psihička priprema mi još uvijek šteka pa dođem tamo tresući se, ali i to se smiri nakon kratkog čavrljanja s mojom dr.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

zibba pa ti si se stvarno napatila. sada se osjećam ko neko razmaženo derle tu kukati pored tvojih patnji.

hvala na onom linku, baš je zanimljivo vidjeti kako to izgleda

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma nije to tako strašno kako na kraju zvuči, dobr mažda i je, ali najgore je vjerojatno bilo MM-u koji je morao cijelo to vrijeme slušati moje kukanje kako boli i trpjeti me neispavanu hahaha.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

evo ja danas izvadila ŽIVAC! vidim sada da sam u naslovu krivo napisala, dakle radi se o živcu ne o korjenu. nisam uzela anesteziju i nije bolilo. ni malo! samo kada ga je punio na sekund sam osjetila srednju bol, onako je malo štrecnilo i to je to. bilo brzo gotovo i sada konačno mogu jesti na tu stranu nakon 3 mjeseca. jedino što je plomba nekako čudno preglatka nije kao na ostalim zubima, ali dok ne diram jezikom ni ne osjetim

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pozdrav svima!
    Prije odprilike 7 dana vadio sam zivac iz zuba, nije bilo bolno ali sada ne smijem jesti na tu stranu, jer cim malo jace zagrizem zaboli jako...da li ste imali s tim iskustva i koji bi mogao biti problem?
    Hvala

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Maloprije sam bio kod zubara, izgleda da je problem bio u tome da je lijek koji je stavljen bio mekan i da je on propao nakon jednog jaceg zagriza

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

ima li tko slucaj da ga je zub sestice il petica nebitno bolio na hladno i zagriz te da ga je boljela cijela vilica i kada bi se napio ladne vode zaboljelo bi ga i s zubom uho

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •