-
E, i iz splitske perspektive, a s obzirom na katastrofik stanje po bolnicama i sa zakonom, ne bi ti imalo nikakvog smisla, po meni, radit za tako slabe šanse IVF-a u ZG-u po državnima frtutmu od života i putovat svako malo na, primjerice, VV, SD, Vinogradsku ili Petrovu.
ST bolnica su, koliko znam, samo početnici, tako da sumnjam da oni mogu nešto napraviti s ovim novim zakonom koji baš udara na IVF.
Rađe se onda drži CITOaša koji su iskusni, i iskombiniraj Slovence. Imaš i dr. Reša u Postojni, kod njega se ne čeka.
Cijene IVF-a (bez lijekova), su ti reda-veličine:
CITO - valjda oko 7.000 kn (nema čekanja)
Ljubljana - valjda oko 1.000 EUR (nema čekanja)
Maribor - negdje oko 2.000 EUR (čekanje godina dana)
Na to dolaze lijekovi, u standardnom IVF-u se primi tipa 30-tak gonala, svaka ampula nekih reda veličine 200kn, koliko znam, u ST okolici najbolju cijenu ima Poljakova apoteka u Sinju.
Moraš znati i to da ti naši, zbog toga što je sad standardni stimulirani IVF relativno besmislen, idu ne anekakve minimikseve di se primi tipa 10-tak klomifena 10-tak gonala i onda je ta kombinacija jeftinija, a tebi može upalit.
Možda ovako:
- probaj napravit, ako imaš sredstava, taj mini-IVF u CITO-a,
- istovremeno se javi Rešu ili pošalji papire u Maribor.
Ako budžetiraš sa sredstvima, najbolje bi ti bilo obratit se najboljima - Mariboru - napisat što si prošla, koja je dg., da ne bi htjela u Hrvatsku na substandardne IVF postupke i zamolit da te, unatoč mladim godinama i relativno kratkom putu, prime.
To bi ti bilo najviše cost-effective. Garancija nema, ali za mlađe žene postupak uspješnosti u MB-u je negdje oko 40%, znači ipak 60% da neće uspjet. U našim klinikama, po mojoj procjeni, to je oko 15-maks 20%, kako di.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma