-
Ja sam jedna mama. Sama živim sa svojom curicom kojoj je sada šest godina, upravo ih je navršila prije dva dana. I vrtić organizira odlazak na pet dana u GRAD MLADIH. Ne moram ni pisati koliko sam sva uzbuđena i u strahu od odluke. Najveći problem mi je taj večernji odnosno noćni dio dana.
Moja curica spava sa mnom u krevetu, čak se i zagrlimo u početku i tako zaspemo
).
Ne spava ni sa lutkom ni sa medom. I sada ovaj izlet mi je blago rečeno "šok" Dali pustiti dijete ili ne.
Ona je nekako sva iznenađena sa time i nije pokazala veliko oduševljenje da ide. Rekla mi je da ona ne bi išla. Nikad tamo nismo bile i neznamo kako je , vidjela sam video na netu, Još ne znamo tko će ići a tko ne. Dali će većine ići ili ne, dali će ići njene prijateljice ili ne, sve je to još nepoznanica. Neznam dali je ta predškolska dob baš za tako dulji izlet. Ona nikada nije bilo odvojena od mene. Nemamo baku, nemamo ni bracu ni seku, ni psa, tatu povremeno viđamo i to je sve. Ona ide u vrtić, redovito iako ja neradim svaki dan. Naime, radim kod kuće, ima takav posao i nemoram biti na radnom mjestu tako da se ona ujutro i naspavana i tada doručkuje, odemo u vrtić i oko 16 sati dođem po nju. Imamo aktivnosti i van vrtića , ide i na plivanje i na jedan jezik. Ali , navečer smo zajedno kod kuće, kada večeramo, gledamo crtić, pričamo i zajedno čak odemo u krevet , vrlo često. I imamo male noćne rituale, od čitanja, pričanja, maženja, grljenja .... Kako sada to sve naglo prekinuti radi odlaska u Grad Mladih u jesen kada je tamo i hladnije vani ..... Možda je bolje da to ide sa školskom djecom kada će biti nešto starija, kada će spavati sama u sobi, jer to ću od proljeća-ljeta polako početi uvoditi radi toga što dobija svoju sobu novu pa će to biti i dobra motivacija da se pomalo odvaja a i učiti će u toj sobi . Ipak će biti i starija i škola će stvoriti nove obveze pa kasnije tijekom škole biti će tih izleta kojekavih. Jer moram sada to odlučivati i sada forsirati . Smatram, da je to nepotrebno sada da ovako maleni idu na pet dana od kuće ako ne moraju. Plus toga, neznaju čuvati svoje stvari, nema ona svaku večer sve te navike koje tamo će morati imati kao po traci. Plus toga , dosta je to djece tamo . I iz drugih vrtića, gužva se za čas stvori Jedna teta joj je dobra druga je zločesta. Tko zna u čijoj grupi će biti. Ja to ne mogu birati. One će taj posao odraditi po zadatku kako odrađuju svakodnevno u vrtiću. Neće one sada sa svakim se mazit, tepat, ljubakat i spavat. Jer to mora baš sada biti ili je možda bolje u školskoj dobi kada su ipak malo odrasliji i bolje shvaćaju a nakraju i bolje pamte doživljeno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma