-
Imam potrebu podijeliti iskustva drugog odlaska u Grad mladih. Platili smo punu cijenu (450kn). Prvo mi je bilo rečeno u Gradskom uredu da ako roditelji plaćaju najnižu cijenu vrtića, što znači da nisu baš u idealnoj financijskoj situaciji, onda se može i drugi boravak platiti subvencionirana cijena od 225kn. Kada sam poslala službeni upit mogu li nam izaći u susret, budući da plaćamo najnižu cijenu vrtića, odgovor je bio negativan, tako da smo platili punu cijenu (ali ništa nije previše za dječju sreću).
Dijete mi je reklo da se u Gradu mladih nisu tuširali svaku večer (prošle godine jesu), nego samo dvije odabrane curice (od kojih je jedna dijete odgojiteljice). Piša je zbog toga bila sva crvena i liječili smo se cijeli vikend. Također, doma se vratila skroz ispucanih i krvavih usnica jer se nije smjela mazati s labelom / kremom za lice. Ona pisamca koja sam joj spremila u kofer (jer sam bila na službenom putu i nisam ih uspjela donijeti kada su tete rekle), tete joj nisu čitale, iako sam im napomenula da su u koferu. Čak sam ih i pitala mogu li ih sada dati njima, odgovor je bio ne, i mi smo spakirane, uzet ćemo ih kad dođemo u paviljon. Dakle, nisu ih uzele i nisu ih čitale i moje dijete je bilo jedino bez poruka obitelji (iako su tete znale da su pisma u koferu). Inače je dijete koje se brine za sebe, samostalno, sve zna sama, pogotovo jer je već i prošle godine bila. Ove godine, kad sam je pitala kako je bilo, rekla je da joj je žao što nije ostala doma. Dijete se vratilo kući totalno istraumatizirano.
Savjet za buduće polaznike Grada mladih - pazite s kim šaljete dijete (znam da svi očekujemo da su odgojitelji educirani i humani, ali nikakva edukacija ne može u čovjeka ugraditi humanost). Moje mišljenje je da je edukacija čak i manje bitna, ako postoji neka empatija i razumijevanje te dječice, to je bitno. Na žalost, u vrtićima rade svakakvi ljudi (kao i u svim institucijama), a moje je dijete imalo manje sreće što se toga tiče. Dakle, nema veze što je netko mentor, savjetnik, odradio sve edukacije, radionice, penjao se po ljestvici napredovanja. Ponekad su oni ljudi koji su najniže, bez stručnog napredovanja, jednostavno bolji ljudi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma