Drage moje koje ste se napatile zbog doktora i njihove sujete, potpuno vas razumijem. Ja sam rodila vaginalno mog sina od 5 kila i 80 grama, dugog 59 cm, jer je dr na ultrazvuku procitao da je beba teska 3950, a inace su valjda mislili da mi je stomak velik jer sam debela i puna vode
Pa sam 12 sati bila pod najintenzivnijim trudovima, nakon sto su probusili vodenjak, a otvaranje dozlaboga sporoooooo
Zanimljivost: stenjem ja tako i pokusavam se drzati pravila disanja, a vise i ne znam za sebe, kad mi prilazi babica, i u povjerenju, dok niko nije blizu, sapce da trazim carski od doktorice Ja i ne shvatam da i to postoji kao mogucnost, jer niko nikad nije spominjao carski, nesvjesna velicine onog cuda koje ce izaci iz mene, mislim da mi ona to daje laznu nadu, da ce moje muke uskoro proci, samo da se smirim. Moram reci da sam ja bila, po vlastitom misljenju, prilicno dobra porodilja; nisam puno vikala jer sam nastojala disati pravilno i fokusirati se na cinjenicu da ce sve zavrsiti brze ako budem dobra. Poslusam babicu i pitam doktoricu za carski. Ma, neee, ne treba to, samo neka se ja strpim, mora to tako, zar se ja usudim sumnjati u cijeli taj tim doktora, kao da sam ja prva koja radja, itd. Mislim, nije se ona bas naljutila, ali skontala sam da joj nije pravo. Ja nastavim pitati, zapravo vapiti, objasnjavati da nemam snage, stiskati joj ruku, ali ona se stalno negdje gubila u drugim prostorijama. Ta je ZENA imala prema meni manje razumijevanja od druga dva MUSKARCA koji su me kasnije i porodili, jer njoj je, mislim, zavrsila smjena (hvala Bogu).
Rodila sam, a onda je nastao tajac i iznenadjenje na licima svih (osim one razumne, iskusne, pametne i brizne babice). Njihovu zbunjenost sam tek kasnije sebi znala pravilno rastumaciti, kad sam cula iskustva drugih. Svi su hvalili moju hrabrost, eh, i moju srecu, a ja ponosna
Tek danima kasnije, uhvatio me strah, kad sam shvatila da sve i nije moralo zavrsiti tako lijepo i dobro po nas oboje.
A i nije bas u potpunosti dobro zavrsilo: malom je na prvom pregledu ustanovljen tortikolis koji je bio posljedica teskog porodjaja, pa smo isli malo kod fizijatra, ali danas je sve OK.
Malo sam oduzila, sorry