ja sam došla dan prije carskog u bolnicu. Carki je bio zakazan u 10 i 30 ujutro. Oko 6 su me obrijali i dali klistir. Nakon toga su me prikopčali na aparat za praćenje rada bebina srca. U 9 su mi uveli kanilu i stavili kateter. Nije me boljelo ali su me zezali s kanilom jer nisu mogli pogoditi venu. U pola jedanaest su me odveli u salu i uputila me anesteziologica kakav je postupak kod spinalne. Prvo sam dobila injekciju u leđa koja malo zaboli a koja sprečava bol one druge (spinalne). Drugu jedva da sam nešto i osjetila. Odmah sam legla i počela osjećati kako mi trnu prvo noge pa sve naviše. Nisam osjećala ništa od pazuha na dolje. Onda su mi oprali trbuh i to sam ojetila malo pa sam se prepala kako ću tek onda osjetiti rezanje i ostalo. Međutim anesteziologica me utješila, čak je i muziku pustila da se opustim. Kada je počela operacija ništa nisam osjetila a bebač je bio vani valjda u roku 3-5 minuta. Odnijeli su ga oprati i onda vratili da ga poljubim. Za to vrijeme su me zašili i onda odvezli na intenzivnu. Ništa nisam osjećala do popodne,a onda me počeo boliti rez. Dobivala sam injekcij eprotiv bolova i za stezanje maternica. Navečer su nam dali nešto za spavanje pa sam prespavala cijelu noć (a toga sam se bojala da neću moći spavati cijelu noć). Sutradan je još dosta bolio rez ali stvarno u granicama normale tako da mi nije bilo strašno, pogotovo kada sam znala da je s bebom sve u redu. Oko podneva su me odvezli na odjel za rodilje. Predvečer su mi čak donijeli sinčića na dve minute da ga vidim. Kod carskog tek nakon 48 sati donose na dojenje jer i mlijeko dolazi kasnije nego kod normalnog poroda. To popodne su me skinuli sa infuzije. Sve manje je bolilo. Treći dan sam već skoro normalno hodala. Još je bolilo ali puno manje. U stvari sasvim podnošljiva bol je trajala 7 dana. Poslije toga je sve bilo super. Doma sam išla 8. dan nakon što su mi izvadili konce. Nosila sam steznik za poslije carskog (mjesec dana)i previjala ranu još neko vrijeme. Ne sjećam se više točno ali oko15-20 dana a do tada je već sve fino zaraslo. Sve u svemu ja sam jako zadovoljna i možda bih čak i drugi put opet išla na carski. Jedino što me možda sprečava u tome je znatiželja kako izgleda vaginalni porod i kako bih ga ja doživjela pošto sam se naslušala svakakvih priča. Mislim da je prednost spinalnog nad onim gdje si pod totalnom anestezijom u tome što ipak proživiš taj porod, a i nakon totalne imaš onu cijevčicu u grlu pa ti se kašlje a kod kašlja te rez rastura (to znam da rastura jer sam bila prehlađena pa sam kašljala-koma), a nakon spinalne toga nema. Što se tiče jela: tek treći dan sam dobila čaja i juhu, četvrti tek "normalnu" bolničku hranu.
Nadam da će ti moj post biti od koristi. Ne pada mi na pamet što je još bitno, a i možda se ne sjećam više baš svih detalja. To je bilo prije godinu dana.