Dakle, izlazite li vani s njima u šetnju (ne mislim do auta) kada je temp. manja od nule? (mislim na male bebe, cca 3 mj.)
Dakle, izlazite li vani s njima u šetnju (ne mislim do auta) kada je temp. manja od nule? (mislim na male bebe, cca 3 mj.)
Mi smo stalno išli van, jedino smo bili doma kad je kiša padala.buba klara prvotno napisa
Janko je imao 3 mjeseca kada smo išli s njim pješke na Sljeme (bio je 1. mjesec i snjeg) i bilo je oko nule.
Spavao je cijelim putem ko klada, probudio se tek kada smo se vraćali tj. kada smo sijeli u žičaru za dole.
Samo ih treba dobro zabundati. Još ak su u marami...
Tada jedino nogice treba dobro umotati.
S Ivom me isto bilo svugdje...
ovisi, sa starijim smo išli, manji je tako osjetljiv da bi bio bolestan svaki put kad bi izašli na hladniji zrak nego što je kod kuće![]()
jao ja bi rado u setnju, dosta mi je biti kuci a i beba bolje spava od zraka.
sto mislite koliko je pametno ostati vani ovih dana na ovim temp. s bebom od 6 tjedana?
Mi smo se šetali.
Topla odjeća, gore skafander, umotan ko štruca i u maramu. Čak je i spavao na meni u šetnji.
Mi smo bili vani kad je pao prvi snijeg. Kako je samo gledao u cudu, sve bijelo
Ali sad me malo frka jer je kod nas u kvartu sve zaledjeno (ne ciste ceste i kolnike), a mi smo u marami ... a ja i led nismo bas na ti![]()
Ako je u kolicima, stavi pelenicu preko. Ako ideš sa slingom, čini mi se da je još toplije. Još uz onu malu šubaru sa slikice... i ponesi varalicu (ako koristite), ja sam svog tako sprečavala da udiše hladan zrak dok bi zaplakao ili sl...argentina prvotno napisa
Lovro tjera van pa makar i kamenje padalo. Ništa mu ne smeta zima, sjedi, šuti i čudi se svemu.![]()
mene zanima kako obucete dijete ako je u marami/slingu/MT? cini mi se da je u kolicima puno zasticenije (navlaka, dekica, krov...), al se moja hoce samo nositi. zato ovih par dana nismo isle van, jer mislim da bi joj u slingu bilo hladno (jos kad vjetar zapuse, brrr). inace, za nuzne kratke setnje do ducana joj obucem bodi dugih rukava, majicu dugih rukava, jaknu, kapu, stramplice i termo hlace, i one debele carape/cipele. i kad se vratimo, ona strana koja je bila uz mene joj je topla, al ona strana koja je bila okrenuta prema van je hladna (nosimo se u kolijevci).
nis danas... jos jedan dan bez setnjeLukina mamma prvotno napisa
![]()
puno cendra pa smo malo rastrojeni i nis ne stizemo...
kamo srece da mu dudu uvalim, tjednima se mucim a on pljuje i pljuje..kupila sam cak razl modele i nista.
a inace dise na usta dok spava :/
idem gledat prognozu da vidim oce nas vrijeme posluzit iducih dana...
PostPostano: čet pro 17, 2009 2:02 pm Naslov:
Lovro tjera van pa makar i kamenje padalo. Ništa mu ne smeta zima, sjedi, šuti i čudi se svemu. Smile
i MM tjera van. strašan je. bili mi danas u šetnji. inače idemo svaki dan osim kad je magla. makar i na 15 min.
a ja bas zalim djecu u kolicima kako se smrzavaju na ovoj hladnociL&L0809 prvotno napisa
![]()
ja malu obucem u stramplice, hlace, stucne (babylegs) i cizmice, a gore majica i vesta, onda ju zavezem na sebe i zakopcam se preko nje. znam da joj je toplo jer spava ko top, a ja ju grijem kao radijator jer hodam. znaci ne previse odjece na dijete da se ne skuha, i po mogucnosti se zakopcati preko njega. kapa na glavu i hopa.
sto se mene tice, nema ogranicenja za izlazak s bebom. bilo + ili -50, ide se van jer ja doma ludim.
isto ovako, mi smo van non stop, sem ako je magla ili hladni vjetar. on spava, ja hodam i oboje uzivamo. Imamo Sleepy wrap i uistinu spava u njojmikka prvotno napisa
![]()
Moja poruka i je i nije vezana za ovu temu: moje zrnce ima temperaturu 37-38,5 , varira. Najvjerojatnije kaže dr od zubića jer slini po svuda.
Cijeli tjedan nismo vani (temeratura je samo danas) i ne znam kojoj je gore od nas dvije tako u zatvorenom.
Zrnce ima 10 mj.
Biste li vi u mojoj situaciji izašli u šetnju tj. na vožnju sanjkama? :?
I ne bih iglice. Ostala bih radije pratiti temperaturu.
ja bi izasla u setnju sa bebom u nekoj od nosiljki. ali ne bi ju vadila iz nosiljke.
N ima pet i pol tjedana i idemo van i kada je ispod nule. Danas smo primjerice ostali sat vremena, bio je u dubokim kolicima, ispod njega janjeća koža, on u dva sloja odjeće plus skafander, dvije kapice (jedna lagana i druga od flisa), vunena dekica i pokrov od kolica - kad smo došli doma bio je topao kao topla struca kruha.
redovno setamo.
sada kada je sneg i ne mozemo kolicima, onda u marami.
sling i maramu koristimo za setnje do 1 sat, a kolica za duze setnje
e, ja nemam jaknu koju mogu zakopcati preko nje. meni to nije problem jer se toplo obucem, al mi je bed zbog njenih dijelova tijela koji nisu uz mene. ali, ako vas ima jos koji se tak setate, idemo se i mi spremiti i van!mikka prvotno napisa
Mi svaki dan idemo u šetnju pa makar i 15 minuta. Sling je zakon. Oblačim ju malo toplije, ali ne pretoplo jer ju zakopčam u jaknu (muževu). samo pripazim na nogice koje "vise" van marame pa njih utoplim malo jače. Na glavi je kapica , oko vrata tetra na koju se nasloni kad zaspi, a to je obično par minuta nakon što izađemo. Ne bojim se da udiše hladan zrak jer je glavica naslonjena na mene i zakopčana je praktički tak, da joj vrh kapice viri van.
Sad kad sam sve ovo pročitala, morat ću se i ja odvažiti pa s malenim na zrak...Kod nas je danas -8. Samo me strah leda, ništa ne čiste.
i ja sam malo lijena kad je ovako hladno pa mi se neda izlaziti...
ali zabundamo se i mi..imamo maramu pa izađemo makar 15min
Ovako i mi, zabundani i zavezani u maramu. Svaki dan. I svaki dan je tako spavala kao kladica na meni. I nije ni zašmrcala cijelu zimu.Matilda prvotno napisa
![]()
Nedavno sam gledala reportažu o nekom gradu u sibiru gdje je zima i noć veći dio godine, između ostalog rekli su da farbaju zgrade u šarene boje i drže novogodišnja svjetla na sve strane i kad nije nova godina. I primjetila sam po ulicama dosta ljudi s kolicima, a snijeg baš pada li pada. (Istina, i ja bih radije neku nosiljku pa još jaknu preko, izgleda da ap nije stigao do sibira...ali ako oni mogu, onda sasvim sigurno možemo i mi)
malo sam nejasna s ovim šarenim zgradama i novogodišnjim svjetlimato je bilo u smislu borbe protiv depresije zbog stalnog mraka i snijega... ah kakav ot
nije bilo nejasnopomikaki prvotno napisa
i odlicna usporedba. moram priznati da je i mene malo strah leda, dijelovi su cisti, drugi bas i ne, i onda kombiniram hodanje po cesti s hodanjem po snijegu (ako je pored neka livada). nisam bas najstabilnija na skliskim povrsinama, a jos sa slingom...nije me strah zbog mene, nego kaj ak ljosnem s njom? jel ima netko neke super cipele/cizme koje se ne klizu po ledu (ja sam imala one cabice s automobilskim gumama ko djon-kako bi moja mama rekla
, al ih vise nema za kupiti, a cicak na mojima je otisao)?
e, da, ako je led na cesti može biti nezgodno - na to nisam ni pomislila, kod nas nema tih problema, ali znalo mi je biti nelagodno kad bih se našla na vrhu stubišta ako je dijete u nosiljci prsa o prsa. U takvom slučaju je puno bolje kad se može nositi o boku (koliko se sjećam, tek nakon 6 mj), ja se tako osjećam puno sigurnije, a još bolje ako ste s nekim u društvu da vas pridrži ako je sklisko.
mi se svaki dan šetamo u kolicima jer em malenoj odgovara svježi zrak em mama ne može stajat u zatvorenom čitav danimamo ekipicu mama u kvartu i uživamo.
Malena je toplo obučena u skafanderu, ima kapu,šal,rukavice i cipele, preko dekicu i zimsku navlaku od kolica, mama isto tako zabundana i divota :D imamo i kupolu od kolica ako zapuše,tako da nam nitko ništa ne može.
inače obožavam snijeg i zimu![]()
Ne skliže nam se jer se valjda uvijek mogu oslonit na kolica i imam dobre šuze,al bome bi me bilo strah s malenom u marami ili slingu hodat po ledu, tako da razumijem L&L0809.
Draga, inače navodno imaš u DM-u za kupit neke podloške koji se zalijepe na đon od cipele da ti se ne kliže, pa probaj pogledat u antunoviću tamo ti je najbliže.
ne kužim kak sebe zakopčaš prek bebe :?mikka prvotno napisa
ja nemam niti jednu jaknu ili kaput koji bi bio toliko širok. kao trudnica sam uzela maminu jaknu koja je dosta široka, ali sumnjam da bi sad i to uspjela zakopčat prek bebača.
Ja sam nosila muževu.argentina prvotno napisa
kod nas su kolica eto skupljala prašinu, ali sam iz sada izvukla baš zbog toga što često znam lijepo ljosnuti svake zime po nekoliko puta.
a žao mi je male jer nije navikla, onako zurka van koliko može u onom nekom poluležećem položaju i bude mi tako žao.
može li me netko još malo okuražiti za izlazak u nosiljci????
Mi smo svaki dan vani osim kada pada kiša, magla ili baš jaki vjetar. I on uredno spava u kolicima. Ispod njega je ovčja koža i on obučen štramplice, bodić kratkih rukava, majica dugih rukava, vestica, hlačice, termo čarape kapica od flisa i skafander i samo zatvorim pokrov od kolica i uvijek je topli osim obraščića i nosića.
Dudu u pravilu ima.
Danas bili samo pola sata jer je bilo hladno.
Inače zbog ovog snijega šećemo po dvorištu jer mi je cesta preopasna i preprometna.
Osobno da smo nosači ne bih se usudila nosati ga osim ako nije suha cesta.
tako smo se nas troje (Lovro, Lorena i ja) setali danas. opet smo morali do antunovica vidjeti bor, a svugdje led. i kazem ja Lovri, ajd mi daj ruku da ne padnempomikaki prvotno napisa
i tako, mic po mic, stigli do antunovica bez ozljeda.
lili - hvala na savjetu, pogledat cu ili sutra ili u pon (jer cemo opet poslije vrtica ici do antunovica).
imam par stvari koje su vece i rastezljive, recimo 1 flis od starog, 1 kao trenirku na cif od sestre.. pa preko toga sirogojac (debela vunena vesta). tako sam hodala cijelu proslu zimu. ona je onda bila jos mala, ali stane i sad kad je tele.sirius prvotno napisa
danas sam hodala s njom u slingu i vodila f. za ruku kroz beograd koji ne da nije ociscen nego je totalni kaos. da sam imala kolica mislim da bi dobila slom zivaca.
Mi smo nosači i šetamo 2-3puta na dan. Upravo smo došli iz šetnjice od pola sata. Ja obujem dobre čizme, ubundam i zakopčam miška u tr jaknu da mu se samo nos vidi vani. Jučer smo bili na -13, šetao ga mm sat vremena, od čega smo 15min bili u crkvi. Moram priznati da nisam baš vidjela puno male dj. I da smo bili s kolicima pukla bi ko kokica jer ljudi tako nepravedno parkiraju jer je sve zatrpano sa snjegom.
I mi šećemo skoro svaki dan, nosimo se u slingu. Bile smo i danas, dok je padao gusti snijeg. Cura je zaspala u roku 5min, malo smo se prošetale, a onda je kod kuće nastavila sa spavanjem iduća 2h. Otkad je zahladilo ja zakopčam sebe u jaknu, a nju obučem u skafander. Nije joj hladno niti vruće, pri čemu moram paziti da se ne zadržavamo predugo u zatvorenom prostoru (npr. dućanu), u gl. smo po vani.
Drago mi je čuti da vas ima dosta koji šetate i po zimi. :D
A s koliko dana starosti ste prvi put izvele bebice van na niže temperature? Mislim u zimi. Još mjesec dana mi ne treba, al se o tome oko mene dosta raspravlja pa me baš zanima jel sam jedina koja misli da je dobro da dijete čim prije osjeti friški zrak.
Nisam šetala s maleckom još po snijegu, ali ona zato šeće svaki dan s tatom u Bjornici sva zabundana![]()
Danas sam ih poslala po Zewu, jer sam ju zaboravila kupiti, a ostati na pola rolice WC papira za vikend nam se ne smije dogoditiUglavnom, MM kaže da nije zucnula u šetnjici, valjda je zadivljeno gledala snijeg, a kad su došli u kvartovski dućan Devetku sve tete su dotrčale da ju vide, jer nije baš uobičajeno po takvom vremenu vidjeti bebice vani i to još u šetnji s tatom
![]()
Meni ju je nekako žao staviti u kolica uz tako debeli minus, a da ju nosim u nosiljki po skliskom, ne znam baš, jer kako sam ponekad (ne)spretna i padam redovno i po suhome... bolje ne riskirati :/
Mi se još nismo odvažili, palo nam je na pamet da budemo s njim na balkonu jednu 5 min. pa postupno povećavati minutažu dok ne izađemo vanka u kolicma. Nemam pojma zašto, ali to još nismo stigli. Sinak ima nešto više od mjesec dana. Sad čitam da stiže južina sredinom idućeg tjedna pa ćemo onda van, vjerojatno! Baš se veselimo...
dobre ste, super se snalazite za to zakapčanje prek bebača.
ja to jeednostavno nemrem izvest s mojom i muževom odjećom.
mi ćemo čekati zatopljenja da hodamo raskopčani, ili ću maloga zabundati u skafander i jaknicu pa potrpati u sling, ali tako mi je težak, probala sam.
e ja jeeeeeva čekam proljeće da mogu hodat po vani s njim satima!
kolica, sling, nije bitno.
mi idemo van kad ne puše bura i ne pada kiša, dakle, rijetko![]()
čim vani puše i malo je hladnije, vratimo se doma sa šmrkavim nosićem. jako je osjetljiva :/
kad izađemo u šetnju onda je ona u skafanderu, jednodjelnom, u MT
Nama je dr rekao da moramo van i ako bude -15,rekao je da sigurrno ima negdje uz kuću zaklon i ako vjetar puše.I da se nesmijemo sad skrivati u kući do Uskrsa. Tako da mi idemo van,naravno ne dok pada i to bude uvijek na 10-ak minuta.
Bili vani ovaj vikend satima! Prvo se u subotu rasplakao na snijeg, mogu misliti koji mu je to sok, odjednom sve bijelo ... a kasnije bilo super.
Mikka, i mi imamo babylegs, odlicna stvar !
ja sam čula da bebe do godine dana mogu na onoliki minus,koliko imaju mjeseci,tak da se po tom i ravnam a i ima mi logikenosamo se,a ja na nogama furam dockersice jer imaju ful narebrani đon pa se da održavat ravnoteža 8)
Vidis kako je namamikka prvotno napisa
![]()
Ja sam sinoc prosetala malu u kolicima po Knez Mihajlovoj(pesacka zona u centru)
ocisceno,bozanstveno![]()
Cim sam zasla u sporednu ulicu,riljala sam tockovima po dubokom raskvasenom snegu,muskulfiber dobih,a tockovi nam nece jos dugo![]()
A tek na periferiji!Pa da ne opisujem....
Pre neki dan,kada je sneg tek uzimao maha,izvela sam je u slingu(koji by the way jos uvek ne umem namestiti...)ispod svoje jakne,sku-va-la-sam sea i ona verujem.Balansirala sam po ledu,nisam sigurna da cu ponavljati :/
kaya, svaka čast na hrabrosti, ja se još ne usudim bebicu van po snijegu nosati. Stavljam je na balkon obično al sad ne mogu ni to kad ima snijega i na njemu. Pričekat ćemo ipak još malo...
Pa dobro,moja je skoro 13 meseci,nije vise najmanja beba![]()
Mi izlazimo svaki dan, i po većim minusima. Beba spava u kolicima, udiše svježi zrak, umotana je u toplu odjeću i još u vreću od janjećeg krzna i nosi toplu kapicu, najčešće ima dudu, a obraščiće joj namažem s wind&wetter Weledinom kremom. U njenih 5 mjeseci skoro pa nije još ni šmrkavi nosić imala, kuc-kuc.
mi smo izašli jučer ujutro prije 8 kad je u Sarajevu bila temperatura između -15 i -20!!!! Doduše samo do auta i tako iz auta trkom tamo-amo, al svejedno. Aj užasa, kako je bilo hladno, brrrrrr!