Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Bolovanje nakon spontanog

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Bolovanje nakon spontanog

mozda je ova tema vec bila, pa se unaprijed ispricavam...ja sam danas ostala u soku kada sam dobila placu i to smanjenu placu...prosli mjesec zavrsila u bolnici nakon spontanog pobacaja i morala sam biti 2 tjedna na strogom bolovanj i mirovanju...bila sam uvjerena da cu imati 100% bolovanje jer su to bile komplikacije u T, ali dobila sam samo 85%...komentar u HZZO je bio da je to o.k. jer nisam bila na komplikacijam kada bi se racunalo 100% vec sam ja radila i da se to kao i ne racuna kao T???????????????????????
    ...dakle radis normalno, zadesi te tragedija i onda te jos kazne i oduzmu 800 kn od place...uzas...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zapravo mi se čini da ti nešto baš nisu dobro objasnili . Da si doznake za bolovanje odnjela na HZZO , a ne u firmu dobila bi za te dane isplatu 100% (ali ne veću od mjesećnog izračuna 4260 kn). Ovako ti je poslodavac isplatio bolovanje u najvećem maksimumu za bolest 85%. Imala sam isti slučaj i to također nisam znala.
    Ako si ih ipak nosila u HZZO , a dobila smanjenu plaću, ili je netko nešto napravio krivo ( u komplikacije vezane uz trudnoću spada i pobačaj) ili se zakon promjenio?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam mjesec dana ležala u bolnici zbog komplikacija (prvi tjedni trudnoće) i taj mjesec me isplatio HZZO (taj iznos od 4.000 i nešto, tj. maksimalni), a od dana kad je učinjena kiretaža (isti dan sam došla doma i bila na bolovanju 14 dana koliko se dobije nakon kiretaže) isplaćena mi je plaća od poslodavca, dakako, umanjena za postotak za koji se umanjuje kod bolovanja inače.
    Dakle, mislim da je kod tebe napravljeno po zakonu, poslodavcu, tj. računovodstvu je svejedno jesi li na bolovanju zbog viroze ili gubitka djeteta (svejedno kad su novci i obračun u pitanju).

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam mjesec dana ležala u bolnici zbog komplikacija (prvi tjedni trudnoće) i taj mjesec me isplatio HZZO (taj iznos od 4.000 i nešto, tj. maksimalni), a od dana kad je učinjena kiretaža (isti dan sam došla doma i bila na bolovanju 14 dana koliko se dobije nakon kiretaže) isplaćena mi je plaća od poslodavca, dakako, umanjena za postotak za koji se umanjuje kod bolovanja inače.
    Dakle, mislim da je kod tebe napravljeno po zakonu, poslodavcu, tj. računovodstvu je svejedno jesi li na bolovanju zbog viroze ili gubitka djeteta (svejedno kad su novci i obračun u pitanju).

da, napravljeno je sve po zakonu ali smatram da to nije u redu...mislim da bi trebali ipak imati malo obzira ljudi koji donose zakone...kad trebaju nesto uzeti onda nema problema, a kad trebaju dati e onda je to problem...e lijepa nasa drzavo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •