-
Već je sve rečeno... ali ipak, svrbe me prsti.
Moj stariji je imao te rane (u pampersicama) i suhu kožu na guzi.
Za nas je bilo rješenje promijeniti vrstu pelena. Ne odgovaraju svakom djetetu svake pelene. Kako li su se zvale one koje su nam bile super... Švedske, ili njihova licenca, ista firma koja radi higijenske uloške. Libero? Osim tih, bila nam je dobra i dm-ova robna marka... ne mogu se više sjetiti a nije ni bitno.
Dakako, najbitnije je ostavljati guzu golu što je dulje bilo moguće. Bili smo pravi polu-pelenaši. Suhu kožu rješavali smo na 2 načina - u vodu za kupanje i pranje guze nekoliko kapi čistog bademovog ulja i sve pet. Prije zamatanja u pelenu, obična Pavlovićeva krema iz ljekarne, ali 5 mm debelo. I često presvlačenje. Moj L je imao skoro 5 kg kad se rodio, jeo je non-stop i imao turbo metabolizam kao u peradi, nisam ga smjela ostaviti ukakanog ni 3 sekunde, a presvlačila ne znam ni sama koliko puta.
S mlađim sam bila pametnija i s više iskustva. Nije nas sustiglo gotovo ništa od toga, iako je rođen ranije i bio upola lakši.
Btw. ako su gljivice - onda ih se teško može riješiti bez nekog antimikotika (dosta su ih nabrojile cure: nistatin, plymicol, rojazol...sve dostupno u ljekarni, ali se treba držati uputa) AKo se nasadi bakterija - betrion. To sam zatrebala samo jednom u 3 godine pelena, ali treba spomenuti.
Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma