Pokazuje rezultate 1 do 50 od 160

Tema: Užasan pelenski osip

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala vam cure, puno mi pomažu vaša iskustva, bar sljedeći tjedan na pregledu kod "obične" pedijatrice znam što imam pitat! A ovaj pedijatar nije spomenuo gljivice, iako taj njegov blitz pogled na Špirovu guzu i nije bio Bog zna što detaljan da bi išta ustvrdio. Nije mi čak rekao ni da pazim što jedem, nego kao normalno je, kakica je kiselkasta (navodno je to normalno kod malih beba) puno jede i puno kaki pa je osip neizbježan! (whatever)
    Sad mažemo sa tom Adermom i sa sprejem iste marke...navodno je to ludilo i pomaže, ali evo, ne mogu reč da primječujem pomak od prekjučer. Iako nočas je dosta spavao, budio se 2 puta na hranjenje i presvlačenje, i to bezbolnog plača nego samo nekim laganim kenkanjem.

Pelene smo koristili Babylove, a prije par dana tek prešli na te neke extradry pampers, tako da ne mislim da je od njih, a i dalje ga nakon svake kakice i piškenja peremo pod vodu, sušimo mu guzu na zraku...dnevno ga presvučemo barem 10-12 puta a dosta vremena je i gol.

Uh brišem evo plače za "mljekolino"
    Provat ču još danas sa ovom kremom i sprejem ako baš ništa ne bude bolje, krečem dalje, možda ova kupka sa jajem što i je Švrćo napisala...
    Hvala cure!

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mi smo se dugo, dugo borili sa crvenilom i ranicama po guzi ali je moja već imala preko 1 god.
    Vlažne maramice nisu dolazile u obzir već smo je čistili blazinicama ( za skidanje šminke, one veće, četvrtaste iz DM-a ) malo natopljenim vodom i nekim Chicco mlijekom za čišćenje beba.
    Zamislite da lagano prelazite blazinicom po guzi djeteta a ono ostaju krvavi tračci.
    Prošli smo i terapiju kortikosteroidima, Mustelu, Plimycol, Riblju mast....( tada nije bilo ove A-derme, tek se počela pojavljivati ).
    Na kraju nam je najviše pomogla Desitin mast ( mislim da je više nema za nabaviti ). To je ustvari gusta cinkova pasta kombinirana s ribljim uljem.
    Kad je nestalo Desitina ja sam sama miješala riblju mast sa cinkovom pastom. Znala sam je nekad poprskati i termalnom vodom.
    Bilo je dugotrajno i išlo je poooolako, ustraj malo duže s terapijom a kupku s jajem svakako možeš primjeniti.
    Evo jedan za Špirekovu guzu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •