Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
Nažalost nakon par dana poboljšanja, jučer se osip vratio gori nego ikad. Nadala sam se da če pranje vodom nakon svake nužde i ova Uriage krema pomoći, ali ništa od toga, pa smo od jučer ujutro na metodi, pranje vodom i gola guza cijeli dan i noć. Moram priznat da mu nije ništa bolje nakon cijelog dana i noći toga, al bar manje plače i mirno je spavao.
Jel neka od vas zna neke trikove kod tog gologuzstva, jer mi smo ga stavili s nama u krevet, ispod njega smo stavili onu kao "mokru" plahtu koja mu inače stoji na madracu od krevetića, na to tetru, njega omotali samo švedskom i to jako labavo, i pokrili ga, svejedno smo i mm i ja i krevet i Špiro bili popiškeni i pokakani. A mjenjali smo ga nočas jedno 20 puta, svaki prdac i mi njega pod vodu, sušili lagano fenom na onom najslabijem programu koji puše samo mlako, svaki put nova švedska i tako do jutra, mali je pola toga prespavao, budio se samo 2 puta na dojenje.

Jel postoji neki trik kako da ga držimo gologuzog a da u jutro nemamo cijelu kantu punu tetri i švedskih, popiškenih čarapica i benkica, čak smo potrošili i njegov poplun i 2 dekice....totalno smo početnici!

Hvala cure...puno mi pomažu vaši savjeti!
Draga Roza, ako osip nije prošao uz ovako dobru higijenu i lutanje guze, onda neće proći sam od sebe. Ovo, kako opisuješ vašu situaciju, mi najviše sliči na soor. I inače je to najčešći uzrok pel. osipa. Rekla bih da je 90% šanse da je soor, a ako je tako, on bez problema problema prolazi uz mast Daktarin / Rojazol. No, tu mast bi ti ipak morao propisati pedijatar, nakon pregleda. Ne sjećam se sada, mislim da ne ide bez recepta.

Ne znam jeste li već odabrali pedijatra, niti u kom ste dijelu grada. Na pp ti mogu poslati broj naše predivne pedice. Možda bi i nama stvar s crvenom guzom eskalirala, da nismo morali dolaziti pedijatrici na lapizaciju pupka, pa je ona primijetila crvenilo na guzi. Dala mast, i prošlo je.

Da li se radi o sooru, možeš djelomično provjeriti i sama. Ima li maleni bijele naslage na jeziku / u usnoj šupljini? Prducka li često? Osjećaš li neko probadanje u bradavicama?
Ovdje ti je tekst, samo što je u tekstu naglasak na usnoj šupljini djeteta i majčinim dojkama.

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1509

Sretno!