Pokazuje rezultate 1 do 50 od 160

Tema: Užasan pelenski osip

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Evo došli doma od pedijatrice i privatne posjete dermatologu (stric od rođakovog rođaka - nešto tako).
    Ovo za rođaka ste se dobro sjetili. Držim fige da se sada sve sredi, rane se zaliječe, a crvenilo prođe.
    Pedijatrica nam je dala triderm u kombinaciji s ribljim uljem i preko toga sudokrem
    A što je rekla, da će od toga sigurno proći? Nadamo se da hoće. Nije vam dala uputnicu za specijalista?
    a ovaj dermatolog govori da su to več takve rane da ih prvo treba par dana posušiti prije mazanja ičim. Savjetovao mi je držat ga golog i svako 3o minuta stavljati oblog od kamilice. Tako da ćemo to provati sad. Navodno bi kamilica to trebala posušiti kroz 2-3 dana i onda možemo mazati kreme.
    Roza, je li sada već bolje?
    (Inače, možeš ti probati na pola guze stavljati kako ti je pedijatrica rekla, a na drugu polovicu kako ti je dermatolog rekao, pa ćeš brzo vidjeti tko je u pravu.)

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa Vidi poruku
    Roza, je li sada već bolje?
    (Inače, možeš ti probati na pola guze stavljati kako ti je pedijatrica rekla, a na drugu polovicu kako ti je dermatolog rekao, pa ćeš brzo vidjeti tko je u pravu.)
    Evo mi smo od jučer popodne provali ispirat sa kamilicom i mazat mješavinom triderma i jekoderma, uzeli smo i Alana pelene. Crvenilo koje je bilo oko rana je nestalo ali nažalost ojedine iako su se činile da idu na bolje su tu i jednako jake. Sad sam čak pri mjenjanju primjetila da mi ostaje krvi na mokroj gazi, dakle počele su i krvariti.

Idemo kod dermatologice u Klaičevu ujutro...ali užasno me strah sada. Dal sam mu naškodila tridermom? Iako bio je jako miran, i činilo mi se cijeli dan i noč da mu paše. Nije uopče plakao, čak smo išli i u šetnju, bili na kavi u parku, uživao je, smješkao se...i sad pri mjenjanju ta krv.

Isto tako sam primjetila da mu je ugodnije biti u peleni sa kremom nego gol. Kad je gol i ono malo govanca što izađe običnim prdcom mu užasno smeta, a u peleni to sve sklizne preko kreme pa ga valjda ne peče. Nisam sad pametna dal ga držat golog bez obzira ili mu do sutra ujutro još mazat triderm barem da spava dijete?

Hvala vam na pomoći svima...samo se nadam da če mi dermatologica sutra imat što pametno za reći, jer naša pedijatrica nije baš nešto puna znanja, nije mi čak znala ni savjetovat koju pastastu kremu da mažem preko triderma pa smo uzeli sudokrem i mazali to.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam sad pametna dal ga držat golog bez obzira ili mu do sutra ujutro još mazat triderm barem da spava dijete?
    Namaži mu opet, malo je bolje, ali ne može sve nestati od jednog mazanja

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo mi smo od jučer popodne provali ispirat sa kamilicom i mazat mješavinom triderma i jekoderma, uzeli smo i Alana pelene. Crvenilo koje je bilo oko rana je nestalo ali nažalost ojedine iako su se činile da idu na bolje su tu i jednako jake. Sad sam čak pri mjenjanju primjetila da mi ostaje krvi na mokroj gazi, dakle počele su i krvariti.

Idemo kod dermatologice u Klaičevu ujutro...ali užasno me strah sada. Dal sam mu naškodila tridermom? Iako bio je jako miran, i činilo mi se cijeli dan i noč da mu paše. Nije uopče plakao, čak smo išli i u šetnju, bili na kavi u parku, uživao je, smješkao se...i sad pri mjenjanju ta krv.

Isto tako sam primjetila da mu je ugodnije biti u peleni sa kremom nego gol. Kad je gol i ono malo govanca što izađe običnim prdcom mu užasno smeta, a u peleni to sve sklizne preko kreme pa ga valjda ne peče. Nisam sad pametna dal ga držat golog bez obzira ili mu do sutra ujutro još mazat triderm barem da spava dijete?

Hvala vam na pomoći svima...samo se nadam da če mi dermatologica sutra imat što pametno za reći, jer naša pedijatrica nije baš nešto puna znanja, nije mi čak znala ni savjetovat koju pastastu kremu da mažem preko triderma pa smo uzeli sudokrem i mazali to.
    Draga Roza,
    žao mi je što je takva situacija. Krema djeluje na crvenilo, ali je očito preagresivna za ojedine.

Ne želim te plašiti, ali ako ojedine krvare, ja više ne bih čekala, nego odmah u Klaićevu. Stvar je u tome da se na tom mjestu gdje krvari otvara put bakterijama, pa bi, ne daj, Bože, moglo doći do sepse (otrovanja krvi). Nemoj mi zamjeriti što sam ovako otvorena.

Ne znam zašto ste mislili ići ujutro, Klaićeva ti je inače dežurna za djecu od 0-24 h, radnim danom, vikendom i praznikom. S porte te upute na odgovarajući odjel.
    Znam zato jer smo mi imali problema sa zarastanjem pupka, i jedne noći pupak je malenoj prokrvario, pa smo morali hitno ići. Ni ne treba ti onda uputnica, oni vas prime i obrade.

Ili ako više ne krvari, pa čekate jutro, ne bih ja do daljnjega stavljala Triderm, to jest tu kombinaciju. Mislim da je od toga prokrvarilo. Dermatolog vam je ionako rekao da pričekate s kremama 2-3 dana.

Držite se, pusa.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

U Klaićevoj će vam sigurno pomoći, jer će vas primiti pedijatar, koji je specijalist dermatolog.
    Crvenilo je, kažeš, prošlo, pa vam protubakterijska i protugljvična krema (Triderm) ne treba, sad treba liječiti ojedine, a pogotovo osigurati da ne prokrvare.

Nažalost, kako kažeš, niti ona otopina koju vam je pedica prvo dala nije pomagala za ojedine. Treba onda specijalist reći svoje, sigurna sam da tamo imaju puno iskustva s takvim stvarima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •