Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Obnova zavjeta

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Obnova zavjeta

MM i ja smo se vjencali sudbeno u Austriji, no nismo to jos proslavili sa rodbinom i prijateljima, a buduci da ja nisam katolkinja vjencanje u crkvi nam otpada. Kako ne bi htjeli da to samo bude slavlje nego i nekakav obred, zanima me da li kod nas postoji obnova zavjeta i koja je procedura?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Javi se u Matični ured u svojoj općini (vidimda u potpisu imaš Pulu) i tamo će ti pružiti kompletne informacije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nema veze kaj ti nisi katolkinja, važno je da jedan od vas ima bar neki od sakramenata u crkvi. Možeš pitati i u crkvi, onda samo potpišete papire na općini, a obred je u crkvi!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mellyca, misliš na "građansku" obnovu zavjeta, u matičnom uredu? Moram priznati da prvi put čujem, baš me zanima kako to ide...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
    Mellyca, misliš na "građansku" obnovu zavjeta, u matičnom uredu? Moram priznati da prvi put čujem, baš me zanima kako to ide...
    Mislim da to ne postiji, ako siveć jedamput oženjen , oženjen si..

Postoji samo još fora ako si u braku 25, 50 ili 60 godina i to se pretežno radi u sklopu crkvenog slavlja.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
    Da, mislila sam tako nesto ako je moguce, morat cu se jos raspitati, a ako ne onda cemo samo slavlje napraviti... u crkvi ne bih..

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A zašto ne bi zamolila nekoga od prijatelja/rodbine tko vam je drag da 'odglumi' matičara. Možete negdje na otvorenom ili tamo gdje ćete imati proslavu obnoviti zavjete.
    Mene i MM je matičar vjenčao tamo gdje smo imali i proslavu. Imali smo luk od cvijeća ispod kojega smo stajali i matičar ispred nas.
    Ono što izgovara 'matičar' i vas dvoje čak možete i osmisliti kako vi želite. Inače matičar čita malo iz zakona neke formalne stvari a vi recimo možete to i preskočiti, napraviti kako je vama ljepše.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Da, tako smo nesto i planirali, da napravimo tako neku zezanciju, cisto radi fore, i onda festa.. Ako nista drugo, ustedjet cemo na maticaru

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •