Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
zanimljivo je što dotični doktor pljuje i po svojim kolegama i njihovim dijagnozama kao hrvatskim i balkanskim izmišljotinama- prestrašno
To je potkrijepio time da se ne spominje nigdje drugdje na svijetu, niti u jednoj literaturi osim na našim prostorima, kao što sam i napisala da je rekao.

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
I sve ove kontrole prvih godinu-dvije nisu pregledi bolesne, nego zdrave djece i na njima se prati razvoj djeteta. Od pedijatrice dobivamo savjete tipa razgovarajte što više s bebom, dajite joj predmete u ruke, važno je da pomalo uči žvakati...Apsolutno i kvalitetan san, odnosno preživljavanje nekvalitetnog sna, spada u opću dobrobit obitelji i po meni, spada u područje u kojem pedijatar može i treba dati mišljenje i savjet.
Ja recimo ne želim da mi pedijatrica govori da zašto npr. nosim svoje dijete ili ne nosim dok ono primjerice ne plače ili plače. Nebitno.

Želim da prati njegov razvoj, a ako mi mali, primjerice, ne spava, mogu usput pripomenut kad me pita kako je inače beba, da ne spava, ali ni sama neću dramit oko toga. Tu, btw, ne govorimo o nekim bolestima i o tome da dijete vrišti po cijelu noć, nego da jednostavno ne spava po noći (različite bebe različito spavaju, jedu, i rade ovo i ono - kao i odrasli).

Primjera radi, dijete mi ima gastro refluks, i iako se najčešće ubijem dok ga nahranim (i to zna trajat po cijele dane), doktorici je sve to nebitno dok on dobiva na težini. I od nje nje ne očekujem riječi utjehe za naše "muke po papanju, disanju, bljuckanju i zagrcavanju", nego samo konstatiramo i ona i ja da će to proći s vremenom. Glavno da jede.

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
Ni meni se ne sviđaju pojedini odgovori na Cybermedu, ali ljudi ponekad svašta znaju pitati.
ivanazg, velika je razlika između zdravog djeteta koje ne spava i bolesnog. Ako neuropedijatar govori o nespavanju, to se bitno razlikuje od djeteta koje ne spava, ali koje je zdravo, kakav sam slučaj imala sa svojom djecom.
Potpisujem.

Sorry na offtopičarenju admini